- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xirtam
veterán
Van aki Accelero Xtreme IV használ?
Referencia R9 290-re érdemes rádobni egy ilyen hűtést? (Elkezdett zavarni a hangja, plusz nem tartja a leghűvösebben a kártyámat. Az új driverek folyamatosan feldobják a VRAM Mhz-t és ezáltal 2D-ben is 45-50 fokra melegszik a kártyám. Játék alatt 60% FAN SPEED-el, 65-70 fok, viszont hangos)
-
Xirtam
veterán
Pedig jó kis program, főleg hogy elkezdték beleintegrálni a DVR lehetőséget, ergo teljesítmény veszteség nélkül képes felvenni a játékból és twitchelni is. Bár még erősen BÉTA!
-
Xirtam
veterán
Skacok legújabb driver óta folyamatosan beakad a memória frekvenciája, és GPU Tweak-be mindig nyomnom kell egy default beállítást. Ötletek?
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11186 üzenetére
Összintén én inkább fizetek többet az ASUS név miatt mivel még sosem volt gondom.
-
Xirtam
veterán
Na visszaraktam 13.12-es WHQL drivert mert eddig 14.2-öt használtam. És most engedem a GPU-nak az MHZ dobálást még sincs lagg. Legalábbis még. Érdekes.
(#11156) ricshard444 Tesztelés után írtam!
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11152 üzenetére
IGP-nél elég ha csak rádugom az alaplapi HDMi-re a moncsit? Vagy kikel szednem ahozz a VGA-t?
(#11154) Joshi Alap persze
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11148 üzenetére
Áh lehet mégsem sikerült.
Már azon is agyaltam , hogy megnézem IGP-vel hogy úgy mit produkál.
-
Xirtam
veterán
Lehet megoldottam a problémámat. Az afterburneres dolog nem segített, viszont ha ablak módban WoW alatt fut egy Diablo, vagy Battlefield 4 akkor nem laggol a WoW
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11092 üzenetére
Megpróbálom amit a kollégának is mondtál napközbe, fixre belőni hátha . . .
Bár vsync nélkül felpörög az órejel végig, de igy is meg meg akad, úgy hogy az FPS nem változik
vicc
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11088 üzenetére
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11086 üzenetére
igen baze, fix az FPS-em még is akad. úgy hogy az FPS nem változik , és megörülök.
-
Xirtam
veterán
Srácok valaki WoW-ozik ilyen kártyán?
-
Xirtam
veterán
Ref kártyánál a blackplate gpu hőfokban tud szerintetek valamennyit segiteni? Most 55-60% ventiprofillal 60-65 fok a GPU VRM-ek 60 / 45
Plusz ki mennyire hagyja melegedni a GPU-t?
(#10175) viktor82 Nálam az tutira hülye 82 foknál fogta magát és akkor döntött úgy először hogy 23% majd 30% RPM elég lesz neki.
-
Xirtam
veterán
válasz
Malibutomi #10171 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek. Nem is váltottam még az új bétára
-
Xirtam
veterán
Tudtok nekem linkelni ajánlott backplatet?
-
Xirtam
veterán
Backplate rámegy a sima ref kártyára is anélkül, hogy meg kellene bontanom a kártyát?
-
Xirtam
veterán
válasz
Rabbitf_24 #9938 üzenetére
Na téged a zöld felhővel a fejed felett aztán nagyon hívtunk ide.
-
Xirtam
veterán
Nah most vettem észre, hogy Elpida memóriám vannak. Akkor most menő vagyok?
-
Xirtam
veterán
válasz
Rabbitf_24 #9333 üzenetére
-
Xirtam
veterán
válasz
Rabbitf_24 #9318 üzenetére
Ennyi volt a CF?
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #8777 üzenetére
Tapasztalta is!
BF4-be rengeteget.
Most még viszonylag olcsón megtudtam oldani a cserét. És egyben eltudtam passzolni a lapot és a cpu-t. Csak ezért váltottam ilyen sürgősen.
-
Xirtam
veterán
Sziasztok,
Megnéztem egy 3D mark eredményt így hogy váltottam FX 8320-ról i7 4770K-ra! Viszont 3D mark fals infót ír. Mert 4,5 Ghz-en van a CPU
FX 8320-al:
FX 8320 @ 4,6 Ghz
3DMark Score: 8503
Graphics Score: 11279
Physics Score: 8130
Combined Score: 3062
Graphics Test: 155.0 fps
Graphics Test: 244.3 fps
Physics Test: 25.8 fps
Combined Test: 14.2 fpsi7 4770K-val:
i7 4770K @ 4.5 Ghz
3DMark Score: 9663
Graphics Score: 11273
Physics Score: 11238
Combined Score: 4237
Graphics Test: 155.2 fps
Graphics Test: 244.1 fps
Physics Test: 35.7 fps
Combined Test: 19.7 fps -
Xirtam
veterán
válasz
LackoMester #8631 üzenetére
Most a 14.2 elég stabilra sikerült. Én ajánlom.
-
Xirtam
veterán
válasz
Malibutomi #8611 üzenetére
Mondasz valamit de akkor is , patch ide vagy oda, sokkal simább lett a játék. Öröm volt tegnap nézni. Lassan csak csak összeáll
-
Xirtam
veterán
válasz
Malibutomi #8609 üzenetére
^^ Lehet, de mindenféleképp jobban jártam így. Kevesebb fogyasztás, erősebb telejsítmény
-
Xirtam
veterán
Hát gyerekek, végre volt időm BF4 ezni. FX 8320 után az i7 4770K megváltás. 0 FPS droppal találkoztam. Fixen mint az óramű úgy müködünk. Hihetetlen. FX-el folyamat 38-42 FPS-re is droppolt. Imádom.
-
Xirtam
veterán
Én is kérdezek. 4770K 4,5 Ghz-en kihájcsá az R9 290-emet? Jobban mint az FX 8320 4,5 Ghz-en?
-
Xirtam
veterán
válasz
Motion_Blur #8424 üzenetére
-
Xirtam
veterán
válasz
Motion_Blur #8422 üzenetére
Ez erős túlzás. Én 1100-en simán elvagyok vele. Igaz fülessel játszok.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #8180 üzenetére
sajnos nem a kártyán múlik az optimalizáció.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #8147 üzenetére
Én folyamat 60%-on hajtom játék közben. Én is kíváncsi vagyok mikor fogom hallani hogy csapágyas vagy bármi!
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #8064 üzenetére
Én hamarosan vizes tesztel jövök plusz a jelenlegi fx8320-ról fogok váltani i7 4770-re. ezzel készülök egy nagyobb tesztel, mekkora változást fog hozni. játékok alatt , mantle-vel anélkül stb.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #8059 üzenetére
Nálam ugyan ez volt. Aztán Win8 reinstal se tudta megoldani a dolgot. Végül vettem egy új monitort.
-
Xirtam
veterán
Nem is tudom mit vártok egy eleve 2 API-ra íródott játéktól és egy BÉTA fázisban lévő új API-ról. De sírjatok csak! Értékelni kellene hogy a PC-t valaki megakarja menteni a feledés homályától.
-
Xirtam
veterán
Linket kérhetek az új béta CC-hez?!
(#6581) Drizzt
-
Xirtam
veterán
Most akkor tegyem fel a MANTLE CC-t? Vagy ne? Más játékban lesz ebből hátrányom?
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #6459 üzenetére
??
-
Xirtam
veterán
Csináltam én is egy 3D Mark tesztet:[link]
-
Xirtam
veterán
válasz
BraveHeart #5349 üzenetére
Hibás a kártyád.Csikozódás álltalában VRAM hiba.
-
Xirtam
veterán
Vicces, hogy mindenkit lebeszéltek a ref kártyáról. 60% ventivel használom. Nincs melege. Füles mellett egyáltalán nem hallom a hangját. Sőt eleve 1150 Mhz-n hajtom a GPU-ját.
-
Xirtam
veterán
Az én kártyám is 1150 Mhz-n fut alapfeszen. És nem szemetel, BF4 alatt atom stabil 65 foknál nem melegebb a VRM-ek is max 45 fokosak.
-
Xirtam
veterán
válasz
HoReSz1975 #4398 üzenetére
PC-n minek fifázól? Évek óta ugyan azt adják ki . . . értelmetlen. Szerintem még mindig 2900XT-re fejlesztik azt a játékot. Vagyis bocsánat adatbázist cserélnek a 2002-es részben.
-
Xirtam
veterán
BF4 alatt a VRM 46/56 fok jónak mondható nem?
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3893 üzenetére
-
Xirtam
veterán
Na megnéztem másik játékkal. Tomb Raider max settings 1080p, alatt végig 100% GPU Load, 4,5 Ghz, már bőven elég neki!
-
Xirtam
veterán
CC-ben hogy kell használni a nagyteljesítményű órajel beállítás csuszkát?
-
Xirtam
veterán
Megltájuk. Most épp azzal szívok, hogy 4,4 Ghz-en iszonyat kevés voltal stabil a CPU. Viszont a CPU hűtőm nem melegszik. Pasztázok!
-
Xirtam
veterán
Na jó estét.
Hazajöttem BF4 test range. Minden maximumon. Nem csináltam semmit, egy helyben álltam és közben elmentem zuhanyozni.
Majd ALT TAB és kis ablakra váltott.
Gondolom még mindig kevés a CPU. A 2. eredményt kellene látnom fullscreen is. Jól gondolom?
-
Xirtam
veterán
válasz
Malibutomi #3804 üzenetére
5% + teljesítmény miatt nem biztos, hogy megérné az a +50K
Darky azt hiszem te kérdezted mennyiért vettem a kártyámat. Most utánaszámoltam. Igazából 75 ezerért!
-
Xirtam
veterán
Az baj, ha sokszor leesik a GPU LOAD 100%-ról? BF4 alatt?
-
Xirtam
veterán
Na mind1 meglátjuk. Ha jó minőségűek lesznek a DCII-esek akkor cserélem. Még ha bukok is.
Január, február környékén várhatóak már tesztek?
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3760 üzenetére
Ez engem is érdekel. Mert ha jól emlékszem Abu azt mondta, hogy a ref kártyák néha jobb minőségű alkatrészből állnak mint az egyediek. Lehet tévedek. Mert ha tényleg így van, lehet nem is cserélem majd le DCII-esre hanem rakok rá egy egyedi hűtést.
-
Xirtam
veterán
Na gondoltam megnézem ezt a "hangos" dolgot. Felpörgettem 100%-ra a ventit. JÉZUSOM
-
Xirtam
veterán
válasz
Motion_Blur #3745 üzenetére
Akk ezt benéztem!
Köszönöm amúgy!
-
Xirtam
veterán
Skacok a S és Q mód kapcsolójánál melyik oldal melyiket jelzi? Hova érdemes kapcsolni?
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3725 üzenetére
De ez ÁNUSZ!
-
Xirtam
veterán
Skacok a dobozon van egy "online stream" felirat. Ez mi akarna lenni?
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3715 üzenetére
119.500-ba szereztem. De őszintén nem nagyon érdekelt. Ez a kártya volt a vágyam.
Ha meg kijönnek a DCII-es hűtéssel szereltek majd eladom.
-
Xirtam
veterán
Megjött a kártyám!
-
Xirtam
veterán
Khm, este én is beszállok a klubba.
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3619 üzenetére
Kíváncsi leszek az eredményre. darky@ majd a beállításaidat elmondhatnád. Mert ahogy látom 1:1 megegyezik a rendszerünk!
-
Xirtam
veterán
Skacok alapon az FX8320 elég lesz a jövevényemnek?
4.2?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged