- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Goldmember01 #140214 üzenetére
Üdv!
Szerintem a saját típusú topikjában jobb segítséget fogsz kapni :) -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SzekeresPeti #139977 üzenetére
Ha jól látom mt6580...
az ilyeneket felejtsd el, régi elavult 32 bit-es soc...
Azért manapság már minden Soc 64 bit-es, Android sem fogja már sokaig támogatni a 32 bit-es appokat, szépen lassan kötelező lesz a 64bit.Bár bizonyos szempontból már az.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
svgyula #139616 üzenetére
Nekem van egy elrakott Lark Cumulus HD5- telefonom D
MTK 6580 1GB ram, Android 5.
Szegénynek pókhálósra tört az üvegje, + szerintem 2 újjal ketté tudnám törni az egész telefont :D
Viszont egész jól müködik az érintő része.
Melóhelyen van hogy azt használom, számológép és jegyzet funkció van benne, arra máig tökéletes.
Sajnálom kidobni.
Valamelyik nap le ejtettem, nem romlott az állapota.
Nesze neked Corning Glass :D
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
paolinho #138684 üzenetére
hát minimális az esély az update-re a meizunál.
Talán még a flyme 7.3-at megkapja, de az sem biztos.Én a meizu m6 note "kistestvérét" használom, alapvetően nincs vele gondom, néha belassul, de akkor ha terhelődik.
Rootolni saját módszerével lehet, magisk az nagyon űgy tűnik nem megy.Android 7.0 alapon flyme 7.2.x.x van rajta, nem a legfrisebb android.
Én akkor 34 ezer forintért vettem, annyiért meg megérte nekem. -
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Cyborg #138219 üzenetére
Még mindig nem az határozza meg az app bezárást hogy mennyi a szabad ram, hanem hogy a rendszer mikor kezd jajveszékelni hogy egy app túl sok ramot fogyaszt.
egy komolyabb app vagy weboldal simán felzabálhat 3-400mb ramot, ami akár lehet sok is, ha esetleg több app is fut még
Amúgy a meizu m6-ban a fejlesztői beállitásokban van egy olyan rész hogy valósidejű memória felügyelet.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Papooo #138188 üzenetére
"Elméletileg a Go arra való, hogy a régebbi, gyengébb telókon is legyen modern android."
Ennek meg nem sok értelme van mert szerintem az app fejlesztők jórésze nem fog külön Android go-ra is optimalizálni.
Volt Nokia 1 a kezemben a shareit nevű app fogadás "gombjára" nyomva kb eltelt 4-5mp mire felfogta hogy egyátalán mit is akarok
Egy ugyanazzal a chipsettel szerelt sima Androidos telefonnál ez kb 1 max 2 mp volt.
Persze itt sok tényező bejátszhat.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
janakbacsi #137979 üzenetére
Az én telefonomon még a root is elég kacifántosan müködik, nemhogy a Magisk
-
aprokaroka87
nagyúr
saját topik ban kérdezted már?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
asdf_ #137791 üzenetére
igazábol ezeket normál esetben a rendszer automatikusan állitja be.
Bár simán lehet olyan hogy még a régi telenor apn van a rendszerben, ami már nem müködik.
Nekem is volt olyan telefonom ahol root joggal kelett szerkeszteni a megfelelő xml-t.
Így pl FR után már jól ismerte fel az apn-t -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Azért kérdezem itt, mert itt több a hozzáértő.Adott egy Meizu m6 telefon, amit pár napja kirootoltam a saját root megoldásával, viszont elég bugos a dolog.
Az selinux disable módja mennyire kavarhat bele ebbe?Most pl konkrétan az van hogy pl a root checker app szerint nem rootolt a telefon, de pl a Budapest Bank app szerint meg módositott a telefon szoftvere, így nem engedi.
a build propban van egy ilyen bejegyzés hogy #ro.boot.selinux=disable
Ha jól sejtem itt vagy enforce vagy permissive-nek kellene lennie.
-
aprokaroka87
nagyúr
Itt is megkérdezem.
A meizu m6 beépitett root megoldása valami "egyszer használható funkció" lenne?
-
aprokaroka87
nagyúr
Mindenhol 3/32 gb vagy 4/64 gb szerepel?
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
Na ma elküldettem szerbizbe az érintett homtom ht16 tipusú telefont.
Hát a Tesco ügyfélszolgálatos hölgy megprobált okosnak tünni
Azt mondja hogy ha virusos a telefon akkor egy virusirtó megoldja a gondot.
Mondom neki amennyiben a virus gyárilag a rendszerben van,akkor azt rendszerhozzáférés nélkül nem tudja eltávolitani.Na kb 3x kellet nekem elmondani hogy mi a helyzet.
Amúgy szépen le is dokumentáltam hogy milyen problémák jelentkeznek, gyári beállitás visszaállítása után is.
Mondtam neki hogy a papirt küldje el a telefonnal eggyütt, aztán a szervizben vagy figyelembe veszik, vagy nem.
Igazából azt nem értem hogy miért akart a hölgy hozzáértőnek tünni, amikor nem az.
-
aprokaroka87
nagyúr
Lenne egy érdekes kérdésem.
Adott egy Homtom ht16 tipusú telefon ami a Tescoban lett véve kb 4 hónapja.
Namost ugye már egy ideje előjött rajta a gyári rendszerben megtalálható kártékony program hatása.
Letöltöget dolgokat,appokat telepít.
2x volt csinálva rajta FR, akkor ugye egy ideig jó.Viszont most hétvégére tervezem hogy visszaviszem a Tescoba hogy legyen kezdve vele valami.
A telefon nem az enyém.
Rootolási lehetőségről nem tudok.A kérdés arra irányulna, hogy ilyen esetben én kérhetem azt hogy ne is foglalkozzanak a javítással?
Mert ha jól sejtem akkor ugyanazt a firmware-t fogják újra rakni, tehát végűlis nem lesz megoldva a dolog rendesen.
Az eset virus kergetője be is jelez valami upgrade.apk-ra mint trójai program. -
aprokaroka87
nagyúr
Egy kedves ismerősőm a Tescoban látott olyan telefont amire az volt ráirva "DUAL SIM 5"
Megkérdezte és azt mondták neki abba 5 sim kártya megy
Mondom neki,ott van hogy DUAL, azaz kettő.
Szerintem az 5 az a képátló lehet.
Vagy talán van már 5 simes telefon?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
7Sony7 #135460 üzenetére
Az hogy odafigyelsz még nem biztos hogy elég.
Tudni kell hogy mit és mivel nézz.Pl nekem a Go keyboard app már régóta gyanús volt, annó azért is kezdtem el blokkolni a net hozzáférését.
Egyszerűen az lett gyanús, hogy sokszor csatlakozik a nethez,1 percen belül akár 30-50x is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
7Sony7 #135457 üzenetére
Nyilván van rá esély hogy egy asztali számitógépen, rossz indulatú kódot futtató weboldal mobilon is tudja futtatni ugyanazt a kódot.
A kripto valuta bányászat meg tudomásom szerint nem illegális.
Ha nem kapsz tájékoztatást, az a gond.Mint ahogy a play store-ba is kerülnek fel olyan appok amik tartalmaznak káros kódot.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #135450 üzenetére
" azt sem szeretném, hogy valami alkalmazás a háttérben bányásszon és merítse a telefonomat"
Pedig a jövő az lesz.
Az megint más kérdés hogy tudomásom szerint a mai SOC-csak cpu-t tudják használni...ami meg kb nem arra van tervezve.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
KamuMazsola #135446 üzenetére
Azt ugye tudod hogy bizonyos billentyűzet appok tudnak/tudtak keylogger dolgokat is.
Pl a gokeyboard is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Grigor #135061 üzenetére
Akkumlátor esetén az 1000mah kevés.
Tárhely meg megint gáz.
Magyarul egy hulladék.
Az a 4xx mb tárhely kb arra nem lesz elég hogy használd.
Pláne ha emulált.
Mondjuk azért lenne jó a df parancs mert lehet hogy 4gb van benne, csak ha a particionálás rossz akkor simán lehet hogy 4xx mb lesz amit lát a rendszer.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
fa4hu #134891 üzenetére
Ez a sima HT16
Emlékeim szerint valami upradgesys apk
ESET security.
De furca dolgokat csinál.
Appokat tölt le majd telepit
reklámok jönnek fel.Illetve eddig kb 45 apk-t töltött le
+más egyebeket.Beraktam neki tűzfal mögé, de ugyebár az se mindig jó.
Gyári beállitást lehetne csinálni, de mivel a rendszer fertözött egy idő után újra előjönne a dolog.
Garanciás még.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintetek a Lark Cumulus 5HD támogatja az USB OTG-t?
/storage-ben ott van hogy usbotg
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
felegyhazig #130917 üzenetére
Bizonyos esettben számíthat
de pl 8 cortex a53 mag nem ugyanaz mint 4 kryo mag.
A 8 mag lehet hogy apró teljesitményben áll össze
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv
Adott egy Lark cumulus 5hd telefon
eddig minden jó,viszont a viper4android nem működik rajta
driverei feltepülnek,látszólag minden jó
ám ha elinditom akkor "unsupported" fogad.Én a beshaudiora gyanakszok,hogy azzal veszik össze.
Ötlet?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Adott egy Cumulus 5 HD tipusú telefon.
A töltéssel és az akkumlátorral lehet valami bibi.
Tegnap 0 %-on volt az akkumlátor,miközben a töltön volt,ami eleve furcsa,hisz ha jól tudom akkor 1 %-nál eleve le kellene kapcsolja a rendszert.Azóta meg meg sem nyikkan a telefon.
Vajon szoftveres hagy hardveres a hiba?Garanciás,10 napos telefon.
Csak nekem az az 5 percig tartó 0 % a gyanús.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest