- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Biga123 #28297 üzenetére
Persze, mert ugyanaz a proci lényegében, csak +2 mag, amelyik játék nem érzékeny rá ott nincs is jelentősége.
A mostani Pentium vs i5 felállásnál is így van alapvetően, viszont az i5-re jó 1 GHz órajelkülönbség is jut, ami régen nem volt. Ezt pedig meghálálja minden, akkor is h nem skálázódik ugyanúgy két magnál többre.
De amúgy összességében is a VGA sokkal többet nyom mindig, mint a proci. Kivéve, ha csúcs VGAról van szó. -
törölt tag
-
-
-
-
BandiHUN
veterán
válasz
Biga123 #13855 üzenetére
Vegyél valami kis szabályzót,akkor oda teszed,ahová tetszik
Csak ne ilyen előlapi digitálisat,mert azok nem visznek kis fordulatot,hanem valami analóg tekerentyűset,esetleg próbáld meg 12-es ventikhez adott lassító "előtéttel",a 7v-os verziót ne erőltesd,mert abból NAGY baj is lehet könnyen,ha a hibás ventillátor ráereszti a 12v-ot az 5-re... -
BandiHUN
veterán
válasz
Biga123 #13847 üzenetére
Nem tudom,mert én kicseréltem az elektronikáját olyanra,ami egy gyárilag potival szabályozható kisebb enermax ventillátoré volt...van ugyan előlapi szabályzóm is(AeroCool GateWatch 2,a régi házamból,sokventillátoros korszakból
),de az 400 alá nem engedett fordulatot,azért kellett valami megoldás.Olyan fél fordulaton megy,télen 1/3-on...a procihűtő is azért van 25%-on,mert 20-on nem indul el
igaz az csak 3.2-n megy,alapfeszen...
-
Mustármag
őstag
válasz
Biga123 #13841 üzenetére
Eddig nekem is úgy volt de GeneraL_XTX az javasolta hogy fújon kifele, kipróbáltuk, nem jött be.
Most csináltam még egy furmark tesztet AIDA-val figyeltem a hőfokokat legmagasabb az 84°C-volt, levettem a ház oldalát 86°C megfordítottam a ventit, vissza raktam, pár perc alatt helyre is állt 80°C. -
válasz
Biga123 #13784 üzenetére
Nem igazán értem a hsz.-ed (értsd: vaker), de elnézést kérek azért hogy írtam hsz.-edre (értsd: bocsesz). Azért a korom miatt légy szíves ne nézz le még a szakállam is levágtam, nem vagyok olyan idős. A egyik kollégának válaszoltál érdekesen vagy tévesen, tehát én azt gondoltam javítom, mert te Pista bátyától hallottad kisboltban hogy az XFX kártyák hűtése elég kaki mert a zacskós tej igazán felmelegszik a CPU hűtő és a VGA között és nem igazán tudja reggelről, szántás után meginni estére, ha már végigtolta a Crysis utolsó küldetését. Látom mégis feladtad, ehh, többet vártam, egy jó kis vitadélutánt-estét, jól teleszemetelni a topicot mert nem igazán érted a lényeget. Az agyam sem túl barázdált, de a kolléga elmagyarázta 1-2 mondatban, szóval úgy gondolom egyszerűbb lenne neked, ha rám már nem hallgatsz. Innentől felőlem lezárva, válaszolni nem fogok ezzel kapcsolatban.
#13786) Turbolada II: Ezt nem tudtam, a jövőben figyelek, köszönöm.
#13787 Biga123: Akkor holnap randi
. Addig benyomom a U2-t.
-
válasz
Biga123 #13781 üzenetére
Először is nyugodj meg szépen. A 4890-re egy gyári hűtés sem volt igazán halk, de mivel egy közel 200W-ot fogyasztó kártyára nem hiszem hogy olyan hűdejó megoldást tudtak találni, így az XFX hűtései az adott kártyán a többi hűtéshez képest egész jók voltak (jó, persze Cyclone és társai, de azon a kártyán azok is bőgtek). Most a 6870-re viszont vannak jobbak is, mert az XFX lazán csak átmatricázta a ref. hűtéseit, kivéve a Black Edition, ami szuper, de itthon alig beszerezhető. Amúgy pedig nyugodj szépen le (már először is, ha a tegeződés meg nem sért), nem kell orrba-szájba vergődni, egyszerűen csak utána kéne mindennek olvasni. Hogy miért cseréltem le? Hát mert nem vagyok oda agyári hűtésekért és a terhelés alatt kiadott hangokért sem, ezért sincs a 6870-esem gyári hűtés pedig sokak szerint nagyon jó. A 6850-esemet azért adtam el mert nem fekete hanem kék volt, na bummm, az én dolgom, senkiknek semmi köze hozzá de ha szépen megkérdik válaszolok. Itt arcosodás és értetlenkedés csak részedről volt, én ehhez már túl öreg vagyok hogy taknyos kölyök módjára vergődjek, személyes volumenű dolgokat pedig nem sértésnek szántam, nem akartam megbántani senkit ha ezzel egyáltalán megbántottalak volna, nem a pillangó lélek rejtelmeit kutatom. Azért a gyanúsítás megvolt, mégiscsak te írtál és zaklattál ilyen szurkálódó módon amit nem szeretek, hogy ellent mondok önmagamnak, de én csak azt nézem hogy a 4890 és a 6870 pl. nagyon nem ugyan az a kártya, ami még ott jó volt, nem biztos hogy itt is jó lesz. Máskor inkább privátban keress fel ilyen kérdésekkel, részemről még egyszer zárva, többet ilyet nem szeretnék.
Pug: Ugyan azt magyarázom amit te írtál, de nem érti.
-
válasz
Biga123 #13779 üzenetére
Azt pl erősen kétlem hogy 4890 re létezik olyan csendes hűtés ami lehűti azt a kazánt.. halkan..
Nem tudom mit beszélsz
! Mondtam/írtam hogy halk volt a 4890-es gyári hűtése
? Nagyon jól átszellőztette, lehűtötte, de cseréltem Twin Turbo Pro-ra és úgy adtam el
. Ha érdekel keress rá, tavaly vitték el. Megáll az eszem az ilyen emberektől
!
De mind1 is mert saját magaddal kerültél ellentmondásba az egymást követő 2 hszedben..
Most egyáltalán ez mi is volt
? Volt értelme írogatni ide a topicba
? Egyszerűen mégis meggyanúsítasz, köszönöm szépen
.
-
-
belinho
senior tag
válasz
Biga123 #13157 üzenetére
Értem amit írsz, de az alaplapból állítassz mindent: Fesz, időzítés, xmp, stb
A Gigabyte oldalán az újabb lapoknál is ott van a memória kompatibilitási lista, nem véletlenül.
Rengeteg embernek van baja ezzel-azzal, pl miért fut 1333mhz-en az 1600-as ramom, meg hasonló, elég beleolvasni az ezzel foglalkozó topikokba.
Lehet akármilyen über procid, ha a lapod nem tud rendesen együtt dolgozni a memókkal, akkor úgyis szívás a vége. -
polonic
félisten
válasz
Biga123 #12970 üzenetére
Milyen sületlenségeket beszélsz te?
Miért lenne 600/600 utána 2000/6000?Egyáltalán nem látom hibásnak a termékemet, mert 300/300-on megy. Hol lenne itt hiba.
Ha meg nagyon a specifikáicóval indokolod, akkor az új órajel is hibás.
Ugyanis a specifikáció 100/300. Na most akkor mi van? -
-
koko76
csendes tag
válasz
Biga123 #12907 üzenetére
Végülis nem a routerhez kellett, hanem ahoz a kis nyavalyához, amit a gépbe kell dugni, hogy vegye a jelet. (nem tudom mi a neve). Hiába szedtem le a hivatalos weboldlaról, nem ment vele (belkin). Most dlink van, az win7 kompatiblis, nem kellett letöltögetnem semmit, csak felrakni a drivert és jó.
-
priti
addikt
válasz
Biga123 #12894 üzenetére
Irreális az elvárás. Lehetetlen szinte évek múlva ugyanolyan hardvert adni, egyszerűen nincs. Most azért tartson raktáron mindenből, hogy hátha tönkremegy valakinek? Nevetséges. Az ár meg pláne vicc. Hát vazeg ezen az elven veszek egy felsőkategóriás lapot 70-80 ezer Ft-ért egyetlen egyszer, amin van 3 év gari és hülyére tuningolom, feszelem életem végéig az összes csúcs alaplapom a bolt meg intézi nekem ingyen x évente a cserét, mert mindig az árával azonos árúra kell cserélnie vagy kápéra, 3 évet meg extrém tuning mellett úgyse fog menni, a gari meg újraindul ha újat ad. Milyen faxság már ez? Ilyen a világon nincs. Semmi nem kötelezi a boltot, hogy el tudja dönteni, hogy rendeltetésszerű e a használat, tuningtól ment e tönkre vagy nem.
Elkezdhetünk jogászkodni, elkezd a bolt is aztán te kivered a balhét, bemegyek a vonatkozó boltba utánad és két hónapig nem lesz semmilyen lapom, mert ő elküldi a gyárnak, aztán levelezzek a fogyasztóvédelemmel, hogy miért nem kapok cserelapot, mert te ott kezdesz a fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni... Az ilyenek miatt olyanok a boltok amilyenek, mint te.Attól mert egy semmieszű jogász, akinek lövése sincs a hardverekről megírt valamikor egy jogszabályt, ami rádnézve pont előnyösen van megfogalmazva még létezik üzleti etika. Nem hiszem el hogy nem érzed, hogy paraszt vagy, ha a számlás árát követeled. Bezzeg ha a bolt paraszt akkor fel vagy háborodva. Ez a baj a magyarokkal, soha nem gondolkodnak a másik oldal fejével, csak az agyatlan kapzsiság megy, meg egymás lehúzása.
-
priti
addikt
válasz
Biga123 #12892 üzenetére
oké legariztatja, tételezzük fel. A sok cigányagyú meg rááll, megy egy ideig, aztán a gyártó akinél az egész lecsapódik azt mondja, hogy oké ennek nem szállítok, oké annak nem szállítok, végül oké Magyarországra nem szállítok és bekaphatod. Nem lesz. Vagy beépíti az árba a garis veszteséget és olyan drága lesz, hogy beszarsz mire kifizeted. Az jó lesz? Mehetsz majd külföldre hardvert venni. Fasza lesz. Na felejtsük ezt el szerintem.
-
zseko
veterán
válasz
Biga123 #12886 üzenetére
Tavaly januárban volt, úgyhogy már nem igazán emlékszem. Lehet ha hdd-t kérek annál így működött volna, így utólag már nem tudom. Úgy számolták be, hogy nem hdd-t vagy pénzt kértem, hanem új gépet raktam össze (alaplap+proci+ram) és a végösszegből vonták le az árát. De végülis ~3e forintról vitatkoztunk.. A boltosnak mindenesetre biztosan rossz szájíze maradt, az tuti
Egy kérdés: a HD6850-hez mekkora proci a jó? Most egy 905e van mellé, érdekelne hogy nagyobb proci gyorsítana-e egyáltalán a játékokon, és ha igen, mennyit. Vagy ha valaki azt tudja megmondani, hogy pl. a '8-9e-es hozzászólások között van', az is jó.
-
priti
addikt
válasz
Biga123 #12886 üzenetére
Ja persze és akkor veszek használtan az aprón egy 1-2 éves alaplapot 10k-ért aminek a számláján 30-45k van ugye, mert egy éve még jó lap volt, túlmelegítem (észrevehetetlen) aztán elslattyogok vele a boltba, ugyanolyan persze nincs és kerestem 35k-t mi, mert a számlán meg 45k van? Na felejtgessed ezt el qrvagyorsan és a két kis kezedet tedd össze, ha a boltos akkora úr, hogy kicseréli neked egy teljesítményazonosra. Ha meg kp-t ad, akkor meg húzd le a naciját térdig, térdelj és szeresd. Ennyi.
-
alibaba78
őstag
válasz
Biga123 #12807 üzenetére
Nemelyik jateknal megvan a 90%+, nemelyiknel nincs, de azt gondolom, hogy amig elinditok egy jatekot, es kompromisszumok nelkul mindent a leheto legmagassabbra allitva jatszom (1-2 kiveteltol eltekintve), addig rohadtul nem erdekel, mennyire van kihasznalva a ket kartya. A tudat pedig, hogy egy 6970/gtx 570 aran egy ugyan tobbet fogyaszto, de lenyegesen erosebb megoldasom van, mindenkeppen megnyugtato.
-
Dictator^
veterán
válasz
Biga123 #12220 üzenetére
De én ezt probáltam neki magyarázni, hogyha két megjelenitője van, ráadásul ha jól emlékszem, neki is az erősitőt veszi megjelenitőnek, hogy akkor 30-45w-tal eszik többet.
Semmi tunningról nem írtam, de mind1 , ugy tünik néha hiába magyaráz az ember, nem is igazán olvassák el. -
Dictator^
veterán
válasz
Biga123 #12217 üzenetére
Akkor Ő is félreolvasott valamit, mert én azt mondtam neki, hogyha két megjelentiő van bent, emeletebb órajelen fut a kártya 100%.
Ergó, mivel két megjelenitője van (akár erősitő, akár egy tv-monitor) akkor már nem alapórajelen fut. Ezt írtam le neki, hogy kb 30-45W-tal eszik többet így a gépe , hogy két megjelenitő van.
Szó nem volt tunningról az írásaimban. -
s7evcsenko
addikt
válasz
Biga123 #12085 üzenetére
Igen, köszi, közben már rávezetett a kolléga a dologra...
Eredmények:
Alapon gyári driverrel
Alapon legújabb driverrel - fogyasztás: 44W/149W
Tuningolva legújabb driverrel 970/1150MHz - fogyasztás: 45W/161W
Miért van az, hogy minél magasabb a GS, annál kisebb a PS??
Hisz elvileg a procin semmit sem állítottam... vagy azt mi befolyásolja? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Biga123 #12043 üzenetére
Biga123 Kipróbáltam én is ezt a GPU tool csodát már csak kíváncsiságból is, de nekem nem hibázott 950/1150 en vagy nem tudom jól csináltam e.Elindítja az ember a progit és várja, hogy történik e valami? 10perc negyed órákat ment de nem történt az ég világon semmi.
Az FPS viszont szépen növekedett a tuning által, jó látni az ilyet.Szerk: Alapfeszen és 1.2v on is megnéztem, ugyan az..
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Biga123 #12045 üzenetére
Még a tavalyi Catalystokban volt ilyen stabilitást tesztelő funkció, meg is kereste a használható legmagasabb órajeleket, de rohadt sokáig tartott, ha jól emlékszem - meg hát ezért a fene se fog most 7-8 hónappal ezelőtti drivert felrakni.
A GPU-val végeztem. Eldöntöttem, hogy 1256 mV-tól nem fogok több feszt adni, és ezzel a 967 MHz lett atomstabil. Többre számítottam, dehát ez van. Lehet, a még kitesztelésre váró legmagasabb memória órajellel együtt ez se lesz stabil. Meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest