-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Erdei88
veterán
válasz
CsonkaImo #38337 üzenetére
Msi-Asus párharcban az Msi halkabb. Viszont mindkettő hűtése 70-75 fok között tartotta a kártyákat. Az Asus hallhatóan hangosabb volt. De ugye mindenkinek más a tűréshatára, nekem mindkettő belefért.
Viszont külföldi forumukon sok rosszat is olvastam mindkettőről, gondolom a rajtuk lévő gpu-tól függEgy zárójeles gondolat. RX480-ig én várnék
-
steeweegee
csendes tag
-
Dark KillerX
addikt
-
válasz
CsonkaImo #38038 üzenetére
Sajnos a VGA alatt elhelyezett venti nem er sokat, tapasztalat .
Define S (haz alja racsos ) , raktam a VGA ala 2db Lepa Bol Quiet ventit hogy tolja telibe a VGA-t.
Ugyan elertem par fok csokkenest ,de amivel nyertem 15 fokot , es sokkal csendesebb VGA ventiket az a plexi kivagasa es egy szivo venti a VGA melle : -
Fitzgerald
veterán
válasz
CsonkaImo #38038 üzenetére
Hali!
A gépet az asztalon tartom évek óta. A táp és a kártya között vágom ki majd a plexit, lehet hogy akkor két lyukat is csinálok, meglátjuk. Igen sajnos kevés a hely odalent, hiába moduláris a táp, kellenek a kábelek.
A front panel előtt nincs fan, az alapból ennek a háznak csak a "Silent" verziójában van.
Az SSD kb. két centivel van a táp fölött az SSD rackben (magasságban, egyébként ugye a ház másik oldalán, a front panel közelében), a HDD meg fölötte pár centivel.
Optikai meghajtó nincs a gépben, tehát gyakorlatilag egy szinte üres tér van azon a helyen, amiről beszélsz (ház eleje). -
-
iceool20
tag
válasz
CsonkaImo #37913 üzenetére
Igen nekem is mondták hogy a vrm 110-fokig még rendben van ennél a vga-nál de e szerint e teszt szerint sem ment 70-fok fölé
[Prohardver]
De akkor nem birizgálom
Köszi a választ! -
dobobazsy
őstag
válasz
CsonkaImo #37539 üzenetére
és itt nem áll fenn az a lehetőség, hogy majd enyhül? a gtx 970-emnél mintha mérséklődött volna a ciripelés mértéke.
#37540 Erdei88: az msi gaming app-al állítható ilyen, viszont akkor sem a gyári órajelről beszélünk ami az alap, hanem arról amire állítja. például ha megnézel egy gpu-z képet, látod, hogy a default clock 1100/1525. ugyan ez nálam 1080/1500. igazából nem lényeg, mert a gpu-t már eleve 1100-on kezdtem járatni, a memóriát is gondolom meg tudom húzni azzal a 25(effektíve 100) MHz-ecskével, csak nem tudtam, hogy ebből van több változat.
#37541 mpierre: erre az egyetlen mód az msi gaming app? vagy más lehetőség is van?
-
GRaul
őstag
válasz
CsonkaImo #37346 üzenetére
Koszi a gyors valaszt. egyébként fullhdhoz elég egy 380as kártya is? nem gond, ha nem ultra beallitason viszi, hanem "csak" highon
Omli85: most hozzá tudnék jutni pont két XFX 380es kártyához ugy h a 390esem eladom.
Konfigom az adatlapomon. Ahogy neztem egy 650es jo minosegu tap eleg is lenne. -
Habugi
addikt
válasz
CsonkaImo #37099 üzenetére
A tavalyi nagy "6700K hiány" időszakában volt a platform váltásom, vártam cirka 6 hetet és meguntam így lett 6600K, kicsit tartottam tőle hogy kevés lesz de végül rácáfolt erre a félelmemre.
(#37100) Tomdriver:
Hiába csak "virtuális" szálak, a FS úgy néz ki nagyon hálás értük!
Azért az a ~40% Physics amit a 6700K-tól kapok elég cudar..
(#37102) Picco:
Hogyan keveredtél AMD cpu vonalra az elmúlt pár post mentén haladva?!
Egyébként egy kellően húzott Vishera egy szálon ott van mint nálad a Xeon(ok), 8szálon tudják FS-ben a 10k Physicset, össz scoreban pedig eche annyit mennek 390 kíséretében mint a tiéd, szóval ha már így felmerült benned a gondolat ne féltsd az AMD procikat, amíg te elégedett vagy a Xeonnal az FX/Visherások is elégedettek lesznek..
Ha bővebben érdekel FS-nél maradva, érdemes rákeresned hackeeeee & mackosajt eredményeire.
-
Picco
addikt
válasz
CsonkaImo #37096 üzenetére
Trollolo: 2x X5675 @ 12x 3329MHz (Turbo) 290 @ 1040/1300
Vicces h mivel mindket procinak sajat chipsete es memoria vezerloje van, 3D mark "csak" 24g memoriat latottNem birtam ki es kivancsisagbol lefuttattam en is, meglepodtem az eredmenyen. Habar vegso score-ba odavert a konfigod es biztos vagyok benne hogy nagyon sok jatekban van valos elonye, de 3D mark ugylatszik kezel 12 magot. Nemsokara belovom a HT-t is, puszta kivancsisagbol.
-
edem20
csendes tag
válasz
CsonkaImo #37035 üzenetére
Egyébként nem lett 100%-os a rendszer.Sajnos a biosba nem tudok belépni mivel bekapcsnál egyböl a Windows 10 töltö képernyöje jön be.Elötte semmi más.
Szerintem kompatibilitási problémák vannak.
Ugy is tervben van az alaplap csere.Addig kibirom bios nélkül.
Egyébként ti milyen alaplapot ajánlotok hozzá? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
CsonkaImo #36974 üzenetére
Semmi koze nincs a power limithez.
A Crimsonban behoztak egy uj agresszivebb energiatakarekossagot, ami kicsit tul jol sikerult, es sokaknak akkor is alacsony marad az orajel mikor fullon kellene menjen a kartya jatekok alatt. Ezt lehet kikapcsolni ezzel a kapcsoloval. -
-
válasz
CsonkaImo #36836 üzenetére
Na majd megnézem, mindent maxra húztam, csak vsync off, így stabilan 60.
pcsabat: Akkor gondolom ezeknek egy tuningolt cpu-val sem oldódnának meg? Én is arra gondolok, hogy ez szoftveres, nem a hardver a kevés.
Serious sam 3 azért annyira nem hú de nagy szám grafika, hogy indokolt legyen a kevés fps.
Bratilla95: Köszi, este majd megnézem.
-
valenc
tag
válasz
CsonkaImo #36568 üzenetére
Akkor ez így rendben van és nyeljem le? Érdekes mert minden más játék teljesen jó. De azért fura mert pl operation lockeren szokott nekem mindig leesni ami szerintem nem is olyan proci igényes pálya. Tudtok valami játékot ami eszi rendesen a procit? Gta 5 pl teljesen jó pedig azt hittem ott is szar lesz. Érdekes mert itt írja a srác hogy neki 970-el is volt ilyen probléma. Nekem azzal nem volt sőt 780-al se igaz azok alatt 2600k volt. Meg hallottam erről hogy az amd kártyáknak nagyobb a proci igénye ezért gondoltam hogy esetleg ez a húzott gluftown már kevés neki.
-
-
válasz
CsonkaImo #35479 üzenetére
Ket kulonbozo geprol van szo, MSI AB vel nem tudunk power limitet tolni,en megoldottam MSI Gaming appal, erdekes modon ha ott beallitom a gaming vagy OC-t akkor stabil 1040 / 1060 orajelen megy. De Nitrohoz ez nyilvan nem jo. Semmi koze a cpu-k hoz
Esetleg Trixx jo lehet neki? anno meg a 7950 emhez hasznaltam ott fasza volt. -
NandoXXL
senior tag
válasz
CsonkaImo #34063 üzenetére
Marketingen kívül
valami személyes tapasztalat? Nálam sajnos nem működött megfelelően a dolog régebbi drivernél r9 290.
Esetleg valakinek van FRTC tapasztalata (ha jól működik, melyik driver)?Érdekes lenne látni mennyit hoz a hőmérsékleten, zajon különböző kártyáknál -
Jani18
aktív tag
válasz
CsonkaImo #33946 üzenetére
Már hivatalosan is kint van. Radeon Software Crimson Edition
-
Fr3eWar
őstag
válasz
CsonkaImo #33668 üzenetére
Felraktam az afterburnert, és teszteltem, igazából úgy láttam hogy magas hőfokon így-is úgy-is maxon megy a venit, viszont ami fura volt, hogy az afterburnerben a max elért hő csak 80fok volt, míg a cpuid hwmonitor-on ahol eddig néztem 90fok tehát 10fokkal többet mutat adott pillanatban.
Melyiknek lehet hinni? -
Omli85
őstag
válasz
CsonkaImo #33465 üzenetére
Én még mindig azon véleményem mellet vagyok, hogy az AMD a Mantle projektel csak kiugrasztotta a nyulat a bokorból, hogy végre legyen valami a DX11 helyett ami végre normálisabban bánik az erőforrásokkal és ezáltal az ő hardvereik is gyorsulnak.
Azt sem kell elfelejteni, hogy nem csoda ugyebár a DX12 tehát nem az NV kártyákra fog az AMD 20-30%-ot verni hanem saját magához képest fog annyit feljavulni. Ami azért hosszútávon ár teljesítmény viszonylatban már igencsak kedvező piaci helyzetet teremthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest