-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz
->Raizen<- #38087 üzenetére
Ha teljesítményben nem is (nem sokkal), de hőtermelésben remélhetőleg jobb lesz a Polaris. Gigabyte-ot jobb, hogy kihagytad.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6459 üzenetére
De te legalább be tudtál lépni! Én a megvétel óta szenvedek a fekete halállal és nem tudtam megoldani. 64-es Win 7 és 8.1 alatt is csinálja nálam. Frissen telepített rendszer, legújabb driver és frissítések, power limit + 50% majd pár perc játék és onnantól folyamatosan meghal az asztalon a kártya. Utoljára már a bios-ban is feketét dobott. Azután meg már képet sem adott hiába indítottam újra a gépet mert mire elért a Win betöltő képernyőjéhez már el is dobta a képet a monitor. Sőt ha bármelyik esetben terhelés után megnyitottam a CCC-t azonnal elment a kép. Hétfőn viszi a garifutár vissza Ipon-ba. 130 +ért jó vétel volt. Remélem kicserélik nekem, mert ha nem akkor átmegyek rajta kocsival.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Gyorsan elrepült a Next.Gen PC felett az idó
-
Devid_81
félisten
válasz
Olvastam, hogy sok bajod volt, viszont voltak win 8-as szenvedesek is ha jol latom.
Nekem nagyon regota nem volt AMD procim, egyszeruen csak azt nezem melyik alkalmas arra amire nekem kell...majd kisirt szemekkel megveszem a felaras intelt, es onnan tudom egy ideig jo vagyok.
Pontosan nem tudom mi lehetett nalad a baj...nekem szerencsemre minden okes...leszamitva, hogy a Afterburnerrel kezdek osszeveszni, de ugye itt most tuning...ami mar egy masik szivasi lepcsofok -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Ha eladod mielőtt kiderülne mit tud igazán akkor mi a fenének vetted meg?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
-
Xirtam
veterán
válasz
??
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6045 üzenetére
Szia. Ha még nem sikerült megoldanod a problémát akkor leírom, hogy hogyan kell. Én épp tegnap futottam bele Crysis 2-nél. Asztal jobb egérgomb képernyőfelbontás, majd speciális beállítások. Azon belül monitor fül majd a képernyő frissítési gyakoriságnál beállítod a legkisebbet ( 25 hertz ) amit kiír majd elfogadtatod. Ha ez megvan, akkor Catalyst Control Centerben a saját digitális síkképernyőm menüben megkeresed a méretezési beállításokat és a csúszkát feltolod 0 %-ra. Ha ezt megcsináltad, akkor ugyanezt végig kell csinálnod a képernyő frissítési gyakoriságnál lévő többi értéknél is( 25, 29, 30, 50, 59, 60 hertz ). Kiválasztod a következő frissítési gyakoriság értékét, és ahhoz is beállítod a méretezést a CCC-ben. Ezt meg kell csinálni mindegyik értékhez és utána jó lesz. Azóta nálam nincs ilyen probléma semmilyen játéknál sem.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
->Raizen<- #5986 üzenetére
Ami kinnt sincs, csak leaked verzió, ráadásul ez csak belső nevezés, 14.1 a rendes amikor megjelenik.
Már igen jönnei kéne a drivernek nem?!
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #5982 üzenetére
Van 13.12 WHQL, ez a legfrissebb, miért a bétát használod?
-
válasz
->Raizen<- #5982 üzenetére
8.1-gyel nekem sem volt szerencsém, vissza is álltam 8-ra, bár nálam nem Driver gondok voltak, hanem Support és a kis változtatások sem az előnyömre váltak.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
->Raizen<- #4868 üzenetére
Nekem eyefinitynél jól fog jönni!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<- #4749 üzenetére
Amennyit manapság húznak rajta az még nem gond. De egyik gyártó sem mer komolyabb órajelet bevállalni. A max. feszültséghez meg nem nyúlnak. Az első Mantle demók világosan mutatják, hogy a feszültségemeléssel és a magas tuninggal lassabb a hardver, mint a gyári vagy gyári közeli órajelekkel és nem piszkált feszültséggel.
A lényeg egyébként az aktív TDP limit.Nehéz a gyártóknak felfogni, hogy lesz egy olyan API, ami képes 80-90%-ra is kihasználni egy hardvert. Eddig a 40-50%-ra voltak berendezkedve. Ezért volt az a sok durva gyári tuning. Végtére is a DirectX még ma is sorosan küldi a parancsokat a GPU-nak, holott mondjuk a Hawaii már párhuzamosan 65 parancsot is képes fogadni.
-
Asbee
veterán
válasz
Nem, új biost kapnak és 400-500 Mhz-re vissza veszik majd az órajelet.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
na igen,ezt a témát boncolgattam én is múltkor,hogy akkor minek csinálnak gyárilag oc-zott 290-ket,meg akkor miért készítenek costum hűtést,ha tulajdonképpen a 95fok a jó nekik
Nekem még mindig ködös ez az egész -
válasz
->Raizen<- #4743 üzenetére
Nem annyira, akkor kellett az a plusz pénz, amit kivettem a 290X-ből, plusz azon volt csavar matrica. Szóval nem, nem volt felesleges kör.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #4710 üzenetére
Jó lesz az 105-nek is, de Hardveraprós témát ne itt beszéljetek meg.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
->Raizen<- #4710 üzenetére
azt még tedd hozzá,hogy az ref.
-
mclaren-d
aktív tag
válasz
->Raizen<- #4663 üzenetére
Igen
-
Bossi
őstag
válasz
->Raizen<- #4596 üzenetére
Nekem a GTX480 99fok volt többször is
ref hűtéssel
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #4588 üzenetére
Még nem próbáltam feszemeléssel mit tud, de +100mV-al már 1250mV-ot kap. Ilyen feszen gondolom már előbb eléri a 95fokot és akkor már tényleg visszaveszi az órajelet.
(#4589) N.Ferry: Én sem hamarkodtam el, pont az itt olvasottak alapján nem is akartam egyáltalán ilyen kártyát venni. Aztán egy ismerősöm vett, és volt lehetőségem nála tesztelni, akkor jöttem rá hogy valójában milyen a kártya. Egyből meg is vettem tőle egyet...
-
Bossi
őstag
válasz
->Raizen<- #4546 üzenetére
+1 win7 és win8 alatt is játszottam a BF4-el semmi hiba...
-
monguz82
tag
válasz
->Raizen<- #4511 üzenetére
A Peter-nél is külön keretre mentek a ventik, gondolom az új verzióval sem lesz másképp. Ezért lett nekem is inkább AC Xtreme III feltéve, mert a Peter miatt nem fért volna be a hangkártyám.
-
MastR
tag
válasz
->Raizen<- #4509 üzenetére
Nem tudtam, mert én nem használom a Trixx-et, de megmondom őszintén tegnap amikor alulfeszelve ment a kártyám úgy éreztem magam mintha éheztetném szegénykét
Szóval nálam inkább megkapja ami jár neki
GPUTweak-el feszeltem alul
-
Daszkalosz19
aktív tag
válasz
->Raizen<- #4511 üzenetére
Korábban én is szemeztem evvel.a hűtővel és.nekem is eszembe ötlött a venti elhelyezése. Nem látok semmi felfogatási pontot
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
->Raizen<- #4156 üzenetére
Hardveres védelem van. Nem tudod leégetni vele. Ezeket már a mantle-t figyelembe véve tervezték.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4156 üzenetére
Én a BF4-töl még nem várok csodát, nem igazán fogja kihasználni még fullban szerintem.
Mondjuk nem is játszom vele
A többi majd érkezö jobban érdekel. -
válasz
->Raizen<- #4153 üzenetére
[moderálva]
Csak én látom kb esélytelennek, hogy még idén Mantle-s BF4 érkezzen?
[ Módosította: radi8tor ]
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3893 üzenetére
-
monguz82
tag
válasz
->Raizen<- #3870 üzenetére
Nálam nem volt semmi probléma szereléssel, bár memóriákra nem pakoltam fel a kis vackokat, 2 óra BF4 után is éppen csak langyosak voltak. Arra viszont figyelni kell, hogy a bordák rögzítéséhez adott "ragasztó" kötési ideje tényleg legalább 1 óra. Ez a ragacs inkább valami gumibázisú valami, könnyen le lehet takarítani, ha arra kerülne a sor. A ventit viszont fix 7V-on érdemes használni, akkor még halk és van megfelelő légáramlás is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
->Raizen<- #3870 üzenetére
4 memória borda hiányzik + egy kis anyagminőség: [link]
+ nálam elégett a venti vezetéke is... végül a kukában landolt, csak idegeskedést, kínlódást és -17e Ft-ot hozott... és már nincs is mire feltenni
-
Goldmen75
őstag
válasz
->Raizen<- #3764 üzenetére
Minjá jönnek a custom hűtősök, várd meg, vagy jobb lesz a rábarkácsoltaknál, vagy nem
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3760 üzenetére
Ez engem is érdekel. Mert ha jól emlékszem Abu azt mondta, hogy a ref kártyák néha jobb minőségű alkatrészből állnak mint az egyediek. Lehet tévedek. Mert ha tényleg így van, lehet nem is cserélem majd le DCII-esre hanem rakok rá egy egyedi hűtést.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Ezzel a hűtővel is jó lenne a 290-es kari. [link]
-
Goldmen75
őstag
válasz
Keress rá a nevem alapján, fogsz találni bejegyzéseket erről!
Én MK-26-ot akartam de qrva magas, alig lenne pár ház amibe belefér... -
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3725 üzenetére
De ez ÁNUSZ!
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3715 üzenetére
119.500-ba szereztem. De őszintén nem nagyon érdekelt. Ez a kártya volt a vágyam.
Ha meg kijönnek a DCII-es hűtéssel szereltek majd eladom.
-
válasz
->Raizen<- #3642 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz
->Raizen<- #3618 üzenetére
OC-t nezz man, kivancsi vagyok.
-
janos666
nagyúr
válasz
->Raizen<- #3630 üzenetére
Az ügyeletes vagy örökös szerintem jobb szavak lennének erre, mivel nem párhuzamosan túlszárnyalta, hanem kiléptek fölüle.
Bár a saját egyedi véleményem szerint már mindenki túlszárnyalta Carmack-et, aki a DOOM3-étól jobb motort csinált, pedig olyan azért szerintem volt pár. Noha csak abszolút értelemben, nem relatívan, mert talán egyszerűbb nagyokat ugrálni a rögös úton, ha valaki legalább azt megmutatta merre van az az út, mint kvázi a nulláról felépíteni valamit. De a lényeg, hogy akkor gyönyörködtem utoljára valamiben, amihez köze volt, mikor még a félkész DOOM3-at nézegettem. Mikorra megjelent a végleges DOOM3, akkor már az sem tetszett annyira, mert addigra láttam a félkész Half-Life 2-t is, ami nem sokkal a DOOM3 után meg is jelent, és szerintem nem csak játék (ami itt kevéssé érdekes), de összességében vizuális élményben is agyonverte. Mindkettő sokat késett, de a DOOM3 túl sokat, na meg ahhoz képest arányaiban szerintem nem jobb, de rosszabb volt a gépigénye. A HL2 nagyon szépen ment még DX8.1-ben és az FX-eken is (Radeonok-on pedig 9.0-ban is még szó szerint szebben), a DOOM3 hiába volt OpenGL "mesterkézből", se minőségben, se teljesítményben nem váltotta meg a világot jobban, mint a Valve motorja.
A Rage-ről meg szerintem ne is beszéljünk. Egy nagyon elkésett techdemó. -
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3619 üzenetére
Kíváncsi leszek az eredményre. darky@ majd a beállításaidat elmondhatnád. Mert ahogy látom 1:1 megegyezik a rendszerünk!
-
válasz
->Raizen<- #3616 üzenetére
Nálam 3D-ben is...
Kend el a száját.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
->Raizen<- #3579 üzenetére
Megvan. KATT
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
->Raizen<- #3579 üzenetére
Van egy progi amivel meg tudod nézni hogy unlockolható-e. Fentebb már linkelték. Most mobilon vok ha nincs meg majd beillesztem neked.
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #3566 üzenetére
Szerintem a combined teszt széjje szaggat ezekkel is....!
-
HoReSz1975
őstag
válasz
->Raizen<- #3521 üzenetére
Mondjuk egy R9290 125e belefér max
-
válasz
->Raizen<- #3451 üzenetére
Ha a lapon sem világít a led, akkor a lap nem kap a táptól áramot, vagy a lappal van grimbusz.
-
adatfalo
senior tag
válasz
->Raizen<- #3451 üzenetére
Lehet kifogják moderálni a hozzászólásod, meg az enyémet is. Te raktad össze? Táp hátulján nincs lekapcsolva?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #841 üzenetére
Erre találták ki a custom hűtéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest