- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Pancsermeste #3147 üzenetére
Csavarni kell pöttyet, a nyírást annyira nem szereti, elengedi hamarabb
-
DeadMeat
nagyúr
Mondom, akkor keverem, valszeg az előző lappal, valamiért az maradt bennem az eSATA vezérlőre. Nem mintha fontos volna nekem, jobban jönne +1 sima SATA csatlakozó a lapra mint arra az árva hátsó kivezetésre.
Köszi a helyreigazítást
AGT 3-nak valóban semmi gondja a lappal, 3/4 évig gond nélkül üzemeltek együtt.Szintúgy az utód sem problémázik.(AGT 4)
-
DeadMeat
nagyúr
Volt egy áramszünetem, 1.4-re visszaflashelte magát az alaplap
1.6-ról
-
DeadMeat
nagyúr
Nem néztem el semmit. 350W a teljes gép fogyasztása prime alatt, mint ahogy írtam is.De ha a sallangoktól eltekintünk, a műszer pontosságát is beleszámolva legyen a gép fogyasztása 300W amiben a hdd-ktől kezdve a lap, a szivattyú, vga ect fogyasztását levonva 200W körülre jön ki. A procimról meg tudni kell, hogy alapórajelen alapfeszen ha be van kapcsolva az APM visszaveszi az órajelét prime alatt. 95W-ba épp hogy belefér.
Egy tényt közöltem, ami nálam van.Hogy elhiszed-e vagy sem nem érdekel, az sem, hogy elégedett vagy-e a lapoddal vagy sem.Amennyiért én vettem annál 5k-val drágábban mennek most aprón (kb) ezek a lapok.
De a lényegen akkor sem változtat, hogy vízhűtéssel kevés ház szellőztetés mellet nekem nem csinálja az említett butaságot. -
DeadMeat
nagyúr
Kipróbáltam most már én is most már, igaz csak 6100-al, de vízzel hűtve, megkínáltam 1.45 V-al, semmi throtling. Pedig 350 watt fölött vett ki a konnektorból a mérő szerint a gép prime alatt. 1.6-os bios no venti a feteken.Fölöttük a házon igaz van egy 12-es, de pörög vagy 500-at percenként, nem nagyon zavar bele a ház hűtésébe
De viszont a víz miatt a nem a házba kerül a proci hője.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Malibutomi #2059 üzenetére
MInden fajta bios ezt csinálja.Nem futnak azok a 'kimélő utasítások" amik win alatt, ezért melegszik jobban biosban a proci, mint az os alatt.Ezen nincs semmi különös, mindíg is így működött.
-
DeadMeat
nagyúr
Pedig itt valami egyedi hiba lehet, ütközés vagy simán csak valami roszul van beállítva.
Szvsz egy újratelepítést ahci-val, friss driverekkel megejtenék.Aztán ha így sem jó egy kölcsön hdd-vel.Mint ha rémlene valami bug, de talán az samsung hdd-vel volt.Esetleg még a wd support fórumán is körülnézhetsz, az asrockén is, hátha találsz valami hasonló hibát. -
DeadMeat
nagyúr
Nyugodtan átrakhatod AHCI-ra, megmarad az adatod.NEkem is hasonló setup van, akad régi hdd is (a legidősebb 1420 napos üzemidejű
), nincs ilyen gondom.
A feltelepített win-en is át tudod állítani, de a legjobb lenne ha már úgy is telepítetted volna. De szerintem ez egyedi gond lehet, nekem az "öreg" másol 70 mega környékén.. -
DeadMeat
nagyúr
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1817 üzenetére
SSD-T
Hamarabb észreveszed a sebesség változást már a windowsban is, mint a cpu, vagy a lap váltásnál, amúgy meg a mostani procid is kihajtja szerintem az 5750-et, nem sokat profitálnál a +cpu erőből.
De 965 életképesebb megoldás, érezhetőbb változást hoz a 965, mint a lap csere, de a lap csere időtállóbb kicsivel.Talán még a következő 2 generáció is menni fog. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1815 üzenetére
A sata kezelésen tuti javítottak valamicskét az előző chipsetekhez képest, hogy érzed-e majd, az jó kérdés.Sebességben pár százalék talán a két lap között a különbség, talán annyi sem.
Fogyasztásban 1-2W talán, ez sem jelentős szvsz.
Igen mind3 lap uefi-s jól látod.Volt egy rakat lapom ilyen gombokkal, meg kijelzővel, egy kezemen meg tudom számolni hányszor lettek használva.. Ha csak nem vagy tuningolós fajta.(nem az egyser beállítom oszt puszika fajtájú) szvsz semmi szükség rá.
Amit hiányolok személy szerint az a + sata portok, akár sata2 is.. mert ez az 5 édeskevés
Többiek panaszkodtak a ventivezérlésre, ennek azért nézz utána mielőtt megvennéd, nem tudom mi most vele a helyzet.
Mi nem tetszik benne?Én az ex3-at venném, az árkülönbségből (990vs ex4 vs ex3) memóriát bővítenék.Vagy hagynám ezt a lapot (ha nincs a közeljövőben proci csere tervezve) és simán csak memóriát ssd-t, ect raknék a masinába.Ezekkel látványosabb gyorsulás érhető el, mint a lap cserével szerintem.
Ám nem lebeszélni akarlak, maximálisan elégedtt vagyok a lapommal.Ajánlom is -
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1813 üzenetére
Annak elég a 4x is.. Nem vettem semmi különösebb teljseítménybeli ugrást, amikor visszaállítódott 16x-re.. Nagyon max 1-5% között de akkor már sokat mondtam.
Hát én a +8K-ból inkább még ramot raknék a gépbe, mert abból sosenem elégIgen reset, meg power gomb van az ext4-en, meg a kis kijelző.. Halottnak a csók kb annyit ér zárt gépháznál
Szvsz.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1809 üzenetére
A legnagyobb különbség a 2 lap között, hogy az ex3 cf esetén 16x/4x módban működik, az ext4 pedig 8/8 módban.Meg a biosban van némi különbség az ex4 javára, de szinte lényegtelen.
Ha nem kell a cf, de az ár a fontos akkor a 3 a nyerő, ha nem számít a pénz akkor 990-es lap kell neked.Kicsit jobban mennek nb szinten ezek a lapok, mint a kistesók. -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Expendable #1702 üzenetére
Csatlakozom.Nekem sincs semmiféle nyűgöm vele.
-
DeadMeat
nagyúr
Nekem is az van, ext3 és Ag3 kombó, nincs nyűgje.Valamivel gyorsabb a tesztek szerint mint az előző inteles vezérlőn volt.
Illetve külön driver csak az e-sata vezérlőjéhez kell, a sima sata vezérlőhöz amd driver kell.Szóval nem hiszem, hogy külön vezérlős lenne.
Majd mérek egyet én is, mert már az értékekre nem emlékszem sajna. -
DeadMeat
nagyúr
Üdv
Mit kell álítsak, telepítsek ahhoz, hogy a vga 16x módban menjen, ne pedig 8x módban? 970ext. 3 a lap, 5750 a vga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Goddess of Victory: Nikke
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest