- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nofear19
tag
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Megvettem a fiam alkatrészeit és szépen összeraktam. Legalábbis azt hittem hogy minden rendben míg el nem indítottam.
FX 6100 proci
Extreme 3 alaplap
2 db 4GB ram
Saphire 7770Csakhogy az indításnál a monitor nem kapcsolt be akár hányszor próbáltam elindítani.
Arra gyanakodtam hogy mivel a tápegység fő csatlakozója 20 pin-es viszont az alaplapé 24, biztos mellé kell dugni még egy 4 pin-es csatlakozót.
2 db 4 pin-es csatlakozó van még a tápegységen, egyik belement de a gép ekkor már el sem indult .
( fene a valagukat megcsinálhatták volna úgy hogy ne lehessen beledugni. Még jó hogy nem füstöltem el) a másik bele sem ment a kiképzése miatt.Persze rájöttem hogy mi a gond de fél órát idegeskedtem hogy mi lesz mert itt a karácsony és hogy adom át.
Mint fentebb is belinkeltétek ez volt a gond. A + 2 csati.
Rég nem vettem alkatrészeket és a fene sem gondolta volna hogy az alkatrészek túlzott áramfelvétele miatt még 2 csatlakozót kell rádugni.Arra gondoltam hogy amilyen mázlista vagyok tutira kifogtam egy rossz videó kártyát hiszen a videó kártyára már rádugtam a csatlakozott az elején. Fel is pörgött a ventilátor csak hát a monitor nem kapcsolt be.A könyvecske meg még véletlenül sem magyar nyelvű ,miért is lenne hozzá.
Ezt csak azért írom le hátha más is belelépne ebbe a hibába bár kétlem.
Valószínűleg csak én vagyok ennyire lemaradva. -
Nofear19
tag
Köszi az infokat
-
Nofear19
tag
Kösz
A gondom az hogy jó lenne 1 helyről megvennem mindezeket a szállítási költség miatt is.
Megnézem hogy az adott oldalon mi van még.
Amúgy a procihoz jár venti is?
-
Nofear19
tag
Mondjuk ez ?
http://www.users.hu/Videokartya-PCI-Express-ATI/Gigabyte-HD7770-OC-1GB-GDDR5-128bit-DVI-HDMI-mDP-GV-R777OC-1GD-Gigabyte-VGA-37674-p37674.html
De a procihoz adnak ventit is?
-
Nofear19
tag
Köszönöm :-)
Csak tudnám miért nem írják oda ha már el akarják adni. -
Nofear19
tag
Az is megfelel.
Elvileg az összes extreme3 alaplap uefi-s? Vagy kiadás függő? Sajnos ahány leírás annyi félét láttam már.
-
Nofear19
tag
Sziasztok egy olyan kérdésem illetve segítség kérésem volna hogy Asrock alaplapot tudnátok mondani illetve linkelni ami UEFI és olyan paraméterekkel rendelkezik mint az Asrock pro3 ?
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Mi a különbség az sAM3+ és az AM3+ között?
Más a foglalat? -
Nofear19
tag
Tényleg nagy a dilemma hogy mit érdemes és mennyiért.
Napok óta nézegetem az alkatrészeket és a kihegyezett ár érték arány már a hátsómat nyomja a több órás/napos böngészés miatt
De hát innen is látszik hogy nagyon szűk a keret. Ha nem így lenne akkor nem a ti időtöket pocsékolnám hanem egyből mindenből a legjobbat
Jók vagytok de tényleg. Minden pro és kontra előrébb visz egy jó döntés felé és ezt köszönöm nektek.Hosszú távra venném ezért is nyavalygok ennyit
Hogy elég lesz-e a 128 GB SSD? Azon gondolkodtam hogy amit írtatok annak helye van. Mármint hogy ugyan nem most de pár hónap múlva egy 500GB vagy 1TB-os HDD-t még veszek mellé.
Ám most azért maradnék csak az SSD mellet mert 20.000 ft körül mozog és most biztosan nem férne bele azSSD mellé pluszba egy HDD.
Persze még átnézem hogy az olcsó SSD mit tud. Feleslegesen nem veszem meg.Egyébként mekkora a sebesség különbség?
-
Nofear19
tag
Köszönöm a hozzászólásokat
Ennél a konfignál maradok mert ahogy látom a keretből erre jut és ez egyelőre a legjobb
AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX 28.194 Ft
ASROCK 970 Pro3 16.905 Ft
ASUS TA-822 6.579 Ft ház
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM 12.560 Ft
GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5 PCIE 29.945 Ft
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX 9.500 Ft
LG GH24NS90 Fekete OEM 4.305 FtVeszek az 1 Tb-os winchester helyett egyelőre egy SSD-t
OCZ 128GB Petrol Series SATA3 MLC 2, 5" SSD (PTL1-25SAT3-128G)
Ára 20.000 körül mozog ahogy látom. Tudom nem ez a csúcs.Az SSD-t ugyan úgy lehet particionálni mint a régit?
-
Nofear19
tag
Csak miattam ne legyen nézeteltérésetek.
ASRock alaplapnál maradnék ha nem gond. A fiamnak is az van és sosem volt vele gond.
Nekem Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra alaplapom van és volt egy kis gondom vele mégpedig hogy valami miatt az alaplapi hangot csak XP alatt tudtam előhozni Win 7-en csak külön hangkártyával. Ezzel nem leírni szeretném a Gigabyte alaplapot mert lehet hogy az én tudatlanságom az oka. Napokig szenvedtem különböző driverekkel de nem sikerült Win 7 alatt előhoznom a hangot. De ettől még nem lett a szememben semmivel sem rosszabb a Gigabyte alaplap.Amit szeretnék még kérdezni alaplappal kapcsolatban.
Azt látom hogy az alaplapokat úgy gyártják hogy ami az egyikben bent van, a másikból hiányzik vagy kisebb teljesítményű pl. az FSB sebessége.
Mennyire számít az FSB sebesség?
Egy olyan alaplapot szeretnék ami megfelel az alábbiaknak:
Legalább 4 legyen a memória foglalatok száma
A kérdésem az hogy mit jelent jelen esetben ha az összehasonlító oldalon azt írja hogy
Max. memória mérete 8 GB.
8 GB-os kártya a max. amit 1 foglalatba lehet rakni? Szóval elvileg 4 slotba 32 GB mehetne egyenként 8 GB-os?
Vagy azt jelenti hogy összesem a 4 slotba lehet rakni 8 GB memóriát mondjuk 4 x 2 GB-ot?Erősítsétek meg hogy van-e értelme annak amit szeretnék.
Érdemes olyan alaplapot néznem amiben van ATI CrossFire?
Mivel ha esetleg 2 év múlva szeretném erősíteni a videó kártyát akkor ugye tudnék tenni mellé egy ugyan olyat és akkor összeadódik a teljesítményük, legalábbis ahogy olvastam.
Tudom hogy van olyan videó kártya ami 2 slot helyet foglal a vastagsága miatt.
Gondolom ez kizárja hogy 2 videó kártyát tegyek egymás mellé,fölé.Ebben az esetben 3 csatis kell hogy beférjen a 2 kari?
Ahhoz hogy 2 videó kártyát be tudjak tenni egy alaplapba, 2 db. PCI-Express 16x csati kell? Mert látok olyat is ami ATI CrossFire és egy PCI-Express 16x csatlakozót ír. Akkor az elírás lehet?RAID szintek .
0, 1, 5, 10 és 0, 1, 5 Sajnos ezt sem tudom hova tenni. Fontos gondolom de mint egyszerű felhasználó mennyire fontos a számomra?Visszatérve a memória részhez. a DDR3 melyik kategoriát nézzem?
1333 MHz , 1600 MHz, 1866 MHz
Tudom alaplap függő ez is.Nézzétek el nekem hogy óvodás oktatáson kell részt vennetek
Bocs a hosszú levélért. -
Nofear19
tag
Valójában a fiam igencsak elavult gépét cserélném le amit ő 13 évesen olyan játékokra használná amik már a mostani gépén semmilyen módon nem fútnak el.
Ez van most neki:
proci: amd athlon xp 1833 mhz 2500+
alaplap: asrock k758
memoria: kingmax 1 db 256 mb, 1 db 512 mb
videó kártya: ati radeon hd 2600/3600 series 256 mbSzóval már jó pár év telt el azóta mióta összeraktam neki. Hogy őszinte legyek, most hogy beleástam magam az alkatrészekbe, komolyan mondom hogy csak ámultam mekkora fejlődés történt pár év alatt. Mikor megvettem a HD 2600 as karit úgy néztem rá mint egy csodára. Na és most hol is tart a csoda
Hamar lejár az idejük.
-
Nofear19
tag
Asus alaplapom nem volt még ezért voltam kíváncsi hogy megbízhatóbb-e. Asrock alaplapom volt és nem volt vele különösebben semmi gondom vele.
A ram amit kinéztem hozzá:
http://www.users.hu/DDR-3-memoria-4GB/Kingston-HyperX-Blu-4GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-KHX1600C9D3B1-4G-DDR3-Memoria-31364-p31364.html
Tudom nem ez a csúcs de ezt találtam árban is elfogadhatónak.
HDD:
WD 500GB Green Power WD5000AUDX 5400RPM 32MB Cache SATA3 MerevlemezÖsszességében 130-140 ezer van mindenre, komplett gépre.
A ház amit kinéztem a legolcsóbb 4700 ft. Billentyű egér közép kategóriást néztem. Olcsó DVD és HDD. Amit ezeken spóroltam azt inkább a proci, alaplap, videó kártya, proci hűtő, tápegységre tettem rá.
El lehetne költeni simán 200.00 ft-ot is tudom de hát ennyi van rá
-
Nofear19
tag
Megköszönném :-)
Abszolút nem sürgős.
-
Nofear19
tag
Köszi
Esetleg Asrock vagy Asus a megbízhatóbb?
Erre a konfigurációra gondoltam:
Processzor Kb.29.000Core Típus: AMD FX-Series Six-Core
Process Órajel (GHz): 3.3 / 3.6 Turbo
L1 Cache (Kbyte): 3x64 + 6x16
L2 Cache (Kbyte): 3x2MB
L3 Cache (Kbyte): 8MB Shared
Foglalat: Socket AM3+
Technológia: 32nm
Fogyasztás: 95WEzt az alaplapot választottam 15-16 ezer ft:
http://www.asus.hu/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LMUSB3/
Ez egy jó alaplap?Videó kártya kb 30.000:
http://94.199.50.242/Videokartya-PCI-Express-ATI/Sapphire-ATI-Radeon-PCI-E-HD6770-1GB-GDDR5-Ati-Eyefinity-11189-00-20G-PCIe-Videokartya-27145-p27145.htmlMennyire jó választás amit felsoroltam?
Erre lenne pénzem pillanatnyilag sajna.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Némi segítséget szeretnék kérni alaplap ügyében.
Egy AMD Bulldozer x6 FX-6100 processzorhoz szeretnék egy mindenben a processzorhoz igazodó alaplapot de sajnos a foglalat típusán kívül semmihez nem értek.
Mire kell figyelnem hogy egy olyan alaplapot tudjak kiválasztani ami a processzor tudását teljes mértékben kiszolgálja?
Bármilyen segítséget szívesen veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Bundle topik
- Gamepad
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BestBuy topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest