-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricsi99 #39599 üzenetére
A PBO sztem túl magasra tolja a fesz csúcsokat. Én fix fesz/freki+undervolttal használom a 3800X- et. Így max 4650MHz a stabil, de általánosra nekem bőven elég a fix 4GHz is, 1.15V- al, csak a pontgyűjtő tesztekre pakoltam magas frekit.
Hozzáteszem hogy mái napig nem értek hozzá megfelelően, csak itteni helpek alapján állítgattam, tehát a véleményemet szubjektívnek kell venni. -
teptep
senior tag
válasz
ricsi99 #39570 üzenetére
Tulajdonképpen a Reddites posztokból is ez jött le. Meg a ChatGPT is ilyesmit írt. Szépen sorban próbáld meg a felsoroltakat, és ha egyik sem segít, akkor engedd el. Köszi, akkor egyelőrre így marad: kapott egy memória bővítést 3.5-ről 6 Gigára . A GPU meg köszöni szépen
-
tresh
veterán
válasz
ricsi99 #39424 üzenetére
Ez tény játszani kell vele kicsit de ha van rá idő szerintem megéri
Dragon3000: persze sok függ milyen példányt fog ki az ember de szerintem ettől még én azt mondom egy kis idő rászánásával be lehet lőni szépen a cpu-t és hozzá a ramokat. Inkább járjon fix 4ghz-en stabilan egy értelmezhető feszen amivel kicsit korrektebb hőmérsékletet kapsz mintsem indokolatlanul emelje a feszt pár száz Mhz kedvéért amit lehet nem is tud minden magra.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
ricsi99 #39345 üzenetére
...megvolt...el se merem szinte mondani de végül sikerült most elindítani...
...levettem az elem csatáját és utána egy perc pihi...10mp rövidzárlat a cmos clear csatira... utána még mindig semmi...
...majd elkezdtem játszani a ramokkal mire nagynehezen az egy slotba sikerült éleszteni az egyik rammal... utána a másikkal is... végül most állíthatom vissza a BIOS beállításoat...de már teljesen duál ramokkal stb ahogy kell...
...de aki ezt a féloldalas ramfészkes gyötrelmes borzadalmat kitalálta......
...mindenesetre jelentkezem a részletekkel......köszönöm mindenkinek a figyelmet...
Jokeph : 01.12.2022 -
Dyingsoul
veterán
válasz
ricsi99 #39132 üzenetére
Attól, hogy ezzel a módszerrel ki lehet deríteni, hogy a BIOS-ban vagy a Windows-ban van a hiba, még nem lesz meg a megoldás... Sőt, olyan eset is lehetséges, hogy a BIOS-ban is és a Windows-ban is rosszul van beállítva valami.
#39133Alpi. Köszi, érdekes infók!
Egyébként Windows 10 May 2019 Update-ről írnak itt, de hát az bazi régi update, nem?
22H2 van fenn nálam, up-to-date a windowsom.
A HWinfo jó ötlet volt, amúgy van is a gépen csak ritkán használom, de leszedtem a legfrissebbet:Úgy tűnik az oldotta meg, hogy a balanced sémán a maximum processor state-et 99%-ra módosítottam. Azóta az idle temp is csökkent olyan 10 fokkal. Most ilyen 38-39 fok körül mozog az eddigi 48-53 helyett.
Gaming alatt meg 4.5 fölé is simán húzza magát. Hihetetlen milyen hőfokokat látok és nem hiszek a szememnek, hogy ekkora a különbség a 2700X meg a 3800X között. A 2700X-et vagy nem szerette az alaplapom vagy nem tudom mi az oka de sokkal simább minden és még a VGA is sokkal alacsonyabb hőfokokat produkál. Összességében vagy 15 fokkal hűvösebb a rendszer amit alig hiszek el... A frametime görbém olyan sima lett, mint a tükörjég. Stuttering gondjaim megszűntek, G-sync is mintha jobban működne most (dual display setuppal). Mondjuk a memóriákat még nyomoznom kell mert néha kékhalálozik a rendszer, eddig egy 1 pass-os memtest-et futtattam még a 2700X-szel, de az talált is hibát.
#39134Alpi.: A global C State-et mindhárom értéken kipróbáltam, nem segített de időközben meglett a megoldás. Az Asus-os beállításokat még holnap azért átnézem, köszi a képekért!
Köszönet mindenkinek!
-
wolfman
veterán
válasz
ricsi99 #39022 üzenetére
Tápegység hogy tudna játékleállást okozni? 650W-os Seasonic PRIME Ultra 650W Titanium tápom van. Korábban volt kevés táp problémám Radeon 390x-nél, de akkor se játékleállást okozott, hanem konkrétan kikapcsolt a teljes gép, majd ujraindult 'power failure' hibával. meg akkor másik tápom is volt.
Memtestet egyszer már futtattam kb 3-4 órát, semmi bajt nem adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest