- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
lajthabalazs #6020 üzenetére
Csak még egy kis segítség hogy miről beszélek , itt [link] látszik a legjobban hogy mikor van vga limit és mikor procilimit, tehát szinte ugyanúgy megy egy játék a sb-vel mint egy phenomx4-el 1600-as felbontásnál, pedig lejjebb nem kis kölönbség van., pedig ugye a két proci messze nem egy kategória /szerencsére árban sem/.
A GTX 460 és a HD 6870 is lényegesen magasabb FPS-eket tud, mint amit az X2 555-ös.
Ezek után azt hiszem tök értelmetlen bármiről is beszélni, gpu-t akarsz cpu-hoz hasonlítani ? -
polonic
félisten
válasz
lajthabalazs #6020 üzenetére
Ezzel a linkkel csak az a baj, hogy ki kell másolni.
-
Valdez
őstag
válasz
lajthabalazs #6013 üzenetére
A cpu minden felbontás alatt ugyanannyit dolgozik (mármint ugyanaz a dolga), kis felbontással és részletességel a gpu könnyedén megbírkózik, ezért a cpu-ra kell mindig várni, ekkor lesz 100%-os a cpu kihasználtsága, tehát ez a szűk keresztmetszet.
A felbontás és részletesség növelésével a gpu egyre többet fog dolgozni, addig, amíg több idő alatt végez a dolgával mint a cpu, ezért ekkor a gpu lesz a szűk keresztmetszet. -
lsc
nagyúr
válasz
lajthabalazs #6013 üzenetére
Szép nagy hsz, igaz tök értelmetlen, de majd rájössz .
Mondjuk ezek után meg főleg :Ezek szerint a nagyúri ranggal nem osztanak IQ-t. Nincs ezzel gond, kitaláltál egy elméletet, nem így működik, be is bizonyítottad az ellenkezőjét, természetesen én küzdök iq-hiánnyal, bravo, csak így tovább.
-
lsc
nagyúr
válasz
lajthabalazs #6008 üzenetére
Te nem érted, olyan alacsony felbontásban a proci 100%-on teker a videokártya meg fél gőzzel dolgozik, vár a procira . Nagyobb felbontásnál a videokártya dolgozik jobban, de mivel nem kell várnia semmire ezért jobb a vgalimit. A proci "csak" aládolgozik a vga-nak, a képet a kártyának kell "kiadni" , de ha nem vár semmire gyorsabb. Az fps nem lesz nagyobb, de sokkal egyenletesebb lesz a megjelenítés.
-
Smith Ügynök
tag
válasz
lajthabalazs #6004 üzenetére
Hát van ahol hozza, Bad Company 2-ben meg az x6 még a Sandyt is elveri
Persze általában jobb az Intel sajnos. -
lsc
nagyúr
válasz
lajthabalazs #6006 üzenetére
Utoljára, ha húzol a procin és van gyorsulás akkor cpulimit van, hiszen olyan mintha erősebb procit tettél volna a gépbe . Érthető ? Jobban nem tudom leírni, de azért meg felesleges venni 6850-et hogy 1024-es felbontásban használd, de a Te dolgod.
-
lsc
nagyúr
válasz
lajthabalazs #6003 üzenetére
Attól hogy nem értesz egyet még úgy van, ráadásul be is bizonyítod, húztál a procin és gyorsult a játék. Ha proci húzásra sem gyorsul akkor van gpu limit, de az 1024-es felbontásnál szinte lehetetlen a 68xx szériával.
-
Smith Ügynök
tag
válasz
lajthabalazs #5987 üzenetére
Ajjaj, ott valami nem kóser. Szintén 4 giga rammal, giga 6850-nel nekem
a Black Ops 1920*1080 minden maxon, 8xAA 16xAF olyan 60-80 fps. Pedig csak egy nyomi x6-om van -
lsc
nagyúr
válasz
A felbontást rakd feljebb, akkor egyre jobban a vga-t terheli, olyan alacsonyan nem csoda hogy nyög a gép.
-
Neoteric
addikt
válasz
Ahogy már előttem is írták, rakd fel max felbontásra és a többi cuccot is pakold fel.
Kikéve az ilyen csilivili izéket amik csak az fpst húzzák lefele.
Ha lerakod a felbontást minimumra, akkor éppen hogy többet dolgozik a proci.
Ha maradsz 1024-en mert csak annyit tud a monitorod, akkor sokat számít ha felhúzod 3.6ra a procit. -
alibaba78
őstag
válasz
Nem lehet ugy beallitani. A procit huzd meg, amennyire csak tudod, a felbontast pedig amilyen magasra csak lehet. A win7-et meg csereld 64 bitesre, mert csa 4giga ramot lat a vrammal egyutt.
ProdyG: Elobb probald ki masik gepben a kartyat, nehogy felesleges legyen az a lap vetel.
-
MrCsiT
addikt
válasz
lajthabalazs #5453 üzenetére
Ha nincs igazam, akkor nézd meg az adataimnál a konfigom, és írd le légyszi, hogy a 1280*1024-es monitorom mellé - amit majd akkor cserélek, ha a led-esek ára picit alacsonyabb kategóriába esik - mondjuk egy 5750-el szerelve (és nem a 6850-el, ami most az adataimnál van) , max. +15k-s befektetéssel mit változtatnál, ha nem a VGA-t, hogy a grafikai beállítások növelhetőbbek legyenek ( mint ahogy az 5750-el már nem voltak. )
(azt tudom, hogy egy 6850-es procilimites lesz, de az eredeti állítás szerint - azaz, hogy egy 5750 elég "mindenre" 1280*1024 -ben - már egy 5750 is elég, én pedig azt állítom továbbra is, hogy - még a proclimit ellenére is - magasabb grafikai beállításokat érek el az erősebb kártyával, és a fentebb írt szituációban nem látom, hogy az általam írt befektetéssel mi az, ami ugyanakkora, vagy nagyobb előnyt hozna játékélményben, mint a VGA csere. )
-
Beri
addikt
válasz
lajthabalazs #5453 üzenetére
3dmark06 pontszámhoz kell ész nélkül processzort húzni, nem a játékaidhoz. A te figyelmedbe is ajánlom EZT az összehasonlítást. Láthatod, hogy minimális a különbségek vannak még 1280x1024-ben is, ha mindent felraksz high-ra/very high-ra. 1600x1200-ban meg már annyira kiegyenlített a mezőny, hogy különbséget is nehéz felfedezni.
-
Bali27
addikt
válasz
lajthabalazs #5355 üzenetére
Őszintén megmondom Win7 is volt fent.. De nem akarok izgulni örökké az aktiválás miatt, meg igazából 1 hónap után pont olyan tetü volt mint a Vista... Egyedül a bootolás volt gyorsabb...
A Vistám meg jogtiszta és visszatettem.. Vista manager, meg 1-2 beálítóval pont olyan jó rendszert lehet belőle csinálni mint a Win7..Ja.. HDMI vel összekötöttem a monitorommal..(Samsung P2770)..
Sima DVI-D vel 1000X jobb a képminőség.. Ehez valaki valami kommentár? Tényleg jobb DVIvel a képminőség? Attól hogy a HDMI ujabb ? vagy másra való ? -
Milka 78
nagyúr
válasz
lajthabalazs #5362 üzenetére
Én egy béta Aftert használok és nekem alapból 1000-ret engedett...de MSIAfterburner.cfg-ben írd át az EnableUnofficialOverclocking-ot 1-re.Ilyenkor 1000 fölé is enged
Nálam a 6870-es 1050/1195-ig stabilan megyeget...
Dictator^ : Én is most olvastam vissza,de amit leszűrtem belőle az az,hogy ha két megjelenítő van rajta akkor 300/1000-ig veszi vissza az órajelet.Most már legalább tudom,hogy a 4870-esem miért ment végig csövön.A 10.12-essel még ez sem megy mert a memória értékét nem csökkenti,tehát maradt 1050-en.Letiltottam egy megjelenítőre,majd restert és egyből minden okés lett
Ebbe és az ezt követő h.sz-ekbe pillants bele.
-
válasz
lajthabalazs #5362 üzenetére
"Nalám is szakadozott a kép, mintha a kép felénél elcsúszott volna az alja és a teteje."
Vsync? -
lajthabalazs
senior tag
válasz
lajthabalazs #5351 üzenetére
Egy kis OC csodákra képes. Mehúztam a processzort 3.2GHz-re, és máris szárnyal a kártya. Nem gondoltam volna, hogy valaha lesz CPU limites kártyám. Persze a 3DMark06 1280x1024-es...
A kártyát is tudtam emelni, a memóriával nem kisérleteztem, ott maradt a 1050MHz, viszont miután szép stabilan vitte a GPU a PCS+ órajeleket, nekiugrottam, és két lépcsőben emeltem 875MHz-ig. Sajnos az MSI Afterburner csak ennyit enged. Végül emeltem még a processzoron egy keveset.
Az eredmények:
Win7 32bit
Core i3@3.52GHz (160x22)
Dual channel 1600MHz cl9 (160x10)
PowerColor HD6850@875MHz, 1050MHz, 8.8.12.0.0 driver3DMark06: 18256 pont
Elégedett vagyok
A Benchmark is jó eredményeket ad, és az MW2 is megy Full HD-ben. Kb ugyanaz az élmény, mint amikor az 1680x1050-es monitoromhoz megvettem a HD5750-est.
-
Giot
addikt
válasz
lajthabalazs #5351 üzenetére
A 60FPS az ideális. Meg persze afelett, de legyen meg a folyamatos. Egyébként a hirtelen lassulásokat veszi észre az ember.
-
lehel22
tag
válasz
lajthabalazs #5337 üzenetére
...eloszor is orvendezhetsz
valoszinuleg egy jo kartyahoz van szerencsed s ez a legfontosabb.
Homerseklet ha 70 alatt marad az ok, de mindig hozza kell tenni a kornyezeti homerseklet mennyi.Ha monjuk 26C van a szobaban akkor nagyon jo , ha meg monjuk egy 18C helysegben akkor viszont nem annyiraEzt csak azert irtam mert .az egyik forumon valaki bolcskodott hogy 30 C idle bane akertya es 55 volt full load. Aztan nagy nehezen kibokte hogy egy pincehelysegben van ahol 16 C van es a gep nem is dobozban van hanem az asztalon
igy mar azert egybol mas ...
Ami a szintetikus teszteredmenyeket illeti en is azon a velemnyen vagyok mint az elozo hozzaszolo ( bocs a nevre nem emlekszem) , hogy ne igazan kell foglazkoni a sebessegmero benchmarkokkal.Kivancsisagbol le lehet futtatni, de ,hogy valaki azert kezdje huzni a gepet mert masvalaki tobb pontot kapott a nemtudomilyen benchmarkban , az szerintem folosleges. A lenyeg hogy a te igenyeidnek megfelejen es siman futtassa azt amit epp jatszol (esteleg dolgozol, habar ettol ovva intelek) Amugy milyen CPU k mellett kaptak azok ~25% tobb pontot mint te ? Milyen memoriakkal milyen frekvencian? Ezt fontos tudni.HA monjuk neked van egy AMD 4 magosod es neki egy intel i7 980 X meghuzva 4,2 Ghz re akkor nem kell csodalkozni
Ha rossz akarok lenni akkor aztmondom a benchmarkokat tobbe kevesbe azert talatak ki mert nagyon jol tudjak, lesznek akik majd nem tudnak alunni es szaladnak venni meg tobb rammot, kemenyebb processzort, meg egy (2,3?) videokartyat, masik tapot, es folytathatnam.
Szerintem is az a lenyeg, hogy elvezetes legyen vele a jatek az pedig hogy 60 fps vagy 140 teljesen mindegy (nem beszelek 3D tehnologiarol mert ott mas.).Biztos bennem a hiba, viszont nekem a 40 koruli FPS is boven megfelelviszont fontosabb hogy a gepem huvos legyen es foleg!!! csendes.
-
gamer13
csendes tag
válasz
Ha 3Dmark eredményre gyúrsz akkor a 10.10 Catalyst használd .
Nekem azzal ment a legtöbbet 18911 pontot. ( VGA: 850 Mhz/1005, CPU:3,7 GHZ)
Mondjuk még van a rendszerben tartalék,de nem háborgatom.Amúgy nekem is a "hírhedt" gigabyte 6850 -em van , de nekem az új F3c bios-al megoldódott minden problémám,
A régebbi Biosal is lehetett használni Far Cry2 alatt csak egyszer volt BS ,de aztán a memória órajelét 980 MHz -re visszaszedve megoldódott az is.
a Crysis warhead -ben viszont csak az új biosz hozott megváltást, előtte akármit csináltam a jeges pályán egyfolytában meghalt a cucc. -
Torry
addikt
válasz
lajthabalazs #5342 üzenetére
MW2-nél rakd 4x AA-ra és a V-Sync-t kapcsold be.
Igaz, hogy így 60fps-re korlátoz, viszont azt ugye fixen hozza és sokkal finomabban, folyamatosabban fut a game.
Persze ha nem tft-d van akkor nem szóltam. -
polonic
félisten
válasz
Hagyd már te is a 3dmarkot. Inkább játszál, ott hozni fogja a teljesítményt.
-
wittman
aktív tag
válasz
lajthabalazs #5149 üzenetére
A hardverkeres garanciával kitörölhetjük a seggünket. A szervizes fickó nagyívben driveres hibának itélte meg, így nem garanciás. Hétfőn megy a két darab kártya vissza a hardverkerbe, miután az üzletvezetővel beszélek holnap.
Én két darab Gigabyte HD6850-et vettem tőlük még november elején, az egyik egy ügyfelemé lett, ami szintén rossz.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lajthabalazs #5149 üzenetére
Nincs mit. Azt, hogy ezt a kártyát rendelted nem tetted rosszul, de nem biztos, hogy ennél a boltnál kéne megvenni. wittman most "harcol" velük, mert nem akarják garanciáztatni a hibás kártyáját. Bár erről ő tudna pontosan írni neked, hogy javasolja-e vagy sem...
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lajthabalazs #5124 üzenetére
Azzal nem volt ilyen baj, az az egyik legnagyobb partnere az AMD-nek. Ezt olvasd el szerintem. A lényeg, hogy minél nagyobb partnere egy gyártó az AMD-nek annál komolyabb szabályok kötik és annál kevesebb az esély ilyen hibára az adott gyártónál.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lajthabalazs #5117 üzenetére
dehogyis épphogy a simánál jön elő többször. szerintem kerüld el a gigát jó messzire ennél a kártyánál.
(#5118) Beri: nagyon durva VMEM OC hozza elő és még az sem mindig? ezt komolyan gondoltad? mi (akiknek standby-ol a kártyája) tuningról nem is merünk álmodni se, alapon is szar a kártya nemhogy tuningnál. én egyszer megpróbáltam kicsit húzni nem Crysis-ba hanem már black ops-ba, meg hot pursuit-ba dobta !!!2 perc!!! után a standby-t, úgyhogy ott előtte (tuning nélkül) semmi gond nem volt.
-
polonic
félisten
válasz
Válassz más gyártótól, úgy nem kockáztatsz.
-
Beri
addikt
válasz
Akinek gondja van a kártyájával, az out-of-the-box tapasztalta, egyébként csak nagyon durva VMEM OC hozza elő és még az sem mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest