- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gaboman #6504 üzenetére
Ebből a hozzászólásból igen sokan azt fogják leszűrni, hogy az X2 igencsak kevés a kártyához, pedig a gyorsulás eme extrém nagysága mindössze abból adódik, hogy az X2-es konfigodnál szoftver és/vagy lap probléma is közbejátszott. Ezt ugye csak visszaolvasással lehetne megtudni, ami a fórumozók több, mint 90%-ának nehezére esik.
Szerk.: Amúgy örülök, hogy az új konfig beváltotta a reményeidet -
aginor
veterán
válasz
Gaboman #6418 üzenetére
Biztosan nem!
Csak nézd meg az írt adatokat, és gondolkozz:
1024bit - most az 512-nél tartunk, és az sincs kihasználva
GDDR5 memó - most lesz csak igazán bevezetve a GDDR4
45nm - az ati még csak most áll át az 55-re, nem hiszem, hogy fél éven belül a 45-re is sikerülne, és nem is lenne gazdaságos szerintem -
keIdor
titán
válasz
Gaboman #6433 üzenetére
Ezt a hozzászólást ne vedd bántásnak, mert nem szánom annak, de az ilyen híreket a DX10.1-es videókártyákhoz linkeld. Kirekt van ilyeneknek egy pletyka topic, ezt tartsuk tisztán! Egyébként a 768bit szerintem értelmetlenség lenne, ha már van Ringbus. Nvidiának meg sürgősen ki kéne találnia valamit arra, mert Crossbarral lehetetlen lenne 768 ill 1024bit-et csinálni! Nah OFF vége, folyt. a DX10.1 topicban...
-
keszegduda
őstag
válasz
Gaboman #6418 üzenetére
Szerintem ez az egy hír egyáltalán nem támaszt alá semmit sem.
1024 bitet kihasználni, iszonyat erős GPU kell alá, legalább 3X-sa a jelenlegi 2900XT-nek. Eddig számomra hihetetlen, túl nagy fejlődés lenne a jelenlegiekhez képest és ráadásul az előállítási költsége is hatalmas lenne ami növelné erősen az árat. -
Bagira01
veterán
válasz
Gaboman #6389 üzenetére
Nekem előtte x1950xt-m volt. Igaz ez máshogy hangos. Az olyan mély reszelősen hangos volt ez meg az a porszívós maxonn még a porszívó sípolása is megvan
Mod: Nem megy maxon 31%-n megy, még nem tudtam játszani. Így 47 fok körül van a gpu. Csak rivatunerbe megénztem milyen hangos maxon -
-
válasz
Gaboman #6272 üzenetére
mire gondolsz? a 2900XT nyilván azért nem használja ki a teljes sávszélességét, mert nincs rá szüksége.
ha arra gondolsz, hogy miért tud a 2900XT csak annyit AA-val, mint a 8800GTS, azt driver nem fogja megoldani (ill. ahol rosszabb, pl. egyes DX10 esetek, azt esetleg igen) - amíg a játékok MSAA-t csinálnak, addig a G8x előnyben lesz. -
banderasz77
addikt
válasz
Gaboman #6195 üzenetére
Amíg nem adsz neki plusz feszt, addig csak kihozod belőle, amit tényleg tud (mint a CPU-nál is). Nem is jelentősen melegszik jobban, nem is árt neki. A sebességnövekedés viszont elég nagy, ígyhát megéri a tuning. A plusz feszültség mondhatni túlvezérlést jelent, bármilyen elektronikai alkatrészről beszélünk. Magasabb hő, ergo jobb hűtés kell, túl van terhelve a ketyere, ennél fogva valószínűsíthetően kisebb élettartam. Bár utóbbit azért elég nehéz bizonyítani. De ezt szokták mondani.
-
-
-
Xelo
addikt
válasz
Gaboman #6109 üzenetére
tudom tudom, de alaplapkérdésre már biztos tudtak volna válaszolni alaplapos totyikban is, de mind1, ennyi OFF még belefér
juteszembe: tudom hogy nem jár a Sapphire 2900PRO videokarikhoz sárgadobozkupon, de azért 3DMark06ot adnak hozzá remélem. még azon vacilálok hogy XP-t vagy Vista-t rakjak-e fel? van mind2, Vista x64, XP x64-et is szerzek akár.. nem valami nagy a DX10 felhozatal eddig. bár én szeretem Vista-t, csak nem tudom milyen a driver felhozatal rá AMD oldalról -
Xelo
addikt
válasz
Gaboman #6099 üzenetére
szorri nem beszólni akartam, de nyilván ha egy topikba bemegyek, akkor annak a témájáról szeretnék olvasni
szörnyű mi? meg azzal nem is volt bajom hogy megkérdezted mi hajtja ki a 2900XT-det, teljesen ide illik, csak már a sok alaplapos cserebere nem teljesen vág ide, és nincs is összefüggésben a 2900XT kihajtásával. bár tényleg lehet hogy én látom rosszul
-
keszegduda
őstag
válasz
Gaboman #6081 üzenetére
Attól hogy az van ráírva hogy ASUS és "olcsó" nem biztos hogy jó, főleg tuningra. A drágább lapok pont hogy kiválóak ASUS-éktól.
Nekem a Gigabyte bejött, nem instabil és eddig egy fikarcnyi problémám nem volt vele. Nézz szét a giga DS3 topikba, anniyt talán megér, ha enniyre számít az ára. -
keIdor
titán
válasz
Gaboman #6075 üzenetére
Micron D9 IC-set válassz már, Kingmax hulladék ram...
Roszabb, mint a GEIL
#6081: Nem a márkákkal van a baj, mondom P35-öt vegyél ne 965-öt...ASUS P5K, Gigabyte GA-P35-DS3-at vegyél! Ramból meg valami A-Data vagy SuperTalent T800-at! Jöhet még G.Skill, TeamGroup ha találsz olcsón. (Crucial sajnos drága
)
Mod2: Vagy minimum valami Corsair vagy OCZ! (ProMOS IC-t kerűld!)
-
keIdor
titán
válasz
Gaboman #6064 üzenetére
Jah csak E6550-hez nagy FSB kell, amit nem biztos, hogy bírni is fog...
E6750 jobb választás a 8-as szorzó miatt!
DFi Infinity 965?Viccelsz?
Valami P35-öt keress már...
Többi az nem rossz, bár ramból inkább ősembernél vásárolnék valami tutibbat... GEIL az nem az igazi... -
Macka
veterán
válasz
Gaboman #6064 üzenetére
Ki mondta ezt az okosat, hogy a 6750 vége ott van, ahol a 6550-é????
A 6550 7x szorzójú, a 6750 meg 8x szorzójú. Hogy lehetne ugyanott a végük?? A legtöbb 6750 3600 Mhz-t viszi, ez a minimum általános. A 6550-ek olyan 3400-3500 körül mennek általában.MOD: Abból sem jön ki sem a PRO/XT mostanság. De remélem ez nem így lesz. Valami komoly struktúrális hiba van velük állítólag.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gaboman #6015 üzenetére
Vagy olcsóér vegyél corót, vagy G0, a 6750-en buksz a legtöbbet sztem. Jó szerencsével majdnem 4G megvan, de ahoz hűtés kell és nem gyári.
2 altrenatíva:
1 - E2160 v 80 , ami max 5-10%-al marad le gammákban egy E6xx-től ugyanazon órajelen
Viszont 17-21K-ból megúszod és lehet őket hajszolni 390-es FSB-ig nagyjából.
Nem kell fain memó és ultrabrutál lap.
2 - Kicsit többe fáj, de megéri az árát, veszel egy 6-8 v 12 fázisú deszkát és egy G0-s Quadot. Amelyik gamma kihasználja mindegyik magot, az sokkal jobban fut egy 2,7-2,8Ghz-re húzott Quadon (amúgy alapfesz 3200 mindegyiknek megy), mint egy 4Ghz-re húzott E6x50-esen.
Tied a döntés, a 6750 sem rosz, de azon buksz rendesen.
Tényleg mennyiért dobálnak most egy olyat? -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gaboman #5998 üzenetére
Döntsd el te magad.
CPU teszt 1.
CPU teszt 2. -
Bagira01
veterán
válasz
Gaboman #5980 üzenetére
Ez van ha eladod buksz, ergo nem kell eladni és még legalább 2 évig van egy jó kártyád(így nem busz pénzbe, mert a gépedbe van). Csak azt nem tudom ha nem felel meg a mostani alaplapod meg procid akkor miért vettél bele ilyen kártyát
Gondolom csodára te sem számítottál
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Gaboman #5980 üzenetére
A többiek tapasztalata alapján a PRO csak alulfeszelt XT és ezért megy kevesebbet, de ha visszaállítod akkor már teljesértékű XT, de attól még lehet olyan darab is ami tényleg azért PRO esetleg mert nem viszi az XT órajeleit vagy nem annyit mint azok.
De amúgy szerintem te így jársz a legjobban( a leírtaid alapján ) akárhogy is nézem -
válasz
Gaboman #5943 üzenetére
ha a 2900XT-vel hasonlítod össze a 2950XT-t, akkor szó sincs felezett sávszélről - 1200MHz-es RAM sebességről csivitelnek a verebek, így a két sávszél között nincs 40% különbség, és a 77GB/sec várhatóan azért elég lesz (pl. mert a 2600XT gDDR3-at sem fogja vissza a 22GB/sec).
az 512bit meg biztosan jó a FireGL kártyáknak -
banderasz77
addikt
válasz
Gaboman #5940 üzenetére
Igen, én is olvastam. A GPU natív sebessége még jó hogy nagyobb, mivel újabb. Viszont nagyobb felbontásokban a felezett sávszél miatt lassabb lesz maga a kártya, hiába menne a proci, mint a mérgezett egér sajnos. Ezt már máshol is olvastam. Ha viszont pár hónappal később kijön 512-vel, akkor valszínűleg új Best Buy lesz a porondon...
-
alien_
őstag
válasz
Gaboman #5940 üzenetére
Miiii, $250 körül lesznek (mire ideér, 60-65e) az r670-es kártyák? Háromszor elolvastam a cikket, h jól értem-e, nem akartam elhinni, ez nagoyn jó!
Úgy tudom, h a videókártyák gyártási költségét nagyon megnyomja az 512bit, ha gyakorlati gyorsulást nem értek el vele, akkor megérte ez így az atinak csupán vakításból
Kérdés, h a "nagyobb felbontás", aminél az 512bitesek jobbak, mennyit jelent, mert pl 1900x1600-ban (512bit ide vagy oda) már valószínűleg amúgy is vége van a kártyának más területeken, vagy ha nem, akkor a procinak.. -
AMD_ok
őstag
válasz
Gaboman #5925 üzenetére
Oké, a 320 stream proci sztem is veri a GTS-t, de volt egy két haver, ők azt mondták a GTS jobb (drágább is)
Akkor még egy utolsó kérdés: HD2900PRO (asszem 512 bit memsávszél), vagy esetleg HD2950 PRO/XT valami (tudtommal 256 bit memsávszél, viszont alacsonyabb fogyasztás)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Nintendo 3DS és DS topic
- Mercedes topic
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- OLED monitor topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox Series X|S
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest