Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modern5
tag
válasz
lehel22 #12659 üzenetére
A benchmark nem okoz semmi hibát. Sőt, azt nézem hogy az utolsó catalyst óta sokkal szebb eredményeket produkál. Nekem bios frissítés után még simán kiakadt - azóta eltelt jó pár hónap még azt is elfelejtettem, hogy frissítettem a biost - de úgy látom a catalystok szép lassan befoltoznak minden sebet (csak a reviewban nem reklámozzák ezeket a javításokat, meg amúgy ezt az egész no signal crash hibát elsumákolta az AMD).
Akkor ez valami crysis2 hiba lesz...és nem hinném, hogy a kártyát dolgozza meg túl keményen, hiszen a witcher 2 sokkal durvábban pörgeti a kártyát és ott semmi hiba nem jön elő (ahogyan semmilyen más játékban sem).
-
modern5
tag
válasz
lehel22 #12575 üzenetére
Új bios van rajta, de köszönöm a részletes leírást...Majd valahogy megleszek Crysis2 nélkül...viszont minden más megy tökéletesen...úgyhogy nem fogok unatkozni
-
Fl3x
aktív tag
válasz
lehel22 #12548 üzenetére
Erre a VTX hűtésre gondoltam amit te is említettél, és a téglára.
Akkor lényegtelen melyik hűtésest választom?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
lehel22 #11537 üzenetére
Tényleg nagyon érdekes a jelenség. Nálam 1175 MHz fölé húzott vram miatt dobja a no signal crash-t az alap Giga 6850. Far Cry 2 bench azonnal dobta, szinte bármilyen kis tuningtól - amíg egy C2D E8400 volt mellette a P45-ös lapban. Közben ezt kicseréltem egy Q9400-re, és nézzenek oda: FC2 bench
Szóval akkor most nem is tudom, hogy is van ez
Furmark-tól soha nem dobta el magát azelőtt se. -
Ágógreen
senior tag
válasz
lehel22 #10692 üzenetére
ez jó hír Lehel, well done
980 mV az nagggyon zene a füleimnek
-8 celsius egy apró csúszka odébbtolásával teljesítménycsökkenés nélkül.bravó!
azt nem értem hogy gyárilag miért nem lehet így belőni a kártyákat ?
remélem a rövidebb felépítésű xfx legalább ilyen szépen undervoltingolható -
Spam123
tag
válasz
lehel22 #10282 üzenetére
Hát most csináltam a Driver Cleaneres pucolást csökkentett módban és úgy néz ki, hogy megjavult. Bár a régi 150 helyett a GPU-t csak 300-ra veszi még vissza mindig. De ahogy hallom ez nem egyedi probléma.
Csak fura, hogy az 5850-nél a másik gépen ilyen probléma nincs, ott 150/300-ra mennek az órajelek.
-
Biga123
addikt
válasz
lehel22 #10053 üzenetére
Nem is az a kérdés hogy mért ezek az értékek hanem hogy mért nem viselkedik ugyanúgy mindenkinél .. Driver reinstallnál érdekes módon nekem megmaradtak a ccc ben beállított oc értékek is... szal furi.. lehet ki kén ganyézni a registry-t , lehet a 300/300 is oda ette be magát valahova? lesz időm kipróbálom...
-
válasz
lehel22 #9956 üzenetére
Az az egy probléma, hogy F3_C van rajta
Mert nekem ugye az volt a problémám még akkor, amikor megvettem, hogy beraktam gépbe, működött faszán a kártya, halk is volt, ám ha feltoltam rá a legfrissebb drivert, akkor beállít a venti fix 73%-ra ami nem éppen user friendly
(ennek is utánanézhetsz, rengeteg embernél előfordult, itt a fórumon is) Szóval muszáj volt frissítenem, és szerencsére ezt az F3C BIOS megoldotta...
-
szasanyi
félisten
válasz
lehel22 #9275 üzenetére
Tévedsz, nem csak "látványos" - bár szerintem az MSI TwinFrozrII látványosabb - hanem valóban jó is. GTX460 1GB kártyát használtam a gyári 715/1430/3600 helyett a SoC 815/1630/4000 órajelein, ahol nem volt melegebb a kártya. és semmi (!) hangja sem volt terhelés alatt sem. Bár ne lenne VGA, amire rosszabb hűtést raknak!
-
Spirit
őstag
válasz
lehel22 #9072 üzenetére
Feszemelés eleinte nem volt, és a gpu 850-en járt, a memó 1200-on. Utána feszemelés, simán megy 1000-es GPU-n(végigtoltam a Crysis2-t probléma nélkül)
A piros pixelek jól körülírható területen folyamatosan rohadt gyorsan villogva jelentek meg mindig máshol az adott területen belül. Ha változtattam az ablakot, vagy bezártam, akkor máshol jelentek meg.
Annyira nem vagyok megijedve, természetesen lehet a tuningtól, de látom sok a hibás 6850-es, gondoltam másnál is volt ilyen. -
MasterFUN
csendes tag
válasz
lehel22 #8977 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek, ezt még valóban nem próbáltam, csak a manuális eltávolítást, ugyanis egy nVidia 9800GTX+ volt benne, ami egy csepeet rosszul viselte már a Crysis 2-őt. 2 év után ideje volt már a cserének....
Ugyanakkor mielőtt elindultam volna dolgozni, - de újraindítani már nem volt időm (melózni is kell néha) - találtam egy hotfixet a 6900-as szériához és kínomban azzal próáltam és elvileg szó nélkül felment... már csak az a kérdés, hogy kapok-e valami szép kék képernyőt ha újraindítok...
Ha igen, akkor még megadom az esélyt a Sweepernek, de biztonság kedvéért már kimásoltam a szükséges dolgokat a C-ről... és max format C: 2,5 év után...
-
szasanyi
félisten
válasz
lehel22 #8687 üzenetére
Igen, de mint mondtam csak azután lett így, miután a feltettem rá a Sapphire ehhez a kártyához kiadott legújabb BIOS verzióját. A játékokból kilépve a GPU Gadget max. 63°C a GPU hőmérsékletet mutatott ~1150 f/min ventilátor fordulat mellett, Furmark alatt meghaladta a 85°C-ot. Sokallom a load értéket (Furmark nem mérvadó), és nem értem miért nem gyorsabb a venti, és javulna a hűtés. Mondjuk hangja semmi nincs, ez tény.
-
jockas
senior tag
válasz
lehel22 #8569 üzenetére
Közben én is néztem pár tesztet...úgy látom, hogy hangban / idle hőfokban / load hőfokban is hasonló az Asus és a Sapphire. Egyedül tuningban teljesített jobban az Asus. Kb. 2 ezerrel drágább (legalábbis ipon-nál), amit még meg is érne. Eddig az Asus felé lendül a mérleg.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
lehel22 #8392 üzenetére
De közrejátszik a felbontás is!
Az én kártyám is csak full HD-ben problémázik, ott is csak néhány játéknál.
Mielőtt megvettem a kártyát tesztelhettem, és ennek ellenére megvettem, egyrészt az ára miatt, másrészt pedig azért, mert csak 1280x768-ban tolom. Így a visszarakott F3B biosszal is rendben van!TommyJ: Furmark szerintem nem nagyon használ memóriát, csak a GPU-t izzasztja, így ott nem is lesz probléma.
-
TommyJ
csendes tag
válasz
lehel22 #8388 üzenetére
uhh naszóval ilyen gépházam van aerocool hi-tech 7 pro, hátulra betettem a régi thermaltake gépházam házhűtő ventiét elöl pedig egy ugyan akkora venti van ami gyakorlatilag hangtalan a márkáját most meg nem mondom még a computermode-nál vettem jó néhány éve
. A kártya Tom-e kollégától származik kb másfél hónapja van nállam dobozban garival vettem tőle és már ezzel a biosszal mert én nem nyúltam hozzá ,eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve ezért lepődtem meg amikor írtad, hogy ilyen problémák lehetnek hamarosan jön a crysis2-ő ott rögtön ki fog derülni, hogy van e baja a karimnak amúgy 4850x2-ről váltottam szerettem nagyon csak majd meg süketültem tőle és sajna az még ebben a házban is elszaladt 80fokig
persze max terhelése
addig is kipróbálom a benchmarkot amit ajánlottál -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lehel22 #8392 üzenetére
Hát elvileg nem, legalábbis ezen a felbontáson is BS-ezik. Reméljük, bár ha mostanában vette akkor már nem olyan nagy az esélye, hogy kifogott egy hibásat, mint mi régen. De ha lefuttatja a Far Cry 2 Benchmark-ját (minden max beállításon) min. 6 loop-ot utána még egy 15 perc Furmark is mehet rá és ha ezek alatt nem BS-ezik akkor nem hibás a kártya.
És a tiéddel mi a helyzet? Vissza vették vagy az új Biosz segített rajta?
(#8394) ViiiiktorOC: Az szép, a szandi már bőven kifogja hajtani.
-
TommyJ
csendes tag
válasz
lehel22 #8377 üzenetére
775/1005-ön mennek alap beállításon, terhelés nélkül 40%-on mennek a ventik és így 33fokos a GPU. Full hd felbontás nélkül is próbáljam ki a tesztet vagy úgy felesleges, mert sajna jelenleg 1280*1024 a max felbontás amit tud a monitorom
philoxenia: bocs majd odafigyelek csak nem vagyok valami rutinos fórumozó:S
azt amúgy hogy kell ha egyszerre akarok több embernek válaszolni mert láttam hogy olyankor kiemelten megjelenik a felhasználó neve de azt nem tudom hogy kell
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
lehel22 #7312 üzenetére
"Beallitasok- minden Very High , AA8x, V sync ON, Dir3D 10, 1900x 1080
A hibas kartyak ettol a teszttol nagy esellyel kiakadnak."Most akkor Very High vagy Ultra High beállítással kell futtatni? Hányszor, és melyik tesztet? Small vagy large?
Lényeges, hogy DX10 legyen, vagy DX9 is jó?Amúgy ilyen max. beállítások mellett mennyinek kellene lenni az átlag FPS-nek 6850 esetén?
-
Pingvin1985
tag
válasz
lehel22 #7312 üzenetére
A gigánál a sima vagy az oc verzió a panaszos? Egyébként a hűtése jó neki?
Esetleg helyette más márka? Asus, Msi, Sapphire,stb? Más nem rak fel jó, nem túl hangos hűtőket?
ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2
ASUS EAH6850 DirectCU/2DIS/1GD5
Ezek milyenek (hűtés/hang?), mi a különbség a kettő között? -
///Krisz\\\
senior tag
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lehel22 #6930 üzenetére
Nem más nem volt. Én annyit vettem észre, hogy a GTA IV-ben megszűnt (ritkán még előjön, de már sokkal jobb a helyzet az előző driver-hez képest) az a hiba amikor nem akarja rendesen betölteni a tereptárgyakat. Egyébként egyet értek polonic-al, az a kis órajel emelkedés szinte semmi (a feszt vissza veszi szóval még fogyasztásban sem hiszem, hogy megmutatkozna) és így tényleg lemaradsz néhány újításról (jó hát nem valami egetverőek...).
-
Dictator^
veterán
válasz
lehel22 #6789 üzenetére
Megprobalhatod, hogy a CCC/ desktop management / creating and aranging desktop alatt a masodik megjelenitot (TV) letiltod!
De nekem hivatalosan csak 1 megjelenitőm van vágod? Az erősitőt is annak veszi, de nem az, azon nem fogok képet látni
Tehát leírom pedig szerintem egyértelmű voltam. Nincs monitorom csak TV-m és erősitőm, az erősitő pedig nem ad _képet_, de ahogy alattam írták mivel hdmi keresztül kommunikál,így megjelenitőnek veszi a ccc.
Ezért kéne az, hogy valami klonozott legyen mivel az erősitő sosem fog képet adni, de amikor bekapcsolom akkor extended lesz alapból , így az egér kilóg a képből és emelt órajelen megy..
SZerk: ja látom, hogy látod már
-
alibaba78
őstag
válasz
lehel22 #5884 üzenetére
Jah, mindenki tamadni kezdett teged szokiforgatassal, meg ugyvedkedessel, es a te hibad csak annyi, hogy nem magasrol tettel az egeszre. Csak annyit jegyeznek meg, hogy el lehet olvasni #5802-tol szepen sorban, ki is kezdte a pokhendi, cinikus stilust. Egy forumon normalis, hogy az emberek leirjak a velemenyuket, csak ha vki nem ert veled egyet, akkor elokerul a lejaratohadjarat. Csunyan atforditod a dolgokat. Reszemrol befejeztem. Orulnek, ha kihagynal a reakcioidbol.
-
lsc
nagyúr
válasz
lehel22 #5874 üzenetére
Ha ennyire nem megy a tápos dolog nézz át a tápos topicba, az 1 hsz elég nagy segítség, van mit pótolni. A netes "wattkalkulátorok" mind fölé lőnek nem is kevéssel, az amd meg azért ír erősebb tápot hogy a gagyibb tápokban is legyen elég szufla, nagy részük messze nem ad le annyit mint ami rá van írva.
"Gyönyörűen" tele lett szemetelve a topic totál nem idevaló dolgokkal.
Mod ///Krisz\\\ : Akkor remélhetőleg ezzel már nem lesz gond.
-
Osynho
addikt
válasz
lehel22 #5868 üzenetére
A 6850 nincs még benne szinte egyikben sem (sok kilowattos tápnál sem). Gondolom nem frissítették. Hovatovább, van olyan táp, amihez 1 vga sincs ajánlva, de gondolom csak működne valamelyik AMD termékkel
Viszont ha egy 450-es táphoz fel van sorolva a 190W TDP-jű 3870 X2, akkor talán megbírkózna egy 127W-os 6850-el is.
Vagy ha tévedek, mindjárt közlöd velem.
-
natë
nagyúr
válasz
lehel22 #5868 üzenetére
Tökmindegy mit ajánl az AMD. Business-ről beszélünk. Én az iparban dolgozom, naponta 10 nagy cégek által ajánlott termékkel találkozom, egyiket sem használjuk mégis minden flottul megy. Ennek egy oka van, a tapasztalatokra építünk és nem ugrunk bele minden highly recommended ajánlatba. Állíthatod az ellenkezőjét, meggyőzni csak azokat tudod, akik eddig is kodegányokkal táncoltak pengeélen és ha Colgate márkájú táppal találkoznának azt is megvennék ha erősen ajánlott.
-
zsole84
senior tag
válasz
lehel22 #5850 üzenetére
Nekem csak az a furcsa, hogy akárhány hozzászólásod van mindig vitatkozol valakivel. Szerinted a tesztoldalak minden kártyához cserélnek tápot is? Akkor pl. eszerint:[link] 1200-as táp kell hozzá. AMD meg biztos nem fog 400-as tápot ajánlani, mert nem mindegy, hogy milyen minőség. Nem írhatja, hogy pl. FSP táp kell a kártyához.
-
polonic
félisten
válasz
lehel22 #5850 üzenetére
Én a tényeknek hiszek, amit az alkatrészek gyártói közzé tesznek a fogyasztási adatokról. Plusz még a minőségi tápok specifikációnak. Ezeket kell összehasonlítani, ennyi a képlet. Ezekkel nem lehet vitatkozni.
Mit bánom én mit ajánl a vga gyártó! Ha 800 w-ost tápot ajánlana a 127 w-ot fogyasztó vga-hoz, akkor már rögtön az kell? Ugyan már. Gondolj már bele miért ajánl magasabb teljesítményű tápot.
A a 400 w-os tápról pedig linkelve van a teszt TTomax kolléga kommentjében (#5840).(#5851) ///Krisz\\\
Bizony félreértettelek.
Reméljük hibamentes gigát kapsz most. -
alibaba78
őstag
válasz
lehel22 #5835 üzenetére
Nem vedtem polonicot, hanem igazat adtam neki. Ez az, ami neked nem megy. Azon kivul, hogy paradezol, semmilyen tenyt nem tudsz mutatni, ami az allitasod mellett szolna. A szakmai topicnak pedig elsosorban ez a celja.
A mondanivalomat minek idezed, ha nincs hozzafuznivalod?
Nem kell, hogy barkiben megbizz, de azert a tenyeknek csak lehet hinni. A nyugtatodat meg ne felejtsd el bevenni, mielott szivrohamot kapsz.
-
TTomax
félisten
-
saril
senior tag
válasz
lehel22 #5835 üzenetére
tesztekben azért látsz mindenhol nagy teljesítményű tápot mert TESZT ami ugye abból áll hogy egész nap xx vga-t tesznek bele-cserélgetik no meg nem csak alapórajelen hanem főként tuningolva hajtják a procit hogy véletlenül se az legyen a kis keresztmetszet, ezért kell oda nagyobb táp de mint írtuk itt sokad magammal alapórajeles cpu/vga-nál nincs szükség (ahogy írták néha még tuningkor sem) nagyobb tápra
-
polonic
félisten
válasz
lehel22 #5835 üzenetére
Az előbb is kérdeztem, arra nem válaszoltál. Elolvastad, megnézted azokat a dolgokat, amiket leírtam? Ott van, tényekkel közölve, mi, mennyit fogaszt. Tápok is belinkelve. Itt nem a szakavatottaknak kell hinni, vagy nekem, hanem az előbb említett és belinkelt, kiszámolt tényeknek.
-
alibaba78
őstag
válasz
lehel22 #5813 üzenetére
Minden alkalommal, amikor vki nem ert veled egyet, eljatszod a hattyu halalat. Amit polonic irt, tokeletesen rendben van, meg bizonyitotta is, de te nem hiszed. Mesz a szakavatottak utan. A szervizekben is elvileg szakavatottak dolgoznak, de fel vagy haborodva, hogy 3dmarkkal, meg furmarkkal tesztelnek, hozzateszem, jogosan. Egy kozepkategorias konfigba nem kell markas, 400w-nal erosebb tap. Nem kell raeroltetni az emberekre, hogy koltsenek tobbet feleslegesen.
-
userxy
őstag
válasz
lehel22 #5810 üzenetére
Csúcs konfig is beindul 460 as táppal
de a kábelezés miatt és a és hogy a ventik se pörögjenek maxon azért célszerü egy nagyobb táp egy mostani erőseeb konfighoz vígan ajánlható egy 600 as táp hogy ha vki nem szereti hogy a ventik fullon pörögjenek akkor is ha nincs is annyira terhelve.Meg azért ha tuningol vki akkor célszerü ha van egy értelmes táp benne.
Amit irtál Polonic 460 as tápot azért az nem a hétköznapi kategória. sőt az ára sem.
-
Osynho
addikt
válasz
lehel22 #5808 üzenetére
Hehe, érdekes vagy
Nincs kedved vitatkozni, de írtál 2 novellát annak ellenére, hogy nincs igazad
A 400W-ban már benne van a megnyugtatás faktor is! Ezt nem érted meg. A te általad vélt optimum magasabb, mint a valóságos, ezt többen is igazolták. Ráadásul én is, mivel lemértem fogyasztásmérővel a fogyasztást. 4830-a- (TDP:110W), amit fesz emeléssel szénné húztam + 3,45Ghz-re húzott B45-el BC2 alatt 200W-ot se evett a gép! Szóval szerinted a nyugalomhoz olyan táp kell, ami 2x elvisz egy konfigot?
IBT + furmark alatt (ez akkora terhelés, amit egy normál alkalmazás se tesz a gépre) 240W volt a fogyi. Ismét tény.
"nem akarlak megbantani vagy piszkalni de megharagszol ha megkerdem, hogy te milyen alkalmazasokat futtatsz a gepeden? mineswippert.... es azt is csak modjaval nehogy tulforrosodjon ?" Értékelem a cinizmust, de ezzel magadat égeted. Mint látod, rendesen ki van tesztelve a dolog. Többek által. A gyártó természetesen nagyobbat ajánl, mert az a biztos. Mi ezzel a gond? Ha egy konfig ténylegesen (nem a jósgömbből, kártyából, meg ilyen kalkulátorokkal számolva) eszik mondjuk 250W-ot, akkor miért ne vinné el egy 400W-os egység?
Ilyen kalkulátorokkal számolni a legnagyobb hülyeség, főleg, hogy műszeres méréssel többen is cáfoltuk a dolgot (de eddig is köztudott volt ezek pontatlansága - Neked ez kimaradt, úgy látom).
Nem állítom, hogy ideális a 360-os táp az én konfigomhoz, le is fogom cserélni a közeljövőben, 4 éve ez a tápom, eddig elég volt, ezt is viszi ideiglenesen. Egyébként mivel nem Mercury/Codegen/HKC szint, ezért nem kell félni, hogy hazavág vmit, max lekapcsol, ha elege van. Szóval ezt a gyávaságot se értem.
Természetesen, ha az illető CF-ben gondolkodik nem a 400W az ajánlott, de nem tudom ez hogy jött ide. Ezen kívül vehet bele gyakorlatilag bármit, vinni fogja. -
polonic
félisten
válasz
lehel22 #5808 üzenetére
Ne hidd már el annak a vacak oldanak az adatait. Enyhén szólva is tűlbecsüli az értéket.
Nézzük a srác konfigját:
A processzor max tdp-je 73 watt, a 6850 tdp-je (lap alja) 127 watt. Összeadva a kettőt: pontosan 200 watt. Aztán a chipset fogyasztása: 13. oldal, több érték is van, de a legtöbb az 5.2 watt. Eddig 205 wattnál tartunk. Aztán a vinyók, optikai meghajtók, nem fogják felzabálni a maradék 195 wattot.
Aztán itt van egy 400 wattos chieftec táp, kettő 20 A-es ággal. Ez a táp bőven elviszi azt a konfigot, még ha tuningolja a gépet, akkor is.
Tehát láthatod, hogy a zalman 360 wattos tápegysége is bőven jó ahhoz a konfighoz. Az is ugyanúgy kettő 20 A-es ággal rendelkezik. Egyáltalán nem no comment kategória.Egy cúcskonfighoz is elegendő 460 wattos táp pedig itt van, a 38 A-es ágával.
-
Osynho
addikt
válasz
lehel22 #5805 üzenetére
Sose fogyaszt 350W-ot az a konfig. Az én Phenom II X4 B45 + 6870-em vígan megy egy 360as Zalmannal.
Az i5 és a 6850 is kevesebbet zabál az én egységeimnél, tehát egy 400-as táp elvinné az ő motyóját, más kérdés, hogy az övé nem minőségi.
Az AMD pont azért ajánl 500W-os tápot, mert tudja, hogy nem mindenki vesz FSP/Chieftec/Enermax stb tápot... -
polonic
félisten
válasz
lehel22 #5632 üzenetére
Te a gigabyte szemszögéből közelíted meg ezt az egészet. Az már a giga sara, hogy mit kókányol a kártyáikkal, ha egyszer már elcseszték.
Az újabb driverrel azért nem csökken vissza 300 mhz-nél jobban, mert ez egy hiba a driverben. Nem kell ennek nagy dolgot tulajdonítani, majd a következő driverben ki lesz javítva. Előfordul az ilyen.
A 6850-nek nincs baja, mi baja lenne? A memóriák rosszak, amit a gigabte rárakott, meg a többi gyártó.
A szoftveres gondok szerinted nv kártyánál nem fordulnak elő? Ott olyan volt legutoljára, hogy az egyik whql driverrel nem nőtt a ventilátor fordulatszáma terhelésnél, következő driverben javítva lett. Ja és a szofteres dolgokat nem kell ugyanúgy beállítani, mintha a hardveresek lennének.Az autós hasonlathoz is, ott ugyanis mégnagyobb különbségeket tapasztalsz, A gyártók olyan surmók, hogy az alacsonabb fogyasztással ajdák az autót, amikor ők is tudják, hogy az mind nem igaz.
-
lsc
nagyúr
válasz
lehel22 #5632 üzenetére
1szo mint 100 nagyon ugy nez ki a HD 6850 nek baja van Innen kimaradt az egyes gigabyite, tehát így jobb 1szo mint 100 nagyon ugy nez ki egyes gigabyite HD 6850 nek baja van.
Már többször leírta abu és mások is, gariztatni kell a kártyát, ennyi. Attól hogy ide irkáltok úgy hogy megoldást egyikőtök sem tud semmi nem fog változni.Mod wittman : Akkor ezek szerint a vtx-em hibátlan
. Komoly felmérés egyébként.
-
MrCsiT
addikt
válasz
lehel22 #5394 üzenetére
hááát... mint írtam is, 51%, azaz hangos ( a többi ventimhez és az egész géphez képest. ..de hogy ez hány rpm, azt nem látom, hogy miben/hol nézhetném meg
)
Van olyanom, hogy MSI Afterburner, azzal 30% -on 37-38 C-os a Gigabyte 6850 OC kártya 2D-ben, de az érdekelne, hogy erre van-e már új BIOS, mint megoldás, vagy ez a legújabb állapot, hogy (szerintem) elgurult a gyógyszerük ?!
(AMD féle 300Mhz/300Mhz-es 11.1-es driver 2D-ről nem is szólva
)
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
lehel22 #5350 üzenetére
Köszönöm az infókat. Szerencsére nem kell egyenlőre videokártyán dolgoznom. Igaz, hogy a munkahelyemen foglalkozom 3D-vel, de amiket írok, azokat egy 1GHz-es Snapdragon is elviszi.
Meglepő módon én látom a különbséget a 35 és az 50 FPS közt. Csináltam egy időben Fraps méréseket, és MW2 multinál amikor úgy éreztem, hogy akad, akkor utólag megnézve a chartokat, ott tényleg voltak 40 alatti FPS-ek. A fejem is fájdul, ha 50 Hz alatt van a frissítés. Szeretem, ha stabilan kijön a 60Hz a játékból. De hogy a fölött mi van, az már mindegy.
A benchmark lényege, hogy összehasonlítható legyen két eszköz. Én eddig mindig arra használtam, hogy megnézzem, a hivatalos tesztekhez képest hogy teljesít a kártyám. Ebből tudtam, hogy jó a driver, jó a hardver-környezet. Eddig működött, 8600GT, 8800GT, HD4670, HD5750 még az i3-as IGP-m is pont úgy működött, ahogy elvárható volt, 10-15%-al a teszteredmények alatt. Amit el is fogadtam. Viszont 20.000 helyett 15.000, az elég húzós. Persze hogy jobb processzorral teszteltek, ezért holnap lesz CPU tunning is, hogy megnézzem, hogy reagál rá a rendszer.
A 70 fokot egyébként ház nélkül és 20 fokos szobában mértem. Ismerem a fizikát, úgyhogy tudom, hogy ugyanez 35 fokos nyáron 85 fok lesz, de valószínüleg addigra nem a gyári ventillátor fog erőlködni a hűtőn, hanem két 8cm-es Noctue (éppen van elfekvőben).
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
lehel22 #5283 üzenetére
Itthon van már a PowerColor HD6850 1GB. Gyorsan felhúztam egy új Win7-et, gyártói oldalról az ajánlott drivert.
Leszedtem a Fur Mark-ot, a 3DMark06-ot, a Far Cry 2 Benchmarkot, és indult a tesztelés.
Far Cry 2 három futás összesen 9 loop Full HD felbontás, 8x AA, Dx10, High és Very High beállítások, VSync
Min 37, Max 100, Avg 63 FPS
Furmarkot néztem 20 percig Full HD-n, 8x MSAA-val, aztán meguntam. Közben nagyon hangos volt a kártya, és 70 fok alatt maradt. 49-79 FPS-t produkált, átlagban 55-öt.
3DMark06-ban valami nem stimmel, 15125 pontot értem el. Megpróbálok majd tekerni a processzoron, mert teszekben 20.000 pontot is láttam már, és a 3DMark oldalon is az a jellemző. Ebben tudna valaki segíteni, hogy mit csinálhatok rosszul?
Egyébként a kártya jó, a hűtés terhelés alatt hangos, de cserébe nem forr fel a GPU.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest