- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lemaitre
tag
válasz
PepLogan #37132 üzenetére
Szia!
Annyira nem rossz kis kártya, de viszont kicsit meleg és terhelés alatt sem valami halk, de ha fülesben játszol akkor nem fogod hallani. De végül én is azt mondom hogy az a plusz 10 ezer megéri a Sapphire-ért ahogy mondják a többiek.
(#37133) Tomdriver: Feszültséget lehet rajta emelni Bios szerkesztéssel, viszont nincs benne valami nagy tuning potenciál nálam 1100mhz-et nem bírt futni 1,325V-al
De még majd próbálgatom még ezt
-
Lemaitre
tag
válasz
LLKobe #36791 üzenetére
Nálam ez jött ki az alap 1025Mhz-el, ugyanaz a 8.9 Min FPS
Ui: Nézegettem most egy kicsit hogy mi lehetett ez és azt vettem észre amikor rákattintasz a Benchmark elindítására akkor droppol le hirtelen ennyire az fps (a kamera hirtelen odaugrik). Ha utána többször elindítom akkor nem droppol le ennyire másodjára már nekem is a Min Fps 27,1 lett -
Lemaitre
tag
Sziasztok
Pár napja sikerült lecserélnem a processzoromat a cpu limit miatt és kb. 3 hétig a dobozban állt a kártya ez idő alatt lehetséges hogy a paszta hőátadó képessége elavul? A gyári pasztát már előtte lecseréltem egy Thermal Grizzly Hydronaut-ra amivel nem volt gond előtte és most ezeket a hőmérsékleteket produkálta .. :
Most egy Arctic MX-4 re cseréltem le így a mostani állás :
A kérdésem a Giga tulajokhoz menne hogy nekik 3dmark lefuttatása alatt mit produkál a kártya? (60%-os ventilátor használattal) -
Lemaitre
tag
válasz
komi77 #36212 üzenetére
Vedd fel a ventilátort 60-65%-ra még úgy sem annyira hangos és nézd meg az eredményeket. Nekem is melegít egy kicsit a házon de annyira vészesen nem (annyi hogy én gyári beállításon használom-használtam processzorcserén vagyok így most mást nem tudok mondani), egy CM K380-ban.
-
Lemaitre
tag
válasz
Speed® #35307 üzenetére
Játék közben maximum 84 fokig megy a gpu, furmark-al pedig 85 ig maximum. Ez még tűrhető én úgy tudom, vagy nem jól tudom?
De mint mondtam ez az egyetlen játék ahol eddig ilyen problémám volt szóval lehetséges hogy a játék bugosígy 1000mhz-en is beugrik pár percenként 1x de az már gondolom nem probléma.
-
Lemaitre
tag
válasz
Speed® #35298 üzenetére
Mégsem csak azon a két beállításon múlik hanem egyszerűen összevissza ...
Ha kikapcsolom az AA részt ha leveszem legkisebbre ennek mind1 néha kicsit csinálja néha nagyon. Amikor frissen indítom a játékot és akkor pár percig mindenféle beállítással tökéletesen megy de kb 5 perc után fakereszt az egésznek.
Bezzeg most néztem a Dirt Rally-nak pedig semmi baja akkor csak a játékkal lehet valami gond
Egyébként ha nagyon kicsit csinálja és úgy játszok attól lehet bármi féle baja később a kártyának? -
Lemaitre
tag
Sziaszok
A mai nap feltettem a Metro Redux-ot és az lenne a problémám hogy a 2033-ban High és 2x SSAA-n fekete pöttyök jelennek meg.
Érdekes mivel semmi OC nincs és ezen kívül egyik játékban sem tapasztaltam ezt a problémát, sőt furmark stress-teszt-nél sem, még egy dolog ha a quality-t vagy az SSAA-t átállítom másra akkor rögtön nincs semmi baja az egésznek.
Valami ötlet hogy mi baja lehet?(remélem nem a kártyának van baja)
-
Lemaitre
tag
A gpu-nak a 70-80 fok nem fog megártani semmiképpen, de ha neked is fx procid van annak már bizony sok nagyon a 80 fok. Ha a mostani ventilátoraiddal valahogy úgy megtudod csinálni hogy 70 fok alatt maradjon a cpu az úgy már tökéletes és használhatod is. Nekem is játék közben nagyon max a gpu 80 fok a cpu pedig 65-70 fokon van.
-
Lemaitre
tag
Szia
Ugyanaz a gépházam van mint neked.
Felül : SickleFlow 120 2000 RPM Blue LED (kifele)
A vízhűtés is kifele vezeti a hőt és a videokártya alatt a kis 6cm-es ventilátor is kifele, a plexi oldallapon nekem nincs ventilátor és a többi mind befele viszi nálam ez nagyjából megfelel.
Ventilátor amit ajánlok neked : CM SickleFlow van egy kis hangja de amilyen mennyiségű levegőt befúj az kárpótol érte és marha jól néz ki -
Lemaitre
tag
Esetleg nem lehet hogy a procin is húztál és amiatt állna le a gép?
Nekem egy Cooler Master B600-al fut a rendszerem és nálam tökéletesen megy minden.
Ha mielőtt kikapcsoltam a gépet keményen megterheltem valami játékkal vagy aida64 nekem is meleg a backplate a kártyán szerintem ez nem probléma. -
Lemaitre
tag
Nekem is ugyanaz a kártyám van mint neked nálam jól üzemel a gyári beállításokon a kártya
Idle-ben 45°C körül van a kikapcsolt ventilátorokkal ami 60 fok után kapcsol be és folyamatosan emeli a fordulatot.
Furmark gpu stress test-el 80°C körül jár ami még türhető szerintem.
Egyébként ajánlom h játék közben mindig monitorozd játék közben mert ezekben a mai driverekben nem lehet bízni.
Mind a kettő táp kábelt dugd be! -
Lemaitre
tag
Sziasztok
Nem rég észrevettem hogy a kártyám coil whine hangokat kezdett kiadni magából
Ez ugye nem azt jelenti hogy haldoklik a kártyám vagy valami ilyesmi ?
Észrevettem hogy furmark 1280x720 felbontáson dynamic camera beállításon a leghangosabb a kártya de hogyha már az anti aliasing-ot is 8x msaa-ra állítom akkor nem ad ki hangot se.
Ugyanez a hang Fallout 4 betöltésnél a megjelenő tárgyaknál amit lehet forgatni akkor is csinálja ezt a hangot de nem tudom hogy mitől lehet.
kártya: Gigabyte R9 390
táp: Cooler Master B600 (ez lenne kevés neki vagy mi lehet a probléma?) -
Lemaitre
tag
válasz
Habugi #34460 üzenetére
AMD fx 6300 4.72 ghz-re húzva nem hajtaná ki? végül is lehetséges hogy az a gond
Egyébként mit ajánlanátok? Intel i5 6600 az eddigi kiszemelt vagy ti mit ajánlanátok ilyen árban még esetleg FX 8350 amit nézegettem, maximum i7 4820K. Az intellel csak az órajel és a magok száma aggaszt ezért kérdem. -
Lemaitre
tag
válasz
GeneraL_XTX #34452 üzenetére
Kipróbáltam 60%-on és ez sem tűnik rossznak 1 óra gta v után is 70 fok volt a maximum amit mért az afterburner. Igaz 3Dmark Firestrike Ultra-ban a demo-ban 80 fokig ment maximum 70% ventihasználatnál pedig 77 szóval lehet hogy maradni fog a 60%-os használat
. Engem egyébként 100% venti használat sem hiszem hogy zavarna mivel amikor játszok mindig fejhallgatóban tolom így nem nagyon hallok sok külső zajt, ha meg videó akkor meg néha leveszem alapra amivel a venti ki is kapcsol de én már hozzá vagyok szokva ehez szóval 60-70 sem zavart. (Amúgy mennyire figyeljek oda amit már tényleg ne lépjen át semmi féle képpen a kártya? 85-90 °C?)
Egyébként a gta v ben találkoztatok már olyan buggal hogy beállítok 1 pontot a GPS-en és nem mutatja a gps a vonalat csak a pontot és ha a pont neki jó irányba fordulok csak akkor mutatja a pontos útvonalat ugyanez a probléma bent van nekem Fallout 4 ben is. A másik dolog pedig az miért van hogy fut a gta és néhány helyeket egyszerűen lemegy a gpu clock ilyen 600-800 mhz-re és ilyenkor még a 60 fps sincs meg ez driver bug lenne? Crimson 15.11 van bent ez az első driver a kártyán mióta megvan és nem tudom h az előzőek is csinálják-e vagy bármi. -
Lemaitre
tag
válasz
pcsabat #34442 üzenetére
Gigabyte R9 390 8GB GDDR5 GV-R939G1 GAMING-8GD nekem is ez van és szerintem nem annyira rossz
70%-ra beállítva a ventiket 80 fok alatt tudják nálam tartani a hőmérsékletet és ezt még észre se veszem mivel a többi venti hangosabb nála a gépemben. Tuningot nem nagyon próbáltam mivel ehhez nem nagyon értek de nekem 1075 mhz-nél 3dmark firestrike ban voltak bugok de csak a core clock-ot állítottam a többihez nem nyúltam viszont 1060 mhz-en tökéletesen lefutott. (igaz ez teljesen lényegtelen de rohadt jól mutat plexis házban)
-
Lemaitre
tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg nekem a Gigabyte R9 390 és szerintem annyira nem rossz mint mondtátok
65-75%-on még lazán törhető a ventilátor hangja, igaz 100%-on már tényleg van.
Egyébként 85-90 C° fok még törhető a kártyának nem (csak odafigyelésképp kérdezem)? Még eddig 1x sem ment fel 80 C° fölé a 65%-os venti használattal szóval akkor ez így jó nem?
Egy kis 3dmark-ot lefutattam egyenlőre még csak a procit húztam meg de szerintem elég is lesz az majd max később a kártyát is
[link] -
-
Lemaitre
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a Gigabyte R9 390 miért olcsóbb majdnem 12 ezer forinttal mint pl, az Msi R9 390? Ugyanis egy ilyen kártyat szeretnék venni es nem tudom h megéri-e az msi a plusz 12 ezret (az hogy halk vagy hangos nem érdekel se az OC)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged