Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
válasz
alibaba78 #18749 üzenetére
nem. valóban csak a régi crt-nél volt jelentősége a szemre nézve a képfrissítésnek. Az új tft monitoroknál már tök mind1 a szemednek, hogy 60 vagy 75 Hz-en használod. Jelentősége pl filmeknél van, hogy a megfelelő fps-hez, a megfelelő frekvenciát használd, a vízszintes judder miatt. + játékoknál, ha el tudod érni a 75 fps-t, akkor ahhoz a 75 Hz passzol a legjobban.
-
zolisx4
őstag
válasz
alibaba78 #17490 üzenetére
De egyről beszélönk nekem is csinálta hogy játék közben elment a kép monitor ki írta mintha nem lett volna bedugva ,a kártyán elkezdett pörögni a venti max fordulaton, és a gép ment tovább, ment a vinyó, proci hűtés ,csak úgy tudtam lekapcsolni ha kihúztam vagy ugye a reset .
Mikor újra indítottam akkor ment rendesen egy darabig csak már x2 írt a kártya ,ez volt az első 6850 .
A másodig már ezt a hibát nem hozta igaz az is x2 őrt a gpu-z szerint ,még kép is volt viszont a ventilátor csak 100% fordulattal ment szóval ordított semmivel nem lehetett levenni a fordulatát ,nálam ez volt . -
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #16512 üzenetére
Pont az aszallapon való hibátlan működés volt az igazán megdöbbentő, mert egy szétrúgott, ezeréves asztal volt, egyenetlen és teljesen random helyeken megkopott, karcolt, ütött-vágott felülettel. Jaés addig sem ötszáz forintos teszkós padokon próbálgattuk, hanem az én steelpad qck+-omon, az ő razer mantis-án, aláraktunk még razer goliathus-t, roccat taito-t, sota-t...
Simán csak hibás volt az egér, viszont nem jött ki minden felületen, így nem volt gariztatható. Csere lett a vége, mert 3 napon belül volt még. Kár érte, baromijó dolog az a szabadonfutó görgő.
Ugyanez a probléma szvsz nálad is. Nem 100%-os a lap, viszont nem jön ki a hiba minden kártyával.polonic: Én is hibátlanul használtam a hardverhibás lapomat a 6600GT-vel, míg meg nem untam és vissza nem vittem a lapomat.
-
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #16067 üzenetére
Ne beszélj már zöldségeket.
Itt vannak a képek. Nem látod? Nem csökken vertikálisan. Nézd már meg az F1-es képeket! Meg moost megint idézzem neked, hogy miért nem csökken?És írtam, hogy ne a Krisz félét vedd alapul. Hanem olyan kell, ahol az eyefinity normálisan van támogatva.
-
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #16065 üzenetére
Itt a bizonyíték:
"Most komolyan azt gontoljátok, hogy nem változik a látótér eyefinity esetén?
Alapból a vízszintes felbontás megtriplázódik fullHD-ból kiindulva, a függőleges meg marad. Még jó, hogy nagyobb a látótér. Alapból a 16:9-es képarány 48:9-es képarányra nő."Csak gondolj már bele.
De egyébként itt van egy tecső videó. Most már
Aztán itt egy másik.Vertikálisan nem veszítesz semmit, ott marad az 1080-as felbontás a 9-es képaránnyal.
Azzal, hogy 3 monitor lesz, kibővíted oldalra a látóteret. -
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #16060 üzenetére
Most komolyan azt gontoljátok, hogy nem változik a látótér eyefinity esetén?
Alapból a vízszintes felbontás megtriplázódik fullHD-ból kiindulva, a függőleges meg marad. Még jó, hogy nagyobb a látótér. Alapból a 16:9-es képarány 48:9-es képarányra nő.Persze ehhez kell az, hogy támogatott legyen a játéknál az eyefinity. Tehát klappoljon minden.
Lehet, hogy a kolléga rossz videót linkelt be, ne abból induljatok ki.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
alibaba78 #16047 üzenetére
Lehet, hogy egy darabig részletgazdagabb, de ez már 3x akkora felbontás és ha 3x részletgazdagabb lenne az már DX13 lenne.
Viccet félre téve, nem tudom az okát, hogy mitől látsz többet, de többet látsz, meg hát egy bizonyos szélesség után ha nem nőne a látómező akkor torzulnának az alakok, mint mikor 4:3-as filmet nézel 16:9-es TV-n és szétnyújtja a képet. Legalábbis én így gondolom.http://www.youtube.com/watch?v=Lvf2MQ9tAss (hátha így jó lesz)
-
miresz
veterán
válasz
alibaba78 #15786 üzenetére
Jövő héten remélem már a 6870 CF-et tesztelem.
Ne kezdjük el már itt is azt ami a Bulldozer topicban van,mert már hányok tőle. A sok IFT-s (Intel Fanatic Troll's) Ott ül és azt várja,hogy valaki hozzászóljon és már kötnek is bele. Gusztustalan! Kinek a pap kinek a papné,azt kész!
(#15789) ///Krisz\\\: Dehogy hagyom csak már beleuntam. Szemellenző van rajtuk.
Méghozzá kék!
-
miresz
veterán
válasz
alibaba78 #15780 üzenetére
Cpu limit az sajna van benn,de mikor a 6850-et is beállítottam a 6870 órajeleire (915/1050,cpu 3600Mhz) akkor 6940pontot kapott a rendszer,aztán Cpu 4000mhz Gpu-k 915/1050 akkor 7120pont. A gpu-t nem húztam tovább mármint a 6850-est mert ugye a 6870 alapon ment csak mellé állítottam a 6850-est,mert nem akartam a 6850-esen feszt emelni,mert nem az enyém.Csak a kíváncsiság hajtott,hogy hogy viselkedik a két kártya együtt.Készülök én is CF-et építeni,hamarosan megjön a másik 6870-es a másik mellé!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
alibaba78 #13437 üzenetére
nyíló fül : V4 black (de nem ez volt az első feltünő, hanem:
A ház előlapjának alul látható kis lyukai
A HDD, ODD tartó ,,bilincsek..
stb... te is kiszúrnád a HAF-od részleteit nem?Egy fájdalomcsillapító krém vagy kapszula reklámban is (amiben egy hapi lépked lefelé a lépcsőn, a térdét, valaki más valamilyen másik részét, meg egy parkolóházban lépkedő nő a fejét fogja a fájdalom miatt) kiszúrtam a kedvenc autóm új változatának az ablaküveg-sarokba gravírozott a logóját, mikor a nő beleszáll,(de elsőnek a kapaszkodók tűntek fel...
Meg azért vettem észre egy filmben, hogy azt a jelenetet ugyanazon az utcán többször és több szakaszban vettek fel (anyós ülés melletti üvegre kb merőlegesen a vezetőt és a mögötte suhanó tájat láttatva, majd a másik oldalról ugyanez), mert szintén a kedvenc autómat láttam meg felül fekete, alul piros színben, és feltűnt, hogy bizonyos ritmusban jön elő (vágás után fa,fa,fa bolt kereszt utca, sarkon mini szürke autó, furgon vágás [ hosszabb rövidebb részekkel...
Van szemem az ilyesmikhez...
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
alibaba78 #12838 üzenetére
"a legjobb ar/teljesitmeny aranyu vga-d"
Ez pontosan és határozottan így van mert nekem is ugyan olyan kártyám van mint Biga kollégának
Alapon is bőven elég de lazán tud egy 950/1150-es értéket feszültség emelés nélkül amit követően még komolyabb is lehet a kártya teljesítménye.(Ennyi pénzért)
Nem tudom ki milyen felbontáson és részletességen játszik , de nekem ez így bőven elég
-
válasz
alibaba78 #12842 üzenetére
Ha van egy középkategóriás géped és azt el tudod adni majd, mindig csak kicsit kell pótolni hozzá akkor lehet venni megint egy középkategóriás gépet mai megint jó 2-3 évig. De úgy akinek van egy 6-8 éves gépe és az semmit nem ér már, neki egy 150-200eFt biztos sok. Sőt nekem is sok lenne.
-
Biga123
addikt
válasz
alibaba78 #12838 üzenetére
Nyilvánvaló hogy nekem van a legjobb ar/teljesitmeny aranyu vga-m...
Hát amikor már nem lesz elég a 6850-6870 /1-2 év/ akkor valószínüleg olcsóbban kapsz majd egy erősebb vgat is ..mondjuk nekem elég 1db 6850 teljesítménye is ... persze akinek kevés alternatíva lehet a cf.. de akkor a lentebb taglalt high end-Gamer történetnél találjuk magunkat..szerk : én a csóró rétegbe tartozom
-
Winne
nagyúr
válasz
alibaba78 #11961 üzenetére
Én is ezért vettem egyébként a 6870-et és nem az 5850-et. Nem sokkal volt drágább, de újabb, amiért tovább foglalkoznak vele ATi-ék és ha már valamihez kevés, akkor jön mellé még egy, amikor már nem lesz drága.
@(#11962) Misua: talán a "kártyája válogatja" jó válasz lehet erre a kérdésre.
-
Biga123
addikt
válasz
alibaba78 #11548 üzenetére
Az általam linkelt kép mai..
Bár a házam nekem is szellőzik rendesen..3db 12cm + táp + 1db 25cm oldalt
és 77 fölé nem megy ....de jól látom hogy neked CF-ed van?
Mer akkor valamilyen szinten érthető..De azt nekem senki ne mondja hogy bármelyik game jobban befűt a karinak mint a furmark...
-
sith7
félisten
válasz
alibaba78 #11536 üzenetére
Igen, AC Twin Turbo Pro, mindenkinek ajánlom, jól hűt, és még a Furmark 1080p teszten sem megy 60 fok fölé, és a hangját sem lehet hallani, ez a 6870 szint szerintem így bőven jó ....
Jelenleg az SC2 - vel, és a BC2 - vel játszom, 1920 * 1080 - ban, high felbontás mellett is megvan a 70 - 80 fps
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
alibaba78 #11106 üzenetére
Már regisztrált.
Jó gyerek, nincs probléma. Bár egy kis "problémám" azért akad... Angliába szeretne menni, hogy a felsőfokú angol nyelvvizsgára gyakorolhassa az élő nyelvet. Csak hát ott legalább egy hetet eltölteni - az utazási költséggel együtt - kisebb vagyonba kerülne, de ezt talán te jobban is tudod.
-
szasanyi
félisten
válasz
alibaba78 #11061 üzenetére
Vidéki vagyok vazze... azt a sasszemű mindenit!
Nem, nekem ilyen monitorom van. Mind2 kártya meg van, csak szeretek tesztelgetni és megnézni melyikkel mi, hogyan megy. Ami épp nem az én gépem van (MSI GTX560-Ti TwinFrozr II/OC), azt a fiam használja. Ez a csere nem kerül semmibe... most már.
Nálam fent van a Patch HU, Patc 1.1 HU és az új 1.2 patch is (és magától megtalálta és letöltötte).Vigneau: Havanna... az van! Szivar... de "bőrcsongor", a kormány épp most szívatja velünk.
-
szasanyi
félisten
válasz
alibaba78 #11057 üzenetére
Én ezekkel a beállításokkal (és persze 1 db 6870-nel) játszok:
Előtte a GTX560-Ti kártyával hibátlan volt, a 6870 néha pici döcög és bár nem különösebben zavaró, de észlelhető. De maga a játék jó, és ez különösen tőlem nagy szó, mert amúgy nem szeretem az RGP jellegű gameket.
Mass Effect 2 az ami először megfogott, de ez annál jobban tetszik.
-
Vigneau
félisten
válasz
alibaba78 #10749 üzenetére
Hiába, az ASP0907 chipes VRM-et nem támogatja még az MSI Afterburner. De remélem, hamarosan ők is használni fogják ezt a chipet és akkor bekerül majd a támogatottsági listába. Persze, nem sokat érő a SmartDoctor kezelőfelülete, de jelenleg csak ez van. Igazán írhatnál akár Te is kellő angolsággal az Asus-nak a nevemben
, hogy reformálják már meg a kezelőfelületüket. Amúgy is a RivaTuner-re épül mindkettő, simán tudnia kellene azt, amit az AB is tud - max. más körítésben.
Viszont nem véletlenül vettem olyan VRM-es VGA-t, aminek lehet vezérelni a GPU vCore-ját - hiszen nem alapfeszen akarok "villantani". Ráadásul nem volt rossz választás az Asus, mert nem ciripel terhelésen sem. -
LEON-T
aktív tag
válasz
alibaba78 #10725 üzenetére
nagyon koszi a linket, de gondolom ez ua mint a guru 3ds RC5 .
Proba cseresznye .Csodallom, hogy te meg nem durrantal be a CF-re.....
-
Vigneau
félisten
válasz
alibaba78 #10593 üzenetére
Bizgeréltem picit a SmartDoctor-t. Egész jó kis ventivezérlése van. Igaz, nem grafikus, mint az Afterburner-é, de meglepő módon mintha jobban működne.
Szóval terhelésen max. 40%-on forog auto-n az Asus ventije, akkor vagyok közel 70°C-os a GPU. Viszont 100%-on hajtva nagyjábol 3600RPM-en szalad és van hangja szépen (ekkor a hőfokot nem néztem még). A monitorozást meg szépen megoldotta a GPU-Z.
Valakinek van tapasztalata egyébként azzal kapcsolatban, hogy megy együtt a két progi? Azaz SamrtDoctor-ral ad feszültséget, de Afterburner-rel húzza a frekvenciákat és monitoroz egyben? -
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10593 üzenetére
Dehogy ugrott, semmi más nem kell hozzá, csak egy jó pici csillagcsavarhúzó, hogy ne látszódjon a csavarokon, hogy szétszedted. Ha bármit elqrsz összerakod és mehet a gariba. Amikor szétszeded a gyári hűtőpaszta túlnyomó része a hűtőn marad és nem a GPU-n, még abból sem vehetik észre. Ha totál szarul tennéd fel úgy hogy egyáltalán nem hűti (gyakorlatilag lehetetlen úgy feltenni, látod én is elqrtam először és még úgy is csak 70 fokos volt 100% terhelve) akkor is a nyákról a saját szétkenődött pasztádat szépen langyos szappanos vízzel lemosod, megszárítod, léghűtő felszerel és mehet a gariba a gyári pasztával, nem fogják lemérni grammra hogy annyi e a paszta egyszerűen lehetetlen megmondani hogy szét volt e szedve, ha a csavarokra vigyázol.
Ettől a sráctól megveszed az egyik blokkot (max egy ezrest ér darabja többet ne adj érte), fogsz egy lemezt, kifúrod a két végét és felteszed így, ahogy én. Mivel előtte visszacsavarozod a ramhűtő lemezt az kimerevíti a NYÁK-ot, így amikor ráhúzod a blokkot nem hajlik meg és megy tönkre a VGA, de elég csak annyira meghúzni, hogy oldalra már ne tudd elforgatni a blokkot, szóval még anélkül is fel lehet tenni. -
Vigneau
félisten
válasz
alibaba78 #10572 üzenetére
Természetesen kipróbáltam 2 DVI/D-SUB átalakítóval, úgy sehogy sem megy. Itt viszont fordított sorrendben sikerült működésre bírni.
Persze megcsináltam az átírást is az Afterburner cfg-jében, de nem jártam vele sikerrel. priti szerint is lehet PCB-s eltérés az első Asus HD 6870-hez képest, így érthető, ha nem megy az AB - hiszen az referenciakártyákhoz készült. De legalább az Asus SmartDoctor tudja kezelni. Egyedül a monitorozás hiányzik, de majd talán azt rendezem GPU-Z-ben.
Egyébként ahogy írtam korábban is, halk a hűtés - a VGA is alig cicereg, ami jó. Viszont terhelésnél sem pörög fel igazán a ventilátor, így melegedek is szépen. -
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10572 üzenetére
Ja most nézem neked is be van vizezve a proci, akkor nem szóltam, mondjuk úgy is szép eredmény, az enyém 4 fölött már nagyon "érdekes" valahogy mintha a ramkezelés mászna el. Ilyen teljesen random fagyások vannak. Linx teszt megy játék megy és így böngészés közben vagy akárhol egyszercsak nyekk és úgymarad a kép. A jóég tudja mitől, de 4GHz-en nem csinálja hála Istennek.
-
Vigneau
félisten
válasz
alibaba78 #10485 üzenetére
No, megjött az Asus HD 6870 DirectCU-m. És életre keltettem mindkét DVI-t, bár elég murisan jött össze 1 óra szöszölést követően. Íme:
1. DVI: DVI/D-SUB átalakítóval LCD TV-re kötve;
2. DVI: DVI kábellel a monitorra kötve (egyben ez az elsődleges megjelenítő).A megjelenítők tulajdonságaiban maximáltam a felbontást a TV-re nézve 1920*1080-ban - így a kiterjesztett asztal ment mindkét kijelzőnél FULL HD-ban. Ha ezt nem állítom be, akkor csak 1440*900-ban ment a TV. Jól megbizgerélték ezt, de működik.
Tényleg létezik ilyen vezeték nélküli HDMI? Én még életemben nem hallottam róla.
Viszont még akad üröm az örömben: a feszültségemelés (ha valakinek van más trükkje Asus vonalon, ne tartsa magában). Nálam az Afterburner nem enged feszültséget emelni (inaktív marad a csúszka). A TriXX is megbolondult, 975mV-ot lát alapfeszültségnek 915MHz-en és ekkor a csúszka maximumon áll. Igaz, nem is megy se le, se fel - de nem is inaktív kinézetű, mint anno a non-ref HD 5850-emnél. Szóval feltettem a SmartDoctor-t, az legalább lát mindent eddig - lehet szórakozni a feszültséggel is. Tuning később, most ennyire futotta...
A honlapon levő exe-s BIOS meg nem akar felmenni, nem támogatott kártyának észleli. No sebaj, mert a BIOS.exe 2011.01.04-es, míg a karin lévő BIOS 2010.12.29-i - szerintem ugyanaz lehet, mert az adható feszültség mindkettőben 1.4V, a frekvenciahatárok pedig 1200/1500.
-
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10514 üzenetére
Memóriát nem szabad megrántani. Erre jutottam.
Nálam legalábbis ez volt a gond. Már az 1030MHz is megy, igaz közben feltoltam 1200mV-ra a feszt, mert sok 6870-nek alapfesze az 1,2V ahogy a BIOS-okat nézegettem, de nem hiszem hogy ez volt a gond.
Úgy volt, hogy levettem 1021MHz-re a GPU-t mondván, hogy megnézem nekem megy e úgy, mint a tesztelt kari. Belépek a Gothic4-be (éppen ez van feltelepítve olyan amit még nem toltam végig) és ahogy mentem egyfolytában ilyen mikroakadások voltak. Levettem 1185-ről 1100-ra a ram-ot és semmi gond, rögtön teljesen kisimult, szépen fut, persze ezt látva visszatettem 1030MHz-re egyből a GPU-t és jó, legalábbis játékokban nem jön ki, hogy instabil lenne a többi meg nem izgat, tojok a bencsekre így hagyom aztán ha valamiben kifagyna akkor majd fogalalkozom vele.Ja néztem Crysis2-őt is 1030-on, az is OK, szóval szerintem ha léghűtőd van told fel 100%-ra (mert nekem 50 fokos a GPU 100%-on a vizesblokk miatt), vedd le a RAM órajelét és úgy nézd meg mit megy a GPU, mert én kétlem, hogy olyan extrém jó példányt fogtam volna ki. Majd még nézem feljebb, hátha, de már ezzel az 1030/1100-al is elégedett vagyok. A Gothic4-ben amikor kiérek egy alagútból egy hegy oldalán belátva az egész völgyet max látótávolság, részletesség és FullHD felbontás mellett a legkisebb mikroakadás is megszűnt. Alapon sem esett le az FPS másodpercnyi időre, de észre lehetett venni mikroakadásokat, amikor kiértem így érezhetően jobb lett ergó érdemes húzni, mert pont határon van pár játékban.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
alibaba78 #10482 üzenetére
Hát akkor szerintem az lesz a helyzet hogy összegyűjtök jósok csatlakozót és majd egyesével ki lesznek próbálva a variációk!
Jobbat most nem tudok.
De akkor marad az hogy szerzek mindenképp egy aktív displayportos DVI átalakítót.
Köszi az infót, 1 kártyára lesz kötve az összes monitor.
Ilyen Hdmi-vga adaptert is fogok szerezni.
Hát lassan összeáll hogy kell 7-8 csatlakozó
Mindenesetre srácok köszönöm a segítséget és a türelmeteket!
Ha elkészül majd nyár elején az Eyefinity, akkor mindenképp közzé teszem a tapasztalatokat! És a csatlakozó kombinációkat!
üdv. és jóéjt! -
Vigneau
félisten
-
-
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10441 üzenetére
Ha tudnád milyen jó ezt látni. Ezzel megszenvedtem.
-
priti
addikt
válasz
alibaba78 #10441 üzenetére
Nahh, hála Istennek én voltam a gyökér. Megingattál, annyira, hogy szétszedtem az egészet.
Mondom ilyen nincs. Szétszedem mégegyszer. Harmadszor. És tényleg van Isten. Nincs feljebb a keret, mint a chip teteje, illetve nem mindenhol, vagy nemtom, de most rátettem fordítva sréhen a blokkot másfajta (ilyen porcelán alapú fehér színű kissé ragacsos) pasztával és most hozzáér rendesen, már ahogy rátettem rácuppant.
Idle 37 fokos, játék alatt meg 45 fokIgaz nem játszottam sokat csak két percet, de eddig egyből felment 70 fokra ahogy beléptem a játékba. Szóval most faja. Lehet hogy a keresztvas nem állt pont középen és csak az egyik feléhez ért hozzá a blokk
Nade kétszer pont ugyanúgy tettem fel rosszúl? Pedig amikor a csavarokat ráhúztam olyan óvatos voltam egy-egy fordulat mindig váltogatva a végeket. Á nem. Szerintem az lehet hogy a keret egyik csarka van csak feljebb, mint a GPU teteje és most pont az a sarok lóg ki a blokk alól, ahogy megfordítottam ezért nem tart el. Mindegy végülis kössz a szálkát, mert azért így csak jobban fogok aludni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Windows 11
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoLTE/VoWiFi
- Home server / házi szerver építése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged