- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy87
tag
válasz
DeadMeat #3101 üzenetére
#3101 DeadMeat :
Szia!
Igen, sajna időközben kiteszteltem és valóban, nem nagyon bírja a lap az NB emelést, csak elég nagy fesz emelés árán, viszont benchmarkokban sokat dob a pontszámokon ( ha az ember tesztelni akar ). Játékokban ( nálam : BF3, F12012 ) nincs szemmel látható teljesítménynövekedés. A HT fix 2400MHz a lap maximuma viszont jó, tökéletesen megy alapfeszen, de még így sincs kihasználva a proci 2600 -as HT-ja :S .De ezt tudják csak a 970-es chipek :S . -
Bodor
veterán
válasz
DeadMeat #3023 üzenetére
"...eSATA is amd-s akkor?..."
Igen. Ha megnézed a specifikációkat, és még a driver letöltés oldalt is , akkor láthatod, hogy semmilyen Marvell vezérlőt nem találsz sehol sem. Elég csak ezeket megnézni, nem kell semmilyen "szitalt feliratot kisilabizálni a chipekken a sorazatszám alapján... "
(#3024) and1ao: No flame!
De, tájékoztatásképpen: Agility 3 -ban és Vertex 3-ban ugyanaz a SandForce SF2281-es vezérlő van, melyikkel semmilyen problémája sincs egyik említett ( Extreme3 vagy 4) lapnak sem.
Igaz, hogy a (#3019)-es hozzászólásban javítottad magad, de egyben újra téves információt adtál, amivel újra elbizonytalanítottad az érdeklődőt.Tudniillik ez az állítás sem igaz.
"...és pl azt a fajta Sandforce vezérlőt ami az Agility 3-on van nem szereti/szerette a deszka..."
-
Dealer95
őstag
-
laca500
aktív tag
válasz
DeadMeat #2760 üzenetére
Értelek.
És tudnál valami hűtési megoldást?
Mert a CPU-nak ez a hűtés elég kell, hogy legyen.
Ilyen házikóm van, amiben van 2 db. 140-es és 1 db. 120-as venti.A képen a kék dolgok és a mellette lévő diódák annyira melegek, hogy nem lehet őket kézzel megérinteni.
A memóriák is irtó melegek. -
RVR400
veterán
válasz
DeadMeat #2756 üzenetére
A tesztedből az látszik, hogy ha megtolod a procit, akkor 100W-tal többet húz be a konnektorból, ami tekintve a hatásfokot, stb-t, a procinál jelent kb 60-70W-ot. Tekintve, hogy kb 20-30 W-ot eszik a proci alapon, így a teszt bebizonyította, hogy 95W-on belül van. Vagy most nem értem, hogy ezzel mit akartál.
-
RVR400
veterán
válasz
DeadMeat #2753 üzenetére
Mondjuk a 4170 alapból 4.2 GHz, szóval ott nem kell húzni semmit sem sehová, ebből sejthető, hogy az úgy még 125-ön belül van, tehát a 4100 hasonló órajellel sem lesz nagyon máshol, és a 6200 pedig 3.8 GHz is 125-ön belül van, így sejthető, hogy 4.2-n is még a 150-en belül van.
Viszont ha egy 8120 3.1 GHz-n van 125 alatt, akkor vajon 30% tuningot rátolva mennyi lesz? Az már kifut a 150 W-ból.
És nem a konnektorból felvett teljesítményről beszélünk, mert ugye az megint más. -
Dealer95
őstag
válasz
DeadMeat #2753 üzenetére
Azt én nem tudom, de eddig csak FX81xx tulajoknál jelentkezett, tudomásom szerint.
És a 125W az pontosabban 95 és 125W közötti értéket jelent, tehát akár 96W is lehet.
Nálam egy Phenom X4 1,4V-on ment és annál nem csinálta, FX8150-nél meg 1,25V-on is gond van alap órajelen. -
-
RVR400
veterán
válasz
DeadMeat #2747 üzenetére
A 6100 95W TDP, míg a 8120 125W, így érthető mondjuk, hogy azt még bírja. Ahogy írtam is, a 4100-at én is toltam benne 4.5 GHz-n bőven megtolva fesszel. Jah, és akkor még eszembe sem jutott, hogy bármilyen szinten kellene rá plusz hűtés, és a Raidmax Sagitta házam volt mindenféle plusz venti nélkül.
-
Jeami
tag
válasz
DeadMeat #2018 üzenetére
Igen, én is ezen gondolkodom, felhúzom újból ahci módban aztán kiderül mi lesz! Lehet hogy ez a kulcs mert a mérés szerint nem gyorsult de ahogy lejött az összes frissítés a win 7-hez
most már gyorsabban töltődik és nem szaggat annyira!Ha ez se, jövő héten kipróbálom egy másik SATAII winyóval vagy egy SATAIII-al..ha az se, akkor marad amit mondtál.egyébként sajnálatos dolog mert ezt leszámítva ez az ASRocK 970 pro3 alaplap nagyon jó cucc, nemcsak ár érték arányban hanem szolgáltatásban is!
Ha ez a HDD gubanc nem lenne, tökéletes lenne! Most egy GTX 460 van benne és ezzel a
lappal és az FX-6100 procival minden játék full HD-ben hasít rajta! Tervezem majd a cserét
6870-re, azzal még jobb lesz! -
Jeami
tag
válasz
DeadMeat #2016 üzenetére
Köszi a választ, egyébként én is registry buherával oldottam meg, most AHCI mód de semmivel se gyorsabb!
Panaszkodtak itt a fórumon hasonló problémára, neki az UEFI bios frissítés segített,
nekem nem!Frissítettem 1.20-ra a legfrissebbre, nincs változás.
Kipróbáltam más SATA kábellel, más SATA portban, semmi.
Az a röhely hogy kb 75 körül olvas most és 81 körül ír a Chryistal benchmark szerint.
Elfogytak az ötleteim, talán a jövő héten megpróbálom másik winyóval de tuti nem az a baj..
és az még hagyján hogy lassabban tölti be a win-t de néhyén játéknál hiába bírná a CPU
meg a GPU a terhelést, annyira lassúak a játékok a tölrés miatt hogy brutálisan szaggat! PL. BF+.. -
bozont
veterán
válasz
DeadMeat #1820 üzenetére
Én is azt hittem hogy a tuningolt Athlon II X2 + 4870 1GB párosítás esetén, masszív vga limitem van 1920x1200 felbontás mellett, aztán most hogy bekerült a lapba az FX6100, mintha erősebb vga is került volna a gépbe. Rengeteget gyorsult a legtöbb játék.
Például a Metro2033-mat is mediumon játszottam és néha be-be szaggatott, most meg high beállítás mellett csak nagyon ritkán esik 30fps alá.
Persze az is igaz, hogy egy Athlon II X4 és Phenom II X4 esetén nem lesz ekkora sebességkülönbség, de sok játéknál nagyon sokat számít fps-ben az L3 cache. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DeadMeat #1816 üzenetére
Hát az ext3 szebb sztem, mint az ext4...
Kinézetben, szerintem..
Viszont, ez off, de ha már itt vagyok, megkérdezem:
Most közben ugye kapok egy olyan javaslatot is, hogy inkább az X4 630-at cseréljem, és menjek fentebb, tegyek bele egy 965-ös phenom-ot ebbe a lapba, lehet több értelme lenne.. Szerinted melyiknek lenne nagyobb értelme, procit, vagy lapot cserélni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DeadMeat #1814 üzenetére
Azt mondod? Jah, hogy Neked ment 1 VGA 4* PCI-E sávon?
Tehát akkor, lényegében a 3 lap közül 970 extreme 3-at javaslod?
UEFI gondolom csak a 990FX-ben van, ha jól láttam.
A lényeg annyi, hogy van lehetőségem lapot cserélni. A mostani egy 785GT-UD3H. Véleményed szerint lesz valami különbség? Akár fogyasztásban, akár a HDD-k sebességében, ilyesmi?
Hát végülis.. Mondasz valamit!
Enyém plexis, szal látszódna.
De viszont a lap dizájnja nem tetszik..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DeadMeat #1812 üzenetére
Azért számít a pénz..
Viszont so elég jó áron van a 990 is.. Mint írtam az előbb ~6k különbség lenne a 970 extreme 4 és a 990 extreme 3 között. Viszont ha azt nézem, akkor az 970 extreme 3 és a 990 extreme 3 között ~8k a különbség..
CF, hát nem nagyon tervezek, de viszont ha egyszer idepottyanna még egy HD5750, akkor akár még lehet, hogy lenne az is.. A fene sem tudja.. Mostani lapom is 16/4-ben tudna menni, ha kéne cf..
Meg ahogy elnézem a 970 extreme 4-en van 2 extra dolog. A backpanel-en egy gomb, és ugye egy kódos kijelző.
-
-
válasz
DeadMeat #1742 üzenetére
És valóban...
Most már jól látja a GPU-Z is a sávszélességet, x16 módban megy.
Viszont a kártya nem gyorsult az ég világon semmit.
3dmark06 - 8180 pöttyIgaz, hogy GDDR3-as memóriával van felszerelve, ami sajnos nem a legjobb, de nehogy már ennyivel gyengébb eredményt produkáljon.
Nem a 3démárk eredményre hajtok, hanem arra, hogy a játékokat úgy tudjam futtatni, mint egy rendes 5670-en és csak így tudom összehasonlítani a korábbi kártyámmal (3850). Na majd benézek a kártya topikjába...Köszönöm a segítséget.
-
-
kungzi
veterán
válasz
DeadMeat #1669 üzenetére
intel lapon ilyet tud a kicsike.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
DeadMeat #1586 üzenetére
igen valóban. akkor sorry, ext.3 16x/4x-be tudja kezelni. Pedig ez ilyen egyszerű, ha valami oknál fogva nem megy csak 8x módban, akkor ott elég valószinű hogy nem beállítás hiba van, hanem mondjuk hardveres gubanc. uefi-ben erre nem is nagyon van beállítás, lehet a lappal van valami, de a vga se zárható ki. ki kellene próbálni egy másik vga-val, vagy fordítva, egy másik lapban a vga-t, hogy ki lehessen zárni a hibákat. ezt tudom mondani, ha majd valaki tud okosabbat (biztos van ilyen) akkor ne tartsa magába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Goddess of Victory: Nikke
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- World of Tanks - MMO
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest