- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz
Areturus #23413 üzenetére
A válaszom egyszerű, felesleges a 2 kártya, még multihoz is, full hd mellett.
Párszor már rajongtam itt a BF4+mantle+CF párossal, tökéletes a skálázódása.Igaz, most haver tanácsára 1 hete lowon játszom, mert tán még kisebb így az input lag -ezt egyelőre nem tudom sem alátámasztani sem megcáfolni, a teljesítményem viszont azóta javult, de nem venném 100%-ra, hogy csak emiatt-, de így 2-3 percenként be-be röccen a játék, amit nem nagyon értek, hogy miért van. Érdekes, hogy ultrán nem volt ilyen bajom
Drivert már hónapok óta nem frissítettem, meg semmihez sem nyúltam, lehet ideje lesz kicsit rendbe rakni a gépemet.
Más játékokkal nem játszom sajnos, így nincs tapasztalatom. -
Joshi
titán
válasz
Areturus #23406 üzenetére
A CF-el kapcsolatban van Pro és Kontra egyaránt, a gond szerintem a magas fogyasztás és az esetleges szívás egy-egy játéknál. Elég kellemetlen tud lenni ha pont az a játék nem skálázódik jól amelyikkel szeretnél játszani. Nálad tápot is cserélni kellene mert az a 650W-os táp igen csak határeset 2db 290-nek, persze ha alulfeszeled akkor elég lehet.
-
bombibmw
veterán
válasz
Areturus #23321 üzenetére
90fps 200%-on?
Szerk.:
Ja,hogy minimumon,értem.Megnéztem a BF3-at.
32-s Noshahr Canals-on 180-210fps minden ultrán.
Halálnál,menüben 120.(#23320) CsonkaImo:
4K-n elvérezne még a 2db 970 is,ha az ember maxon szeretne játszani.
1440-1600 még simán jó viszont.(#23324) HSM:
Sokkal szebb a kép szerintem. -
HSM
félisten
válasz
Areturus #23321 üzenetére
Érthető, köszi.
(#23322) Bale_E: Magasabb felbontásban dolgozik a motor vele, mint amit beállítottál, és csak a végén butítja vissza a felbontást a valódira.
(#23323) Areturus: Ettől még nem lesz 4K a FHD monitor.
Maximum a sebességét tudod tesztelni, meg valamivel szebb így a kép a visszaskálázás miatt.
-
-Solt-
veterán
válasz
Areturus #23161 üzenetére
Persze, hogy szabad...
Évek óta váltogatok a két gyártó között, hogy objektív képem legyen mindkettőről, és mivel a 780 megvan már egy ideje, így most jön megint az AMD... plusz kíváncsi vagyok már a Mantle-re is.
Kiakartam várni a 390X-t, de egy picit most elegem lett az NV-ből, és már váltanék, ha elmenne a 780 jó áron.
Pár hete, hónapja azt vettem észre, hogy minden általam játszott játék teljesen véletlenszerű időközönként beakad egy pillanatra. Nem microlag, mert van, hogy 20-30 perc is eltelik beakadás nélkül és 10-15 percnél sűrűbben nem is csinálja, de akkor is bosszantó kezd lenni.
Aztán ehhez még hozzájött az is, hogy nemrég kiderült, nem a teljes sRGB színtér volt az alapértelmezett a driverben, ráadásul állítani sem lehetett... most már lehet, de így meg cseszhetem a kalibrálást, több ezerért vihetem megint! :S És én még csodálkoztam, hogy mi a szarért kapok kalibrálásnál olyan rossz kontraszt arányokat...
-
HSM
félisten
válasz
Areturus #12078 üzenetére
Örülök, hogy sikerült.
Nekem is ez a tapasztalatom, jóféle csapágyzsírral halkabb, és sokkal tartósabb (ritkábban kell majd újrakenni, ha kell egyáltalán), mint a gyárival.
(#12079) Werkly: Igen, ez benne van a pakliban. Ugyanakkor minden kártyából ki lehet fogni hibásat, ez ellen nem véd meg semmi.
Az emberek azt felejtik el, hogy ezek a kártyák nem azért kerülnek mondjuk 150K-ba, mert olyan szuper minőségűek lennének, egy nagy túrót. Amitől ezek drágábbak, az a drágábban gyártható hatalmas GPU, a rengeteg, gyors memória, a rengeteg rétegű PCB a NYÁK-hoz, a sok jóminőségű alkatrész az erős VRM-hez, és a nagy, erős hűtők a TDP kordában tartásához. Amúgy az építési minőségük semmivel nem jobb, mint egy fele/harmadennyibe kerülő 7870.
Az meg hogy egy kalap ****, hát...
Én a legolcsóbb Giga 290 WF3-at vettem, és teljesen jó. Gyors, nem is hangos, nem is cincog, tuningolható is egész szépen. Persze, kindertojás minőségű mondjuk egy 280X Toxic vagy Vapor-X karihoz képest, de a lényeg egyben van, normális a PCB és épp elég a hűtés is.
-
HSM
félisten
válasz
Areturus #11603 üzenetére
Pedig elvileg így kell kinéznie a szétpattinthatós ventinek hátulról.
Itt egy pár kép, itt kb. ugyanezzel a látvánnyal szembesült alulról egy 5870 tulaj [link].
Pont ez a lényeg, hogy ezekben a ventilátorokban nincs zégergyűrű, amit alulról le kéne először szedni, csak simán szét lehet pattintani a megfelelő módszerrel.Itt is így írtam, hogy csak szét kell pattintani [link].
-
-
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Areturus #11144 üzenetére
Azért ésszel,az az 500-as éppen hogy,sőt én cserélnék,de ez már más tészta. (azért gpu-z-vel nézd mennyit eszik a kártya tuning alatt,mert meg tud jönni az étvágyuk
)
Ha artifactol akkor finomítgatni kell,nekem ezen az órajelen nincs,különben nem is hagynám ezen.Persze állítottam venti profilt,de abszolút barátságos a hangja,mondjuk egyébként is fülessel játszom.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Areturus #11141 üzenetére
Üdv!
Menne 1200-at is,de ahhoz már több fesz kellene,igazából azt nem is teszteltem ki eddig,csak benceztem egyet maxon.
A beállított értékek 24/7-re vannak igen,bár én ezt a profilt csak akkor kapcsolom be ha játszom,egyébként alapon megy,mert arra felesleges.
Csak a power limitet toltam ki +50%-ra se memoryra se auxra nem adtam + feszt,mondjuk ezt trixxben nem is lehet megtenni.
Tesztre ezt a hsz.-t tudom mutatni hirtelen,de ha megmondod hogy mit szeretnél tudni,látni írd meg és ha tudom megnézem.
(béeft ne kérjél,az nincsen.
)
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Areturus #10293 üzenetére
Hawaiiinfo-van megtudod nézni, hogy unlockolható e a 290-ed. Más esetben nincs sok értelme 290-re X-es bios-t rakni, nem megy tőle jobban. Amúgy itt a fórumon rákeresel a flash-re, akkor nagy eséllyel találsz hasznos infot róla.
Szerk.: Egyébként ha nem jön össze, akkor sem kell bánkódni. Általánosságban 5% körüli a kártyák közötti különbség teljesítményben, szinte észrevehetetlen.
-
HSM
félisten
-
-
andro93
aktív tag
válasz
Areturus #9832 üzenetére
Nagyon jó cpu a 4570, csak ha már ennyi pénzt szánsz vga-ra, akkor gondolom szeretnéd is kihajtani, és nem cpu limitbe ütközni. Bár én eddig csak C3-ban találkoztam vele, ezen kívül még a Tomb Raider fps droppolt, de az kb mindenkinél, sztem az nem cpu limit miatt van, de majd megnézem.
Szóval ha előre tervezel, akkor lehet megérné kicsivel többet rászánni, és venni egy húzható procit+lapot hozzá, aztán majd később egy jó tápot, de erről kérdezd meg a profikat.
Viszont ha sokkal drágább a 4670k, akkor nem feltétlenül éri meg, oyan 3 max 4k diffi még elfogadható árban szerintem, annyival azért nem tud többek a 4670k, hogy 5-7 ezerrel fizess érte többet.
(#9834) ricshard444: azért nem teljesen off ez a téma, arról van szó, hogy milyen cpu kell kihajtani egy 290et, és ezt itt a legalkalmasabb megvitatni. Itt vannak a 290 tulajok, itt van tapasztalat a kártyákkal kapcsolatban.
-
-
andro93
aktív tag
válasz
Areturus #9815 üzenetére
290et nem minden játékban fogod tudni kihajtani 4570-nel, nekem is az van, de Crysis 3-ban pl cpu limit van több helyen, ahol sok a fű (Abu írásából kiderült, hogy a cpu végzi a fűvel kapcsolatos dolgokat C3-ban).
Szerintem logikusabb lenne egy 4670k, meg egy jobb lap, ami "csak" pár ezer ft plusz kiadás, aztán majd veszel később egy jobb tápot hozzá.Én most megvárom az új generációs intel cpukat, aztán a nyár folyamán -ha kijönnek addigra- cserélem lappal együtt a 4570-em.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest