- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepikee
csendes tag
válasz
Hurkaleves #43723 üzenetére
nem,nem tuningoltam
-
pepikee
csendes tag
válasz
Hurkaleves #43720 üzenetére
nem indul újra , vgy lefagy és gép resi kell vagy kapok egy üznetet vcu errorral és lefagy,kifagy,lefagy ameddig nem resizek. hát a hőmérsékletről annyit hogy miután kiléptem a játékból nem bírtam a videókártyán tartani a kezemet
olyan meleg volt ... hőmérséklet néző progit? adnál segítséget? ... előre is köszönöm várom válaszodat
-
RootRulez
félisten
válasz
Hurkaleves #43448 üzenetére
erről van itt nagyba szó
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42435 üzenetére
Igazából nekem nincs még szükségem nagyon monitorra hiszen a Tv* rajta van a gépen filmezni azon szoktam... monitor nekem a 19'' Gámákhoz 1280x1024 bőven elég.
csak mindig gépre költenék ha tudna ilyen 2048xfelbontást
Ezért bízok is benne hogy a 4870 es 512M csak elég lesz -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42433 üzenetére
Bizony! Erős rendszer úgy már egy HighPC! 4830CrossFire. Most ma megyek a Hd4870 esemé. Én következő hónapban tervezek egy 4870 (2x512M) CrossFire.
Persze nekem a monitorom csak (TFT) 1280x1024 visel el így igazán nagy szükségét lehet nem érzem majd a crossfirenak.
Látom neked sikerült meghúznod a kártyát HIS HD3870 X2 1Gb @ 878/955
... FurMarkban sincs probléma?!
Úgyan is nekem eleve órajel változás után az X2 ön monitor kikapcs...lehet anti tuningos?
Pedig egy 3 / 4 es táp megy rá -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42431 üzenetére
Ez már jól hangzik! Kicsit fura hogy egy 4850 megy 4830 assal Crossfirebe!
vagy elnéztem?
-
szumo
senior tag
válasz
Hurkaleves #42403 üzenetére
Igen tudom, hogy az x2 erősebb lehet, de és ha az a de nem lenne ott. Mi van, amikor a program nem használja rendesen mind a két magot, vagy azok memóriáját. Még mindig gyatrácska a cf támogatás a programok oldaláról.
Azért a 4xxx sorozat már csak egy másik technológiát tartalmaz, valamint nem a mark-ok pontozta világban élünk. A lényeg, hogy a használni kívánt software pöccre kínlódás nélkül elinduljon, fusson és minél kevesebbet fogyasszon a gép minél nagyobb teljesítmény leadása mellett.
Ha nem lenne annyi pénzem, hogy vegyek egy jobb kártyát, és a középkategóriában kellene keresnem, akkor is a 4xxx-esek között keresgélnék először, mint azt az elmúlt 3 gépnél is csináltam, amit építettem nemrég.
Szóval ez az én véleményem. -
Dyno
veterán
válasz
Hurkaleves #42418 üzenetére
Köszi.
Mindegy ahgyom az egészet a franba, majd inkább veszek egy GTX260-t vagy 4870-t már 40-ért vannak, most ugyis csak olyan pénzből vettem volna meg ami másra van félre téve.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42416 üzenetére
Értem. CrossFireX ről mit gondoltok?!
Mindenhol keresgetek egy HD3870 est csak DDR4 est találok a kártyám meg X2 DDR3.
vajon menne CrossFireXben ? !
(ATi RadeonHD 3870X2 1G DDR3 * ATi Radeon HD 3870 512M DDR4) -
Dyno
veterán
válasz
Hurkaleves #42416 üzenetére
Akkor hőmérsékletet tudsz nekem írni, persze venti szabályzással mellékelve.
-
Dyno
veterán
válasz
Hurkaleves #42403 üzenetére
Tudsz nekem képet csinálni, hogy milyen környezetben van a kártya és mellette mennyire melegszenek?Már délután lemondtam róla, de most felvillanyoztál.
-
monosz
őstag
válasz
Hurkaleves #42389 üzenetére
Mondjuk én cfx-be hajtok két X2-t,és nekem is a 8.12 jön be(magasan a leggyorsabb).A 9.x-es szériától,olyan mintha visszabutultak volna a VGA-k.Igazándiból,ez a saját magán véleményem,aztán lehet másoknál ez nem így van.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Hurkaleves #42385 üzenetére
Én mindig a legújabbat, használom. Eddig lekopogom semmi bajom nem volt. 3 napja feltoltam Win7-et és ha mondhatom még jobban teljesít a kártya. World In Conflict pl nekem vistán sose futott normálisan DX10-ben tök mind1 melyik driver volt fönn. Win7-en alapból DX10-re állt magától mindent felmaxolva, minden bekapcsolva, 2x AA és 4xAF 1920x1080ban (a 32" es TV miatt
) 44-50 FPS közötti átlagokat produkál.
Mellesleg mikor megvettem a 9800PRO mat anno 3dMark 05 ben kapott 2400 pontot. Egyszer játszásiból mostanában újra betoltam a régi gépbe a legújabb még azt a kártyát is támogato driverrel és ugyanazokkal a "default" beállításokkal 4800-5000 pont körül szórt. Szóval zért fejldőnek a driverek. (ez mondjuk röpke 3 év alatt)
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #42385 üzenetére
A Markok egy dolog.
Azért ez nem jelenti azt,hogy a játékok ne gyorsulnának a 9.x-ekkel,hiszen az újak mindig tartalmaznak játék optimalizációkat is. -
Podpupi
tag
válasz
Hurkaleves #42342 üzenetére
The current desktop resolution is not optimized for your screen"
please update the display driver and program
minden egyes bekapcsolasnal ez jön fel. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42316 üzenetére
Igen értem. Sikerült! THx!
-
sagesz93
addikt
válasz
Hurkaleves #42172 üzenetére
Már vágom a dolgot nagyjából
Van többféle megoldás, ami jónak tünik,(valaki aztmonta hogy s-videot dugjam be meg a 3,5>rca kábelt és ugy szebb a kép.
Majd kiderül mileszCsak egy kis életkedv kéne hogy bemenjek a városba, meg zsé
ll-kobe: a procchűtöm nem jött meg ..... kva élet -
LLKobe
veterán
válasz
Hurkaleves #42172 üzenetére
Ez is yoo megoldás.
-
sagesz93
addikt
válasz
Hurkaleves #42116 üzenetére
Hát úgy hogy, a tv is adjon hangot, mert az s-videoval csak képet ad.
Ne kelljen külön hangszorót rákötni a gépre, mert csak fejhallgatóm van. -
TasiA
senior tag
válasz
Hurkaleves #42061 üzenetére
meg a HT- szorzót 5-ről 4-re
-
monosz
őstag
válasz
Hurkaleves #42027 üzenetére
Köszönöm.
-
XoZ
aktív tag
válasz
Hurkaleves #42013 üzenetére
A GTA 4 támogatja a CF-et, de mivel nagyon processzorigényes, ezért erős processzor és/vagy nagy felbontás kell ahhoz, hogy jelentősebb gyorsulást hozzon a szimpla kártyához képest: [link] (a tesztben a 4870x2-t érdemes összehasonlítani az 1 GB-os 4870-nel, itt látható, hogy 1280x1024 esetén még nem gyorsabb az x2). A memória méretet a játék szempontjából helyesen látja 512 MB-nak a GTA 4 a 3870x2 esetén, mivel ahogy korábban már leírtam, az x2 2 db 512 MB-os 3870-esnek számít, és a multigpu működési elve miatt nem adható össze a memória (az egyik GPU nem tudja közvetlenül elérni a másik memóriáját, illetve nagyjából ugyanazoknak az adatoknak mindkét memóriában meg kell lennie, mert felváltva generálja a 2 GPU a képkockákat).
Molnárka007: a fenti tesztből láthatod, hogy még egy 4870x2-nek sem nagyon van érteleme a GTA 4 szempontjából alacsonyabb felbontások esetén (az 1366x768 még az 1280x1024-nél is kisebb), tehát 2 db teljesen felesleges. Processzor tekintetében egyébként a GTA 4 sokkal jobban fut Core i7 processzoron (nem sok olyan játék van egyelőre, amire ez igaz): [link]. Tehát ha mindenképpen cseréled az alaplapodat, akkor szerintem érdemesebb már Core i7-ben gondolkodni a GTA 4 miatt, de ha maradsz a Q9650-nél, akkor csak a gyártó miatt egyáltalán nem érdemes alaplapot cserélni, semmivel sem jobb az Asus kártya az Asus alaplapban a Gigabyte-hoz képest, és a cserén csak pénzt buknál. Egyéb játékok és programok tesztje pedig pl. itt látható s775 és i7 összehasonlítás szempontjából: [link] (szerepel benne Q9650 és Core i7-920). -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41973 üzenetére
áhh. egy másik Híres X2 tulaj
nekem 15899-et csinált alaphangon 4magos phenommal. sajan a tuningra nemsikerült befizetnem, mert elfáradt az oprendszer.
lehet Win7 alatt meghajtom vga+cpu-t
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41924 üzenetére
óóó, értem. nemrossz.
én maradok a 4890 CF-nél.... de ha lesz rá valaha is módom, akkor 4870 X2 -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Hurkaleves #41918 üzenetére
az x-men wolverine nálam is beakad néha-néha, szerintem valami játék bug lehet. Reméljük a 9.5-ös Catában javítják
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41920 üzenetére
noh? hallgatlak
én 4890re szavazok -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #41910 üzenetére
Bios flasheléssel próbálkoztatok?!
-
varsam
őstag
válasz
Hurkaleves #41902 üzenetére
Multiba számít..
Amúgy mint jelenség érdekes, hogy hogy a fenébe tud ennyit visszaesni. -
sagesz93
addikt
válasz
Hurkaleves #41885 üzenetére
thx a segítséget+az infókat.
Majd kihozok mindent a kariból
Még egy kérdés. Tv-hez szeretném rákötni a gépet(sima crt-s samsung.) S-videoval probáltam, ment is csak hang nincs. Hogy tudok varázsolni rá? -
endru88
csendes tag
válasz
Hurkaleves #41869 üzenetére
Ma már nincs kedvem hozzá. De holnap felrakom a crysis-t és ha gond nélkül megy akkor azokkal a játékokkal van gond amelyek nem támogatják a 3magos procikat. Legalább is szerintem. Majd holnap kiderül.
Másik forumban ezt javasolták:
-Túlmelegedés, feszültség ingadozás vagy tuning miatti hibából fakadóan a
driver-be beépített VPU Recover lefagyasztotta a kártyát, az esetleges hardveres
hibák, sérülések elkerülése érdekében.
-Ha zavar akkor a CCC-ben vedd ki a pipát az Enable VPU Recover elöl. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41867 üzenetére
bele a közepébe
pedig lehet, hogy csírájában keresendő a probléma.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41864 üzenetére
nem szürkit, mert sort törtél (entert nyomtál...)
perszehogysehogy, de remélem pár sor OFF miatt nemkapunk ki.. .elsődleges csatornám a Comedy Central. Dokik. kész
41863: nemtom mivolt azelőtt, de BIOS-t frissítettél gondolom. vga drivert is. stb.
-
endru88
csendes tag
válasz
Hurkaleves #41854 üzenetére
Helló! Nem tuningoltam! Csak az nfs pro streetnél és a colin dirt-nél írja ki. A bioshocknál nincs semmi gond és minden fullon van. Tegnap raktam össze a gépet és még csak ezt a három játékot próbáltam. Az nem lehet a gond, hogy a colin meg az nfs nem támogatja a 3 magos procit és igy kevés a phenom x38450 2.1 ghz?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41861 üzenetére
fórumtársról fórumtársa szállnak a megoldások, tesztek stb. ez ebben a közösségben a jó
anniyra mint Ed, annyira nem.
nagyon filóztam a 3 arc közül kilegyen az, de Ed mellett tettem le a voksomat. szóba került évekkel ezelőtt Kelemen, a csere-berekből. de maradtam Ed-nél.
sajna ami meg most megy CN-en, az vicc. énmég a full angolon nőttem fel, de mind a mainapig jut eszembe angol szöveg néhány meséből... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41858 üzenetére
jókor tudom meg ezt
deazét köszi, ha 1napon belül használom még, akkor jó. deha nem, elfelejtem sajna. ilyen az eszem#41859) WesTM:STALKER: CS-ben -1FPS a control használatával. fura... de attól függetlenül használom minden játék alá
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41856 üzenetére
igen.
64bites vistára nincs ilyen progi.
XP-n meg nem nyitotta meg. elsem indult egyik progi sem.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41831 üzenetére
nekem 32bites xp alatt is letiltotta a második gpu-t
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41822 üzenetére
nah attól nem kell félned hogy búzatábla lesz itt
(búza, ezt a szót igy ebben a formában, még nem hallottam
)
mástéma: milyen oprendszer alatt használod az X2esedet?..Picasa webalbum
nekem pl nem jelöli hitelesnek, az új katalin drivert. (bár ha hitelesített, akkor sem engedi telepíteni). a bios beállítás megcsak esetlen szárnycsapkodásnak tünt... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41820 üzenetére
ugyan... öröm olvasni felőled
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41765 üzenetére
ki,ééén?
rosszul hiszed. -
bazsazs1990
csendes tag
válasz
Hurkaleves #41769 üzenetére
Értem!
24k volt amugy a kari!
9600GT-hez képest ez a 3870 Lóf****se ér!?....
mert haveromnak olyan van és hát majd ha megjön az én vga-m akkor tesztelni akarja a 2VGA-t....hogy melyik a jóbb...
9600GT-vel önála megy fullon a GTA IV!
Eséleim ezel a vga-val egy 9600GT-elen!?köszi elöre is!
Crysisbe hogy teljesitene a 3870!?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41763 üzenetére
türelmes vagyok....
én azt tanultam: Türelem, tornaterem...! -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41753 üzenetére
megvárom ,míg Te megléped az első lépést
-
monosz
őstag
válasz
Hurkaleves #41753 üzenetére
nekem a magok 83,a VRM pedig 106 fok körül mozog Furmark-nál.játéknál nem hiszem hogy ilyen durva.De nem sok ez egy kicsit?
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Hurkaleves #41734 üzenetére
Na közben összeszedtem magam és leírom ezt a commandline os dolgot: csinálasz GTA4 gyökbe egy commandline.txt-t és ezeket beleírod:
-norestrictions
-nomemrestrict
-novblankGyakorlatilag ennyi. És mehet Very Highra minden. Sajnos így viszont "Very Highon" a játék ki fog hagyni texturákat, mert "bug"-os mint a hangyaboly. (muhaha de szar volt, bocs fáradt vagyok) Tehát lehet h néhe nem jelenít meg egy házat már csak amikor csattansz rajta
Kellemetlen.
2darab VF900al gyakorlatilag szart sem érsz, mert a CF chipet és a diódát is kell hűteni sajnos és nem utolsó sorban az egyik VF900-at moddolni is kell amivel meg arra is ugrik a garid. Akkor már jobb, de drágább megoldás 2db Thermalright HR-03 GT : cirka 22.000. Egyiket elforgatod a kari alá, másikat fölé, és akkor maradt bőven helyed a CF híd és a többi tűzokádó, hűtésére. Esetleg még az alap keretet is fel tudod tenni csak meg kell picit furkálni, hogy fel tudd fogatni a 2 HR-03at.
Közben felvetődött még egy probléma. Elővettem újra a Far Cry 2 nevezetű gyöngyszemet. DX9 ben Ultra High beállítások mellet bőven 50 FPS fölött pötyög, ezzel nem is lenne gond, de amint DX10-re állítom összeugrik a kép. Így a 32"-os Samsung Full HD TVmen van minden oldalon a kép körül kb 4 centinyi fekete terület, Vista alatt, Windows 7 ben ugyanez enyhe zöld színű. Erre van valakiek valami ötlete, mi okozhatja ? Patch, Catalyst nem segít. Esetleg más is tapasztalt ilyet. Semmilyen más DX10 alatt nem jött elő eddig... Ugyanez csinálta még anno 24"-os Samusung TFT moncsival is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41738 üzenetére
az jó ár?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41736 üzenetére
szólj nekemis.
én a régi sulimba a volt tanáraimmal tuti megtudnám csináltatni. hamár igy az ismeretség. de persze puszira senki.nameg visszamenni Újpestre ez miatt
de ugyebár nefeledjük, a pontos tervezést hozzá. nem célszerü ha csúszik egykét foglalat -
- = Zk = -
félisten
válasz
Hurkaleves #41734 üzenetére
nemtudom meséltem-e már,.de egy külföldi oldalon megoldották 2db vf900-al. hát ráfáztak, mivel a középső CHIP hűtés nélkül maradt. valamint van egy icipici dióda, ami hajlamos a túlmelegedésre. ha nagyonérdekel, megkeresem az erről szóló képecskét
én hűtés terén arra gondoltam, veszek egy vízhűtőblokkot, leesztergáltatom síkra, és arra heggesztetek két noctua chipsethűtőt, és arra két venti. (mint az asus megoldásánál.)
de sajna az ára ittis valahogy nagyon magasra jött volna ki. -
s1ru2
aktív tag
válasz
Hurkaleves #41703 üzenetére
Hali!
Én is X2 tulaj vagyok és megnyugodhatsz. A karin alapból mindkét GPU-hoz van külön-külön 512MB. (Ebben az egyetlen anomália az, hogy jó néhány progiban, 1280MB van feltűnteteve összesen, mint graphic memory) GTA4 nem mérvadó hiszen ahhoz "commandline"-os parancs kell, hogy 512 MB memória fölé tudjál címezni és oppá, ha ezt átírod 1280MB-ra meg is tudod címezni mind az 1280-at és egyáltalán nem akad a gém, tehát nem csordul túl így valószínűleg, nem túl nagy baromság az az 1280MB amit egyes progik látnak. Annak ellenére, hogy ugye 2x512 az csak 1024. Nem tudom, hol lehet az a kis plusz elrejtve rajtva, illetve, hogy miért van, vagy hogy miért látják a progik ?!
De azt hiszem, ebbe nem fogok belehalni. Viszont az jó lenne, ha pl GDDR5-re lehetne cserélni rajta a memókat,
illetve egy komolyabb bios mod létezne hozzá, ja és persze mondjuk Arctic Cooling nem csak 4870x2-re csinálta volna meg a "kis" hűtőcskéjét... ezért baromi pipa vagyok.
GTA4: gyökérkönyvtárban van egy commandline nevű valami, (de lehet h neked kell megcsinálni, már nem emlékszem) és azon kell módosítani. Keress rá, megéri. Nem keveset jelent teljesítményben.
ZK: tudod múltkor szét kellet kapni a karimat, a venti miatt. Baromira meglepett, hogy az első hűtőborda csak aluminium és csak a 2. réz. Az is valami oylan kis súlyú hogy vicc. Komolyan mondom, a legnehezebb cucc a karin az a fekete keret ami körbefut rajta, jójó tudom az is hőelvezetőnek van, de könyörgöm, a magokra meg csupán két hangyapöcsnyi "fémdarabot" odatolni...
-
scope2007
addikt
válasz
Hurkaleves #41712 üzenetére
hehe én se olyan régen jöttem rá erre
hogy a 2gpu amit kirajzol abból áll össze a képállat ez az X2 csak driver fejlesztés téren szerintem nem foglalkoznak vele eleget
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Hurkaleves #41718 üzenetére
Ez ugyanolyan, mint a CPU-k esetében:
AMD X2-knél az L2 cache 2x512KB, azaz egyik mag sem használhatja egyben az egész L2-t. Ez az elv érvényesül a VGA-k frontján is, azaz GPU-nként dedikált memória van.
Egyébként valami nosysinfos kapcsolóval kell indítani a játékot és akkor állíthatod a grafikát a teljes spektrumban 512-es kártyával is. A pontos kapcsolót nem tudom, kérdezd meg a GTA-s topicban.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Hurkaleves #41715 üzenetére
Nincs tovább, ez volt a 15. kérdés
Elvitted a fődíjat, azaz megtudtad a választ -
TomBoy1986
veterán
válasz
Hurkaleves #41712 üzenetére
Jól látod, azaz kérném az A-t megjelölni
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Hurkaleves #41701 üzenetére
Azért, mert GPU-nként van kiosztva 512MB. Azaz neked 2db 512MB-os kártyád van 1 nyákon.
-
törölt tag
válasz
Hurkaleves #41701 üzenetére
Lehet azért, mert a játék nem támogatja a CF-et (kevés ilyen játék van már), vagy lehet, hogy csak azt írja ki, hogy 1 GPU számára mennyi memória van.
-
monosz
őstag
válasz
Hurkaleves #41640 üzenetére
Jelenleg,egy Thermaltake 750W-os tápot használok,(80 plussz)-os minősitéssel,és maximálisan megfelel a 2Db 3870x2-nek,sőt az egész konfignak.
A noname táptól én is féltem! -
No-kia
addikt
válasz
Hurkaleves #41548 üzenetére
nagyon szépen köszönöm, engem a multi miatt érdekel, hogy menyni pluszt nyernék egy 3870hez képest, de akkor a 4850 jobb utdnak tűnik, mégegyszer köszi
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Hurkaleves #41543 üzenetére
a proci fejlesztését mindenkébb beletervezném később (x3 710 a kinézett), de ha igény van rá a vga részéről, akkor 2,6-2,7-re meg tudom cibálni a kis x2-t. viszont ahogy néztem az árakat, 18 körül már akár 4670-et is kaphatok, az hogy viszonyul az 512 megás 3850-hez? és a hd 3870-ek? úgy tudom, azok csak órajelben különböznek, szóval tuninggal végülis kompenzálható az előnyük.
-
No-kia
addikt
válasz
Hurkaleves #41537 üzenetére
cod 4 1280, minden levéve kivéve a textura minőség és viz minőség van normálon. hány fpst tudhat a kari ilyen beállitások mellett?
-
Killing
addikt
válasz
Hurkaleves #41522 üzenetére
A 3870 X2 milyen árban van?
-
Killing
addikt
válasz
Hurkaleves #41519 üzenetére
Most már egyértelmű.
-
deepwell
aktív tag
válasz
Hurkaleves #41471 üzenetére
Elindulni akkor is elindul max visszafele forog ... amugy a nagyobb feszultseg felol folyik az aram a kisebb fele, igy a sarga(12V) lesz a pozitiv es piros(5V) a "negativ" ..
-
KiriK
tag
válasz
Hurkaleves #41466 üzenetére
Másik géppel okés a dolog, szóval valószínű VGA lehellte ki a lelkét.
Régebben én is szórakoztam bios frissítéssel, tuning miatt is, de szerintem inkább kicseréltetem, bőven garis még. -
gfefe
őstag
válasz
Hurkaleves #41444 üzenetére
Pont most vettem ár a sapphire 3870 gddr4 512 es karit... holnap össwze tudom rakni a gépem és jöhetnek a teszelések is...
persil: részemről is béke van csak sok mostanság az ati leszóló és már rutinból vissza szólok
Amúgy a több magnak van jövője... az biztos, hogy e felé haladunmk.... kiváncsi leszek, hogy miként fog működni a gépem... holnap estére ki is derül... lehet csinálok egy loogoutos írást is mert friss tesztet nem nagyon lehet találni... konfigom ha nem is a legerősebb azért oda csap és én pont nem a suttyó kölykök közé tartozom akiknek enyuka meg apuka megveszi...
Mindíg magamnak dolgozom meg egyetem mellett a zsét rá... és gen is számit a pénz... nekem most végül is a 3db 3870 max 50000E be fájt... és ha a paramétereket vesszük agyon alázza (remélhetőleg) a 4870 et ami vele egy árban van így most...
Nekem ezért nem volt édekemben fentebb váltani mert 4870x2 re nincs használtan 90E pénzem... és ez most egy bivaly rendszer lesz így is
-
persil
nagyúr
válasz
Hurkaleves #41444 üzenetére
Persze így van, mondtam is, hogy a crossfire, meg sli megoldásokra gondolok, meg amikor ezt házasítják az x2es kártyákkal
Egy darab x2es persze, hogy nagyon fasza -
gfefe
őstag
válasz
Hurkaleves #41441 üzenetére
nekem ma jön meg a 3870 es karim... holnap majd mondom, hogy megéri e vagy sem vagy, hogy miként jártam
[OFF]"persil" te miből gondolod, hogy a több káártyás megoldások rosszak? Volt egyáltalán ilyen karid?
Ha nem akkor ne mondj hülyeségeket... amúgy meg a 2 gpu tökéletesen megy... minden új játékban... én nem nagyon találkoztam eddig olyan gamevel aminél ne lett volna haszna... a 3 gpu téren meg majd kiderül... de ott is lesz gyorsulás és árban meg sem közelitem a teljesítményt amit kapok....
nekem 50E be fog így kerülni 3db 3870 es kari ha úgy vesszük.. na ebből max veszek egy 4870 es.... tehát melyik is éri meg jobban??? a 3 gpu porrá alázza az ifjú titánt... fogyasztás meg csak akkor nagy ha játszol... [/OFF]
-
persil
nagyúr
válasz
Hurkaleves #41438 üzenetére
Szerintem az egész több gpu-s baromság úgy, ahogy van nem éri meg egyáltalán. Fele program nem, vagy rosszul használja, driver gondok. Eszméletlen fogyasztás, az ára, hűtés egyéb apróságok is neccesebb, szerintem egyáltalán nincs létjogosultsága.
Egyszerűen venni kell egy combosabb kártyát, ami ugyanúgy teljesít minden programban, mivel csak 1 darab. Ha meg véletlen valami programnak nem tetszik a több gpu, akkor meg is vagy lőve, mert van 100ezer pénzért egy 40ezres kártyád. Láttunk már olyan tesztet, ahol driver gondok miatt cf/sli meg x2es kártyák fele annyi fps-t produkáltak, mint szerényebb társaik.
Szerintem a több gpu szimpla sznobizmus(egyelőre)
Hozzáteszem ez természetesen csak az én szubjektív véleményem, nem kő megkövezni -
gfefe
őstag
válasz
Hurkaleves #41438 üzenetére
szerintem nem érné meg mert akkor inkább már add el és pótolj egy nagyobbra...
3 gpu még az úgy csak oké, de 4 szerintem már egy necces dolog.... nem hiszem, hogy nagyon törődnek vele optimalizálás terén... na meg ahoz már végképp bivaly proci kell....bár ez privát vélemény a részemről.
-
gfefe
őstag
válasz
Hurkaleves #41428 üzenetére
az a lényeg....
Hát én meg keresem a 3870 es karim amit beraknák az x2 mellé crossfirex be de mindenki új árban akarja eladni....
egy másik x2 meg felesleges mellé szerintem mert annyira nem jó a crossfire x...
-
gfefe
őstag
válasz
Hurkaleves #41426 üzenetére
VAlójában vald be, hogy csak ápr. 1 miatt szivatod itt a népet
-
lizakattila
senior tag
válasz
Hurkaleves #41421 üzenetére
A lényeg, hogy megoldódott!
Örülök, hogy segíthettem! -
J.J. András
őstag
válasz
Hurkaleves #41400 üzenetére
ott is megkérdezi szerintem, mint minden RivaTuner telepítés elején, akarja-e a Hardver szoftveres gyorsítását..., tehát valahol amikor a GP1-re váltasz, ott is rá kellene nyomni valami "enable PIPA low level hardware overlocking ", vagy "low level settings" fülre ... ott is kell pipának lennie !
szerintem, de a HD3870X2 vagy HD4870X2 topicban nem mondta el senki hogyan kell haszálni ?
-
lizakattila
senior tag
válasz
Hurkaleves #41417 üzenetére
Sikerült megoldani?
-
lizakattila
senior tag
válasz
Hurkaleves #41413 üzenetére
-
Tomate
veterán
válasz
Hurkaleves #41411 üzenetére
Kérj meg valakit akinek ugyan ilyen kártyája van, hogy mentse le a biost és küldje el. Vagy töltsd le netről ha megtalálod, vagy állítsd vissza amit elállítottál. Aztán mehet a frissítés.
-
lsc
nagyúr
válasz
Hurkaleves #41404 üzenetére
Az ati tool-t már nem fejlesztik egy ideje, az újabb kártyákat nem ismeri . ATT-t próbáld a legújabb verziót .
-
persil
nagyúr
válasz
Hurkaleves #41404 üzenetére
Bizony, mindegyik hd 300 mhz-re veszi vissza a gpu-t, a memória meg marad eredeti értéken, szóval a ccc-ben kell bízni.
-
Tomate
veterán
válasz
Hurkaleves #41402 üzenetére
Mert az a visszavett takarékos órajeleket mutatja. Fel kell tolni a csúszkát rendesen és a fesz állító kis cuccot is fel kell rakni!
-
Tomate
veterán
válasz
Hurkaleves #41400 üzenetére
ATi Tray Toolsal?
-
J.J. András
őstag
válasz
Hurkaleves #41384 üzenetére
az érdekes
elvileg van olyan opció (bár nekem max. CF-ben volt, hogy mindkét magot használd egyszerre -valami ilyesmi volt, és akkor mindkét VGAn lévő magot egyszerre és ugyanúgy húzta.....az ATi Control Centerben be van kapcsolva a CF ?
annak be kell lennie kapcsolva (szép magyar mondatot kreáltam
), mert különben csak egyik magot használja a VGAdon ....
üdv: András
-
J.J. András
őstag
válasz
Hurkaleves #41381 üzenetére
RivaTuner v2.24
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Suzuki topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- BestBuy ruhás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest