- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
Persze csak érted én is pl a 990 Fx Fatal1tyről tudok nyilatkozni mert az van nekem ,de hogy milyen egy 970 ex4 arról nem tudok nyilatkozni , de őszintén ha valaki nagyon tuningolni akar akkor nem 970 lapot vesz , hanem amelyiken normális hűtés van , én is azért vettem csak a Fatal1tyt mert hűtés terén nem rossz meg elég jól el van látva feszel
-
Jim76
aktív tag
Egy 20cm széles, elöl-hátul 12cm-es ventivel, oldalán cputube-al, eddig hűvös csöndes, de az A6-3650 még a gyári hűtővel sem megy 45 fok fölé, csak, ha 2,6@3,1-en megy (ennél elkél az oc néha
).
Ha egy ilyesmi hűtővel próbálkozik az ember, ami a VRM-et is hűti elméletben, akkor javulhat a helyzet?
Hűti a VRM-eket és az északi hidat is. -
Jim76
aktív tag
" ne rakj bele 8xxx szeriat vagy ha raksz is tuningra ne szamits"
Hát ezaz - nem is akarok (megköveztek érte ittt , tudom, de nekem a minél több szál lenne a fontos video feldolgozáshoz, nem az órajel - +10-15% órajel emelés bőven elmarad a +2 mag +33%-ától ebben az esetben )
-
RVR400
veterán
Mégsem kerek valami... Persze más kérdés, hogy 4.5-ön egy Bull már biztosan nem közelít a 160W-hoz.
-
ebegab92
senior tag
Nekem is elég halkak,ez a Realtek chip valamiért így sikeredett
#3416: béta BIOS már van,de azt inkább nem erőltetem.Nekem 1.70-es van fent,Phenom II alatt nincs probléma vele.Lassan lenne bele FX-6300,értelemszerűen CMOS reset lesz előtte,hogy ne akadjon össze semmivel.
-
macy
addikt
Na akkor egy kis idevágó téma. Nem nagyon vagyok tisztában az UEFI adta lehetőségekkel. Van ugye ilyen hogy Active Core Control. Disableden van, nem tudom kell-e nekem ezt piszkálni /FX8320-as procim van/
A másik a venti vezérlés. Most Full On van beállítva. Ha jól látom ilyenkor mindig fullon pörög a venti. Hogy kell beállítani? -
macy
addikt
Androidos telóval, Sound Meter progival. Mondjuk én elalszok akkor is ha ágyúval lövöldöznek mellettem
-
macy
addikt
Elég régi darab már. Úgy emlékszem Win 7-re már nem is csinált a Creative ehhez a kártyához drivert, aztán megjelentek külömböző mókolt cuccok, majd később a cég vagy átvette valamelyik drivert vagy csinált hozzá, nem tudom. De az biztos, hogy Win 7-en már nem szólt olyan szépen mint XP-n. Van vagy 10 driverem letöltve de már nem tudom melyik volt jó. Emlékszem volt, hogy fél napon át szarakodtam vele mire megszólalt ez a szar.
Az enyémen még 1.8-as BIOS van /990FX/ de ha jól láttam a 2.0 Win 8-hoz kell. -
and1ao
őstag
Szerintem Pro3-nál is de az is teszért ileltve valószínűleg az 990FX ext 3 sem fogja bírni de abban már lehet hogy nincs ilyen gond, szintén tesztért kiállt.
Forestgreen.: Nincs esetleg a fentebb említett 990FX ext3 ami első körben jó lehet, de inkább 990FX ext4 vagy 890FX Deluxe széria egyes tagjai 5 például, vagy Asus Saber!
-
-
geckowize
őstag
Ja újrakezdtem inkább. Sajnos szorzózáras igen (945). Vezettem egy táblázatot, hogy mi hogy alakul, az volt hibás, mert nem tudtam, hogy a biosban mit mutat, valóst/effektívet, azon belül is a 200zal vagy az új ref clockkal vettet... Most nagyjából már értem, megint 250nél tartok. Ha 255re felnyomom, akkor a ram 4es szorzóval 510 MHz lesz, ha van 518 MHz-re Timing Table / JEDEC (nemtom ugyanaz-e), akkor azokat az időzítéseket állítsam már be 510re?
-
geckowize
őstag
Most ez az UEFI mi a nyavalyát ír ki, a 200as ref clockkal megszorzottat?
Előbb beállítottam DDR3-1000-re (gondoltam h 200zal számol, tehát 5-ös szorzót jelenti valójába, ref clock 265, tehát 1325nek kéne kijönni), most az mellett balra (ahol én gondolom az eddig beállított szerepel) DDR3-1412 van... Ahhoz meg jóhogy nem jó az 1333-hoz beállított időzítés, csak nem értem miért 1412-t állít be, honnan szedi?
-
jimmy87
tag
Szia !
Nekem igaz, 970 pro3 van, de a HW monitorban nekem is mutatta az összes "mag" hőjét, de miután BIOS-t frissítettem, nem mutatja, csak a package hőt, szvsz, ha frissítettél BIOS-t, nézd meg régebbivel.
Viszont szerintem nem rossz a hűtésed, mert nekem egy FX6100 @4GHz, 1,3V, Hyper TX2-vel 62-63 fokon megy prime95 alatt és nem throttingol.
Szerintem ott más is lehet a probléma, mivel nem régi az alaplap,ezért az elem lemerülése nem okozhatja a BIOS elfelejtést, de ha van másik akkor próbáld ki azzal. -
Pancsermeste
őstag
Ilyennel már én is találkoztam!
Pedig nem is tettem a procira friss pasztát, és le se volt szorítva, csak próbaként volt rajta, de amikor le akartam szedni, a felületi feszültség olyan erővel tapasztotta rá, hogy nem mertem lefeszíteni róla, nehogy kitépjem vele a procit. Azért nagy nehezen összejött. -
Pancsermeste
őstag
Szerintem nem a magas proci hőmérséklet miatt throttlingol, hanem az alaplapon lévő fesz.szabályozó áramkör túlmelegedése miatt, tehát annak a hűtését kellett volna valahogy javítani.
A TX3 ventije talán több levegőt szállított a FET-ekre, ezért lehetett azzal jobb.... de én még új vagyok itt, nemrég vettem a lapom, és csak phenom-om van, tehát semmi tapasztalatom vele, de majd úgyis megmondják itt a szakik mi a helyzet! -
Pancsermeste
őstag
Időzítéseken nem nagyon tudok javítani. Alacsonyabb frekin persze megy szigorúbb időzítésekkel is, de akkor meg ugyan ott vagyok.
Úgy hiszem, a NB adatátvitel lehet a szűk keresztmetszet. NB és HT 2400 MHz esetén már van javulás, de ehhez plusz feszt kell adni (NB-nek 1.2V), de mivel én csak alapfeszen tuningolok, így marad a 2000MHz. -
RVR400
veterán
Ha elmegy közben az áram, akkor mindegy, hogy instant flash volt, vagy win alól toltad. Én már évek óta nem állok le floppyzni meg pendrive-ozni BIOS-frissítéshez. Már a 754-es Giga lapjaim óta sajáttal nem szarakodok, másnál is csak akkor, ha a cucc nem tudja, mert valami régi foscsomó.
De most már elgondolkozok, hogy biztos azért haltak be idő előtt a Giga lapok, mert Win alól frissítettem őket fél évvel a kipurcanásuk előtt...
-
c41r0^
őstag
"változtatja az órajel frekvenciáját, hogy kisebb legyen a környezetben okozott elektromágneses zavar"
emellett órajel destabilizáló is pont emiatt, de csak kis mértékben
amit CPU-Z-vel mérsz, az úgysem pontos, mert szoftveres mérés nem mérésrosszul írtam előbb, offban lesz pontosabb az órajel, ahogy te is tapasztaltad
-
Departed
őstag
-
törölt tag
Egy FX4100 szinte mindenhova , kivéve Canopus Edius és egyéb sok magot kihasználó szoftverhez - de mint olvasom általános mezei usernek kell , attól azért jóval több
És hova arhiválja ? Irogassa ki DVD -kre , nemá ... nekem van 3db 1 TB -os, ebből e gépen 2 meg raktározva adatokkal
csak akkor mennek gépre ha kell róla valami
, illetve frissebb adat kerül régi helyére ...
bozont +1
Ott a pont .... SSD + HDD és ha kevés 1TB később majd még lehet venni ... mennek lefele árak .
-
RVR400
veterán
Fura, nekem a 212-n egy AC F12 van, amit mindig a legkisebb fordulaton hajt. Más kérdés, hogy tényleg nem írja ki semmi, de van a házban egy másik ugyanolyan venti, és azt fix 1-esre állítottam a BIOS-ban, és ugyanúgy pörög a kettő ( 950 rpm ).
Diego hozzászóláshoz annyit, hogy én is inkább a rendszer SSD + tároló HDD felé hajlok. Más kérdés, hogy a pénz beszél.
-
_DiEGO_
őstag
2Terrás vinyó rendszernek , meg egyedüli vinyónak
szerintem nem egy életbiztosítás ! Ezeket a nagy vinyókat háttértárnak tervezték. Rendszervinyónak plusz eldarabolva .... ha sérül bármi , neadjisten maga a HDD , lekaparnám csempét ha annyi adatom a vinyón veszne .
Pont ezért nem javaslok 1TB feletti HDD-t rendszernek is ! Mert ha van valami gubanc akkor még csak tud szerezni az ember egy 500GB-t kölcsönbe fontosabb megmaradt adatait átmenteni, míg újrateszi agyonvágott HDD-t . De már nagyobbat nemigazán tart senki csak úgy fiókban.SSD + 1,5TB HDD netán 2TB HDD
No meg nem beszélve hogy a többtányéros zajosabb és melegebb is . Az nonstop megyen mert rendszer rajta csücsül... szal nem mindegy . -
Nofear19
tag
Valójában a fiam igencsak elavult gépét cserélném le amit ő 13 évesen olyan játékokra használná amik már a mostani gépén semmilyen módon nem fútnak el.
Ez van most neki:
proci: amd athlon xp 1833 mhz 2500+
alaplap: asrock k758
memoria: kingmax 1 db 256 mb, 1 db 512 mb
videó kártya: ati radeon hd 2600/3600 series 256 mbSzóval már jó pár év telt el azóta mióta összeraktam neki. Hogy őszinte legyek, most hogy beleástam magam az alkatrészekbe, komolyan mondom hogy csak ámultam mekkora fejlődés történt pár év alatt. Mikor megvettem a HD 2600 as karit úgy néztem rá mint egy csodára. Na és most hol is tart a csoda
Hamar lejár az idejük.
-
Polarx93
csendes tag
Srácok! 970ex4-em van, 6850es VGA-val, Win8pro64.
Feldobtam én is az új biost, a rendest és nem a bétát.
Sajnos nálam is elindult rossz ide/sata beállításokkal. Ha visszaállítom ahogy lennie kéne akkor boot-nál kékhalál. :S
UltraFast boot-ot én is próbáltam, bár sima WD vinyoval nem SSD-vel,de a VGA-ra panaszkodik nálam is amit nem igazán értek hogy most miért mire föl. :SMost látom Win8/win864bit driverek is vannak most már a letöltésekben!!!!
-
galaxy07
tag
köszi a segítséget
de a poén az hogy van még 2 db 12cm Cooler master silent venti azokat bekötve mindkettőt jelzi, fordulastzámot szabályozza + múltkor kipróbáltam hogy rádugom a tápegység ventijének a helyére az alaplapona tx3-at és ott jelezte a fordulatszámot
rejtély számomra hogy miért nem akarja felismerni a cpu fan csatlakozon a a tx3-at
-
Sikerrel jártál? Nálam az volt a baj, hogy nem ment 4 hangszóróval. Aztán mikor újratettem a drivert, az szétcseszte a direct soundot. Utána nem értettem, miért nem szól a winamp, meg miért nem mennek a játékok. Utána újratettem a legfrissebb directxet. Azóta rendben van nálam. Persze lehet nálad teljesen más a probléma.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Elektromos autók - motorok
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hyundai, Kia topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Wuthering Waves
- Fotók, videók mobillal
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest