Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovatis
csendes tag
válasz
popey37 #44569 üzenetére
Miután megvettem a kártyát egy darabig raktam rá egy ventit, valami brutálisan alacsony hőfokokat mértem. De ez egy gagyi venti volt amit otthon találtam, nem lehetett állítani a fordulatszámot, a fesz leosztásával meg nem volt kedvem szarakodni, szóval levettem róla. Azóta nem nyüstölöm, ritkán játszom és akkor sem túl nagy erőforrást igénylő játékokkal. Mikor bohóckodott a gép, mértem everest-el a hőmérsékleteket, semmi gond nem volt vele. Meg is érintettem, egyáltalán nem volt meleg, mégis hibázott.
-
katt777
félisten
válasz
popey37 #44191 üzenetére
Ja, hát Markokat is tudni kell használni, nem egyszerű a dolog.
Egyszerűbb azt mondani, hogy "mindenki tudja, hogy a VGA-gyártók szája íze szerint készülnek", de ez hozzáértők számára max. mulatságos. A szint. benchmarkok a kártyák 3D képességeit hivatottak bemutatni, ha egy játék nem ezt produkálja, akkor szarul programozták le a hardvert. Ahogy miközben 3DMarkokban van +98% teljesítmény is CF-rel, játékokban még sincs. Ergo LEHETSÉGES a duplázás CF-rel, de nem programozzák le v. hanyagságból, vagy hozzá nem értés miatt (az ATI meghajtóiról nem is szólva, amelyeket külön-külön kell foltozgatni minden alkalmazáshoz ahelyett, hogy egy egységes szoftverrel kezelnék a hardvert).
HA elolvastad volna a cikket, te is tudnád, hogy egy nagy kamu ez: "a 3870x2 mindent összevetve kb 10 %-al lassab a 4870-nél". Számos játékkal teszteltünk. DX9-ben simán kb. 25-30% a HD3870X2 előnye "mindent egybevetve", DX10-től meg vice versa. Persze nyilván össze lehet válogatni olyan programokat, hogy csak 10% legyen a 3870X2 hátránya, de az efféle tesztekkel a tököm tele van, ezek az igazi parasztvakítások (lásd még: CF). Anno szintén a cikkben írtam is, hogy ki-ki az alapján döntsön, hogy DX9-et v. újabbat, azaz milyen játékokat használ, vagy tegyen mind2 kariból egyet a gépbe, hogy a megfelelővel játszhasson.
Nem arról volt szó, hogy szaggatásmentesen fut-e valami (sehol nem állítottam, hogy kevés lenne az X2), hanem hogy milyen erősek ezek a kártyák.
Az 5-ös szériával még szívnál pár hónapig.szumo: Néha netem nincs, néha meg időm. Üdv!
-
katt777
félisten
válasz
popey37 #44174 üzenetére
Mondtam, hogy ME2 alkalmatlan tesztelésre. Grafikája kb. 3dfx, kivéve a lényeket, de még ha hipertetszene is a gama, az irányításáért jobb helyeken kötél jár.
ME1 fan barátom úgy dobta ki a szarba, hogy a tokja sem érte a földet.
20k talán egy kicsit alacsony ár érte, ha pusztán az erőt nézem, sajnos DX10-ben elveszik az egész, ezért egy 30-k-s használt HD4870 inkább megéri.bolcsodal: Ha csak nem úgy működik, ahogy szokott (pl. AF a Crysis-ben), hogy meg nem jelenik, de mégiscsak lassítja a gépet.
A lemosást illetően inkább olvasd el az erről szóló tesztemet, ne ezeket a parasztvakító teszteket linkeld be.
Ízelítőül a HD4870 előnye pár igazi tesztben:Alap órajeleken, és vízhűtéssel agyontuningolt 3870X2vel szemben a HD4870:
Ill. vice versa DX9, amiről beszéltem:
Remélem, ez már mindenkinek érthető.
A többi a tesztben.
-
popey37
addikt
válasz
popey37 #43940 üzenetére
szétszereltem az x2-est pasztázás miatt, érdekes dolgok derültek ki:
az egyik gpu-n réz , a másikon alu borda van, ez meglátszik a teljsítményen is: a két gpu között 8-10 fok különbség van, a memóchipeken valamilyen rózsaszín vászonszerű anyag van feltéve valami fehér kulimásszal, ami ragad mint állat. szerintem ezek a cuccok inkább szigetelik mint vezetik a hőt. ki fogom cserélni rézlapokra.
a pasztacsere után a hőfokok a következőképpen alakultak:
alapon, a venti 35%-on pörög, 37 és 45 fokos a 2 gpu.
teljes terhelésnél a venti 100%, 63 és 55 fok a 2 gpu.
A CCC-ben engedett max tuning: 878 a gpu, 955 a memoria órajele, a hőfokok nem változnak.
Max tuning : a venti 100%, a 2 gpu 904,5 mhz, a memória 999 mhz, a memók mennek 1080mhz-en is de nincs értelme, a tesztekben nem jelent pluszt.
terhelés nélkül 49 és 57 fok.
full terhelésnél sem ment 65 és 58 fok fölé. -
bimbócska
csendes tag
válasz
popey37 #43471 üzenetére
Én AC MX-2-es pasztát dolgoztam be a sünik alá... Féléve bírja így
(bár az első két napban volt hogy lepotyogott egy-egy, de mostanra rászáradt)
Lehet, hogy fogok még szívni vele ha majd egyszer le kéne szedni őket, de szerintem ez a legegyszerűbb.(És igen. 5 napos, megválaszolt hozzászólásra reagáltam...
)
-
RootRulez
félisten
-
TiMoN
senior tag
válasz
popey37 #43413 üzenetére
jaja korrigálom a hibát
köcc,
melegedést kizárnám 1 szobaventilátort állítottam mellé max fokozaton majd elfújta a gépet
(Zalman hűtő van rajta gyárilag VF700) A táp kérdést még megnézem lehetséges... őszintém bevallom nem "márkás" tápom van hanem mezei általános táp [link]
-
s1ru2
aktív tag
válasz
popey37 #43260 üzenetére
Abszolút nem álltunk le vitázni. Meg lehet ezt oldani kultúráltan
Nem kell sztem oylan nagyon "brutálisat" nézegetned 550-600 W körül bőven elég. Chieftec GPS550AB- tuti elég pl. Én is azt használok. Mondjuk, ha van annyi pénzed akkor Corsair TX650, 750 kifejezetten jók.
monosz : gyönyörűen ki van pucolva kábelügyileg az a gép ! gratula
, gondolom az X2 ők is meghálálják a sok levegőt. Én is egy nagyobbacska ventilátort tervezek elhelyezni az RC690 oldalán. Csak félek szétvagdosni az oldallapot
-
-
kriszbon
őstag
válasz
popey37 #43244 üzenetére
"arrol beszélek, hogy hivatalosan csak szakszerviz végezhet bárminemű bios frissitést." Ezt honnét veszed, mert én nem találkoztam vele. A gyártó nem is tenné elérhetővé részedre részletes leírással, ha nem végezhetnéd el te magad (ha tudod) A forgalmazó meg azt se tudja megmondani hogy melyik bios verzió volt a lapon! A Vga-ról meg már megírtam amit akartam. De mindenki maga dönti el hogy miért fízet vagy miért nem!
-
kriszbon
őstag
válasz
popey37 #43242 üzenetére
Miről beszélsz te hogy az alaplap biost nem lehet frissíteni mert a garit elveszted? Hát ilyet én még nem hallottam
Jól néznénk ki ha veszek 1 új procit akkor nem frissíthetném a biosát hogy kezelje azt is
A Vga kártyánál amíg bejön a kép bármikor visszaírhatod az eredetit, de még anélkül is(és itt jön a floppy)! Ha meg teljesen elcseszted akkor nincs mit vizsgálni
-
Mikee868
tag
válasz
popey37 #43221 üzenetére
Miért van hogy ilyen irdatlan hőmérsékletek mellett ezek a 38xx karik nem emelik a fordulatot úgy csinálnak mintha meg akarnák főzni magukat az én 3850-en is alig pörög és idle-ben rohadt meleg de mivel besz@rt nemtudom mérni a hőfokot se.
Még annyit hozzátennék hogy csíkozódás nélkül csökkentett módban win7-en és xp alatt is megy de csak analóg kimenetről. Pedig nekem az lenne logikus hogy analóg menne előbb tönkre mivel ahhoz még kell egy konvertálás mivel ugye a kari digitális és a digit jelből kell csinálni analógot. -
fecg21
aktív tag
válasz
popey37 #43221 üzenetére
Javaslom hogy cseréld le a hűtést, annak idején a HD3870-es kártyámnál nekem is cserélnem kellett-mivel a Sapphire-ék lespórolták a hűtést.
egy kis OFF:
Ha valaki lát ebben valami logikát akkor az kérem hogy homályosítja fel az elmém mert én baromira nem értem. Hogyan lehet az hogy az X2-es változat olcsóbb az egy gpu-s kártyához képest? Ennyire nem viszi a nép, vagy mi?Sapphire HD3870 512Mb 28,200 Ft
http://www.pcx.hu/termek/sapphire-3870-512mb-ddr4-lite-09255
MSI R3870X2 512Mb 24,500 Ft
http://www.pcx.hu/termek/msi-r3870x2-t2d1g-oc-80003
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Hegesztés topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest