- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
-
wolfman
veterán
válasz
hokuszpk #39042 üzenetére
Ilyenem volt egy darabig, de most 2x8gb G.Skill Aegis 3000Mhz C16 van 1.35V-al. Tesa most megy el nekem egy 4x8Gb Patriot Viper 3400Mhz modulokért. De említettem, hogy haver csere moduljaival (nem tudom mi a típus, de nem ilyen volt mint nekem) is leálltak a játékok. Még majd egy Ryzen 5700x cserét szeretnék, ha rak fel valaki értelmes árban használtat. Egyszer volt fent 63e-ért, de kb 2 órán belül el is kelt.
Tápegység okán nem gondolnám, hogy most ez lenne. 650W. A proc 75W, RTX 3080VGA peak fesze ~377W ; 2 x 3,5" HDD ~18W ; M.2.SSD ~8W ; 2db DDR4 ram ~9W + 3 x 12cm venti ~<7,5W = 494,5W Mellette marad még 155,5W bármire (A táp Titanium hatásfokát nézve vehetjük a teljes fennmaradó teljesítményt. Nem hiszem, hogy ez itt most téma lenne.
Kérdésem: Ezt a soc feszt hol lehet állítani? Melyik menüpont alatt van pontosan? Remélem hogy tényleg csak ennyi a gond.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wolfman #39023 üzenetére
tud, itt van nalam egy 6800XT, random fagyogatott, kicsereltem a tapot es most már egy hete hibátlan. Öreg táp nembírta már kiizzadni a hirtelen megugró feszülstségigényeket, ilyen "par szazadmasodpercre adjal parszaz vattot jellegű terhelés nemnagyon volt, amikor szegenyt terveztek.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wolfman #39021 üzenetére
hadd talalgasak, az a 2x8GB ram veletlenul nem Corsair Vengeance 3000 CL15 ?
tippre kollega csereramja is olyan volt
ebben az esetben megoldas : ram elad, masik kit vesz.m2 foglalatos ssd -t konnyen ki tudod szurni, emelni ( esetleg csokkenteni, ha a lap 1.1V folott ad neki ) kell a soc feszt ; nekem volt mar tobb ilyen esetem, mindig helyrehozta. probalj ra 1.05V soccal.
-
wolfman
veterán
Ok, ezekre holnap ránézek.
-
Gyuri27
félisten
-
-
wolfman
veterán
válasz
Biga123 #39033 üzenetére
TM5 még nem volt. RAM-ok most a DIMM A2/DIMM B2-ben vannak.
#39034 Gyuri27: A procimat cseréltem haverral, neki 2700-es Ryzenje van. Ő használta az enyémet, én az övét. Nála nem volt probléma, nálam ugyan úgy fagyott, igaz később, de előjött. Na de ez a későbbi dolog is, olyan, hogy van hogy a saját procimmal 3 órát lenyomok jelenség nélkül, tegnap meg 10percenként kilépett.
-
Gyuri27
félisten
válasz
wolfman #39032 üzenetére
Soc, lap chipset mennyi feszt kap?
Régebben mikor ilyen jelenséget tapasztaltam 2 lehetsêges hardver hiba marad a batyuban. Az egyik a proci a másik a lap. A procit cseréltem 955be-röl 640 athlonra. Ez megoldotta a problémát. Csak nem sokra rá meghalt a lap. Lehetett ugye, hogy az athlon kevesebb kraftot kért és nem jött elö a hiba. Az is lehet, hogy a proci volt hibás és a lap halál ettöl független.
Szóval ha a lap nem kap kevés feszt. Akkor procit kell cserélni. Ha a hiba megszünik proci hiba (bár ha a másik lapban müködik hibátlan, mert müködhet is akkor bios bibi). Ha a hiba nem szünik meg akkor a lap a ludas. Jó lenne más tipusú proci bele tesztre. -
wolfman
veterán
válasz
belaazallat #39027 üzenetére
Köszönöm az ötleteket.
Ahogyan ítam is, bár nem részleteztem, de minden hardverkomponenst cseréltünk cimborákkal pár órára és mindegyik cseréje után is megmaradt a jelenség. Ha memória teszt közben összeszarja magát a rendszer, akkor is csak vezérlő vagy alaplap hiba lehet, mert memória modulokat, VGA-t (1080ti, HD7580, most 3080 van benne) CPU-t is cseréltem már benne (most Ryzen 3600 van, de 2700 is volt próbálva).Amit még nem próbáltam, az hogy lehúzom a SATA portokról a HDD-ket vagy a rendszert másik SSD-vel próbálom ki (jelenleg egy M.2-es Samu 970 EVO-van benne, másik M.2.-vel vagy SATA SSD-vel is próbát megér).
#39028 jokeph: Blizz app nem lehet, mert mit mondottam, minden erőigényesebb játék is kiakad, talán még a BF1 ami nagyon ritkán, de már az Ori játékok is, Mass Effect is, Forza Horizon 4-is, haver játszott nálam a Warthunderrel, ez mocsoksokszor leállt, meg játszott az Empire at Warral, ez talán 2x állt meg., stb. Mindegyik ugyan úgy egyszerűen leáll egyik pillanatról a másikra. Ellenben nemrég kitoltam a Day of the Tentacle Remastert, Enclave-t, meg a SW - Dark Forces javított változatát, ezek hibátlanok. Lehet mondjuk, hogy a WiFi-t meg a LAN-t is letiltom legközelebb, hátha ott akad valami.
Háttérprogramok a FanExpret az asus gyárija, több verziót is kipróbáltam. LGhub, a Logi progija, WinDefender, de Avast mellett is ez volt. Torrent vagy Messenger app szokott lenni, de ezek nélkül is megvan a leállás.
A rendszert próbáltuk már AIDA CPU, GPU stresszteszt progikkal, Benchekkel, ezekkel semmi baja nincs, lefut mind.
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #39028 üzenetére
"Jellemzően multi-nál jön ki, kampánynál nekem se jött még elő."
Mikor toltam én utoljára kampányt...
Multiban volt nálam beton stabil.2016-17-ben laddereztem pár szezont, 1v1 és 2v2.
Főleg 2v2-ben a haverokkal, repült is volna ki a gép az ablakon a 3D render hibájával együtt...
Nálam Intel/Radeon volt akkoriban, ha jól emlékszem X58 lap X5660 Xeonnal húzva + R9 290X Radeon. De előtte is bírta az i5-4690K-n, és most sem volt baj amikor pár rövid meccsre elővettem a 3600-as Ryzenen. -
jokeph
nagyúr
válasz
wolfman #39021 üzenetére
Üdv !
Ez ugye Blizz App-on keresztül megyen ?
Nem lehet, hogy innen (szoftveres) származik a problémád ?
SC2 is képes random eldobni magát, és van hogy hónapokig semmi, van hogy naponta többször is (csontra mindegy milyen kiépítésű konfigon van futtatva)Ha megkínálod a gépet szinteikus bench progikkal, azok se lépnek ki ?
Pl.: AIDA 4 pipás stressz test (háttértár teszt nélkül), y-crouncher, TM5.
HWINFO64 fut a háttérben ? Ha igen, lehet utal a hibára valamelyik szenzoros értéknél, WHEA error nem lehet 0-nál nagyobb (legutolsó sor a szenzor ablakban).
Van bármilyen spéci szoftver, ami fut a gépen ? (alaplapi csodaprogik, többek között).Persze, lehet háttértár is, de az nem hiszem hogy megvárna a játékkal.
Ötlet van bőven, ezeket végighajtani nem lesz egyszerű.#39029HSM: nem sima fagyás, konkrétan kidob asztalra, blizz.error, amúgy 3D renderer hibával (itt sem számít, hogy Intel/Radeon vagy nVidia a VGA)
Előszőr az MSI AB+RTT párosra gyanakodtam (a grafikus overlay kiiratás miatt), de aztán enélkül is előadja random időközönként.
Jellemzően multi-nál jön ki, kampánynál nekem se jött még elő. -
wolfman
veterán
válasz
ricsi99 #39022 üzenetére
Tápegység hogy tudna játékleállást okozni? 650W-os Seasonic PRIME Ultra 650W Titanium tápom van. Korábban volt kevés táp problémám Radeon 390x-nél, de akkor se játékleállást okozott, hanem konkrétan kikapcsolt a teljes gép, majd ujraindult 'power failure' hibával. meg akkor másik tápom is volt.
Memtestet egyszer már futtattam kb 3-4 órát, semmi bajt nem adott.
-
ricsi99
addikt
válasz
wolfman #39021 üzenetére
Futtas prime95 vagy intelburn vagy egyébb tesztet vagy egyéb valamit ami memóriát is használ ...aztán egy pen drive-ről fittatható memtest-et.
vagy vedd vissza a memőroát valami standard sebességre.
Én inkább a tápegységre gyanakodnék... a memóriahiba az inkább szép kékhalálokkal jelentkezik -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Gép problémás topikba már beírtam ezzel a problémával, de nem igazán segítettek, de hátha most ti itt.Adott Egy ASUS B550-F Gaming WiFi alaplapom egy Ryzen 3600 processzorral benne, mellettük 2x8Gb 3000Mhz-es RAM ketyeg.
Nos a problémám az, hogy az energiaigényesebb játékok rendre kifagynak, visszalépnek a windowsba. Hol van hibaüzenet, hol nincs, de inkább utóbbi. Két cimborámtól már kicseréltem minden hardvert (CPU, RAM, VGA) kiszűrve, mi lehet a gond, de semmi cseréje nem oldotta meg ezt, egyedül az alaplap ami fix volt mindig, szóval itt lehet a gond legvalószínűbben. Azt olvastam egyszer itt PH-n, hogy talán ezeknek a B550-es lapoknak valami memóriakezelési gondjaik vannak gyárilag. Igaz ez?
Neten körbe olvasgattam, mivel lehetne ezeket orvosolni, de bármit kipróbáltam a talált hasonló jelenségekre, semmi nem használt. Próbáltam feszültségértékeket variálni, nem ment. D.O.C.P on, off, manual, auto, semmi nem oldotta meg a problémát.Nektek lenne valami ötletetek, hogy ezek a random játék leállások mitől lehetnek? Játékokon kívül semmi baja a gépnek. Jelenleg Diablo 2 - Resurrecteddel játszok, de szétb@.. az ideg, mert nincs saját mentése ugye, és hogy random lefagy majd újra kell kezdjek komplett pályarészeket kikészít!
(még annyi kósza gondolat, hogy esetleg M.2 foglalatos SSD is okozhatja talán?)
-
Thegrey
tag
Az én alaplapomhoz (ROG STRIX B550-F GAMING) is béta az új bios. Viszont használhatatlanná teszi és csak usb flashback-kel lehet a régi biost visszavarázsolni rá.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Dragon3000 #39015 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
Tomassy00 #39016 üzenetére
Az én deszkámra van ... viszont azóta bizonytalanul indul a gép (nem regál a bekapcsló gombra ) --- 5 3600
2 hete már csak sleep módba merem lerakni -
Tomassy00
senior tag
Mi ez az új bios mizéria ? Mit tud ez az új bios ?
-
wwenigma
Jómunkásember
MSI B550 Tomahawk új bios csak érdekesség kedvéért
7C91vAC1(Beta version) 2023-03-03
- Update to AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.8. -
Atla
senior tag
Sziasztok.
Váltok 16GB RAM-rol Kingston hyperx 3200 MHz cl18 ,2x8
Corsair vengeance RGB 3600Mhz cl16. 2x16
Van valakinek tapasztalata vele?Ryzen 3800x bírni fogja vajon? -
petakpa1
őstag
válasz
belaazallat #39007 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor megnyugodtan, hogy nincs szénné feszelve szegény kis 6 magos.
Arra emlékszem, hogy amikor belőttem a fenti beállítást próbálkoztam 4,3 GHz-el is, de ahhoz durván sokkal több feszt kért, így megelégedtem 4,2 GHz-el 1,22 V mellett. Ez is bóven több, mint a gyári max 4,1 GHz-es boost lenne. Lassan majd lesz cserélve 5800X3D-re majd
.
-
válasz
Killerstroke #39001 üzenetére
Kb annyi, hogy ac oc mellett 1.35v fölé nem nagyon ajánlott menni még akkor sem, ha egyébként tudnád hűteni. Illetve nagyon sok értelme nincs is oc-zni, inkább finom hangolni, hogy minél kisebb fogyasztás mellett elérd kb ugyanazt a teljesítményt. Általában kis alulfesz + pbo bekapcs a leghatékonyabb vagy ha képes a proci az összes magon elérni az egy magos boost órajelet, akkor érdemes lehet az ac oc, persze ha nem kell mellé aránytalanul nagy fesz.
-
wwenigma
Jómunkásember
AMD Chipset Driver 4.11.23.1945 (2023-02-13) [link]
AMD oldalán nem találom.
-
Killerstroke
újonc
Sziasztok sracok!
Amd 3900x msi b550 tomahawk lapon szeretnek OC-t alkalmazni. A rendszer egy Aio corsair hydro h150i vizhutessel van megtamogatva, valamint noctua fanokkal van ellatva.
Nagyon regen overclockoltam mar, es egy picit ki is estem a pixisbol.
Szeretnem megkerdezni hogy mit lehet egy 3900xbol kihozni a fent emlitett konfigbol, valamint mire erdemes figyelni.
Minden hasznos tippet elfogadok.
Koszonom szepen a valaszokat elore, szep napot kivanok!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest