- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
SkyS1gn #13138 üzenetére
Csak dmarkra volt +150-el. 1200 megy +100-al, de ott már elszabadul a fogyasztás ezáltal a hőtermelés is nagyon, szóval alapfesz +1100 fölé nem mennék semmi esetre sem 24/7-re.
Azért jó az i7, mert nem i5
BF3-4-en kívül egy gamet se tudnék mondani, ami kezeli a 8 szálat. Talán majd az SC, de abban is lessz Mantle elvileg
-
Joshi
titán
válasz
SkyS1gn #13131 üzenetére
Nekem sima 290 van és ilyen eredmény született, találsz más eredményeket is nézz körül és döntsd el hogy milyen.
ui.: kevés a procid.
-
mcwolf79
veterán
válasz
SkyS1gn #12888 üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálam forrófejő a VRM 1 ha feszelem rendesen a kártyát.
Nekem is víz van rajta, de +200 mV-nál nekem is belenyal a 100 °C-ba.
Mondjuk nem tudom neked mi van még a körben ,nálam egy vékonyabb szimpla,és egy vastagabb dupla radi hűt le egy 4,4-re húzott 3770K-t + a 290-es VGA-t (kb. 1000-es fordulatú ventikkel,gyak. a szivattyú hangosabb). Bár nálam nem is a fagypont volt cél,hanem hogy normális hőfok legyen,és ne throttling-oljon a VGA. -
Szinyák
őstag
válasz
SkyS1gn #12857 üzenetére
mutatós .
mivel van hűtve zacskós tejjel ?
(#12860) GeneraL_XTX : Bezony, nem került volna sokkal többe , nesze neked spórolás , ha normális minőségű hűtő lenne rajta nem gondolkoztam volna rajta mit vegyek én is .Mikor vettem a Zafír & Asus között vaciláltam még a 2év garancián sem aggódtam , de emiatt maradt az Asus .. Lehet ez sem bírja sokáig majd kiderül eddig nem bántam meg...
-
HSM
félisten
válasz
SkyS1gn #12785 üzenetére
Most komolyan, miért zavar, hogy futtatunk pár tesztet, hűtések és ASIC %-ok hatásának tanulmányozására?
Komolyan mondom... Pár fórumtárs legalább vette a fáradtságot hasznos infókat tenni a topikba. Neked annyi lenne a dolgod, hogyha nem érdekel, akkor továbblapozol.
Én se írom be neked, hogy bocs, de állatira nem érdekel, mennyire hűvös 30K-ért a vizesblokkod, és milyen hangon szörcsögi a vizet a pumpa a rendszerben. Pedig állatira nem érdekel, elhiheted, pláne nem az, hol tart éppen a postán.
-
andro93
aktív tag
válasz
SkyS1gn #12790 üzenetére
De vigyázz, mert ha 80fok fölé megy leég a házad is.
De hogy ma valami értelmeset is szóljak, szerintem túl van lihegve ez az Asus vrm dolog, nálam nem megy fel szinte soha 85 fok fölé, Bf4 mantle alatt 81 fok szokott a max lenni.
3 kör Valley alatt is 82 fok volt a max, C3 alatt ment fel 85-re, de szerintem ez sem olyan vészes még. -
hdekakas
senior tag
válasz
SkyS1gn #12385 üzenetére
Mert ha rákötöm a másik kártyára a másik monitort, akkor nem lehet másolni a képernyő tartalmát (mert azt csak akkor lehet, ha ugyanarra a kártyára vannak csatlakoztatva), hanem kiterjeszteni kell.
Na már most nekem az egyik monitor az egyik szobában van, a másik meg a másikban. És így sose látnám egyszerre a kirekesztett képernyőt.Még egy érdekesség, ha Unigine Heaven alatt fut a GPU-Z, akkor akad az Znigine, ilyen mikrolaggok sokasága.
-
HSM
félisten
válasz
SkyS1gn #12380 üzenetére
Pedig eddig direkt megkülönöztették őket, hogy ULPS amikor aludni küldi CF-ben a nem használt GPU-kat, és zerocore, amikor meg az aktív megjelenítő vezérlő GPU-t küldi el pihenni kikapcsolt monitornál. Ugyanis eléggé máshogy működik a kettő. Ezekszerint összevonták. Mondjuk Afterburnerben továbbra is ULPS módot látok.
-
Cole86
senior tag
válasz
SkyS1gn #12338 üzenetére
Ultrán nem, csak 90%ban.. azért átlag 50-60megvan 1050/1500on.. a képélesség meg valami brutális.. nem értem ,h lehet ekkora diff ,h elvileg full hd-t tud csak a kijelző.. Kamu a köbön!
Amúgy jaja, elvileg uhd!
(#12340) hdekakas : úgy nem próbáltad ,h tolja rájuk a hideg levegőt befelé?
-
ThodEE
őstag
válasz
SkyS1gn #12219 üzenetére
Ha szerinted így van, legyen
Azért ha ráérsz ilyen karakterisztikákat nézz majd
Én azt olvasom ki belőle, az áramlás csökkenésével romlik a blokk teljesítménye->csökken a hűtési teljesítmény(#12220) Ghoula
2010dec óta vizezek, sokkal tapasztaltabb és komolyabb kollégák járnak a vizes topikba, de jellemző rám hogy nem szoktam átgondolás nélkül komoly választ írni -
HSM
félisten
válasz
SkyS1gn #12021 üzenetére
Több éve (5-6 legalább) foglalkozom alulfeszeléssel, tuninggal, meg mindenféle ehhez hasonló bütyköléssel. Majd rájöttök Ti is az árnyoldalaira. Van, amit lehet büntetlenül, van amit nem. Van, amit érdemes, van amit nem. Mert szép és jó, hogy "ingyen" extra sebesség, de sajnos mégis megvan a maga ára, sokszor a kasszánál is, sokszor észrevétlen.
(#12022) Yllgrim: "Ez hangos, a 290X is ha beindul nekem hangosnak tunik, bar nem az..."
Az előbb még határozottan állítottad, hogy "nem hangos" [link].
Saját magadnak mondassz ellent.Amúgy amit linkeltél eredmény, érdekes.... Futtatam egyet ma én is a 290-en, 1100/1400-on, procituning nélkül, i5 4670K-val, a 14.4 WHQL-el, ez lett: [link]
Van pár érdekesség. Egyfelől az általad linkelt eredmény GPU-score-ja mindössze 8%-al magasabb az enyémnél, miközben 4%-al magasabb órajelen járt a tiéd, és elvileg az X-es, én többet vártam volna ezek alapján.
Azon nem voltam meglepődve, hogy a rengeteg szálra tökéletesen skálázódó fizikai teszten gyorsabb voltál a 8-szálú FX-el, 4,5Ghz-en, ugyanakkor az elgondolkoztató, hogy mindössze 20%-al, mint az én alapórajelen, 3,6Ghz-en tekerő 4-magos, 4 szálas i5-ösöm. Még ennél is sokkal-sokkal meglepőbb, mennyire elhúzott az i5-öm a kombinál teszten, ahol 26%-al otthagyta a tuningolt FX-ed.Nekem ebből az derül ki, hogy ha csak fizikát kell számolni, jó az FX, de ha már a játék is fut, és a VGA-t is meg kell hajtani, akkor már elfogy a tudomány.
-
HSM
félisten
válasz
SkyS1gn #12016 üzenetére
Ezért sem tuningolok. Azt az egész kevés sebességet, amit tuninggal lehet nyerni, az semmi ahhoz képest, mennyibe kerül, és mennyivel hangosabb.
A megnövekedett hibaszázalékról nem is beszélve.
(#12017) Yllgrim: Nem csoda, hogy hangosnak tűnik. Semmi hangszigetelés, hátul hangerősítő méhsejtes rács a venti körül, telibefújt HDD-keret elöl, 14cm-es ventik, elég gyenge az a kuckó.
Szerintem a 900D sem egy jó ház.Szép, meg eladja a neve, lehet vízhűtésre is jó, de léggel, halkan, tuti nem. Nézd meg inkább az én házam, azt merem ajánlani, majdnem fele, mint a 900D, viszont a lehető legcsendesebb léghűtéses ház szerintem, ami jól is szellőzik.
[link]. Mellesleg gyönyörű szálcsiszolt alumínium mindenfelé. Ja, és a tömör oldallapú az ajánlott, mert abban egy vastag hangszigetelő hab figyel az oldallapon, ami igen sokat számít. Ilyen belakva, full gyári kiépítésű ventikkel: [link]. Ja, és a passzív tápot is remekül kiszellőzteti a belső pozitív légnyomás.
-
HSM
félisten
válasz
SkyS1gn #12012 üzenetére
Ha okosan csinálod, akkor a sima léghűtéses gépen is némák maradnak a ventik.
Nálam is úgy van. A maradék zajt meg megoldja a vastag hangszigetelő hab kétoldalt.
(#12013) Yllgrim: Az Chevrolet Impalát még értem, hogy életérzés, meg csajok, meg minden, de egy vízhűtés?
Jó, hát te tudod.
-
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
SkyS1gn #11115 üzenetére
Mi csinálja nálad ezt?
h1mpi: eddig ezt nem is néztem, ha ATX vagy mATX és nem is nagyon okozott gondot mert max középkategóriás vga-k voltak benne. Na de ez a 290 hatalmas, pl teljesen ki kell vennem, ha hozzá akarok férni az első két sata porthoz mert teljesen alátemette őket
Még jó, h el vannak forgatva, mert használhatatlan lenne
-
-
-
foka
aktív tag
válasz
SkyS1gn #10599 üzenetére
Itt találhatod amit én írtam (képen a hőfok is) meg amit a többiek hozzáfűztek.
Egy kis kiegészítés.
Meg a kinézete. -
adatfalo
senior tag
válasz
SkyS1gn #10599 üzenetére
Nekem egy 280-as és egy 140-es radi van a rendszerben, az egyiken 3 a másikon 1 venti (mindkettőre kéne még 1-1), amióta két monitorral nyomom (24"+27") az Idle 34-35 fok, míg terhelve 44-46 fok.
100%-os venti mellett pedig:
idle: 30-34 fok
terhelve:42-44 fokAmíg csak a 24"-os monitorom volt, addig a terhelt gpu hőfoka kb 4-5 fokkal volt mind két esetben alacsonyabb.
-
andro93
aktív tag
-
-
-
válasz
SkyS1gn #9699 üzenetére
Ha AB-vel kiütöd a Powertune-t, akkor nem kapsz több kéket, viszont a Catalyst 3D beállítós füle is meghal ezzel egyetemben.../hiába állítasz akármit is, nem állítja be valójában, legalábbis nálam/
Ennek a hátulütője, hogy végig 3D órajelen fog menni, én így járatom, meguntam a random kékeket...
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
SkyS1gn #9695 üzenetére
Nálam konkrétan sz@rul fut eyefinityben a cf 7970GHz. Óriási hegy nagyságú mikrolagokal low fps-el megy csak, teljesen élvezhetetlen.
5760*1200 High preset DX alatt sima ügy a két kártyának, Mántli alatt meg halál van.
Én eddig azt hittem, hogy csak az új R9 szériára optimalizálták a Mantle kódot azért történik mindez de akkor most már nem tudom. -
N.Ferry
senior tag
-
Enclave
aktív tag
válasz
SkyS1gn #8801 üzenetére
Ezt nálam MPC Home Cinema alatt csinálta egyszer, amikor videót néztem volna. Én akkor 1150-ről visszavettem 1100-re a gpu órajelét, azóta nem tapasztaltam ilyesmit. Lehet, hogy az UVD feldolgozó nem bírja a túlzottan emelt órajeleket de csak tippelek, erre hátha Abu jobban tudna válaszolni...(de nálam is csak videónál fordult elő)
A Google-ben való keresésnél azt találtam, hogy már HD6xxx-eknél is előfordult ilyen bsod, volt olyan eset, ahol csak a garancia segített, mert alap órajeleken is előfordult az illetőnél, már 2-3 éve is, nem csak 290-nél, másnak driver csere segített, megint másnak a tuning visszavétele.
Mivel custom bsod kód, ezért sem a Windbg-ben, sem máshol nincs róla részletes leírás, pedig kerestem volna, már kíváncsiságból is a debug során...(ha esetleg tud valaki valamit erről a kódról, akkor ne tartsa magában!
)
(#8705) HSM
Én mindig is tudatos vásárló voltam és a számtech terén főleg figyelembe vettem, ha valami új szabvány jelent meg, majd elkezdett terjedni (elfogadott lett, mint a SATA csatlakozó), akkor kalkuláltam azzal is, ha egy hardvert tudtam, hogy hosszú ideig tervezek használni (mint egy monitort vagy hdd-t). Ezért választottam már évekkel ezelőtt DVI-os monitort csak (és ismerősök is, ha nem is tudatosan) valamint PCI-E-s hangkártyát már 3-4 éve, PCI-ost utoljára 2005-ben. PS2 sosem hiányzott nekem, sosem volt gondom USB-s billentyűzettel (igaz vezetékes, nem rádiós) sem emulátor, sem konzolos sem egyéb "low level" felület alatt.
Egy 27 éves szabvány (1987-et írtál a vga-ra) támogatását nem értem, miért kéne elvárni, mivel már a DVI utódja is itt van a displayport személyében, tehát a leváltása már elkezdődött az utóbbinak is, valamint terjedőben is van, hiszen itt a fórumban (vagy egy másik topikban de volt erről egy rövid "felmérés", valaki körbeérdeklődött) is már többen displayport-ot használnak a 290-esük monitorra való kötéséhez.Projektort sem én, sem egyik ismerősöm sem használt sosem, így erről nem tudok nyilatkozni, csak egyetemen, munkahelyen láttam, ott viszont több bemenete is volt egy ilyen eszköznek (nem csak vga).
Amúgy elhiszem, hogy bosszantó dolog tud lenni ha egy bevált, kedvelt, régi eszközt az ember nem tud tovább használni de azt már nem, hogy évekkel ezelőtt is csak és kizárólag vga bemenetes projektor és vga bemenetes lcd monitor létezett. (hacsak nem 10 éves eszközökről beszélünk)
-
-
KillerKollar
őstag
válasz
SkyS1gn #8466 üzenetére
Legutóbb is írtam hogy marad,mert nem szoktam egy generáción belül kártyát váltani.Akkor azt írtam hogy legközelebb tuti Nv lesz.De legközelebb akkor fogok csak kártyát váltani ha majd kijönnek a nagyobb maxwellek/az új radeon sorozat,hogy maradok-e a radeonnál a következő generációban vagy visszamegyek az NV-hez az majd azoknak a kártyáknak a teljesítményétől és persze az árától függ.A CF hülyeségeihez már hozzászoktam,ha lesz normális driver support és nem lesznek megint ilyenek hogy kékhaláloznak a játékok meg egyebek,akkor ez így nagyon rendben van,legalábbis teljesítmény terén egész biztosan,tényleg nem semmi amit két ilyen kártya tud Mantle alatt,szerintem simán veri a 780 Ti SLI-t BF4 alatt így Dx vs Mantle fölállásban,Thief-et még nem néztem,ha jól tudom az most jött ki,vagy most fog,viszont azt hiszem hogy ahoz is kell majd valami patch hogy támogassa a Mantle-t akárcsak a BF4,majd ha lesz ott is támogatás akkor lehet hogy beszerzem,aztán meglátjuk hogy ott mit tud a dolog,bár szerintem azért az alapban kevésbé gépigényes játék hiszen ott nincsenek ekkora nyílt terek meg ennyi történés mint BF4-ben mondjuk egy 64 playeres multiplayer meccsen.
(#8467) Malibutomi
Nekem nem tűnt fel hogy máshogy nézne ki a játék mint Dx alatt,de mint mondtam nekem a 14.1 Béta alatt el se indult a BF,úgyhogy nem tudom hogy eddig milyen volt Mantle alatt,de most úgy látom rendben van.
-
Enclave
aktív tag
válasz
SkyS1gn #8455 üzenetére
Egy dia lista is kikerült a netre, úgy néz ki a BF4 játékosok is örülhetnek majd a 14.2-es Catalyst-nak...
"Multi-GPU hangs and stutters now resolved under the Mantle codepath"
-
Enclave
aktív tag
válasz
SkyS1gn #8381 üzenetére
Miért lenne bug, ha eltérő API-ról van szó? (ha a BF4 támogatna OpenGL-t, valszeg ott is más érték lenne)
Amúgy nálam 1440p-s felbontáson (1db monitor) írt a Gpu-Z 3-3,2GB vram használatot Mantle-el, gondolom BF4-ről van szó, nálad több monitor esetén szintén nagyobb felbontásról lehet szó...
Szvsz normális ha a Mantle szabad kezet ad a vram menedzsmenthez (mintha ezt írta volna Abu valahol), akkor miért lenne gond, hogy az erőforrásokat jobban kihasználja a rendszer? (én speciel örülök neki, hogy nem "vész kárba" a sok vram) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest