- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Ágógreen #10828 üzenetére
Ha neked nem tetszik egy kártya teljesítményfelvétele, vagy hőleadása, az egy dolog, de ettől még nem mennek tönkre a kártyák, hiába fröcsögsz.
A go green-t tesztelték techpowerup-ék: [link], ők 62W-os maximális fogyasztást mértek nála, de ami igazán érdekes volt, az a 87 fokos hőmérséklet terhelés alatt úgy, hogy a teszteket nem zárt házban végezték.
A "crossfire van: 2 ilyen lealázza az 5870 OC-t 100W-ból" meg csak simán költői túlzás. Az 5750 a 4850 szintjén van (~1-2% a különbség), amire egy 6850, vagy egy 5850 is simán rádupláz. -
Beri
addikt
válasz
Ágógreen #10817 üzenetére
Mindenesetre baja nem lett tőle, ahogy nagyon sok társának sem (meg 4850 volt, nem 90). Lehet, hogy tíz év múlva már nem lesz a helyzet magaslatán, de addigra a processzorba, alaplapra integrált VGA-k is bőven gyorsabbak lesznek.
okoskodsz mert őstag van a neved alá írva - tipikus magyar fórum
Ezt a hozzáállást meg igazán hanyagolhatnád. -
Beri
addikt
válasz
Ágógreen #10801 üzenetére
Egyszerűen az az átlagosan -10 vagy -15 celsius fok különbség nagyon megnövelné a kártyák élettartamát. Vagyis nem cserélnénk ilyen sűrűn a gpu-kat. Ami nekik rossz.
Nettó baromság. Ha valaki x idő után lecseréli a kártyáját, nem azért teszi, mert szétolvadt a gyári hűtő miatt, hanem mert már kevésnek érzi a VGA teljesítményét.
Ha meg már a nevetségesen magas hőmérsékleteknél tartunk, nekem volt referencia 4850-esem 90 fok feletti üzemi hőmérséklettel. Cirka három éves és köszöni szépen, jól van. -
Beri
addikt
válasz
Ágógreen #10738 üzenetére
Az előbb még a 6850-eseket is hosszúnak találtad, most meg már 70-est nézegetsz? Az a kártya 245mm hosszú, kinn van a gyártó oldalán is, még csak rá sem kell kérdezned.
"msi hivatalosan 24,5cm-t ír. de azt kétlem"
Tehát a gyártó szánt szándékkal nagyobb számot adott meg, csak hogy téged félrevezessen? Viszont ha írsz nekik, akkor elszégyellik magukat és bemondják a tutit? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Hidd már el nekik, hogy meg tudják mérni egy kártya hosszát tisztességesen, ha mát összedobtak párat...180W-os kártyán hangos volt a twinfrozr? Az csak a TDP osztály. A PH tesztje szerint az 5850-nél egy leheletnyivel még többet is fogyasztott a 6870: [link], tehát semmivel nem lesz halkabb az ugyanolyan hűtővel szelelt 70-es.
-
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Ágógreen #10679 üzenetére
Nincs mit. Gondolkodhatsz MSI-ben is, de egyáltalán nem muszáj, mert nekem tökéletesen működik a Gigabyte kártyámmal az Afterburner (még a fesz állítás is, sőt a fesz csökkentés is működik).
Hogy melyik típuson a leginkább, fogalmam sincs, mert ahogy te is mondod ez olyan mint a tuning előre nem lehet megjósolni (egyik márkánál sem), hogy mennyit fog bírni. Annyit tudok mondani, hogy én lementem 1V-ig az 1.15V-ról és ott 30 perc Furmark alatt stabil volt, de polonic hallott már olyat is, hogy a 2D-s (0.95V) feszültség alatt is stabil maradt a kártya.
(#10680) Vigneau: Az az, köszönöm.
-
Vigneau
félisten
válasz
Ágógreen #10675 üzenetére
PC Gear-ben már kapható. Cirka 15k és még a két ventit nem is vetted meg. Szvsz jelenleg felejtős, bár én is tervezek beszerezni majd egyet. Addig meg nyúzom az AC Twin Turbo Pro-m.
///Krisz\\\:
Asus SmartDoctor, amire Te gondolsz. A 2D órajelre lehet rendszerint visszacsökkenteni a GPU vCore-t - de szvsz Asus VGA-kon működik. Mint ahogy az én VGA-mon sem működik az MSI Afterburner vCore csúszkája. Más cég, más PCB/VRM - mindenkinek maga felé hajlik a keze. Bár referencia PCB-ket vezérel az AB - tapasztalatból írom -, hátha megteszi ezt az SD is (ezt viszont még nem próbáltam). Eddig AB párti voltam, csak most kényszerűségből át kellett állnom az SD-re. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Ágógreen #10669 üzenetére
Szerintem mindegyik 6850-nek lehet csökkenteni a feszültségét, inkább az a kérdés, hogy mivel. Ha vissza olvasol én ezzel próbálkoztam pár napja és arra jutottam, hogy nekem a legideálisabb lenne ha fel flash-elnék egy módosított bioszt (amibe én átírom a feszültséget), csak az a baj, hogy falba ütköztem, mert az egyetlen (általam ismert) progi amivel módosítani lehet a bioszt (Radeon Bios Editor) az nem tud készíteni "normális" módosított bioszt az eredetiből. Magyarul ha fel flash-elem a módosított bioszt akkor kék halál fogad. De ha neked megfelel, módosíthatod nyugodtan Afterburner-rel, mert azzal is vissza veheted a feszültséget.
Az Asus-nak van egy progija amivel módosítható a kártya feszültsége, de azt nem tudom, hogy vissza is lehet venni a feszt vagy csak pluszba adni.
-
-
lehel22
tag
válasz
Ágógreen #10647 üzenetére
8.5 inch- 215.9 mm PowerColor PCS+, XFX V.Chamber
9 inch - 228.6 mm Referencia , Gigabyte (sima es OC)
Sima gigat semmikepp se vegyel! Reszleteket talasz Abu85 , Wittman, es meg sokak.hozzaszolasaiban.
9,25 inch- 235 mm HIS6850 IceQ X
9.5 inch- 241.3mm Sapphire Toxic, AsusDirCu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asztrofotózás
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest