- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valaki108
csendes tag
válasz
Victoryus #4928 üzenetére
Köszönöm, hogy segítesz!
Sajnos ezek már megvoltak. Először kivettem az alaplapi elemet (bár igaz, hogy max 1 perc volt az), ettől nem lett jobb. Kézikönyvben megtaláltam a jumperes megoldást is, már azt is próbáltam, de semmi.
Szerintem hardvereseknél bevizsgáltatom külön az alkatrészeket (VGA,alaplap,proci,táp) aztán meglátom, hogy mit mondanak rá.
Ma mondta nekem egy haverom, hogy ő úgy járt, hogy egy kicsit kilazult az alaplapon lévő tápkábel (nem tudja, hogy hogyan) és emiatt kellett cserélnie az egész konfigot, a videókártyát is. Remélem, hogy nekem nem valami hasonló a probléma. -
misztik
csendes tag
válasz
Victoryus #4898 üzenetére
Persze bevan dugva minden!
8pines az alaplap viszont nekem 4 pin van csak amit betudok dugni de annak elegnek kell lennie legfelul van a 4 pin bedugva.
Egyebkent chieftec 500Wattos full uj tap.
Es egyaltalan nem ad semmilyen kepet megse nyikkan. Bios resetet se tudok igy csinalni nem? Kivettem mar a kis elemet is.
De nem ad semmi fele kepet jelet a monitornak. A lap garancias most vettem de nem hinnem hogy rossz. -
Ideg
aktív tag
válasz
Victoryus #4820 üzenetére
Hát esetleg az R9 280 ehet többet, már 2 táp csati is kell neki. Mivel a biosom nem áll át defaultra így akkor nem az elemmel lesz a gond. Win frissítés ki van kapcsolva. De ha az van amit mondasz, hogy átállt IDE-re attól függetlenül még be kéne jönnie az Asrock feliratnak meg be kéne tudnom lépni a biosba nem? És csak utána írna hibaüzenetet, hogy nem tud bootolni. Na nálam még ez se történik meg, teljesen fekete a kép csak pörögnek a ventik.
Csak a tápra tudok gyanakodni, viszont nem tudok most hirtelen senki ismerőst aki tudna kölcsön adni. :S
-
-
válasz
Victoryus #3688 üzenetére
Ma megint előjött ez a hiba amit párszor írtam már. Win7 nem indul, sőt a telepítő is leáll az első állapotsávnál. De a szokásos módszer megint segített, minden kábel ki/be, bios alapra. Nem régen frissítettem a Catalystot attól lenne? Másnak nem szokott ilyet csinálni a 970 ext3 alaplap?
-
djadji
senior tag
válasz
Victoryus #4223 üzenetére
Tuti...
Bekapcsolom, Win 7 elindul, aztán mondjuk 10-15 perc és fagy.
Alig-alig langyosak a cuccok. Egy 5670es VGA van benne.. az se eszik sokat...Nem tudom, hogy mi lehet a baj. Én a RAM-alaplap inkompatibilásra gondolok.
Abban a supported liatában nincs benne a teamgroup.. viszont az új (1.50??) Biosra azt írják, hogy támogatott RAMOkat is vettek bele..
SZval nem tudom mi lehet a baj... :-(Az a 4-8PINes tápcsati lehet a hiba szerintetek? Leírás szerint a 4es is jó... (csak akkro nem értem minek a 8as...)
Arra is gondoltam, hogy megemelem a DDR RAM táfeszültségét.. hátha az segít...
Vélemény? -
Tomifromspac
tag
válasz
Victoryus #3987 üzenetére
Rendben
Hibajelenség:
1-es típus: Bekapcsolom a gépet, nem jelenik meg semmi, fekete képernyő.
2-es típus: Megjelenik az Asrock felirat, de nem reagál sem a DEL-re sem az F2-őre, billentyűzeten nem gyullad ki a numlock ikon és se előre se hátra.Ha ezek nem jelennek meg, akkor elindul rendesen, vagy a BIOS ha úgy indítom, vagy a Windows 7.
Ezek akkor jönnek elő általában, ha:
1. Hosszabb idő után először kapcsolom be.
2. Windows shutdown, vagy restart után közvetlen.
Tehát mindig második, harmadik pöccre indul.Amit hibát látok az az, hogy a RAM-ot 1333-asnak ismeri fel, így tett a 2133-assal és a 1866-ossal is, Windows alatt az Aida is ennyinek látja: DIMM4: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
Merevlemezek:
3 darab van, 2 darab SATA2-es Samsung:
SATA3_1 helyen:
Illesztőprogram leírása SAMSUNG HD322HJ ATA Device
Illesztőprogram dátuma 2006.06.21.
Lemezes eszköz fizikai információk
Gyártó Samsung
Merevlemez család SpinPoint F1
Fizikai formátum 3.5"
Formázott kapacitás 320 GB
Forgási sebesség 7200 RPM
Átlagos fejpozicionálási idő 8.9 ms
Csatoló SATA-II
Felpörgési idő 8 mpSATA3_2 helyen:
Illesztőprogram leírása SAMSUNG SP2504C ATA Device
Illesztőprogram dátuma 2006.06.21.
Lemezes eszköz fizikai információk
Gyártó Samsung
Merevlemez család SpinPoint P120 SATA
Formázott kapacitás 250 GB
Forgási sebesség 7200 RPM
Átlagos fejpozicionálási idő 8.9 ms
Csatoló SATA-II
Felpörgési idő 7 mpPlusz van egy Western Digital 2 terrás USB-s külső vinyó is.
BIOSBAN:
Controller: Enabled
Mode: IDE Mode
Ide Controlled mode: Enabled
Disk S.M.A.R.T EnabledA Windows-omról még annyit, hogy a régi gépem Windows-a, kb. 3 éve fel van már rakva, de nem hiszem, hogy ez a kezdeti bootolást befolyásolná. Ami még érdekes, hogy fel akartam tenni egy új Windows 7-et, de kékhalállal elszállt telepítéskor.
-
Swen017
csendes tag
válasz
Victoryus #3762 üzenetére
Más játékban is ez van. CS:GO, TSW, GTA 4, és még sorolhatnám. Újra raktam a windowst is azóta mióta jelentkezett a probléma 2 szer is, de semmi. Frissítés nem lehet mert kb 2 hete jelentkezik a probléma és annak nem szabadna megakasztania azért egy ilyen vasat. Vírus irtót meg kb nem használok vagy 6 éve
-
ebegab92
senior tag
válasz
Victoryus #3740 üzenetére
Nekem ezzel a béta UEFI-vel szenved a lap...mikor kilistázza a háttértárakat , az valamiért sokáig tart...És hiába állítom be a sorrendet, mindig visszarakja ugyanarra. Néha meg 0D post kóddal megáll az UEFI-ből való kilépés utáni bootolás...Van még mit javítani az 1.7x-es ASRock 970 Extreme3 UEFI-n.
-
Papabear195
tag
válasz
Victoryus #3688 üzenetére
Remélem hosszú távra megoldódott a problémád, az én lapomnak is vannak furcsaságai. Pl. nekem a jó öreg Audigy2 kártyámat nem szereti. Ha benne van a hangkártya random szerűen megáll a win7 bootolás közben, és csak a reset segít. Ha viszont betölt rendesen a win7, akkor tökéletesen működik benne a kártya...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Victoryus #2309 üzenetére
32bit es rendszert nem fogok felrakni mert akkor feleslegessé válik a 4GB ram,több asztali gépen is ezt a fajta windows-t telepítettem és semmi ilyesmi probléma nem volt soha,többek közt a saját Gigabyte gépemen is ez van és az égvilágon semmi problémája.Júliusban raktam össze,formáztam a merevlemezt,feltettem a Windows-t és azóta is használom minden gond nélkül.
bozont: ezek után biztos vagyok benne,hogy az alaplap hibádzik,ma beletettem a HD7850-emet is és ugyan ezt a jelenséget produkálta,még a tápomat is átoperáltam mert még azt sem próbáltam lecserélni,de semmi változás,nem szerelgetek többet elegem van belőle.
Proci maradt egyedül,de én szerintem az ha nem működne megfelelően,akkor képet sem adna vagy szimplán befagyna a gép.
-
seederking
őstag
válasz
Victoryus #2038 üzenetére
Értem,akkor ezt átállítom feltéve ha nem ezen van alapból!?(sajnos csak este felé tudom megnézni)
+ flashelem a bios új verzióra és reménykedem benne,hogy megszünik az alvó módban való rendetlenkedése.
Megírom majd mire jutottam hát ha valakinek szüksége lesz az infóra. -
bozont
veterán
válasz
Victoryus #1992 üzenetére
Viszont ha érdekli ez a dual graphics és nem sürgős a vásárlás, akkor érdemes lenne megvárni a Trinity-t ami ősszel jön. Mind proci és vga teljesítményben nagy előrelépés lesz a Llano-hoz képest és már többféle vga-val lehet összepárosítani.
mod.: Na meg az integrált vga-hoz kell már az 1866MHz-es ram (és inkább 8GB), mert sokat profitál a plusz órajelből.
-
Skimaster
senior tag
válasz
Victoryus #1903 üzenetére
Haver másik vinyóját látja,már az összes sata csatit kipróbáltam a lapon,én sem értem hogy havernál miért látta,otthon nekem nem...az odd-t bármelyik csatiba dugom a lapon,látja,tehát azok jók.Nem lehet hogy régi a vinyó ez az új lap nem "ismeri" fel.De nem pörög fel a vinyo,azt éreznem kellene...ha mozdulna.
Már próbáltam másik tápkábelt,de most megnézem másikkal is.
-
-
MrM94
addikt
válasz
Victoryus #1887 üzenetére
visszakuldtem gariba b@$$zak meg amugy a legujjab dx volt rajta igy nemtudtam frissiteni 5 percet keresgeltem dx utan de vagy 1 ora amig lejott volna meg hasonlo dolgok.elvileg 36 oran belul kene jojjon erte a futar csak mivel ma vasarnap van kizart hogy ma este jonni holnap meg ezeknel a budos romanoknal unnep van szoval megint nemdolgoznak igy szerintem kedden elviszik aztan majd valamikor visszahozzak megcsinalva..
-
-
-
-
kovsol
titán
válasz
Victoryus #1594 üzenetére
megnéztem CPUID HWMonitorPro bal, amikor ráeresztem a Prime tesztet a procira 32 ről 51 fokra felmelegedett és a proci venti fordulatát 300rpm el növelte magától a gép, mikor kinyomtam a tesztet elkezdett visszacsökkenni az rpm
de amúgy amit te beállítasz hogy level 1 legyen az a maximális fordulatúgy kell érteni, hogy be van állítva target level 7 és beállítod mondjuk, hogy target cpu temp 55fok, akkor az azt jelenti, hogy 55 fokos procinál fogja felpörgetni level 7 re a ventit.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
Victoryus #1498 üzenetére
igazad van..
a 990FX-el nekem sem megy
a régi Abit KN9-emmel a videókártyát tudtam szabályozni, és nem a CPU hanem a házhűtőket sikerült CPU hőfok alapján
azt úgy kell hogy a speedfanban configure/fan control, bepipálod hogy advenced fan control, hozzáadsz egyet pl venti1 néven, kiválasztod hogy melyik ventit akarod vezérelni a controlled speed pipa mellett, aztán hozzáadsz egy érzékelőt hogy minek a hőmérsékletéhez szabályozzon, arra rákattintasz és beállítod hőfokonként a %-okat
leokézod(a kisablak bezárul) és bepipálod hogy automatic fan speed
ha mindent jól csináltál akkor megy -
Papabear195
tag
válasz
Victoryus #1494 üzenetére
A venti vezérlés tényleg primitív, a régi lapomban, mikor nem terheltem gyakorlatilag hangtalan volt a Freezerem, az elég nagy áldás volt az éjszakai letöltésnél. Most már ez a hiányosság engem jobban zavar, mintha nem lehetne tuningolni, mert abból már kinőttem. Egyébként ebben valahol az a vicces, hogy már az 1000 éves, fapados Nf3-as Giga lapom is szépen állítgatta a procihűtő sebességét
. Esetleg ha valakinek valamilyen program segítségével sikerült rendesen megcsinálni a venti vezérlést ossza meg.
-
Papabear195
tag
válasz
Victoryus #1452 üzenetére
Köszi a választ így már értem, nekem ez azért nem tűnt fel, mert a teszt progikat csak a stabilitás kitesztelésére szoktam használni. Én a Giga lapban csak azt szerettem jobban, hogy az nagyon szépen fokozatosan szabályozta a procihűtő ventijét.
Sajna az 1.3-as bios-ról nem tudok nyilatkozni, mert még nem raktam fel.
-
Papabear195
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest