- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz
Departed #2764 üzenetére
azért lenne vele gond kedves koma mert nem fekszik fel rendesen és nem érintkezik mindenhol ergo egy pontról gyakorlatialg melegíti fel az egész bordát a maradékrésze pedig hűtetlen,
még több venti mégnagyobb baromság mert a borda alatt a diódáknél ha ventizel még többet ha nem megreked a levegő.volt olyan giga lapom amiről majdhogynem leeset a déli híd hűtése és néztem nagyokat hogy mért ilyen meleg megigazítottam kapott hagyányi pasztát és egyből még a 35 fokot sem érte el.
-
sznoopy1977
tag
válasz
Departed #2698 üzenetére
A jól kell beállítani az mit takar? Én eddig úgy gondoltam, hogy megnézem melyik tempónál milyen meleg és ahhoz belövöm, megadva egy határt ha azt eléri akkor tegyen belátása szerint... De nekem maxon forgatja a ventilátort... akármit csinálok, soha nem voltam elolvadva az ASRock-tól, legfeljebb az árától, ez most sem változott bennem...
Most fut a 3DMark, de a lap nagyon logikusan elvette a 22x-es szorzót 15x-re, minek is használná ki a proci képességét...
-
sznoopy1977
tag
válasz
Departed #2698 üzenetére
Hát azt én is észrevettem hogy az XFast nem sokat ér, legfeljebb ha Pendrivére másolok apró fájlokat...
De engem az USB3 és az eSATA siralmas sebessége bosszant...
Most meg az, hogy semmi tuning nincs a gépen, és a 3DMark úgy kifagy, hogy már 3-adjára resetelem a BIOS-t de se kép se hang...
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Departed #1323 üzenetére
Azt tudom, de ennyi erővel működhetne digitálisan is(ki-be), mert nálam így gyakorlatilag 1-esen megy, ha meleg van akkor meg maxon.
Ráadásul, most épp fut egy terhelés teszt, coretemp és aida szerint 48 fokos a proci, a cél hőfok 55, mégis feltekerte a ventit, mert ő 56 fokosnak látja valamiért. Szóval az 50 fokos procihoz 57 fokra kell állítanom, hogy ne kapcsolja be maxra a ventit.
Tuningban állat ez a lap, de a szenzorok meg a ventiszabályzás, hát vicc. -
-
Banános Joe
csendes tag
válasz
Departed #1310 üzenetére
Nem, a 870 Extreme3 R2.0 tényleg ugyanazokkal a fícsörökkel rendelkezik, mint az Extreme4-esek(970 990FX). dr debug, power/reset/cmos clear switchek és nem utolsó sorban x8/x8 pcie sávok. Ez a többi Extreme3-asból hiányzik.
Az ára pedig megegyezik a 970 Extreme3 árával.Mondjuk a nyákok közti különbséget nem tudtam, viszont őszintén szólva nem is látom(sajnos a színlátásom nem az igazi).
-
laca000
őstag
válasz
Departed #1255 üzenetére
Feltettem az 1.30-as BIOS-t és JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
Hát komolyan mondom majdnem megzakkantam..
Végre sikerült, 4000 mhz felett is száguldhatooooooooooooooooooooooooookkkkkkkk
De, hogy mitől nem volt kóser az 1.50-es azt végképp nem tudom, mondjuk már nem is érdekel, vissza nem teszem az biztos?!
-
miresz
veterán
válasz
Departed #1004 üzenetére
Nah ja,ha még csak a hangkártya lett volna szar rajtuk,de ciripelt mindegyiknek a vrm-je mint a tücsök. Na hát meg azér 55e-ér már ne legyen szar a hangkártya.....
Gondolkodtam én is a 970-en,de most 27e,a 870 meg 20e,úgyhogy átmeneti lapnak ez is megteszi,és összehasonlítva szinte semmivel sem tud többet a 970,ezért döntöttem a 870 mellett. Majdnem lett egy MSIv GD80-am,de azon meg csak egy 4pines cpu csati van úgyhogy ejtve is lett,mert nekem kettő kell a H60 miatt. Majd meglátjuk mit mutat benn az FX.
(#1005) zuzu000: Mondtam a nagykeres havernak,hogy teszteljék be úgy küldjék és már ott szar volt.970-et nem akarok,mert most adtam el a 990FX extreme3-at,mert erősebb lap kellene az FX alá,amin komolyabb a tápellátás,nem 4+1-es.A 870 is egy átmeneti lap lesz. Viszont verhetetlen árban van az AM3+ -os lapok között,tudás/ár kategóriában.(és szép bimbi kék)
-
Kroni1
veterán
válasz
Departed #911 üzenetére
Én is igy gondoltam, az XFast USBn kivül a többit nem találtam fontosnak! Én SPDIF-en használom a gyári integrált audio-t, ugy tökéletes hifi minőseget ad az erősítőmre.. Ezért is volt muszály nekem koax SPDIF out-os lapot venni, a másik szobába hosszú optikai nem nagyon lenne megoldás, meg azt már foglalja a Settopbox..
-
törölt tag
válasz
Departed #619 üzenetére
"elég egyszer elmondani hogy volt UEFI amivel melegedett a proci."
Csak sajnos kolléga a jelenidőről beszélt és nem a múlt távoli ködébe vesző és az évszázadok során elfeledett eseményről tett említést.
"Az, meg hogy a mostanival is így van-e, nem néztem, mert már beállítottam mindent benne és használom a lapot gond nélkül maximális elégedettséggel"
Nem értelek,hiszen nem a Te postodra reagáltam
Természetesen osztatlan és egyetemes örömmel tölt el az elégedettséged továbbra is,nincs ezzel semmi baj.
Ámen,tömjénfüst és halk orgonaszó,peace -
törölt tag
-
Kroni1
veterán
válasz
Departed #537 üzenetére
Még egy hülye kérdés: ugye a processzor feszültséget ebben a 970ext4-es lapban is elég tágan lehet állítgatni mindkét irányban és 0,25V-os lépcsőkben? Mert nekem a mostani procim 1.325V helyett 1.15V-on is viszi az alap 3.2GHz-et, remélem ebben is be lehet állítani ezt majd..
-
Kroni1
veterán
válasz
Departed #527 üzenetére
Valakinek van esetleg tapasztalata (Asrock SB950 déli hídas) sata3 portra kötött sata3-as SSD-vel? Ez a vezérlő képes rendesen maghajtani a sata3as SSD-ket? Régebben hallottam hogy az AMD AHCI drivere nem tud TRIM-et, és lassabb mint az intel, de ha jól tudom már van TRIM ugye?!
-
törölt tag
válasz
Departed #527 üzenetére
Nézőpont kérdése a butitás,mert szolgáltatásokban valóban kevesebb,de UEFI-ben sokkal jobb.Az meg,hogy a jövőben javítva lesz,nem ugyanaz a jelenidős hibátlan működéssel ugyebár
Ennek ellenére kiváló deszka az Ext 4,de mivel neked még nem volt összehasonlítási alapod,óvatosan az értékítéletekkel.
-
törölt tag
válasz
Departed #526 üzenetére
Azért azt jó tudni,hogy az Xfast usb alatt,jópár pendrive nem is működik NTFS-re formázva,mert megáll a másolás a vége előtt 5mp-nél és kakukk.FAT-FAT32 párosnál meg nincs érzékelhető sebesség növekedés.Ám pld külső vinyóknál valóban hasznos program..
@Kroni1:Akkor válaszd azt,azzal se jársz rosszul (bár tartom a fentieket)
-
Kroni1
veterán
válasz
Departed #522 üzenetére
Ahogy nézem már abban is az ujfajta UEFi van! Az öregem gépébe vettem H61-es AsRock lapot és ott is meglepett milyen jó! Egérrel is lehet benne pötyögni, 3TB bootable, stb..
Ahogy nézem az Asrock lassan ránő a gigabyte asus msi, stb. fejére! Árban olcsóbb és sok jó kis saját fejlesztésű cucc! És megbízhatósággal sem volt gond egyik eddigivel sem nálam.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Departed #469 üzenetére
Én is szerettem a lapot,annak ellenére,hogy egy szép napos reggelen eltávozott az örök vadászmezőkre
SLI és CF engem nem érint meg,a szökőévenkénti 1-2 játszható game miatt nem érdekel a dolog.Előlapi USB3 és a debug led hiánya,CMOS reset kivezetés kár,hogy nincs rajta,ellenben sokkal szebb a design és talán az UEFI-je is kiforrottabb (vagy nem)
-
simii16
aktív tag
Szerintem is nagyon jó választás. Az összes többi lap csak a 16X+4X-es CF-et támogatja, ami elég sovány a második kártyának. Ráadásul én nem a legfelső PCI-E slotba akarom tenni a kártyát, hanem lentebbibe, a jobb hűtés érdekében. Az Asrocknál pedig képes singleben a második slotot is 16X-osként használni.
Ezek kívül az elrendezése szerintem tökéletes, sok ventilátor csatlakozóval...Negatívumként csak ezt a 4+1 fázist tudnám felhozni és még annyit hogy nekem nem tűnnek túl nagynak a bordák sem az északi hídon, sem pedig a pwm-eken.
-
Milka 78
nagyúr
Ja...nálam is így kezdődött az elcsábulás,csak egy 870-essel
Először vettem egy kártyát,majd szerencsére behalt a tápom és cserébe kértem egy izmosabbat(itt már tudat alatt kezdődött az elmebaj
).Majd átszakadt a gát és némi túlóra és koplalást megelőzve eliszkoltam egy másik kártyáért
Mivel az ember nem tanul a saját hibáiból,most ott tartok,hogy kéne egy 3 kártyás rendszer
Engem is érdekelne a memória beállításaid(fesz,késleltetés és minden ami van).Cadal : Nálam is a pci-os Asus kari volt amit az istenért sem akartam bukni,mert házimozi,füles,2.1 és amit még találtam,egyszóval minden rá volt kötve.Milyen érdekes,hogy ezt a 870 Extreme3-asnál még meg lehetett oldani cf esetén is.
-
Cadal
őstag
No, végre egy tulaj! Meg tudnád nekem mondani, hogy milyen lépésekben tudod állítani a memóriák órajelét? 1866Mhz (x9,33) a felső határ, vagy van nagyobb órajel/szorzó is? Sőt, tekintve hogy UEFI-s egy képet is lőhetnél róla!
Neked sikerült névleges órajelen működtetni a moduljaidat?
Amúgy néztem a 970-et is, de egy multi GPU-s kiépítésnél már nem tudom beletenni a hangkártyámat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Trollok komolyan
- Milyen autót vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- További aktív témák...
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest