Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ALONSO11 #41644 üzenetére
nem igaz. prohardver teljesen független szerintem. Abu-ra is akkoriban ragadt rá, hogy AMD párti, amikor az nvidia-n gúnyolódott az átnevezései miatt pár éve. (szerintem teljesen jogosan, mert az nvidia abban az évben kb semmi újat nem is mutatott fel, csak a tavalyi kártyákat címkézte át ram duplázás mellett). azóta nem volt ilyen (most is átcímkéznek, de nem teljes generációkat). én nem vettem észre jelentős különbségeket a PH-s tesztek és a külföldi tesztek között. leírták azt is, amikor az nvidia-nál volt a legerősebb egychip-es kártya, és szidják az egyes amd kártyákat is, ha túl vannak árazva. ha megnézed az mostani összefoglalót, a mantle-t, ami -- ha igaz -- kb pár generációváltással ér majd fel, egy szinten kezelik a g-sync-kel, ami azért -- szerintem -- nem egy forradalmi dolog, pláne, hogy monitort kéne cserélni hozzá. (arról nem is beszélve, hogy az intel egyetlen sorrendhelyes átlátszóság funkcióját kb még ezek előtt említik, pedig alig támogatja valami és tényleg csak egyetlen -- mégha nagyon is vágyott -- funkció.
a cpu / apu összehasonlításoknál, meg aztán tényleg nem ajnározzák az AMD-t.
én azt érzem, hogy Te vagy (kicsti, vagy nagyon) nvidia fan és mivel itt nem kapod meg a lelki megerősítést, hogy jó a világnézeted, ezért mindenki mást nevezel elfogultnak.
(mielőtt eszedbe jutna, volt nvidia-m is -- sőt van is, csak tegra 3 -- imádtam az nforce-os nf7-s -em, de most épp AMD/Ati-m van és a mantle miatt most nem váltanék)
-
válasz
Steve198310 #41584 üzenetére
igen. jelenleg az egyetlen hiba, hogy a firefox menüsáv helyenként átmegy sakktáblába, de tudomásom szerint ez egy ismert Firefox vs AMD driver vs Windows frissítés eredménye és már foglalkoznak vele a Mozilla-nál. (kétszer jött elő és csak csúnya, nem takart el semmit.)
ezen kívül rendben működik, csak egyre jobban félek. Neked mit mondtak hardverker-ben, mennyi idő a garancia?
-
válasz
Steven #41489 üzenetére
ha nem akarsz biost frissíteni
nem tud, mert nincsen még frissebb.@(#41491) Steven
ha a nem gyári bios-on azt érted, hogy magának szerkeszt egyet, akkor az sajnos nem működik. a 39-es és 41-es bios között vbe7-ben pl. nem látszik különbség, csak a verziószámban (frekvenciák, feszültségek egyeznek)
-
az adapter name rész lehet nálad különbözik, az egyel feljebb lévő mappában a profiles.xml-ból kell kinézni a helyes értéket. (igazából onnan is kimásolhatod az egész részt, de ügyelni kell arra, hogy az xml szerkezet a végén ugyanaz legyen, mint amit az előző hsz-emben látsz.)
és persze manuálisan kell megadni az értékeket, ez előző hsz-ben véletlenül pont a gyári beállításokat hagytam benne, első körben én a memoryclocktarget want_0-t szerkeszteném 30000-re (300MHz)-re.
(érdemes kipróbálni a 45000-et is, nekem avval szinte folyamatosan remegett a kép)
-
válasz
Frozzy #41485 üzenetére
frissíts vbios-t és használd a 13.12-es catalyst-et. ezek megoldják, mostmár nagyon úgy tűnik. így nincs szükség a frekvenciaemelésre.
jah, hogy a giga még nem adott ki update-et.
akkor a következőt akarod csinálni.
catalyst-ban létrehozol egy profilt valamilyen néven (xyz), utána megnyitod az xyz.xml aC:\Users\<windows felhasználó név>\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles alatt és belemásolod ezt:
<Profile>
<Caste name="Graphics">
<Groups>
<Group name="Overdrive5">
<Feature name="TimeUnlocked" />
<Feature name="OverclockEnabled">
<Property name="OverclockEnabledProperty" value="True" />
</Feature>
<Feature name="AutoTuneSupport" />
<Feature name="CoreClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="30000" />
<Property name="Want_1" value="107000" />
</Feature>
<Feature name="PowerControl_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="15000" />
<Property name="Want_1" value="140000" />
</Feature>
<Feature name="CoreVoltageTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="875" />
<Property name="Want_1" value="1225" />
</Feature>
<Feature name="MemoryVoltageTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="0" />
<Property name="Want_1" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedProtocol_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="FanSpeedProtocolProperty" value="Percent" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedAlgorithm_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want" value="1168" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want" value="36" />
</Feature>
</Group>
</Groups>
<Adapter name="PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Aspect name="Overdrive5" />
</Adapter>
</Caste>
<Caste name="Fuel">
<Groups />
<Adapter name="FuelAdapterUDID" />
</Caste>
<Caste name="Platform">
<Groups />
<Adapter name="PlatformAdapterUDID" />
</Caste>
</Profile>ha ezekkel a beállításokkal nem jó, akkor a CoreClockTarget és a MemoryClockTarget Want_0-s value-it akarod átírni. a 15000 jelent pl. 150 MHz-et a végén a fájlt írásvédetté teszed és catalyst-ban kiválasztod az xyz profile-t (rákattintasz az oldalsávban).
lehetséges, hogy az AMD overdrive-ot is engedélyezned kell (nekem alapból volt, ezért nem vagyok biztos)
-
válasz
Pancsermeste #41411 üzenetére
fan profile-t. egy csomó %-on "lüktetően búg" ezért egy olyan profilt vettem fel, aminél ezeken a %-okon nem sokat tartózkódik a venti.
ezt persze lehetne windows-os sw-ból is, de én jobban szeretem, ha az ilyenek minél mélyebben vannak beállítva. pl. már boot közben is működik, nem fut emiatt még egy progi, win telepítés után is megmarad, stb.
-
válasz
Steve198310 #41378 üzenetére
39-es akart lenni az a 31 szerintem. nekem is 39-es bios volt rajta, tegnap frissítettem 41-esre (aztán meg a moddolt 41-esre),
egyelőre hibamentes, de nagyon fosok, hogy nálam is ki fog jönni a feketeség.pont amíg írtam ezt a hsz-t, ugrott egyet a képernyő. ennyit a 41-es bios-ról (és a 13.12-es catalyst-ről)...
-
válasz
proci985 #41315 üzenetére
a sima amd overdrive-os manuális felülvezérléssel az a baj, hogy nem adaptív. ha teljes profilt lehet megadni (mint pl. amit én csináltam korábbi hsz-ban leírtan, a bios szerkesztésével), akkor megmarad az hőmérséklet szerinti automatikus szabályozás és mégis belőheted, hogy alapjáraton hogyan menjen.
egyébként lehetne két venti, csak kicsit távolabb kéne rakni őket (és ellentétes forgásiránnyal), hogy nem egymásba ütközzön a két légáram.
-
válasz
Steve198310 #41286 üzenetére
azt tudom, hogy Te hardverker-be vitted garizni, ezért is izgulok, mert én is ugyanott vettem ugyanilyet, bár egyelőre csak az ugrálás problémám van (a lüktető búgás a hűtés hibája, nem a nyáké, ugye) és talán a BIOS frissítés megoldotta azt is. (még nem volt, de múltkor is jó pár óra és egy hosszabb s3 sleep után jött elő)
@(#41288) Pancsermeste
áh, nem néztem a videó sarkát. akkor tényleg nem melegedés lesz. én az enyémet már rajtakaptam majdnem 80°C-osan is és még nem csinált ilyet (kopp-kopp-kopp).
-
válasz
Steve198310 #41281 üzenetére
+ @(#41282) Pancsermeste
mikor és hol vettétek a kártyát?
el tudom képzelni, hogy mindenki, aki panaszkodik az mind egymás utáni 100 (hasra ütöttem) kártyából vett, amihez egyetlen csomag szar alkatrészt használtak fel, és a következő 100 ugyanilyen kártyának már semmi baja.
a gyári tuning-on kívül húztatok rajtuk, vagy le voltak szabályozva a ventik?
@(#41282) Pancsermeste
hőmérsékletet figyeled játék közben? lehet egyszerűen túlmelegszik és újraindítás csak azért segít, mert addig is hűl?
-
válasz
BogyóBP #41264 üzenetére
én tuti nem, mert a két ventiből bármelyiket állítom meg a kezemmel (míg a másik forog ugyanúgy tovább), akkor abbamarad. ha csak magát a VGA-t fogom meg, akkor ez nem segít, az sem, ha a hűtés keretét enyhén rányomom a nyákra, tehát azt is elvetném, hogy közvetlenül a ventilátorok rezgését venné át valami.
mint írtam, a két ventilátor egymásra hordja a levegőt és bizonyos fordulatokon ez valami rezonanciát okoz. (ha nem lesznek egyéb problémáim, talán szétszedem a hűtést és teszek a kettő közé egy pici kartonlapot, vagy valamit és kipróbálom úgy.)mondjuk az is igaz, hogy mikor megvettem, akkor nem volt ilyen/vagy nem tűnt fel/ és azóta erősödött meg, tehát lehet, hogy a két venti egymást rezgeti be, aminek eleinte ellent tudtak állni, de mostanra meglazult valami. (bár ami csavart találtam, azt meghúztam most, de ez se segített)
@(#41260) bajzal
nem, hanem a "sokat dicsért" Sapphire 270x Dual-X OC with Boost in 3D on Ice Limited Series Anniversary Edition Repül A Nehéz Anyám Tyúkja
-
válasz
Steven #41250 üzenetére
épp most raktam fel a 015.041-est én is, mert eddig az előző verziós atiwinflash (és a benne lévő atiflash) hibát írt ki flash előtt, de a legfrissebbel már jó.
most tesztelem, remélem megoldja az ugrálást.még előtte rájöttem, hogy ha a profil-os workaround alapján a memória sebességét 2D-ben 450MHz-re teszem, akkor gyakorlatilag minden ablakváltáskor, böngészőlapozáskor, görgetéskor folyamatosan csinálja. a 41-es bios-szal is ugyanez van.
volt egy másik problémám is, valahogy pont úgy ülök a géphez képest, hogy bizonyos fordulatszámokon "lüktető" búgást hallok a kártyából. gondolom azért, mert voltak olyan hülyék, hogy a két egymás melletti ventilátort ugyanolyan forgásiránnyal szerelték fel, így középen egymás ellen csapkodják a szelet.
ha felállok, akkor nem hallom; ha odébb megyek egy métert, akkor nem hallom, ha hátrább, akkor igen, tehát gyakorlatilag csak abban a szögben hallani (viszont ott nagyon erősen), ahol ülni szoktam.
játék közben nem zavar, mert a játék hangja egyrészt elnyomja, másrészt 80% fölött már nincs ez "lüktetés", alapjáraton viszont 20%-on van és nagyon idegesítő. a legalacsonyabb százalék, ahol nincs az a 36, így eddig overdrive-ban beállítottam azt fix-nek és ha játszani kezdtem, akkor kikapcsoltam a rögzített 36%-ot, majd játék után visszapipáltam. mivel a vbe7.0.0.7b (1. poszt alján) még tudja szerkeszteni ezeknek a kártyáknak a bios-át, ezért most szerkesztettem a 41-esben a fan profile-t, így minimum 36%-on jár mindig a venti. -
válasz
Steelheart2 #41074 üzenetére
kihajtani kihajtaná (nálam phenomII 945, radeon 270x), de ha váltasz, akkor feljebb lenne érdemes váltanod, vagy méginkább egy ssd-re, vagy ram duplázásra költeni.
-
válasz
Steve198310 #40920 üzenetére
viszont Te is fogsz kapni egy Neked szólót egy moditól, mert ezt hsz gyűjtésnek veszik itt PH-n.
@#13131014 valaki más
így is mindenki megtalálja a neki szólót
-
válasz
PeeterssoN #40826 üzenetére
AMD TrueAudio technológiát melyik r9 es kari támogatja?
A topik címében szereplők közül egyik sem. Tudomásom szerint csak a 260x a 290 és a 290x támogatja. De lehet a sima 260 is megkapta.
szerk: igen, ez a négy wikipedia szerint.
-
válasz
isizakhi03 #40707 üzenetére
nem is. és nem is állítottam ilyet.
-
válasz
mody123 #40701 üzenetére
hát nem esküszöm meg, de nem hiszem, hogy windows ross drivert próbálni betölteni egy teljesen más kártyához. a probléma abból szokott adódni, hogy ott maradnak a régi driver dolgai is (registry beállítások, régi verziójú dll-ek, ilyesmi), de mivel a két gyártó eleve máshova pakol, ez ezek nem tudnak összekeveredni.
ami meg OS szintű képernyő beállítás, azt meg a Windows-nak már akkor meg kell lépnie, amikor meglátja, hogy új kártya van, még mielőtt az új drivert fel tudnád rakni.persze lehet, hogy nem gondoltam mindenre, de jut eszembe olyan eset, ahol a két különdöző gyártó driver-e összeakadhatna (amikor csak az egyik hw van a gépben, amikor mindkettő az már másik esett, bár tudtommal ma már úgy kezelik egymást, mintha az egyik hangkártya lenne a másik meg sdd -- tehát mintha valami tök független hardver lenne, hiába mindkettő VGA. nem is lehet hivatalosan pl. a piros számoltatni a grafikát és a zöldre bízni a physix-es fizikát, pedig ha lehetne, lenne egy kis passzív nvidia kártyám is.)
-
válasz
mody123 #40699 üzenetére
kb le se kéne törölnöd a zöldet (persze nincs értelme fennhagynod, csak a helyet foglalja), de a zöld driver nem fog összekeveredni a pirossal azt tuti. viszont ha már letörlöd, akkor érdemes alaposan (DDU-val). hátha kerül fel még majd fel másik zöld és nem fogod tudni, hogy mi a baja.
ha minden zöldet leszedsz, akkor ne lepődj meg, ha pár játékhoz manuálisan kell majd visszatelepítened a physix-et.
-
válasz
Pancsermeste #40696 üzenetére
nem minden chip egyforma és még nem csak nem is bináris az, hogy milyen egy chip. azaz nem vagy jó, vagy rossz, hanem egy minimum szint felett már jónak számít valami, de ebben a tartományban is vannak jobb chip-ek és rosszabbak. akiknek problémája van, azoknál a szilícium lapkák nem bírják követni a driver fesz. és frekv. dobálást annyira, mint a jobbak. a probléma az, hogy a driver (vagy esetleg a bios), nincs hozzáigazítva a chip-ektől elvárt minimum-hoz, hanem kicsit magasabbra van becélozva, azért egy csomó kártya a határon mozog és időnként "hibázik" (de nem az összes).
fontos, hogy a screen flickering az csak 2D-ben jön elő és amiatt, mert túlságosan vissza akarja venni a kakaót a kártya és ezt nem mindegyik bírja hibamentesen. ettől még a terhelés alatt ezek a kártyák is ugyanazt tudják, mint a szerencsésebbek, csupán -- jellemzően -- nem lehetne őket addig tuningolni, vagy alulfeszelni, mint a jobbakat.
akik nem akarják a kártyát húzni, vagy alulfeszelni (mint pl. én), azoknak ha a szoftveres hibát javítanák, akkor "tökéletes" lenne a kártya. (és mivel ezt már most is meg lehet javítani egy kis mokkolással, nekem már most is "tökéletes")
-
válasz
M@rdel #40694 üzenetére
ne gondolkozz MÉG. szemben a korábbi sapphire féle BS hibán, ezek teljesen driver problémák (esetleg nagyon kis valószínűséggel VGA BIOS hibák), tehát ezeket idővel biztos javítani fogják és a kártyát nem kell emiatt visszavinni majd. mellesleg én nem bántam meg a cserét, mert már most van (több) workaround is amíg rendesen megoldják, addig is tudom élvezni a teljesítménynövekedést (ami elég számottevő 5770-ről váltva).
-
válasz
katt777 #40567 üzenetére
13.12 nem oldja meg a screen flickering-et (ami továbbra sem az, amit a kolléga linkelt a youtube videóban)
az afterburner csak annyit csinál (a problémát megoldandó), hogy megemeli a ram órajelét 2D-ben, ezt meg lehet oldani catalyst-tel is egy profil létrehozásával és annak szerkesztésével. így utóbbit tettem. (inkább, minthogy még egy programot telepítsek/futtassak)
-
válasz
Steve198310 #40562 üzenetére
Ugyanilyen kártyám van, és soha nem csinált ilyet, semelyik driver-rel sem. Lehet, hogy valamelyik driver-ek jobban kihozzák (fesz. kezelés másmilyen stb.) de azt hiszem, hogy itt a VGA is hibás lesz. mindkét tápcsati rendesen rajta van? elég erős a tápod?
villódzás problémám nekem is van (screen flickering), de az nem az a jelenség, mint amit youtube-ról linkeltél, hanem olyan mint amikor bekapcsolsz egy régi katodsugaras kijelzőt és egy darabig remeg és villódzik az egész kép amíg bemelegszik. Nah ezt csinálja időnként fél-egy másodpercig aztán nyugtonmarad. És ezt csak 2D módban csinálja, azaz böngészés, asztal stb. közben. Játékok alatt sose.
-
hát sajnos a friss whql driver se oldja meg a "screen flickering"-et a 270X-en (amikor 2D-ben meg-megugrik a kép ritkán)
nagyon sokáig nem csinálta, azt hittem tényleg megoldották, de úgy tűnik, hogy S3 stand by után újra előjön.
remélem az írásvédett profil workaround még működik (persze ez folyamatosan 1400MHz-en tartja a ram-ot, bármit írok be...) -
válasz
Steve198310 #40264 üzenetére
amd oldaláról a 13.10 nem oldotta meg. az AtiWinFlash meg ugye nevéből adódóan win alatt kéne működjön.
most találtam egy koreai bios-t, ami elvileg javítja de nem merem kipróbálni, hátha elrontja és utána a régi bios felrakása is problémát okozna
-
korai volt az öröm, megint csinálja...
olvastam valahol, hogy van a Sapphire (meg MSI, meg Asus) kártyákhoz BIOS frissítés, ami emeli a 2D órajeleket és az segít. de nem találtam csak a techpowerup fórumon bios-okat, onnan viszont a papíron megfelelő nem megy fel. atiwinflash azt írja, hogy failed a folyamat végén (igazából nem is csinál semmit.)
-
-
nem tudom mennyire számít, de tulajondképpen én már nem a driver sweeper-t használtam, hanem ezt az UUD-t, ami helyette van. nem volt semmi problémám. először uninstall a wiundows programs and features listájából, aztán uninstall a DDU megfelelő gombjával, aztán restart aztán a beta driver telepítése.
-
válasz
Steven #39398 üzenetére
Akinek vibrált villódzott ugrált a képernyő r9 270x nél mint nekem 2d nél főleg netezés közbe, itt a javítás ez megoldja.... nálam is megoldotta!
13.11 beta 9.5 driver
És akinek mégse oldja meg -- mint pl. nekem -- az szedje le, driver sweeper-rel takarítsa le a nyomait is és utána tegye fel újra. Legalábbis egyelőre tünetmentesnek látszik, de még talán korai az öröm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest