- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
keratom
tag
válasz
Travelos #2545 üzenetére
Mikor 1.2v-on hajtottam 600MHz-en, akkor a 3DMarkok alatt egyszerűen no signal a monitoron. Közben a windows ugyanúgy ment, mert mikor rányomtam a házon a bekapcsoló gombra, szépen jött a windows hang és kikapcsolt a gép, mint rendesen.
Következő bekapcsolásnál nem is volt semmi gond, nem írta, hogy súlyos hiba után állt helyre a rendszer. -
keratom
tag
A hőmérséklet problémákra megoldás lehet, ha nem 1.450V-on hajtja az ember a GPU-t.
Nálam 1.3V-on simán viszi a 650MHz-t és 71-72foknál nem negyon megy feljebb a GPU hőmérséklet. -
keratom
tag
Nos az Alternate pixel centers-re visszatérve, némi olvasgatás után kiderült, hogy igazából csak a két vidkarival szerelt Crossfire-s rendszereknél van szerepe, mégpedig a 14X-es Antialiasing kialakításában. Egy kártyás rendszereknél a bekapcsolásának semmi értelme.
Legalább mostmár ezt is tudjuk. -
keratom
tag
Kár, hogy egy kicsit drága ez a fűtőtest
A melegedés szerintem azzal van összefüggésben, hogy melyik játék mennyire használja ki a pixel shadereket, amiből ugyebár a legtöbb van ebben a GPU-ban. A 3DMark06 pedig a HDR Shader Model 3.0-ás tesztjével asszem alaposan megizzasztja.
A vadonatúj CoJ alatt pl. nekem is jobban melegszik mint a 2 éves Far Cry alatt. -
keratom
tag
válasz
Travelos #2410 üzenetére
Nálam is 1.840V a mem. fesz, szal létezik.
Nem is nagyon fogom feljebb húzni, mert ahogy néztem, a GPU hűtője ugyan rálóg a memóriákra is, de a hűtő alja és a modulok teteje között valami fehér szivacsdarabka van, ami nem a hővezetőképességéről híres. Nem kockáztatom a túlmelegedést. -
keratom
tag
válasz
Travelos #2394 üzenetére
A GPU fesz. 2D-ben 500-594MHz-nél 1.2V, 3D-ben 625-725MHz-nél 1.450V.
Itt volt nálam is a kutya elesve, ugyanis azért nem ment 70 fok fölé nálam a GPU mert az ATI Tray Tools-ban nem állítottam át a GPU fesz.-t mikor beállítottam a 625-725MHz értéket. Így kezdtem el egyből a Call of Juarezt nyomni órákon át és ment is minden gond nélkül. Utána feltelepítettem a 3DMarkokat egy kis tesztelésre, azokban viszont fagyogatott. Akkor kezdtem el agyalni mi lehet a gáz és akkor vettem észre, hogy bizony itt 1.450V-ot kell neki adni, amit meg is adtam neki. Így már mindjárt megvan nálam is a 80-85 fok.
Valamilyen szinten jó érzés, hogy az én kártyám sem lóg ki a ''meleg'' sorból -
keratom
tag
Nem értem ezeket a 80-90 fokokat a GPU-nál. nálam több óra Call of Juarez után sem ment 72 fok fölé, az ATI Tray Tools szerint. A gyári hűtőt használom. A ventillátorbeállításoknál úgy állítottam be, hogy 70 foknál megy fel a venti fordulatszáma 50%-ra, és így még csak nem is hangos egy cseppet sem.
Ekkora különbség lenne ugyanolyan GPU-val szerelt kártyák között?
Ja, és a gépem ráadásul nincs is teletömve hűtőventikkel.
Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest