- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fel
addikt
-
Fel
addikt
Nana.. egy táp hatásfoka nem azt jelenti, amit leírtál. Ha egy minnőségi tápra ráírják, hogy 400W leadására képes, akkor azt tudja is... ha emellett 70% a hatásfoka, akkor az azt jelenti, hogy a hálózatból felvett áram 30%-a veszteség, azaz hővé alakul, de a leadott maximális teljesítmény még 400 marad (azaz ebben az esetben ~570W-ot vett fel a táp a hálózatból)
-
Fel
addikt
Hali!
Az a táp nem lesz elég sajna, főleg nem tuninghoz. Nem egy mai fejlesztés... még az agp-s korszakban fejlesztették, akkor még mások voltak a követelmények. Ma már a 12V-os ágat terhelik inkább az alkatrészek (kieg cpu csati, pcie csati...). Ha tuningolni is szeretnéd a cpu-t inkább valami FSP Bluestorm II (400/500), de ha nagyon jót szeretnél magadnak akkor Corsair VX450, nagyon halk, megbízható, 5év gari, ha később quad procit szeretnél ahhoz is jól jön majd.Astrix: Accelero S1-el jobban jársz, mert ha két ventit raksz rá, akkor a vrm-et is nagyon jól hűti. Nekem Thermalright HR-03 /R600 volt az 512 bites Pro-n, remekül lehűti a magot, de a VRM azzal is felszökik 80C fok köré, és nem mellesleg nagyon drága az S1-hez képest. Ha bírod a zajt hagyd rajta gyárit,, mert nagyon jó hatásfokú, ha csendes kell akkor cseréld csak.
-
Fel
addikt
válasz
Astrix #10374 üzenetére
Az a kis zalman nem bírja lehűteni az R600-at, a gyári hűtő sokkal hatékonyabban működik (talán 75 max volt nekem terhelve 40 egynehány %körüli ventifordulatszám mellett). Uh mindenképpen rakd vissza a gyárit. Ha le akarod cserélni, akkor AC Accelero S1 (rev 2), vagy HR-03/R600 ami megfelelően le tudja hűteni.
-
-
Fel
addikt
válasz
Armando_19 #9992 üzenetére
A házi barkács örömei... nekem most olyan atom vinyórögzítésem van, hogy csak na... 5,25" helyre költöztettem őket, mert a házamban a 3,5"-esekben nagyon búgtak, rezonáltatták az egész házat, az pedig az asztalomat... Az 5,25"-ös helyekre, keresztben telefonkábel darabokat feszítettem ki (
), és most azon csücsülnek, előtttük egy 12cm-es ventivel, melyet hullámpapírral rögzítettem, rezgésmentesítettem...
Hamarosan érkezik szerencsére az új házam, abban meg van oldva a rezgéscsillapítás rendesen, uh nem kell már soká ezt a megoldást használnom.Qru: És akkor a Dx10-el mi lesz
-
Fel
addikt
válasz
Armando_19 #9990 üzenetére
Amíg használtam a vga-m, akkor a korábbi Ninja hűtő miatt nem fért el a vga mögött semmi, így én a vga mögér raktam egy 8cm-es ventit az egyik ott lévő hdd tetejére, állítva, valamennyit segített, főleg a vrm hőmérsékletén. Mondjuk nekem nem a gyári hűtő volt fent rajta. Lógó kábel nekem is volt, és ha megmozdítottam a házat, akkor a venti is elmozdult...
-
Fel
addikt
válasz
gyulabacsi #9988 üzenetére
1. Ez szerintem kicsit nagyon helyigényes. A gyári kerék 0,94A (!!)-es motorral van hajtva, nagyon tud pörögni, uh a légszállítását nehéz überelni (vagy csak hasonló zaj árán, de annak mi értelme?)
2. A bordázat tetejének a fele zárt, pontosan a gpu fölött, ezért csak oldalról befújva lehet rendesen kiszellőztetni. A kártya végéből fújni érdekes ötlet, biztosan jó hatással lenne a vrm-re, de a gput nem érné megfelelő huzat (hosszú ez a kártya). -
Fel
addikt
válasz
gyulabacsi #9985 üzenetére
cpu: E2180 tuti választás intel fronton.
Kapsz a vga-hoz DVI-->D-Sub átalakítót (kettőt is), uh nem kell monitort cserélned. (Ráadásul a 2900Pro 1280x1024 felbontáshoz jobb választás is mint pl egy 256MB-os 3850)Ezt a sufni hűtést hogy képzeled? A gyári helyére egy másik? Vagy leszeded a borítást?
-
Fel
addikt
válasz
Szten Márs #9981 üzenetére
Nem úgy gondoltam, hogy 30%-al kevesebbet tud ez alapján. Viszont a hálózatból felvett teljesítmény nagyobb része lesz hő, ha rendesen terheljük... nemde? A 2900asok fogyasztanak rendesen, sokan szenvedtek itt 400/450es chieftec-el (én is), nem hiszem, hogy a 400W-os PNF-el jobb lenne a helyzet..
Vagy ha jó az egy tápnak, hogy megfőzzük, akkor nyugodtan lehet 2900Pro-hoz 350-es PNF FSP-t is ajánlani. (mert lehet hogy bírja, csak kérdés, hogy meddig..)(megint tápos topic leszünk?)
-
Fel
addikt
válasz
banderasz77 #9977 üzenetére
Azért én nem bíznék a tuningban 400W-os pnf-el.. épphogy 70% fölötti hatásfokot írnak rá (bár a 12V-os ágai jobbak, mint egy 400/450W-os chieftec-é)
-
Fel
addikt
Igen van mindkettő. A 512 bitesek gyk teljesen megegyeznek felépítésben a 2900XT-vel, egyedüli különbség a biosban van, a Prok kevesebb feszt kapnak 3D-ben, és alacsonyabb az alap órajelük (de a tuningot szeretik ám
). A 256 bitesek inkább a 2900GT-re hajaznak, de teljes értékű R600 maggal szereltek (320sp), egyoldali ram, egy tápcsati. A mostanság újonnan beszerezhető Prok mind 256 bitesek, mivel a Sapphire az 512 bites nyákból már kifogyott.
-
Fel
addikt
válasz
Vandit. #9877 üzenetére
Én 7900GTX-ről váltottam 2900Pro-ra, a különbség jelentős... Legfőbbképpen nekem a képminőség változás tetszett, sokkal szebb a R600 AA és AF megvalósítási módja, mint a régi Geforce-oké. A sebesség is jobb lett, ráadásul mindez a mellett, hogy játékokban gond nélkül állíthattam be a legnagyobb részletességet, élsimítást, szűrőt, HDR-t... (na jó egyben azért akadtak "crytikus" gondok a képjavítókkal
)
Viszont a GTO-d mellett megszokott csendről lemondhatsz, mert bizony ez a kártya - gyári - hűtővel zajos + hozzá jön még magasabb fogyasztás miatt csúcson tekerő tápventi és kész is a hangorkán...
-
Fel
addikt
válasz
djtoomi #9817 üzenetére
Pedig intel chipsetes lapokban meg lehetett oldani régebben (975X-ben), hogy alaplapi driver piszkálással megy CF is és SLI is. A hírek között volt itt régebben egy csodamasina (talán a HP játékgépe), melyet forgalmaznak ATi CF és nV SLI megoldással is, persze az alaplap ugyanaz.
-
Fel
addikt
válasz
Terondal #9811 üzenetére
GPU-Z is felismeri. Aztán az is árulkodó, hogy hány tápcsatija van, ha egy akkor 256 bites, ha kettő akkor 512-es. Aztán ha egyoldalon van ram, akkor 256 bites, ha mindkét oldalán, akkor 512. Ha nincs ráírva, akkor szerintem 512 (enyémén sincs). Hirtelen több nem jut eszembe
...
-
-
Fel
addikt
Először is gratula, jól választottál
Tuning: ki kell próbálni mit tud, de az 512 bites Pro-kkal eddig nem volt gond, mind ment 800 felett vígan. A memókat miért akarod annyira hűteni? A Tiéden ráadásul GDDR4 ramok vannak, azok még kevésbé melegszenek (húzni sem fontos őket, mivel az 512 bit olyan sávszélt biztosít ami bőven elég). Ráadásul mindkét oldalon van belőlük...
Hűtésre még mindig víz, vagy hr03/r600, vagy esetleg AC Accelero S1 (ha minden igaz rámegy). -
Fel
addikt
válasz
Stardust #9761 üzenetére
A Google-t ismered? Nem volt valami nagy hírverés a kártya körül, így a sajtóban sem foglalkoztak vele túl sokat (-->alig van teszt), a megjelenésekor a 8800GT és a 38-as Radeonok voltak a sláger (-->alig van teszt)...
Persze, hogy viszik, mert olcsó, és nem olyan lassú (3850-nel pariban van).
-
Fel
addikt
válasz
sakal83 #9753 üzenetére
Hali!
Nekem 2600MHz-en járatott X2-vel, 780/1800-on hajtott vga-val 35 fps-es átlaggal ment le a crysis benchmarkja, minden high beállításon (szűrőkben nem vagyok biztos, de lehet nem volt semmi sem bekapcsolva)
COD4-et játszottam még az általad felsoroltak közzül, de azt remekül, maximális graffal, 4xAA, 16xAF melett játszhattam végig, uhgondod nem lesz vele a Proval.
UT3, Bioshock szerintem szintén szárnyal vele, max graffal (dx9-ben biztosan). -
Fel
addikt
válasz
Stardust #9742 üzenetére
Gondolom a mellékelt molex-->pci-e átalakítót rádugtad a vga-ra (ha nem akkor tedd meg a kártya egészséges működése érdekében)... Ha igen akkor külső progival (pl: RivaTuner) könnyedén tuningolhatod (persze, ha a tápod bírja majd szuflával). Ha nyolcast dugsz rá akkor csak annyi a plusz, hogy a catalystban is megjelenik az overdrive, és húzhatod onnan is, de egy külső program sokkal jobb mint ez a driveres izé...
-
Fel
addikt
AMD_ok kolléga és én is single rail tápot ajánlottunk, ami annyit jelent, hogy egyesített 12V-os ággal rendelkezik. A tápban nincs több ágra bontva a 12V-os rész, így kiegyensúlyozottab lehet a teljesítménye, ha több sokat fogyasztó alkatrész van. Pl hiába sok-sok száz wattos egy táp, ha a 12V-os ágakon egyenként mégis kisebb teljesítményt ad le, kevés lesz a rendszerhez. Míg egy single rail (vagy egyesített 12V-os ágú) táp, még ha gyengébb is biztosabban fogja vinni a konfigot. Lásd a Te tápod (16A + 18A+ 18A)összehasonlítva a Corsair VX450-el (33A)
-
Fel
addikt
-
Fel
addikt
Hát igen, még meglátszik nagyon az atitoolon, hogy béta...
Mostanság inkább Pro tulajok vagyunk többségben itt, de mindannyiunknak simán ment 800MHz fölött (512 bitesekre gondolok, van akinek XT BIOS-al), az enyémnek, valahol 830 és 840 között van a vége (riva szerint 1,1V-on megy 3d-ben). -
Fel
addikt
Az 509/510 2D órajel. A settingsben van egy olyan ablak, hogy hd2900 Overclocking, ki lehet kapcsolni, hogy 2d órajelekkel induljon. Ha elindítod a 3d szőrös kockát akkor át kellene váltania. (Nyiss egy új profilt, a default-ot nem engedi piszkálni.)
A tápodon lévő 8-as csatlakozó véletlenül nem alaplapi, mert akkor nem csoda, hogy nem megy bele. A PCI-e 8 pines, úgy van kialakítva, hogy a hatos csatlakozó, mellett van +2, az alaplapi pedig 4+4-es.
(Lecsekkoltam, a tápodon nincs csak a cpunak szóló 8-as csati) -
Fel
addikt
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!
A 8-as csatikon a plusz kettő csak földelés (csak átsz@bás... nem kap több áramot a vga), de fogynak a 8as csatival szerelt tápok. Annyi a plusz, hogy lesz Overdrive driverben. Tuningra szerintem, jobb egy külső program, de CF mellett csak így lehet tuningolni.
-
Fel
addikt
Melyik tápot téped le? A vga tápot, vagy a csífteket?
Esetleg kevesebb meghajtóval (bár gondolom a raid tömböt nem tudod kiiktatni, de a másik hdd + az odd is segíthet), egy rammal, alapórajelű/feszültségű cpu-val is kipróbálhatnád, úgy, hogy csak a chieftecről megy a rendszer.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de estleg megnézhetnéd a vga pci-e csatlakozóját is. Gondolom a táp babrálásával az is mozog, és lehet, hogy 'kontakthibás' -
Fel
addikt
Szerintem nem éri meg a CF... játékokban vajmi kevés a haszna (játékok is elvétve használják ki + a driveres támogatás is hagy némi kívánnivalót maga után).
Ha egyfolytában markolsz, akkor biza más a helyzet, ugyanis ott mindig a több a jobb...
Viszont a fűtésre biztosan nem lenne gondod... nem úgy a villanyszámlával...
-
Fel
addikt
válasz
Silenzio #9396 üzenetére
Az 503/513 MHz 2D órajelek. Szedd le ezt: GPU-Z (380 KB-os exe, nem kell telepíteni). Ez a kis okosság simán felismeri a vga-kat, drivertől függetlenül. (Jééé, ebben a verzióban már lehet biost is kimenteni... régebbiek nem tudták még ezt.)
ATiToolt ne futtas, mert a 3d órajeleket néha keveri a 2d-vel (0.27b2)... ha egyszer elindítod, hiába lépsz ki a rendszer az 503/513 órajeleket fogja megjegyezni, így rosszúl ismeri fel a riva is... -
Fel
addikt
Itt vannak a frissen mért eredmények:
RivaTunerrel mértem, stresszelésre Crysis GPU benchmarkot használtam.
Annyiban vadítottam a hűtésen, hogy egy halk, 8cm-es venti van a vga mögött (az egyik winchesteren áll), és így fúj egy kis levegőt a hátoldalra, és a gpu oldalán a vrm felé is.Rögtön indítás után (21 fok körüli szobában):
Idle:
Core: 39
Ambient: 36
VRM: 45Néhány perc üresjárat után:
C: 44
A: 41
VRM: 52600/1600-on, Crysis benchmark, zárt házban:
C: 55
A: 49
VRM: 62830/1950-en:
C: 68
A: 56
VRM: 82
(Itt azért már kezd melegedni... 1-2 perc után gyorsan beállt 49/48/54 (C/A/VRM) értékekre)
830/1950-en, leszedett oldallappal:
C: 67
A: 58
VRM: 77Megnéztem még egy kicsit alacsonyabb órajeleken is:
780/1900-on:
C: 66
A: 58
VRM: 76 -
Fel
addikt
Alapfeszültségen 800 MHz fölött van a gpu vége (~820-850, de akár 900 körül is lehet, ha szerencsés darabot fogtál ki).
Nem fog szénné égni attól, hogy ez ATi... csak ha nagyon bátran túlfeszeled, akkor lehet veszélyes. A jelek ugyanazok: fagyás, szemetelés.(Készül a hőmérséklet teszt
)
-
Fel
addikt
Szerintem ne csodálkozz, hogy nem megy a CF két különböző kártyával
... Ha jól értem van egy 512 bites Pro-d XT bios-szal + egy 256 bites Pro... ez akárhogy nézzük nem fog menni... és kell hozzá két CF híd, nem elég egy!
Esetleg majd a 780-as AMD chipsetek segíthetnek (lehet a 790X/FX is... ebben nem vagyok biztos), mivel azok majd tudják a Hybrid CF nevű dolgot, aminek a lényege pont az, hogy különböző vga-kat hajthatsz CF-ben... de ugye ez alaplap+proci cserét jelentene... Uh vagy ez lesz, vagy lecseréled valamelyik kártyádat, hogy két egyformád legyen, ha mindenáron ragaszkodsz a CF-hez... -
Fel
addikt
Az a plusz 2 csati csak parasztvakításnak van, értelme nem sok (ahogy írtad mindkettő földelés...) Azért csak kevés tápon van mert viszonylag új, és a gyártók nem módosítják a régebbi, vagy nem is olyan régi tápjaikat. Valszeg nem is lesz hosszú életű ez a 8-as csati... ugye csak 2900-on van, és azok pedig kihalófélben, az újabb vga-k nem esznek annyit... Hátránya nincs annak, ha csak két 6-ossal használja valaki (csak legyen jó erős a tápja
).
-
Fel
addikt
Corsair TX750... azon van 2x6pines + 2x6+2pines PCIe tápcsati... meg ára is van neki
-
Fel
addikt
Pöpec
Most már simán megy 830-at a gpu (az már más kérdés, hogy nekem ez az órajel teljesen fölösleges, mert a cpu gyengusz mellé (2700MHz-en)) Miután megérkezett és aklimatizálódott a szobahőmérsékteltre (nagyon hideg lehetett a futáros kocsi rakterében...) nekiestem egy kis Crysis teszttel 5x gyorsan egymás után. Terhelve is sokkal halkabb a réginél, és stabilan viszi az emelt órajelű/feszültségű cput/gpu-t.
(Ja... eszméletlenül büdös szaga van
... biztosan valami festék... de majd kinövi remélem)
-
Fel
addikt
válasz
ChromeX #8917 üzenetére
Azért vettem anno én is 2900Pro-t, mert nem akartam tovább várni a 38xx szériára... aztán nem is gondoltam, hogy ekkora macera lesz beszerezni... úgyhogy nem bántam meg.
400W-os FSP lehet kevés lenne tuningolt 2900Pro-hoz... nekem egy 450-es Chieftec volt a mai napig, de lecseréltem egy VX550 Corsairre, mert szegény csifit lassan kezdte elfogyasztani a vga... marha zajos lett a venti és néha kattogó hangot adott ki magából.
Ha nincs türelmed akkor vegyél 2900Pro-t, ha bírsz még várni akkor 3850 inkább.
-
Fel
addikt
válasz
ChromeX #8915 üzenetére
Szerintem a 2900Pro jobb teljesítményű (főleg ha 800MHz környékére, vagy inkább fölé húzod...), viszont sokkkkkal többet fogyaszt. Zajongásban sem szerény, bár lehet a 3850 sem gyenge.
Szóval! Ha számít a fogyasztás akkor 3850, ha viszont minden áron kell a nagyobb teljesítmény akkor 2900Pro! -
Fel
addikt
válasz
pisti88+ #8881 üzenetére
Igen. 1 GB memóriát el tudnak helyezni egy oldalon, uh ez nem indokolná. Szerintem a 2x256 bites ring bus memória vezérlő miatt gyártották így őket. Valószínüleg emiatt is olyan hatalmas a fogyasztása... ugye a megegyező gpu-s 2900GT-n csak egy tápcsatlakozó van, és kevesebb ram modul van rajta.
-
Fel
addikt
válasz
Bagira01 #8879 üzenetére
Lehet volt még a raktárban olyan R600 mag amelyen gond nélkül működtek a számolóegységek, viszont kifogytak az XT/Pro nyákokból, úgyhogy gondoltak egy nagyot és kiszórták a GT nyákjára építve a gpu-kat... úgy, hogy nem reklámozták sehol sem...
Bajban van az AMD-ATi, kell a pénz... szerintem még az anyjukat is eladnák, ha meg tudnák etetni a néppel, hogy jobban fut vele a Crysis... -
Fel
addikt
válasz
Johnny001 #8877 üzenetére
Ezt kétlem. Bagira leírása alapján ez a kártya egy 2900GT nyákra rakott normál R600 maggal megáldott vga. Egy oldalon van csak memória rajta, ez is arra utal, hogy bizony ez 256 bites nyák, nem pedig valami bios butitás...
Megnéztem a Sapphire oldalát, ott nincs infó ilyen kariról... úgy látszik csak fű alatt terjesztik. -
Fel
addikt
-
Fel
addikt
válasz
Briant87 #8515 üzenetére
Képes voltál azért tápot cserélni, mert az átalakító kábelére rá volt írva, hogy 550W kell? Elárulom Neked, h a 2900Pro/XT kártyák mellé is ilyet mellékelnek... magyarán GT-hez lusták voltak kicserélni a plecsnit, holott a kártya nem eszik annyit, mint nagyobb testvérei.
A másik dolog, hogy egy helyesírás ellenőrzést végezhetél volna, ha már publikálsz egy kis tesztet.. (pl rögtön az elején: róla, teszttel, vesszők mellőzése...) így kicsit nehéz olvasni. -
Fel
addikt
válasz
banderasz77 #8458 üzenetére
Korábban linkeltem már képet róla. Kapsz mindenhová hosszú sündisznócskákat (vrm-re egy hosszú ragasztós-lefogatóst, memókra, mindkét oldalra). Gyárinál hatékonyabb. Nem érte még el a gpu a 60 fokot terhelés alatt, és gyorsan visszahűl 40-45 köré. Nekem egy NothQ ventivel megy (h milyen fordszámon azt nemtudom, mert nincs semmi sem feltüntetve a ventin- egy biztos, 12V-on üzemel és így sem hangos... különben is, a tápom elnyom mindent...).
A gyári ventivel még a fogyasztása is több a kártyának (az a szerény kis 0,94A-es szélkerék kajál szépen, ha felpörög).Hátrányai: drága (sztem csak akkor éri meg, ha nem akarod hamar eladni a vga-t), sok helyet foglal.
-
Fel
addikt
válasz
X Factor #8440 üzenetére
Ugyanaz a tápunk...ennek ellenére nálam simán lehet emelni a vga órajeleit. Nem lehet, h nem a megfelelő verziójú progikat használod..? RivaTuner 2.06/ATITool 0.27b2. Ezekkel tuti megy. Az atitool néha fagyogat, és órajelet is csak akkor emel, ha olyan kedve van, de van mikor rendesen müxik, uh én is inkább a rivát ajánlom, azzal tökéletes. (Mellesleg a default órajeleket egyik program sem engedi piszkálni... nyitni kell új profilt
)
-
Fel
addikt
válasz
lordEVO #8298 üzenetére
1.Először is tedd fel a kiadott hotfixet (gyk egy driver), viszábbolvasva megtalálod. Mindezt akkor, ha 7.10-es drivert használsz. Ha ez nem segít:
2. Tedd fel az új 7.11-es drivert. Ha még mindig hibázik:
3. Vedd vissza a gpu órajelét. (És inkább ne Crysis-szel próbálgasd, hanem először az ATITool 0.27b2 artifact scanning opciójával.) -
Fel
addikt
válasz
Yushchenko #8199 üzenetére
Ha nem Core2Q-ot, +1-2 RAID tömböt használsz mellé, hanem egy átlagosabb konfigot, akkor bőven elég. Az én komfigomnál volt, hogy kevés volt a táp.. mikor tuningot próbálgattam
... a cpu is 1,4 V-on volt, a gpu pedig valahol 844MHz körül járt.. na itt rögtön resetelt is, de előtte az ATITool óbégatott, h kevés a kakaó a tápban.
-
Fel
addikt
válasz
DonSüti #8104 üzenetére
Jobb lenne kivenni azt a vga-t, mert az is elképzelhető, h a ventillátor kábele lóg bele felülről a szélkerékbe. A ventin csak egy nem túl nagy háromszög alakú talp van, amellett sztem simán bele tud lógni a vezeték, ha rosszúl rakták föl. Uh kezdj neki szerelni, én nem használnám a helyedben, nehogy még több baja legyen.
-
Fel
addikt
válasz
tevEeee #8099 üzenetére
Nem semmi ez sem első hsz gyanánt...
Miért kellett, ez nem apró..
@DonSüti: Egy rendes konfigot írhatnál, legalább milyen táppal megy a gép, ilyenek. Ez a furcsa hangos dolog érdekes... nem lehet, hogy valami beleér a kártya ventijébe és ezért nem tud forogni? Sűrgősen kapd szét azt a gépet, és nézd meg minden rendben van-e bekötve... ne szórakozz nfs-el se... ha crysis-el felmelegszik mással is fog.
(Elárulom: NAGYON KELL PÖRÖGNIE!, ez zajos rendesen, ha nincs zaja kapd le az oldallapot és nézz szét! -
Fel
addikt
válasz
Balupapa #8039 üzenetére
Nekem segített
2xAA + 16xAF (ez driverből), 1440x900-as felbontáson stabil 20-25 fps demoban, szabadtéren; belső tereken 30 fölött; lövöldözés aim módban 15-18 fps. CPU 2400MHz-en, vga 700/1700-on.
És nincs villódzó, el-el tünedező textúra. Remélem a majdani tényleges driverben sikerül még kicsit tovább finomítani.@zozo: A Riva eléggé driverfüggő. Nekem is úgy indult most, h nem kompatibilis a jelenlegi driverrel (ezzel az arany hotfixessel), de a tuning ment. A venti fordszámot nem tudom állítani, mert nem a gyárival megy. Esetleg próbáld atitool 0.27b2-vel
-
Fel
addikt
válasz
tgulyas #8025 üzenetére
Akkor ott vmi nem stimmt. Rakd fel az ATIToolt inkább, azzal tudod rendesen, hőfoktól függően szabályozni a fordszámot. A settings-ben 65 fokhoz csak 31% ventifordulat van: kép Ha Neked itt más értékek jelennek meg akkor írd majd át ezekre.
Te vagy az első tulajdonosa a kártyának?@banderasz77: mármint a 38asokra? Nemhiszem, ennek túl nagy lesz a gpuval érintkező része azokhoz... inkább a sima HR 03 lehet esélyes azokra (szerintem). Amúgy nagyon jó hatásfokkal dolgozik: nem melegszik fel annyira mint a gyárival és terhelés csökkenése után gyorsan vissza is hűl.
-
Fel
addikt
válasz
banderasz77 #8024 üzenetére
Tessék parancsolni!
Kicsit gyér minőség, mert sem a gépem nem túl jó (sőt..), sem a fényviszonyok nem voltak az igaziak, de azért látszik mekkora egyben a szerkezet:
1. kép
2. kép
Ezen az utolsón a hátoldalon lévő kapcsolószerűséget kaptam le. Nem tudja valaki mi ez:
3. kép
A dátum nem jó, mert mindig lemerül az aksim, és nem állítottam vissza...Egyébként majd, ha szétszeded ajánlom nézd meg rendesen azt a gyári szélkereket, mert megéri... 0,94A-es motor..hmm.. mióta leszedtem terhelés alatt a tápom sem teker annyira... Életemben nem láttam még ilyen erős ventillátort.
-
Fel
addikt
válasz
banderasz77 #8022 üzenetére
Nincs benne a venti a csomagban, de minden egyéb igen: bordák a memókra, VRM-re, paszta, venti rögzítő. Túl sok helyen nem kapsz, én TTS-nél vettem NothQ 92mm-es ventivel ~15eFt... de nekem megérte. Terhelve ~65 fok max, alapon meg olyan 45-50 körül.. és nincs zaj!
-
Fel
addikt
válasz
tgulyas #7988 üzenetére
Hali!
Nekem akkor csinált hasonlót a gyári hűtővel, mikor lefixáltam, hogy 20%-on működjön 2d-ben (500/1000MHz órajelek)... Nem figyeltem oda és szép csendben felszökött a GPU hőmérséklete 95 fokra..csak arra eszméltem, h 100%-on pörög a venti.
Az a 63 fokos gpu környezet sztem sok, akkor a gpu-d legalább 15 fokkal melegebb kell legyen...
A kolléga javaslatával ellentétben, én nem ajánlanám, hogy fixáld a fordszámot, nagyon melegszik ez a gpu... (jobb hozzá sem nyúlni)
(Ha mégis szeretnéd állítgatni, akkor ATitool 0.27b2 fan setting fülén tedd, mert ott a gpu hőmérsékletek függvényében állíthatod a ventillátor teljesítményét.) -
Fel
addikt
Viszább írtam, h a RivaTuner 2.06 működik rendesen 2900Pro-val, igaz az órajelek teszteléséhez nincs semmi artifact scannig/3dview... de legalább nem fagyizik.
-
Fel
addikt
"Milyen az a mellékelt átalakítós megoldás?" Ugyan az mint Neked, a csomagban adott 4pin molex --->6 pin PCIe átalakító.
Atitool nálam is fagyogat, ezért használok inkább rivát. Viszont Atitoolban könnyebb megkeresni a használható maximális értéket, amelyet rivatunerben beállítok és így nincs gond. Mi az hogy a riva magas?? Főablakban, "Target adapter"-nél Customize (klikk a mellette lévő izére) "Low level system tweaks" és lehet állítgatni. Van benne remek hv monitoring is, és a venti fordszámát is állítgathatod (ha akarod).
-
Fel
addikt
Nem leordibálunk, hanem jószándékulag megpróbálunk eltéríteni egy nagyon rossz döntés következményeitől... (a hsz-ek hangneme inkább az első reakciós megrökönyödés miatt sikerült ilyenre..értsd:
).
Nem kell ahhoz 750-1100W-os táp, h 6+2 pines tápcsatit találj rajta. Pl: a Corsair VX550-en is ilyenek vannak.. azaz nem gigamegabrutál erősnek kell lennie, hanem újnak.
A tuning akkor is működik, ha két 6 pines csatit dugsz rá, igaz (ahogyan leírtad), driverből nem fog menni. Viszont ATITool 0.27b2-vel, vagy RivaTuner 2.06-al gond nélkül megy (nálam). Nekem csak akkor pampogott az ATITool, kevés lesz a táp, mikor teszteléskor 800MHz fölött járt a magórajel
Táp vásárlásánál sztem nagyon is érdemes tisztában lenni azzal, h mit/milyet veszel!
(Fogyasztósdi szempontjából számomra a ph-s tesztekben látottak inkább mérvadóak, mint a guru3d-s írásokéi)
(Jah igen..nekem is csak egy 6 pines + a mellékelt átalakítós megoldással megy) -
Fel
addikt
Jesszum!! Marketing Gyermeke mire neked az az 1100W-os táp...? (de még a 750 is fölösleges...) Nekem a 450-es Chieftec simán viszi a konfigomat emelt órajelek és emelt procc/ram feszek mellett is. (Pedig ma már nem lehet olyan bikának nevezni a 12V-os ágakon leadott 14-15A-es áramát...)
70%-os hatásfokú tápból lehet kellene az 550W-os...
Egy jó 400-as, 450-es simán elviszi az egyszeri XT/Pro-s rendszert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- BestBuy ruhás topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 1 / 2
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest