- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sexymusprime
tag
válasz
Beni2360 #114620 üzenetére
xD nem szóltam.
Nekem csak azt írta, hogy 1-3 hét múlva küldik (bár rá kellett jönnöm, hogy azért mert két országba is rendeltem már, és nem akarta megtippelni, hogy melyikbe küldje (plot twist: egyikbe sem tudja)).. mindenesetre aki gondolja tartsa rajta a szemét, hátha szállítják majd hozzánk is, én pl. direkt 5.2"-es FHD telefont kerestem annak idején, és a világért nem találtam ennyiért :X .
(a 4g meg ízlés kérdése, de inkább ne kezdjük el ezt a vitát még egyszer ;P) -
RVR400
veterán
válasz
Beni2360 #114352 üzenetére
Jah, én inkább máshogy mondanám ezt a dolgot, mivel tegnap szembesültem vele, hogy a protectionfilms24.com oldalon hiába vagyok regisztrálva, és hiába rendeltem már, Magyarországra már nem lehet tőlük rendelni. Szerintem sejthetjük, hogy túl sok ügyeskedő van errefelé...
-
Ájvé
veterán
válasz
Beni2360 #113958 üzenetére
Semmi különbség sincs, EDGE-n szoktam leveleket nézni és mindjárt el tudom olvasni, bármekkora csoda is. Ha képeket is meg akarom nézni akkor be kell töltetnem az appal (mivel alapba nem tölti le feleslegesen a mellékleteket, hiszen csak az adat megy sokszor, mert úgy is törlöm utána), akkor lehet kel pár másodpercet várnom, eddig még ezt is mindig túléltem.
Ha kihasználod a 4G teljes sávszélességét akkor 5 másodperc alatt elhasználsz 100MB-ot, de ügye még ilyen nem volt, szóval ki se tudod használni. Folyamatos adatforgalommal tudod kihasználni, mondjuk streamelés vagy hasonló, egy email vagy weblap betöltéséhez teljes mértékben felesleges.
Ha valaki sokat böngészik akkor még megértem, hogy adott esetben kell neki a 4G, mert mondjuk 3G lefedettség elég gyenge a két T-s szolgáltatónál, de ebben az esetben is havi legalább gigás adaforgalomról beszélünk, mert 100-200 megát pár óra alatt elhasználsz és akkor marad a 32 kilobit/s amivel még opera mellett is keserves a netezés.(#113956) Mercutio_ :
Akkor kifejtem, engem sokkal jobban érdekel a SoC, RAM, ROM esetleg más hardveres tulajdonság, de nem az adatkapcsolat típusa (3/4G, wifi azért nem baj ha n-es szabványt ismeri, BT 4.0 stb.). Van hogy nem kell választanod ezek között, vagyis jó SoC, lehetőleg 2GB RAM, nem baj ha 16GB ROM is adott és ez mellett mondjuk 4G képes. Ilyen mondjuk a P8 Lite, viszont ennyiért inkább vennék Redmi Note 2 Primeot az erősebb SoC miatt (B20 hiánya ellenében is), szóval más tulajdonságok nálam többet nyomnak a latba.(#113957) bodrik11 :
Ez már elég elviselhető, nekem 2500 Ft körül van a teljes előfizetésem 200MB nettel, jelenleg nem is fizetnék ennyit netért, kábeles net is 4000 Ft, szóval nekem telefon+kábel net sincs ennyi. Ez egyén kérdése, nektek jó, ki tudjátok használni és fontos akkor nyilván nem kérdés.(#113962) Beni2360:
Adott mennyiséget mennyi idő alatt töltöd le, azt méri, de ezért igazán felesleges pocsékolni a drága mobiletet.U.I.:
Na mindegy, részemről téma lezárva, mindenkinek más fontos, nekem 3/4G sokadik szempont, megértem, hogy valakinek ez egy lényeges szempont, de attól még, hogy nem használom ki nem esek vissza kőkorszakba, sokan nem is tudnak vele élni, mert jelenleg nincsenek meg a feltételek (nevetséges adatcsomagok, hiper áron). -
svgyula
addikt
válasz
Beni2360 #113958 üzenetére
Szia! Úgy látom te sem érted a lényeget! Gondolkozz! Az emberek szinte kivétel nélkül mind úgy gondolkodnak "drágaságom még egy kiccit még egy kiccit mert millen gyors vagy" és pont ez a lényeg!
Arról senki nem beszél, hogy mi van akkor ha lefogy a keret? Akkor veszel újat? HÁT PERSZE! Mert ha nem akkor simogathatod az LTE meg a B20-at, mert csak GPRS lesz ha(?)Ez az egész LTE egy nagy nyalóka mindaddig amíg nem lesznek elfogadható áron korlátozás nélküli net hozzáférés! Csak a fogyasztásra ösztönöz ezt senki nem veszi észre? Pedig egyszerű markpetting! Csinálunk egy gyorsabb net hozzáférést, mert akkor több adatért fognak fizetni! Talán az sem volt véletlen, hogy az elején a vodánál a "mezítlábas parasztoknak nem fussa", csak a kiemelt előfizetőknek hisz nekik van pénzük kifizetni.
Te is mint itt az LTE függők a reklámok rabjai lettetek. A milyen gyors a 45-ös colt............... -
törölt tag
válasz
Beni2360 #113853 üzenetére
Egyik jelzőt sem szívesen venném magamra, egyiket sem érdemlem meg.
Inkább egy LELKES AMATŐR vagyok, de legalább büszkén vállalom.
(És ez nem álszerénység, csak tisztában vagyok a képességeimmel sok fiatallal ellentétben)
Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz megválni a T11-től.
Volt egy időszak amikor elégedetlen voltam vele, vagyis inkább a supporttal( ami nem létezik).
A T11 megfelelően vékony, nem túl nagy, jó teljesítmény, könnyű és minden szempontból jól felszerelt készülék.
HA előre akarok lépni, ez után túl magas lesz a mérce miatta.
Nem akarom elkapkodni és ha megérzem, hogy "ELJÖTT AZ IGAZI" majd csak akkor cserélem le. -
törölt tag
válasz
Beni2360 #113838 üzenetére
Miért lépnél visszafelé?
[Comparison between Cubot X17, THL T11]
Kevesebb szenzor, kevesebb mag, kisebb aksi és gyengécske egyéb teljesítmény.
(Jó tudom, hogy nem az antutu számít, de akkor is)
Csak a 4G ami pluszba megtalálható benne. -
-
ans1980
tag
válasz
Beni2360 #113272 üzenetére
Igazából csak azon aggódok hogy nekem túl olcsónak tűnik
Fura hogy ilyen olcsón tudják adni. Tinydeal-en 108 dollár. De a többi cubot is akciós náluk. Pl. cubot x10 114 dollár máshol 160 körül van. Eddig telefonokat csak Tinyéktől rendeltem. Nemtudom.... Szóval nekem gyanúsan olcsónak tűnt. De lehet megpróbálom.
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #112551 üzenetére
Na, az egy másik story. Főleg egy intercom rendszerbe csatolva jópofa feature. Csak az ismétlés vezérlését nehéz megoldani. Ehhez viszont nem kell "motoros GPS". Talán, még egy plexire vetítős megoldás lenne érdekes. Autóban használtam a HUD módot. Tetszett.
De, nagyon elkanyarodtunk a topik témájától, úgyhogy befejeztem ezt az OFF vonalat. -
raulicio
senior tag
válasz
Beni2360 #112522 üzenetére
a to2c HU warehouse-ról kérdeztem, te pedig rávágtad komment nélkül, hogy fake.
Én erre azt mondtam, hogy a to2c maga biztos nem fake. Persze láttunk már ennél különbebb csodákat is, de nyilván semmi értelme nem lenne a részükről egy olyan fake aloldalnak, amin gyakorlatilag nincs is semmi jelenleg.Ezért a kérdésem eredetileg is arra vonatkozott, hogy ez olyan projekt ami még nem startolt el, vagy már le is zárult, vagy ki mit hallott erről. Nem fake oldal...
-
raulicio
senior tag
válasz
Beni2360 #112519 üzenetére
Már hogy érted? A to2c maga nem kamu, már rendeltem onnan és (persze ez nyilván szerencse dolga is) talán a leggördülékenyebb vásárlásom volt. Még csak dispute-al sem kellett fenyegetni őket
Viszont most láttam, hogy az EU warehouse mellett van egy Hungary warehouse menüpont is.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Beni2360 #112134 üzenetére
A büdös életben nem veszel TE sem ebben részt...
oszd meg a kampányt fészbúkon, google+-on, stb
küldd el nekik az ezelőtti tesztelős oldalad linkjét, ahol más okostelókat vagy egyéb hasonlókat teszteltél, és tetted közzé.
aztán kapsz egy 30 dolláros kupont, amivel olcsóbban megveheted a noname telefont, aztán ha megkaptad, akkor írj róla egy faszántos tesztet (hogy miket vegyél figyelembe azt ott írják), és ha minden szuper szerintük, kapsz 50 dollárt. -
kmarci25
veterán
válasz
Beni2360 #111669 üzenetére
Gondolom erre a részre gondolsz: Additionally, there is 16GB of internal storage, which is quite low for a premium smartphone, but you will be pleased to know that Doogee F3 Pro has a microSD card slot that allows you to expand your storage up to 64GB. Számomra ez sem ad egyértelmű választ, ezért is kérdeztem itt meg... (Még mielőtt: már a kérdés feltétele előtt elolvastam több oldalt, köztük az általad linkeltet is, és csak az után kérdeztem.)
tescodr: igen. Ez az egyik esélyes, itt egy kicsit a kamerától félek. (Plusz a CPU lehetne kicsit combosabb, de ez már a káka a csomón...)
-
Yag
tag
válasz
Beni2360 #111283 üzenetére
Valószínűleg felétek így működik. Nyílván igazad van. Ettől függetlenül a tételes elszámolásaimban nem látok Euró váltást. Dollárt viszont igen. Ez akármelyik eddigi bankkártyás vásárlásomra igaz. Visszanéztem historyban. Csak Forint összeg és a dollár összeget tüntettek fel a számlakivonataimon. Nem hiszem, hogy titokban köznem Euróra is vált de arról nem tudok. Tehát nem kétlem, hogy vannak bankok akik így váltanak, de a sajátomnál ezt nem tapasztaltam. (Reiffeisen)
-
madrac
senior tag
válasz
Beni2360 #111234 üzenetére
Miért ne lenne jó a hardverhez az a rom amit a kereskedő rak fel?
Annak okát, hogy miért raknak rá másik rom-ot, meg már leírtam. Nyilván ők is olyan telefonokat akarnak eladni, amihez egyrészt országon belül sokkal olcsóbban hozzájutnak, másrészt olyan formában igyekeznek tovább értékesíteni külföldre elég szép haszonnal, hogy azt más országban is kényelmesen tudják használni. Ez az ő érdekük is nyilván. Meg azért is küldenek ki bontott dobozú telefonokat, mert ők letesztelik előtte őket mielőtt elküldenék a világ túlsó végére.
A gyártó nyilván nem a kínai kereskedők miatt készít a telefonjaira rom-ot, amit aztán más régióba értékesítenek mint ahova a gyártó szánta őket.
A rendszer változtatásából eredő garancia megvonást leginkább a helyben értékesített, teszem azt samsung telefonoknál veszik véresen komolyan, amit már akár root-olásért is megtesznek. A kínából rendelt készülékek garanciáját egyébként se a hivatalos és helyi csatornákon szokták bonyolítani. -
madrac
senior tag
válasz
Beni2360 #111220 üzenetére
A kínai verziós telefonokra nemzetközi rom-ot szokott rárakni a kereskedő, plusz esetleg root-ot is, mert elég kevés helyen örülnének annak, ha a delikvens bekapcsolva a megrendelt telóját, az kínaiul próbálna meg vele kommunikálni.
Ezért tényleg van amikor nem a gyártó által írt hivatalos rom-ot rakja rá a kereskedő, de sok esetben viszont igen.
Amit a gyártó kiad a készülékre az nyilván nem piszkált rom. Azaz ő általuk saját forráskódból fordított saját rom-juk, amivel szállítják a készülékeket. Ezt nyilván az android (esetleg módosított) forráskódjából készítik + a hardver specifikus meghajtókból, + további alkalmazások. Sok gyártó elég komplett saját UI-t is ír a telefonhoz, amivé egyedivé teszi azt, és plusz kényelmi funkciókat is rakhatnak bele. De ez nincs benne az alap, tiszta gyári android rendszerben. -
svgyula
addikt
válasz
Beni2360 #111209 üzenetére
De leírtam! Nincs "gyártó" ROM! Csak "dinnye" ROM van és nem belepiszkálnak hanem a hardverhez igazítják!
Aztán vagy sikerül jól megoldani vagy nem! DE ez már nem csak a "dinnyékre" hanem a nagy gyártókra is vonatkozik! A különbség annyi, hogy a nagy gyártók szépen lassan megpróbálják kijavítani a hibákat és olyan OTA frissítést küldeni amit az egyszerű luzer telefonját sem cseszi el! A kis gyártók pedig nem is foglalkoznak javítással mert nincs rá keretük a zsebben. A honor 6-ra (augusztusban múlott 1 éves) még mindig jön ~2hetente valami javítás/újítás/módosítás nem mintha az első ROM sz@r lett volna................... -
svgyula
addikt
válasz
Beni2360 #111204 üzenetére
Tulajdonképpen tévedsz! Rengeteg "belsőt" és ahhoz illő/használható "külsőt/kijelzőt" lehet rendelni. A ROM-ot pedig ezek alapján kell összeállítani. Mivel ez nem olyan mint a "windows" itt a ROM nem keresi meg a hardvert azt meg kell pontosan adni, ha nem egyezik nem fog működni! DE nem csak a hardver hanem a szoftver megfelelő működése adja az összhangot vagy más szóval a minőséget. Van olyan is amit írsz az az alja gyártó aki csak szitázza a termékre a saját lógóját (lásd pl. magyar forgalmazókat és pl az overmax lengyel)és nem tudni azt sem mi a valós hardver! Anno' ilyen volt a TS7 amiben találtak CUBOT matricát! Még arra is lusták voltak, hogy saját ragacsot tegyenek bele. Aztán jöttek szívások mindenki azt gondolta a COBOT ONE= TS7 és csodálkozás amikor tégla lett. A legszebb az volt, hogy ahány sorozat annyi hardver! Mikor mit tudtak "occón" venni! De ezekhez volt minden ROM igazítva! Na meg a "STAR" márka(?). De nem ez az egyetlen rengeteg ilyen van biztosan mindenki tudna sorolni.
-
beg
veterán
válasz
Beni2360 #110866 üzenetére
Amíg ezt leírtad, kattinthattál volna kettőt az oldalon:
http://eustock.hu/garancia-hu"Minden termékre 100%-os magyarországi garancia is vonatkozik a hatályos jogszabályoknak megfelelően." Ott van szépen leírva 23 pontban.
Mert nincs türelmed, csinálja meg más?
Biztos én jobban ráérek munkaidőben.
-
beg
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
Beni2360 #110398 üzenetére
Képek vélhetően 32GB ROM-os telefonról vannak, de lejjebb leírásban 16GB-ot írnak, így az a mérvadó. Minideal tudtommal még megbízható oldalnak számít.
194-ért egyébként van Redmi Note 2 Prime 2/32GB-os 2,2Ghz-es és ami még talán lényegesebb EU store vagyis áfa nincs.
-
Sas madár
őstag
válasz
Beni2360 #110120 üzenetére
Igen tudom a pénznem beállítást ,és most már a számla típusom is tisztázva van.
Sajna a... "A magyar bankok Ft számláról való külföldi vásárlásnál € indítása van!"
ezzel van gondom mert ha az eu raktáras telefonokat nézem több ezer ft az eltérés, ha dollárban veszem jobb ára lenne.
Ezért is a kérdés nem szeretnék saját káron megtapasztalni egy dupla váltást.
Elképzelhető,hogy az EU áruházban nem lehet dollárban fizetni?
Mert ebben az esetben lehet szerintem gondom.Akár többszörös váltás is felmerülhet. PL.:HUF-EUR-USD-EUR -
Sas madár
őstag
válasz
Beni2360 #110107 üzenetére
Sziasztok!
Rutinos rendelőktől szeretném kérdezni ezeken a képeken is látható ,hogy bizonyos web oldalak az IP.-nk alapján Ft-ban adja meg az árat,de gondolom ft-ban nem lehet vásárolni náluk.
Vagy itt végig vihetem FT-tal a vásárlást és a paypal is forintban váltás nélkül fog teljesíteni az eladó felé?
v. Itt ha nem szeretnénk egy meglepetés valuta váltási árfolyamon vásárolni akkor rá kellene venni,hogy valutában írja az árat?Továbbá ezt tovább kérdezve EU raktárból tervezek vásárolni de a dollár ára jobb a terméknek,ha dollárt választom ki vételárnál és a paypal-al is dollárban fizetek,minden rendbe lesz vagy dupla váltás lesz?
Remélem érthetően fogalmaztam meg nem szeretnék EU-ból a fizetésnél egy HUF-USD-EUR dupla válással fizetni. -
Sas madár
őstag
válasz
Beni2360 #109873 üzenetére
Igen ezt is olvastam,de pont a keresés eredménye képen most a banggoodról tervezek vásárolni és arra írta korábban valaki miszerint meghívóval regisztrált és erre kapott egy 10$ kupont amit utána fel is tudott használni.
Ezért gondoltam egy kérdést megér hátha valaki megnézné az oldalon ez jelenleg is élő lehetőség-e? -
gipsztigris
addikt
válasz
Beni2360 #109852 üzenetére
Pedig nem olyan bonyolult dolog!
Egy víziközmű szolgáltató cég szennyvízágazat-vezetője vagyok. Két kisváros és két község szennyvízhálózata+három szennyvíztisztító tartozik az irányításom alá. Telefonon (elsősorban) intézem az ügyeket, tartom a kapcsolatot a gépész kollégákkal, ügyfelekkel tárgyalok.
Napi átlag a két óra telefonálás, de a 3-3,5 órás nap sem ritka.
Csak, hogy értsd, nem csak szőke nős csevegéssel lehet eltelefonálni két-három órát. -
anonym1s
őstag
válasz
Beni2360 #109681 üzenetére
En arra beszeltem hogy a kinai nem teriti vissza. Nem tudtam hogy ez igy mukodik, de ebben az esetben csak a posta ktsg-et, uzemanyag ktsg-et es az idot bukom a postara es vamhivatalba jarkalas miatt. Visszapostazni meg csomagkovetossel kell, mert kulonben eltunik utkozben, a csomagkovetos posta meg tobb mint 2000ft kinaba.
Az utolso mondatodat nem igazan ertem. Nem akartam kerdezni semmit toled. Mi az hogy IGEN? Mi igen? -
RVR400
veterán
válasz
Beni2360 #109681 üzenetére
Azért anno volt itt olyan sztori, hogy valakinek kishibás volt egy cucca, úgy gondolta, hogy jelzi az eladónak, hogy szar, visszakéri az árát, és még a cuccot sem küldi vissza. Azért kontinensnyi távolságból ne várjuk már el, hogy két hibásan leírt mondat után rögtön elhisznek mindent ilyenek mellett... Ráadásul, aki gariztatott már itthon bármit is, az tudhatja, hogy sok szervizből még akkor is majdnem elzavarják az embert, amikor rögtön látják a hibát, de nem tetszik nekik...
-
Surda-
őstag
válasz
Beni2360 #109506 üzenetére
Nem,mert egyelőre csak előrendelhető , másrészt a 16gigás máshol is ennyi , harmadrészt nem sokkal drágább a 32 gigás , amiből van egy enhanced verzió amiről fingom nincs,hogy micsoda
-
válasz
Beni2360 #98050 üzenetére
Akkor ide a "keleti szektorba" értendő szinte minden, ha jól értem. A Samsungtól a Sony-n keresztül a Lenovo-ig.
A 12GB (ugye a számítási módotól függően 1000 vagy 1024-es váltószámmal) csak a data partíció lesz az, amit te látsz.
A többi x-en van még egy csomó minden más is, így pl. a system (maga az operációs rendszer), cache, és az egyéb olyan indítóelemek blokkeszköz szakaszai, amit a user nem lát (és nem is kell látnia).
Ezért mondtam, hogy kérdd le a df kimenetet, hogy neked is tisztább legyen a kép. -
válasz
Beni2360 #57832 üzenetére
root megoldások, hirtelen.
Illetve még lehetséges CWM-ből is root-olni.
Persze a 6517-es SOC lehet nehézség... (mer' van olyan nem MTK platform, ami MT6517-nak mondja magát... most hirtelen nem emlékszem melyik) -
hzx0
aktív tag
válasz
Beni2360 #57821 üzenetére
Van hogy romon belül is van több lcd, elölapi, hátlapi kamera driver. Ezt általába kilehet tallozni MDTMultiport download tool-lal. Került hozzám olyan telefon hogy romot frissitetek és halvány lett a szine a lcdnek. 6 driver volt 1 romon belül lcdhez. Persze a leg utolso hozott eredményt.
-
válasz
Beni2360 #57814 üzenetére
Hát ilyet még nem csináltam, de leírásod alapján arra tudok csak gondolni, hogy a kijelzőhöz szükséges meghajtó újabb - vagy más -, mint az eredetileg benne lévő volt.
Ezt elméletileg meg is tudod nézni az MTKDroidTools-zal.
A telefont összekapcsolva sztgéppel működő telefon esetén (még ha a kép rossz is), ha be van kapcsolva az usb debug, akkor a fent említett program kiírja az lcd driver-t (root-olt telefonnál).
Uboot-ot cserélni a MDT - Multiport download tool-lal (is) lehet. Csak a megfelelő illesztőt kell megtalálni hozzá...Ízelítő...szerk.: Szintén lehet uboot-ot cserélni adb-n keresztül. Ehhez szintén a megfelelő uboot kellene... na szerintem ebben ez lesz a kihívás.
Feltéve, hogy nem HW gond van, vagy kábel csatlakozási hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest