- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krinyo
senior tag
válasz
Terentius #33680 üzenetére
3 napja használok egy Star (?) Q9000-est, eddig nagyon bejövős.
Előnyök:
- 4.2.1 stock android, alig pár kínai sallanggal (uninstallálható), magyarul is
- dual SIM, dual standby: amíg az egyiken beszélsz, a másik elérhetetlen (workaround: hivásvárakoztatás beállítása és "ha nem elérhető" esetén átirányítás a másik SIM-re, így mindig átcsörög arra a hívás, amin éppen beszélsz, így nincs nem fogadott hívás, illetve a másik oldal sem hiszi azt, hogy ki vagy kapcsolva)
- hálózatot (internet, MMS, SMS) automatikusan beállította a T és Telenor kártyával, nem kellett semmit pluszban konfigolni
- 5" 1280 x 720-as, elvileg IPS kijelző, a betekintési szög nagyon rendben van
- masszív felépítés, nem recseg, nem ropog
- nagyon jó hangminőség hívás esetén
- 4-magos proci, valós 1,2 Ghz-ig skálázódik, nagyon gyors
- 2500 mAh Li-P akku, kb. 1,5-2 napot tud normális használat mellett
- jó minőségű hangszóró
- jó WiFi
- hátlap alá befért a PayPass matricaHátrányok:
- a nagy kijelző rettenetesen fogyaszt, kb. 5-6 óránál tovább nem bírja folyamatosan
- valamiért nagyon feltekert fényerő, a legalacsonyabb beállítás máskor a maximum szokott lenni
- előbbi miatt kicsit gyenge kontraszt, a fekete inkább szürke
- előbbi miatt kicsit gyengébb, mosottak színek (nem vészes)
- nincs digitális iránytű!
- szokásos kamera, jó fénynél tűrhető, gyengénél zajos. erős zajszűrés. videó ok, 1280 x 720 teljesen jó, fullHD valamiért akadozik
- nagyon gyenge rezgő motor, alig érezni
- vacakul kiosztott 4 GB flash, úgyis bővíted microSD kártyával, érdemes lett volna az összes memóriát az appoknak adni, az adatoknak osztott 1,7 GB-ot is
- ismeretlen gyártó, ergo no support
- gari? az macerás -
válasz
Terentius #32786 üzenetére
CWM-ből, kínaszoft eltávolítóval.
-
citkar
addikt
válasz
Terentius #32512 üzenetére
Valószínűleg ott lesz ha a GPS szövegére kattansz, azonban ha rootolt van más is ha végig olvasod:
Alternatív és egyben egyszerűbb megoldásként megpróbálhatjátok még a GPS Test vagy a GPS Status & Toolbox alkalmazásokat is, mindkét szoftver beállításaiban törölni kell az A-GPS adatokat, és internet kapcsolat esetén frissíteni azokat, netkapcsolat nélkül pedig a vevőegység szabad ég alatt "tiszta lappal" kezdi el keresni a műholdakat.
Ezek az applikációk viszont minden GPS vevővel ellátott Androidos telefonnal egyformán használhatók, nem csak az MTK chip-es készülékekhez nyújtanak megoldást.Én személy szerint a FasterGPS-t használtam, ami ha jól tudom átírja (lokalizációmnak megfelelően) a config file-t, ehhez is rootolt teló kell.
-
-
blueye
veterán
válasz
Terentius #32507 üzenetére
Téma összefoglaló - A GPS vétel javítása Bargain összefoglalásában
Majd írj vissza a W100 topic-ba h javított-e! -
b0bcat
addikt
válasz
Terentius #32495 üzenetére
Már írom róla a rivjút.
A lényeg tömören:
- az akku inkább 2000 mAh körül lehet, de az is teljesen jó
- nem IPS a képernyő (a több műszaki adat stimmel)
- Play áruház alapból nincs rajtaCserébe az ICS tényleg ICS, nem úgy, mint egyes itthon is kapható modelleknél (lásd AKAI 3850).
Összességében ennyi pénzért jó telefon. Nem adnak hasonló tudású készüléket ilyen olcsón. (Annyit tud, mint amit az itthon boltban 40-50 ezres áron kapható tepsik, mínusz magyar nyelv, és 5 col hellett 4,7.)
-
fPApi
őstag
válasz
Terentius #31791 üzenetére
Én se
(#31785) Pocok256: ezt alátámasztanád valamivel? Mert ez alapján én meg azt mondom, hogy kevesebb, mint 50 %.
Azt mondod "aktív fórumozók": ez ugye azt jelenti, hogy a földön mindenki beleszámít, aki aktívan fórumozik (persze mi az, hogy aktív)? Például a kismama fórumok, meg a galapagosi gyík fórumok is. -
gps76
őstag
válasz
Terentius #31227 üzenetére
Nincs kapcsolója a makrónak,csak közelröl fókuszálj,magától rááll.
Már írtam régebben is aki qHD kijelzős 6589-es procis telót vesz legyen tisztában vele,hogy ezekben egy 6589WMK jelzésű BUTITOTT proci van,csak:
- qHD kijelző,
- GPU csak 156 MHz-en megy,286 helyett,
- HD videófelvétel és lejátszás hardveres kódolással.
- max.8 MP kamera
Gondolom nem sikerült jól a GPU része a procinak, ezért csak alacsonyabb órajelen megy rendesen,de hát ezt is el kell adni.
Arra lennék kíváncsi,hogy ilyen felbontásnál hogy muzsikálna tesztekben rendes órajelű procival?A ThL W100-ban nincs notification LED,mert csak egy piros LED van,az is csak töltéskor világít.
A videófelvétel nem rossz a W100-ban,csak halk.
tomatos:ezekben sajna csak egy mikrofon van egyelőre. -
Flexy90
senior tag
válasz
Terentius #31187 üzenetére
Köszi az infót a THL W100-ról!
Ami engem érdekelne, milyen a kamerája, videót milyen minőségben vesz fel (FHD?) illetve a legfontosabb, hogy bírja az akkumulátora?
Ha lesznek negatív véleményeid, mindenképp írd le.
(Illetve ez annak is szól aki rendelkezik ilyen készülékkel)
Köszi! -
-
Bagira01
veterán
válasz
Terentius #30746 üzenetére
Nem feltétlenül attól vesz valaki egy adott típust, mert mellétömnek minden szart a dobozba. Neked inkább a thl, van akinek meg az nem jön be. Amúgy tokot 6-7$ körül lehet hozzá venni fóliával.
(igaz én is eladom, de nekem nem is kellett, amúgy ami fura, hogy ha viszonylag normális áron próbálja adni az ember akkor még alkudoznak, aki meg 10-15k-val a vételár felett hirdeti annak meg ömlengenek a hirdetésbe, hogy milyen frankó)
-
laslie92
senior tag
-
robertone2
tag
válasz
Terentius #26333 üzenetére
Én ezt még nem vettem észre.
Főleg itthon használom wifin, elég közel van a router, szóval itt nincs gond a jelerősséggel, de eddig még nem szakadt le, wifi hotspotként is eddig stabil volt.
Ott kint voltunk az utcán, messze a routertől, a fórumtárs kezében volt, ő állapította meg, hogy az övéhez képest gyengébb volt és ingadozott a jelerősség, mindenesetre miközben ezt mondta betöltött teszt gyanánt pár oldalt. Azt úgy nehéz volna ha huzamosabb ideig egyáltalán nincs jel.A különbségeket kerestük a két telefon között, az övén erősebb és stabilabb volt a wifi erőssége, erről beszélt, nem arról hogy az enyém használhatatlan volt.
-
Bagira01
veterán
válasz
Terentius #26052 üzenetére
Minideal-en is csak 1 akku van 194$-ért a h9500-hoz.
-
Bagira01
veterán
válasz
Terentius #26047 üzenetére
Ahogy nézem a speckóit, nagyobb és könnyebb a w8-nál. Még gondolkozom rajta egy kicsit, drágább nem lesz(ha csak a forint nem gyengül megint) Holnap/holnapután elvileg megkapom az Isa A19Q-t. Azzal elleszek 1-2 hétig. De fizikai home gomb nélkül nem hiszem, hogy meg tudok lenni. Aztán meglátjuk mi történt addigra.
-
kisda
aktív tag
válasz
Terentius #25944 üzenetére
x920 jobb másolat mint a miz z2 vagy star s5, viszont az utóbbi kettőben 8gb belső van és 12.6 mpix kamera, nameg 2500 mah aksi, míg az x920-ban 4gb belső,8mpix kamera, és 2000 mAh aksi.
Oké hogy ezáltal olcsóbb is kb 10-20 dolcsival, de szerintem megéri azt a különbözetet a nagyobb aksi + rom.
THL W8-ban is gondolkoztam, viszont a Butterfly nagyon megfogott a külsejével... -
vampire17
addikt
válasz
Terentius #25681 üzenetére
Nem reg vettem egy Amoi-t, konkretan par napja jott meg, nagyon tetszik, nekem boven megfelel. a QHD felbontassal abszolut nincs bajom, illetve nekem a 4.5" az, ami meg az ingerkuszobom alatt van
Amit most rendeltem, az a baratnomnek lesz, eloszor egy N821-et akart, (o abszolut semmi eroforrasigenyesre nem hasznalja, de a mostani Alca 991-e valami borzalom...) de a csekely arkulonbseg miatt hosszabb tavon neki is a N828 eri meg.
-
robertone2
tag
válasz
Terentius #25454 üzenetére
Lehet rá android vagy samsung feliratot rakni utólag, ha lehúzod azt a papírfecnit. Gondolom adnak hozzá ilyen betapadós logót, az enyém még nem érkezett meg, de külföldi fórumon olvastam, hogy lehet választani, azért gondolom, hogy van a csomagban odailleszthető felirat is.
A legtöbb fotón látszik az android felirat, vagy a lehúzható papírfecni. Samsung feliratos fotót nyilván a saját jól felfogott érdekükben nem raknak ki, ilyet nem is láttam, csak olvastam róla...
-
raulicio
senior tag
válasz
Terentius #24989 üzenetére
annyit kérdeznék vissza, hogy Symbian?!
Amúgy meg ha csak papírnehezéknek használnád, akkor lehet, hogy 10000 évig is jó lenneAmúgy meg persze felhasználói szokások kérdése, de azt el kell fogadni, hogy a gyártók nem 3-4 éves életciklust terveznek a telefonoknak. A szoftveres oldalról már nem is beszélve...
-
Mikuland
tag
válasz
Terentius #24931 üzenetére
Wifi: sokkal érzékenyebb mint a Star telómban.
GPS: még programmal nem próbáltam, a Mobileuncle-ban beizzítottam, jónak tűnik.
Összeszerelése a Starhoz képest gagyibbnak tűnik, de jobban kézre áll, mert nem olyan széles.
Kijelző csodás! Az akksi most 27 órája húzza, de még 30%-on van.
Gyors, de érdekes módon akadozik a rendszer, a szenzorok -mágnes és a giro- kicsit furcsán működnek, ezért szeretném kalibrálni, de nem jutok be a factory módba.
Épp most próbálkozik a "super compass" kinai írásjelekkel frissülni, ez is megy a levesbe. -
robertone2
tag
válasz
Terentius #24523 üzenetére
Most faggattam ki a minidealen egy chates csajt a Star S5 Butterfly kapcsán, ez beszédesebb volt mint a múltkori (szerintem jobban beszél angolul), elmondta hogy a szürke elfogyott, azért nem vitték le az árát mint a fehérnek, de a jövő héten elvileg kapnak és akkor megint egy árban lesznek.
Remélem addigra tovább csökken az ára is, majd meglátjuk. Úgyis csak akkoriban jutok pénzhez, nekem pont jól jönne ki a lépés. Szóval elvileg ha csökken a szürke ára is, onnan lehet majd tudni, hogy megérkezett.
Addigra biztos bejön pár új modell, szóval reménykedhetünk a további áresésben de nekem már a 209 is belefér.Gondolkodom a THL W8-on is mert nagyon dicséritek, de az erősebb akksi és a több ROM és a gyönyörű külső is a Butterfly mellett tart, a környezetemben van egy csomó Samsung, szeretnék valami eltérő formavilágút és ez nagyon bejön a videók alapján. Remélem nem lesz olyan rossz tapasztalatom a gyártóval mint amit leírtatok korábban, gondolom azért nem ez az általános, kell némi balszerencse is egy hibás készülék kifogásához...
-
maross
nagyúr
válasz
Terentius #24383 üzenetére
Bocs hogy belekerdezek, de iocean x7 1920as keszulek, 225dollarert, mig a star 1280-as, 200-ert. Namarmost ez se nem ugyanaz, se nem nevetsegesen draga szamomra. Vagy valamit benezek.
Ket dolog nem tetszik az x7-ben 1) csak 2000-es akksi 2) nincs benne az elso hozzaszolas ajanlott markai kozott. (az arakat a minidealrol neztem, mas shopokat nem bongesztem)
-
Bagira01
veterán
válasz
Terentius #23909 üzenetére
Antelife 189,72$+likeus=183,72$
(#23912) vegyszer: Nyugodj meg nem fogják fém dobozba küldeni. Orosz fórumon vannak képek és sima papír dobozba küldik. Az I5-ös is fém dobozzal volt reklámozva, egyik ismerősöm rendelt és csak sima dobozba kapta(az valami vip pack vagy ilyesmi) Csak azt nem tudom eldönteni milyen kijelzővel szerelik, mert 5,7" sima TFT-be maga lenne a borzalom(nekem)
-
Raqueia
tag
válasz
Terentius #23865 üzenetére
Erre is csak magamat tudom ismételni: meg kell nézni saturn/mediamarkt/electroworld/euronics/speedshop/auchan ban egy olyan kütyüt, ami méretben kijelzőben kb ugyanaz, sőt ott talán még össze is tudod hasonlítani a 4,5 col qhd - 5(5,3) col hd kijelzőket. És ha szerinted nem horror a nagyobb, akkor azt vedd, mert ha tudod használni, akkor szerintem sok előnye van a nagyobb kijelzőnek. De azt is megjegyzem újra, hogy bár az MT6589 soc már elég combos, azért annak se mindegy hogy x, vagy 2x pixelt kell mozgatnia. Ez már csak a benchmark progikon is látszik, a kisebb felbontással 1-2000 ponttal nagyobbat tol az antutun pl.
-
gipsztigris
addikt
válasz
Terentius #23615 üzenetére
Pedig ez az egyetlen olyan érték ami alapján össze lehet hasonlítani különféle kijelzőket!
PPI=Pixel/Inch Egy négyzet inchen megjelenő képernyő pontok száma.
Hiszen önmagában az, hogy 1280x720-as felbontás nem jelent semmit, csak a dpi (új nevén ppi) birtokában lehet megállapítani, hogy mennyire pixeles vagy sem egy kijelző. Mert egy 32"-os televízión nem lesz olyan nagy szám ez a felbontás, de egy 4,5"-os telefonon már korrekt képet ad.
Itt egy DPI/PPI kalkulátor
-
Peaceliker
addikt
válasz
Terentius #23422 üzenetére
A dorombolás szót én is ismerem és annak előcsalogatására simogatom nem dumálok neki (egyébként ez nála vmi halk nyávogás de olyan mint ha kerregne, amikor "dumál" )
A videó minősége jó, de így már kicsit darabos, nekem a 720p még folyamatos...de majd letesztelem az 1080p-t is.
-
-
Dominó85
addikt
válasz
Terentius #22213 üzenetére
A Star a legxarabb anyaghasználattal és minőséggel operáló márka. Nem hiába olyan alacsony az ára. Olcsó húsnak ott nagyon híg a leve. Star telefont sohasem vennék. Az meg hogy a Star már egy platform megjelenése után 1 héttel rögtön telefonnal jön ki, az max annyit jelent hogy alig tesztelték a telefont és ők akartak az elsők lenni a kínai piacon, Azt azért megnézném a kínai eladások terén hol állnak. Sejtésem szerint a béka hátsó fertálya alatt 5 km-re. A Jiayu legalább megvárja míg a konkurencia kijön az új SoC-os telefonokkal. Így látják mi az ami esetleg több gyártónál is nem úgy működik, ahogyan kellene. Az meg becsülendő, hogy addig nem jönnek ki a készülékkel (jelen esetben G4), amíg mindent jól le nem ellenőriztek. De ugyanez jellemző a Zopo, Thl márkákra is. Ezek már tényleg világszínvonalú(hoz közelítő) márkák.
Kellemes nyuszit mindenkinek a lányoknak meg sok puszit!
-
Pítőr
aktív tag
válasz
Terentius #22091 üzenetére
Nem, csak 3g van.szerintem!
T 3g lefedettség!
(Ezek szerint Villányban és Harkányban is van bőven sávszél)
-
-
Raqueia
tag
válasz
Terentius #21647 üzenetére
Na én berendeltem az Amoi N828-at a Minidealnél.
Előtte jól körbelövöldöztem őket kérdésekkel. Play store, gapps megoldva, rootolva jön a készülék, 4.2 droiddal, és full fekete. Singposttal rendeltem, ez tényleg free shipping, total 205 dodó lett. Ha megjön, majd beszámolok, illetve akkor valsz eladósorba kerül majd a "jó öreg" (most 2 hetes) Amoi N821.
-
Raqueia
tag
válasz
Terentius #21578 üzenetére
Nekem most amoi n821 van 4.5 col, qhd. Abszolut cool a kijelzo, semmi pixelesség. Mondjuk én is leprobalzam ezt a kombót mielott rendeltem de nem bantam meg mert így azért majdnem fele pixellel kell megküzdjon a soc mint egy hd-n. Mégegyszer szerintem ez a párositás szupi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hálózati / IP kamera
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen TV-t vegyek?
- Macska topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest