-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nekem 14.1 és 14.2 csinált black screent
ha volt tuning, ha nem
ha volt afterburner, ha nemmost whql 13.12, alapórajel, semmi gond (kellett 1-2 reboot, mire nem őrült meg a kártya, nem ragadt be 600mhzen afterburner leszedése után, stb!)
-
válasz
ricshard444 #8748 üzenetére
csináld meg, amit írtam és nem lesz egérgondod
-
válasz
ricshard444 #8698 üzenetére
láttam már vga-n képet
fullhd, 60hz esetén a nagy sávszél miatt még jobb kábellal is homályos(abb mint a dvi/hdmi) az egész, a színek meg olyanok, amilynek - amilyenre beállítod a kijelzőt. gyengébb kábellel még van kis zaj, esetleg szellemkép is adódhat...dvi = hdmi, ugyan az a tmds jel megy ki mindkettőből, így amennyiben az adott kijelző különböző bemenetei azonosan vannak beállítva: 1:1 ugyan azt láthatod.
(a két utóbbi átvitelben a színkomponensek akár 16bitesek is lehetnek (deep color), szemben a vga általános 8bitjével)
nem tud jobb lenni a vga
-
válasz
ricshard444 #8682 üzenetére
"Hát nem, én például nem szeretem a HDMI által adott képet, most mégis arra vagyok rászorulva a 290 miatt, nem tetszik ez a felállás, de aki nem fut monitort cserélni, azt is megérthetnéd."
ezt értelmeznéd nekem? nem értem... mit nem szeretsz rajta? hogy éles, amilyennek lennie kell? hogy színhelyes?
komolyan érdekel!
(pláne érdekes, amikor a DVI-t is jobbnak látod
)
(#8690) HSM - 2014, csúcskártya. Gondolom te a Lambo Aventadorba is kézzel tekerős ablakot várnál ...
-
válasz
Enclave #8555 üzenetére
Szerencséd volt, szvsz semmi több.
Természetesen leadtam az egérmutatós hibát a formon keresztül - teszem ezt már sok-sok éve, de nem látok összefüggést a hibajentések és a megoldódások közt.Pl. anno nem egyedül, többen jeleztük hónapokon át, h nem ment az AF kényszerítés - nem javították. (TDU1 idején járunk, a játék borzalmas volt AF nélkül, az út undorító homályba veszett nélküle)
Dettó leadtam számolatlanul a 24hz problémát, miszerint DX10 alkalmazások tévén sokszor 24hz-en indulnak - hiába, azóta sincs opcio calatystben a frissítési freki kényszerítésére. Hálistennek a DX10 kikopott, de éveken át kísértett a hiba.Aztán én tavaly kb 4-5x leadtam, hogy pattog a HDMI-n a hang - egyszer írták egy rls notesben, h megoldották, de nem szűnt meg a probléma, mígnem az őszi bétákból végre eltűnt - hogy aztán a 13.12 WHQL-el megint visszajöjjön. A 290 mondjuk nem pattog vele, a 7950 pattogott.
Szánalmas ez az egész alibi-bejelentő form, elmondhatják "h ilyen is van", értelme 0.
-
válasz
Milka 78 #8541 üzenetére
VRM 85-90el ki tudok békülni, a hajtott 7950em se volt "jobb"
Arctic accelero twin turbo 2 - errő írt Pedro, hogy feltette és a hőmérsékleteket is jónak mondta, de aggaszt, hogy később írta, hogy mellette a gpu keményen throttlingol - fix1000mhz és komolyabb terhelés mellett felteszem kevés lenne ez a hűtő
ráadásul képeket se tett fel ígéretével szemben, így azt se tudom, hogy vajon mit kell mókolni/mit kell még hozzá venni (az ára nagyon csábító és végülis 250W-ig jónak írják)...
xtreme4 embertelen árban van/lesz, azt semmiképp nem venném - de még a peter2-t is sokallom, hiszen +2 értelmesebb légkavaróval az is 25+ ezres lesz/lenne
15k környékén jó volna megállni, de egyelőre erre nem látok esélyt -
válasz
Prosector #8496 üzenetére
bányászvírus
na, ezért jó a ref 290 - a másik szobából is tudod, ha valami féreg használja a kártyád!már olvasgatom a tavaly novemberi topiktermést.... van még akkori időből valakinek _működő_ és problémamentes alternativ hűtője az egykoron ref290-én?
peter2 úgy látom perfekt, nade 20ezer... és ha valam rosszul alakul a gariztatás is felteszem problémás utána
(a VRM hűtés ezen már perfekt egyébként?)
-
válasz
Malibutomi #8433 üzenetére
mit nyerek vele, ha a target temp 90fok lesz?
vagy 95 foknál kezdi levenni a kártya az órajelet, ezért kell?(#8435) Motion_Blur - van a történetről valahol részletesebben írás?
esetleg itt a topikban?szerk: meg is van: (#2720)
-
(#8421) ricshard444 - Valley-al, de nem mérvadó tesz sajnos.
Utána néztem BF4 single-t (első pálya) és ott nem tartja az 1000mhz-et, benéz akár 880-900-ig is, miközben a venti sem pörög fel túlságosan - miért nem? 60%-ra állítottam, erre 47%-n áll, 94 fokon és elkezdi az órajelet ledobálni
(14.1 beta 1.6 driverem van - lehet érdemesebb volna Afterburner alól kezelni mindent?)
(#8422) Motion_Blur - most, h már táppal együtt ráköltöttem 117 ezret?!
Nem tudom beismerni, hogy hiba volt eladni a szénnéhúzott 7950em
Mármint beismerem, de a veszteséget realizálni nem akaródzik.... (eladni buktával és benyelni a táppal együtt kb 20-25 ezer minuszt)
(#8430) Milka 78 - ezt a felső ventis megoldást kipróbálom, hátha segít valamit
aftermarket hűtőkkel azért gondolok várni még, mert szvsz sokaknak lehet problémája a reffel, így igény tuti volna rá... talán rámozdul 1-2 gyártó hamarosan. -
Unigine Valley vs. MSI ref 290
- mióta a seasonic 550w (2x12V ág: 16A+16A) lecserélődött egy Cooler Master GX750-re, nem kapcsol ki a gép
- 947@1000mhz, +20% power limit
- kb félóra futás és venti 62-64%-on, elég elviselhetetlen zaj
- az órajelet elég jól tartotta, pár percenként egy-egy mp-re beingott 960-980-ra (mondta az Afterburner OSD-n)Sajnos ez így szvsz közel a használhatatlan kategória.
Milyen 3rd party hűtés tehető rá vajon? (és főleg: mennyiért)
Valaki cserélte már a gyári hűtést? Mire? Tapasztalat? -
válasz
ricshard444 #8374 üzenetére
még annyi: 32"+ méret beállításakor a win8 metrója esetleg elméreteződhet, ezért érdemes a 24"-nél maradni - ahogyan az a példában szerepel
-
válasz
ricshard444 #8365 üzenetére
van elegánsabb megoldás a megnagyobbodott egér kurzor hibára
... ami egyébként nem teljesen az AMD/MS hibája, hanem a tévé gyártójáé!
az AMD hibája annyiban, hogy annak ellenére, hogy tudhatnák, hogy a tvgyártók mind gyökerek, h rendesen kitöltsék a tv EDID infoját, ráépítik a driverüket, az MS pedig a vindózátTehát: a tévékben van egy EDID flashmemória, amiben a tévé tulajdonságai el vannak tárolva.
Ezt az AMD driver lekérdezi a vgakártya hdmi portján keresztül. Ez az info bekerül a registrybe, amit az MS Windows-a (is) felhasznál.
Hogy mivel is van dolgunk: Moninfo-val lehet lekérdezni a registryben levő, éppen aktuálisan használt EDID-et (amit a vga kártya/drivere oda beírt), nálam pl:Tehát a samsungtévém ugy tudja magáról, hogy 7.2" a képmérete, miközben a valóságban 46" !
Képen látható, hogy a HEXADECIMÁLIS 15. és 16. pozicioban vannak a flashben a képméretek ( 160x90mm = 16 x 9 cm = HEXADECIMÁLISAN 10 x 09 (cm) )
Ilyen kis kijelzőre az MS nagy egérkurzort gondol reálisnak. BAMM, mi tévések megszívtuk.Megoldás: átírni a képméretet reálisra (vagy legalábbis nagyobbra).
Ehez először is kell az EDID info egy fájlba:
[link] - leszed, kicsomagol, OutputToFile.bat lefuttat. Ez készít egy .bin és egy .txt fájlt, nekünk a .bin kell!valami.bin fájlt megnyitjuk egy hexeditorban :
a korábban látott értékeket (nem biztos, hogy másnál 10 és 09 lesz ott!) át kell írni pl 34 és 1D-re (ezek egy 24" monitor méretei, 52 x 29 cm), menteni.
A módosított fájlt meg kell nyitni a fent említett moninfo programban (file/open), panaszkodni fog, hogy file headerje nem jó, nem kell vele foglalkozni. Megnyitottuk, ellenőrizzük a méretet - ha a jó, 23.4 inch (vagy amennyit belőttünk) szerepel ott, gyártsuk le a monitor drivert (.inf fájl):
FILE menü, create inf, mentsük el valami néven.
Ezután eszközkezelő, Monitorok, feltehetően Generic PnP monitor szerepel, jobbkikk rajta, tulajdonságok, driver fül, driver frissítése gomb, saját gép tallózása a driver fájlért, alul a "választok listából..." részen katt,
tallózzuk be a fájlt. OK-OK-OK, figyelmeztetést, h nem aláírt a driver figyelmen kívül hagyjuk, OK-OK-OK, bezárunk mindent, reboot.
Reboot után - voilá, kicsi a kurzor
-
van akinek samsung tévére van kötve a 290-ese hdmi-n és nem nagyobbodott meg az egérkurzorja?
-
válasz
ricshard444 #8307 üzenetére
2 x DVI-D (dual link) van a ref 290eseken...
-
válasz
Malibutomi #8275 üzenetére
Asus U65GA = 3x16A
ez vajon elég volna neki?
mennyit vesz fel egy ágon (egy csatin) vajon a 290? -
ééés nekem is előjött az egérkurzor méretének megnövekedése
próbáltam legújabb 14.1 bétát, 13.12es whql-t, driver uninstall utilityt - a hiba mindig megmarad
ez nagyon gáz - a 7950emmel a hdmi hang pattogott (másik igen kellemetlen 2013as amd driverhiba, amit az amd hol kijavitott, hol visszajött), erre az itt nincs - van helyette egy másik hasonlóan durvaez talán idővel megoldódik, a nagyobb baj, hogy nem bírja a tápom
seasonic 500w, 17+16A 12V ágakkal - gép lekapcsol kombustortól (játékok alatt nem, szal határon vagyok)egyébként egy msi 290 4gd5 ref a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged