Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armando_19
őstag
válasz
Gaboman #7697 üzenetére
Illendő is lenne. Erőforrások tekintetében elvileg jobb az XT, de sajna gyakorlat nem ezt mutatja. Új szérián sem változtatnak gondolom túl sokat, csak az ÁRÁT
XT-t már nem is lehet rendelni, teljesen megszűnt a behozatal.Pár PRO kódorgott még, de már teljesen a hD3870 és 3850-re koncentrálnak. -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7698 üzenetére
Én addig semmiképp nem amíg kint nem lesz a következő széria.
Vagy az új csúcskártyák! -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7696 üzenetére
Remélem hogy kiadják tényleg az új drivert és a 2900XT szárnyra kap tőle,vegyék csak a 8800GT-t.
Ha igazak a hírek akkor lehet hogy megbánják a cserét. -
AMD_ok
őstag
válasz
banderasz77 #7671 üzenetére
Háj!
Olvastam topikot végig, akkor nem lesz semmi ebben a 8-as tápcsati átalakítóval kapcsolatban?
Privát akart lenni, mán mindegy
-
Frenky87
aktív tag
Na mégegy fura "hiba" AsRock lappal.
A másik személyes tapasztalat volt (memóriakezelés... csak a DDR 3200-as ment benne, pedig spec szerint menne a gyengébb is. típust most hirtelen nem tudok, szomszédé a gép. )
-
Vandit.
addikt
válasz
J.J. András #7692 üzenetére
Nem lehet,hogy a lapod nem szereti a karit?
-
J.J. András
őstag
hello Minden ATi hozzaertö...
a porblemam teljesen lelomboz, olyanannyira, hogy ha nem talalok megoldast ra, "kidobom a picsaba" az ATi s VGAimat, es mindenhova nVidia karik ülnek be majd...
szoval:
AsRock 4CoreDual-SATA2 alaplap (VIA PT880 chipkeszlet) + Sapphire HD2900Pro es a tapom elegendö hozza.... de mindig kifagy kekhalallal a 2Ds alkalmazsaok alatt....
de ugy, hogy a következö szöveg irja: "...valoszinüleg az ati2dvag.dll okozza a hibat, vagy a hardware hibasodasa"...
nos, 3Dben nem csinal ilyet, tehat a hardware nem lehet szar....
Catalyst 7.9-7.10 volt fent, ugyanez az Omegabol...
aztan legujabb DirectX REDIST 2007_NOV + legujabb chipset driver + Windows XP
mi lehet a baj :??? valakinek van megoldasa :?? -
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #7688 üzenetére
Lásd 7668 hsz.
-
Vandit.
addikt
Közkívánatra
Jah látom már volt. -
Gyuri27
félisten
válasz
belaazallat #7688 üzenetére
Azt mindenki várja.
-
Gyuri27
félisten
válasz
belaazallat #7686 üzenetére
Ismerve a his árképzését nem. A sapphire olcsóbb lesz szerintem min egy 5-l.
-
Gyuri27
félisten
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Antimatrix #7683 üzenetére
Az biztos hogy az 1950XT-vel jobban jársz mint a 2900GT-vel.
Mennyiért vetted az 1950XT-t? -
Antimatrix
senior tag
válasz
Gaboman #7668 üzenetére
Ez tényleg elszomorító
HD2900PRo után elégge nagy az ugrás lefele
az tudtuk hogy az x1950Pro egy igazi ütős kártya ami még időtálló is de hogy ennyire ennek csak gratulálni tudok
de hogy a HD2900GT ennyire gyenge legyen az már már szörnyű
tudtam volna venni 42k HIS-t de most ugy hiszem jól jártaminkább vettem MSI ATIX1950XT-t
-
Fel
addikt
"Milyen az a mellékelt átalakítós megoldás?" Ugyan az mint Neked, a csomagban adott 4pin molex --->6 pin PCIe átalakító.
Atitool nálam is fagyogat, ezért használok inkább rivát. Viszont Atitoolban könnyebb megkeresni a használható maximális értéket, amelyet rivatunerben beállítok és így nincs gond. Mi az hogy a riva magas?? Főablakban, "Target adapter"-nél Customize (klikk a mellette lévő izére) "Low level system tweaks" és lehet állítgatni. Van benne remek hv monitoring is, és a venti fordszámát is állítgathatod (ha akarod).
-
Fel
addikt
Nem leordibálunk, hanem jószándékulag megpróbálunk eltéríteni egy nagyon rossz döntés következményeitől... (a hsz-ek hangneme inkább az első reakciós megrökönyödés miatt sikerült ilyenre..értsd:
).
Nem kell ahhoz 750-1100W-os táp, h 6+2 pines tápcsatit találj rajta. Pl: a Corsair VX550-en is ilyenek vannak.. azaz nem gigamegabrutál erősnek kell lennie, hanem újnak.
A tuning akkor is működik, ha két 6 pines csatit dugsz rá, igaz (ahogyan leírtad), driverből nem fog menni. Viszont ATITool 0.27b2-vel, vagy RivaTuner 2.06-al gond nélkül megy (nálam). Nekem csak akkor pampogott az ATITool, kevés lesz a táp, mikor teszteléskor 800MHz fölött járt a magórajel
Táp vásárlásánál sztem nagyon is érdemes tisztában lenni azzal, h mit/milyet veszel!
(Fogyasztósdi szempontjából számomra a ph-s tesztekben látottak inkább mérvadóak, mint a guru3d-s írásokéi)
(Jah igen..nekem is csak egy 6 pines + a mellékelt átalakítós megoldással megy) -
peron
tag
Mielőtt leordibáltok
én az előbbiekben postolt linkből azt vettem ki, hogy a PRO/XT kártyáknak két tápcsatijuk van egy 8 pines és egy 6 pines. Namármost az én tápomnak csak egy 6 tüskés PCIE tápcsatlakozója van + a kártyához adott 6-os csatlakozó. Én is így dugtam rá, és való igaz amit ír a Catalystben nem jelenik meg az overlock opció, sőt Atitoolnál ki is kapcsolt. Akkor most mi van? A tápom biztosan sz@r márka, mer' a nevére sem emlékszem
, meg amúgy is a MM-ben vettem egyik vasárnap mert pont akkor füstölt el a másik
.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Komplikato #7675 üzenetére
Hát a 2900GT vel nagyon nagyot bukott az ATI,kinek kell egy 1950Pro szintű VGA drágább áron.
Akkor megveszed az 1950Prot jóval kedvezöbb áron ugyan olyan jó teljesítménnyel. -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7671 üzenetére
Most gondolkodjunk egy kicsikét,tételezzük fel hogy 15-25% közötti gyorsúlás jön létre!
Nekem most 1280x1024 High 32,09FPS és 40FPS lenne helyette akkor azt mondom hogy nagyon is jó a driver.
Hát az 50% az már csodával lenne egyenlő 32.09FPS helyett 48FPS lenne
Bár tényleg igaz lenne és ekkorát gyorsulna a kártya,de az a 25%-se lenne rossz. -
banderasz77
addikt
válasz
Tuco Ramirez #7669 üzenetére
Na igen, ezért sem akartam nagyon mondani. De ha lesz +15-25%, ami azért reális, és mindíg ez jött ki, hogy a beígért gyorsulásnak a fele realizálódott, akkor már tök jók vagyunk.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
banderasz77 #7663 üzenetére
30-50% gyorsulás...? Túl szép, hogy igaz legyen
, de legyen neked igazad. Csak nehogy megint az legyen, hogy eltúlzottak lesznek a várakozások és 10-15% plusszt (ami nem lenne kevés) is csalódásként érnek meg az ATI-kártya tulajok.
-
lsc
nagyúr
válasz
banderasz77 #7665 üzenetére
Hali
Amennyiben igaz elég. De nemsokára kiderül.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7663 üzenetére
De ha a Crysis-ben is tételezzük fel gyorsabb lesz,ez vonatkozik a többi gamre is?
Tehát úgy átlagossan fog gyorsulni a kártya,mát ha igaz ez a hír? -
banderasz77
addikt
Szerintem várj még vele, ez a kari úgy sem egy limitált szériás kari lesz és úgy tudom jön egy új javított version, aminél a ramok már nem melegednek annyira és végre tudják hozni a referencia értékeket.
A PRO-ra visszatérve csak azt mondhatom, hogy a driverre vannak állítva az emberkék teljesen. A Crysisban egyáltalán semmi optimalizált rész nem vonatkozott az ATI-ra. Sőt! A hírek az NVidia nyomását erősítették meg a demónál, hogy az ATI kártyánk véletlenül se forogja ki magát még normális szintre sem. Így mindenki az új jövevényt célozta meg magának, jelen esetben a 8800GT-t. (Szerintem ez undorító húzás, ha tényleg igaz.) De a mai világban ez már csak így működik.
A végleges játékban állítólag már visszaáll a rend, tovább már gondolom nem merték a húrt feszíteni. Így a végleges gyorsulás a játékban 30-50% is lehet. Ami ugye az új driver és a mesterséges seb. kontrol levétele eredményez. A CF-ben további +20-25% az előre látható plusz.
HANGSÚLYOZNÁM, HOGY EZT HALLOTTAM, NEM ÉN ÁLLÍTOM, DE TÖBB REALITÁST IS LÁTOK BENNE, MINT KACSÁT...
És reménykedem
-
juhi07
senior tag
HY
Hd 2900gt melyik nagykerben lehet kapni? Mennyivel jobb egy x1950pto-tol? -
Ati007
őstag
válasz
banderasz77 #7656 üzenetére
ne tartsd magadban az infot mert mindjárt indulok a 8800gtért
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #7656 üzenetére
Küld el priviben!
-
banderasz77
addikt
válasz
Gaboman #7655 üzenetére
Hallottam valamit, de nem is merem leírni, hogy mit. Az tuti, hogy késni fog kb. egy hetet. De ha igaz, amit hallottam, akkot lesz még állkoppanás. Csak egyet árulok el. Valaki linkelt lentebb egy 8800GT és 2900PRO/XT tesztet valahol. Most nincs időm megkeresni. És ott a GPU-k natív számolási teljesítményét nézzétek meg. Volt egy grafikon. Erre hivatkoztak!
-
Gaboman
nagyúr
Új Catalyst-ról valaki tud valamit?
Mikor érkezhet és milyen újdonságot tartalmazhat,valami hírek róla? -
-
Fel
addikt
Jesszum!! Marketing Gyermeke mire neked az az 1100W-os táp...? (de még a 750 is fölösleges...) Nekem a 450-es Chieftec simán viszi a konfigomat emelt órajelek és emelt procc/ram feszek mellett is. (Pedig ma már nem lehet olyan bikának nevezni a 12V-os ágakon leadott 14-15A-es áramát...)
70%-os hatásfokú tápból lehet kellene az 550W-os...
Egy jó 400-as, 450-es simán elviszi az egyszeri XT/Pro-s rendszert! -
peron
tag
Vagyis vissza lehet tenni a gyárit?
-
peron
tag
válasz
banderasz77 #7642 üzenetére
Ok, megpróba. Ez oda-vissza müxik amúgy?
-
EndreMan
csendes tag
Hello!
Lenne egy kérdésem hozzátok:
Vettem egy HIS HD2900xt 1 gb-os kártyát és lenne egy kis gond vele..pontosabban elég nagy, nem bootol fel vele a gép.
A gépben ezelőtt egy nvidia 8800-as kártya volt amivel gond nélkül feláll,ha viszont kicserélem erre a kártyára akkor 3 csippanás (mintha nem lenne bennt videókártya) a válasz.
A gépben egy 500 wattos táp van,feltételezem hogy ez elég ennek a kártyának is.
Van esetleg vmi extra tudnivaló,vagy vmi gond ami elő szokott fordulni ennél a kártyánál és amire ügyelnem kellene vagy elszúrhattam?
vagy vigyem vissza a boltba?
Előre is köszi ha valaki válaszol. -
peron
tag
válasz
banderasz77 #7640 üzenetére
-
banderasz77
addikt
válasz
Armando_19 #7639 üzenetére
Én felnyomtam neki, így nem kell állandóan állítgatni. Nekem jobb így.
-
peron
tag
válasz
Armando_19 #7637 üzenetére
Ok, köszi mindkettőtöknek. Nem kínlódok vele.
-
peron
tag
Halló all! Tegnap sikerült vennem egy HD2900Pro karit kopy33 jóvoltából
. A kérdésem: megéri XP-re flashelni? Mivel lesz jobb
?
-
Armando_19
őstag
válasz
Armando_19 #7633 üzenetére
Ma jött 10db Expertbe.
-
Armando_19
őstag
nemtom hogy volt e már, de jönnek a HD2900GT-k.
VGA SAPH PCIe HD2900GT 256MB FULL 42000huf bruttó. -
AMD_ok
őstag
Egy keresztkérdés Urak:
mióta megvan a 2900PRO, azóta, kb fél-1 óra múlva kilép a játékokból (játéktól függöen), vissza Win-be, a játék hibát talált, ezért leállt jelzéssel.
Visszavezethető ez a tápom 400W-os teljesítményére, vagy kártyagond? -
k.t.a.
senior tag
BandiT-nál láttam 40k körül 2900GT-t. Mit tudhat ez a kari ennyiért?
-
Szabi2121
tag
Sziasztok
Valaki be tudná linkelni a Sapphire 2000 széria termékeinek a listáját??
Ahol fel vannak sorolva a termékek adatai!!
2900XT - től a 2400 ig!Remélem érthető voltam!!
Köszi előre is!
-
Nekros
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám a Crysis demóval: néha elkezdenek villogni a textúrák (főleg a szikláknál)...ez mitől van? Egyébként Sapphire 2600XT Radeon-om van 256MB-val.
-
kutya.majom
csendes tag
-
Club3D HD2900GT vótmá?
-
mergal
aktív tag
Hát ez a 2900GT nem tudom mire lesz jó. Azért egy 512MB illett volna rá sztem. Kicsit feleslegesnek tartom. Majd ez tölti be a 2600XT-2900Pro közötti részt?
-
Gorneck
legenda
-
m4rc!
őstag
-
válasz
Foxmulder89 #7603 üzenetére
Jah elég jól megy szvsz most az a best buy kártya.
-
lsc
nagyúr
Hali
2900 GT-ről látott valaki tesztet valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Vigneau interaktív lokálblogja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Delta Force (2024)
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Hibátlan GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti 12GB GAMING OC Eladó - Garancia 2027/01/29-ig! Alza vásárlás
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest