- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
belinho
senior tag
válasz
lowzor #28732 üzenetére
Pont azt írta marcusa, hogy a tuning az lutri!
Mi van, ha olyan Gigabyte 7950-et veszek, aminek gyárilag alacsony az alap fesze, ráadásul voltage lock-os, és alap feszen csak 1050mhz-et megy, volt már rá példa a 7950/70-es topikban vagy olyan ASUS, aminek 1v körül volt az alap fesze!
Ha boost féle verziót veszel, ahol az alapfesz 1.25v- ott "talán" garantált az 1200mhz a magas alapfesz miatt, de a magasabb fogyasztás és a melegedés is! -
belinho
senior tag
válasz
lowzor #28691 üzenetére
Már ne is haragudj, de annyira véded azt a 7950-et, hogy az már nem emberi!
Attól, hogy neked az van, az nem azt jelenti, hogy a többi retek!
Volt már GTX670-ed? Gondolom nem, csak a 7950-ről tudod elmondani, hogy milyen jó!
Nálam volt egy hétig, egy ref gtx670, és csak jókat tudok mondani róla, a mostani 7870XT-hez képest ami közel 7950 szint gyorsabb volt, egyedül az ára ami húzós, viszont nem rossz kártya, és a ref hűtés sem olyan hangos, mint amilyennek egyesek mondják!
És nem csak a 7950-et lehet tuningolni, hanem a 670-et is, szóval ez, hogy tuningban is iszonyat trágya sem igaz, ami nálam volt alap 915-ről 1200mhz-ig boost-olt, az pedig nem kevés fesz emelés nélkül!
És a 7870XT sem rossz választás a 7950-el szemben, mert jóval olcsóbban megkapod szinte ugyanazt a teljesítményt, jelenleg nem sok játék van, ahol kijön a 384bit és a 3GB előnye! -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28704 üzenetére
Nem-e?
Ha egy hasonló jó példányról beszélünk, röhögve elég lesz neki 1V a Ghz-hez.
De ez továbbra se sebesség/fogyasztás arány, hanem hogy mennyit fogyaszt kb. 24/7-re maxra tuningolt 7950 sebességen. Nyilván itt a 7950 lesz előnyben, dehát ezért (is) drágább.
Hát sajnos a 7870 XT fogyasztásánál egy kicsit komolytalannak tűnik nekem, hogy érzésekkel vitatkozol számokkal szemben...
Az a helyzet, hogy a 7870 XT minden általam vizsgált helyzetben legalább olyan energiahatékony (sebesség/fogyasztás arány) volt, mint a 7950-em, de néhol eléggé rá is vert.(Lásd Logout blog tesztem, meg a C3-as postom....)
Hogy miért a 7950? Leírtam... [link] Főleg az 1GB ram, és a több tuningtartalék miatt, ha már ilyen arcpirítóan jó áron sikerült a 7950-hez hozzájutnom.
Nekem amúgy tényleg marhára bejött a Sapphire XT, nem viccből írom... De ha alig többért lehetett picit jobb karim, hát gondoltam kipróbálom...
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #28702 üzenetére
Már bocsi, de nem erről beszéltünk.
Azt írtad "Az XT-nél sokkal jobb a fogyasztás/ teljesítmény mutatója." (A 7950-nek.) [link]
Én erre reagáltam.
Erre te meg azzal jössz, hogy az 1100-ra húzott 7950 sebességét hogy hozza. Hát ez így nem fair. Mert ennyi erővel akkor vegyünk egy 1Ghz-en, pofátlanul alulfeszelt 7970-et, és máris jóval kisebb feszen/fogyasztáson megvan az 1100-as 7950-ed sebessége.Az előbb linkelt teszteredményemből meg az is világosan kiderült, hogy amelyik program kedveli a 384bitet, ott elhúz a 7950 mondjuk szűk 20%-al azonos órajelen a 7870 XT-hez képest, de a gép fogyasztása is ennyivel több lesz! Ha pedig fogyasztás/sebesség arányt nézel mindkét kari optimális tuningjával, akkor nagyon hasonló lesz a sebesség/fogyasztás arányuk.
A többi 7950 előnyöd nyilván teljesen okés, csak ezzel az egy érveddel volt bajom.
Nyilván valahol jobbnak kell lennie, ha drágább. Csak ez nem a fogyasztás/sebesség arány.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #28700 üzenetére
Nem, nem GPU-Z-vel mértem, azt csak odatettem. Egyébként a GPU (tehát nem a komplett kártya) fogyasztását meglepően pontosan méri ezeken az új Chil vezérlőkön.
Persze, nem árt, ha nézed közben a feszültséget is, mert ugye a teljesítmény az u*i.
Ez volt a mérőeszköz [KÉP], követlen konnektoros adatok, mint a Logout tesztemnél."Közben én úgy vettem észre, hogy a 7950 jobban elhúz a Tahiti LE-től, mint a Tahiti LE a 7870-től."
Hát, ahogy írtam, játékfüggő is. Nálam főleg az azonos órajelen alig 5-8% előnyök domináltak a 7950 javára, icipicivel jobb minimumokkal, 20% körüli difit egyedül a Sniper benchben sikerült mérjek.De ha te főleg olyanokkal próbáltad, ami meghálálta a 7950 memória-sávját, vagy több számolóját, ott el tudom képzelni, hogy lehetett komolyabb difi.
"A 7950 jóval kevesebb feszt kér azonos teljesítményhez..."
Ezt így meredek kijelenteni. Egyfelől igaz, mert nyilván az órajel szabja meg elsősorban a feszigényt, márpedig azonos órajelen a 7950 valamennyivel általában erősebb. Ellenben a másik oldalról a fogyasztó is több benne, így azonos órajelen és feszültségen is nagyobb lesz a fogyasztása. Pech. Ráadásul a 1,5X annyi memóriacsip is kér áramot a működéshez, és nem mindig hálálják meg.A 7870 XT kevesebb erőforrása jobban ki van használva a mai játékok mellett.
Ezért lehett az a helyzet, amit mértem mint pl. C3-ban.
Ha megnézed pl. a Sniper teszt 7950 eredményeit a logoutos tesztemből, látszik, hogy kb. azonos fogyasztással tudott azonos FPS-t produkálni. [link]. Persze, ha tuningoltad a 7950-et, ebben a tesztben eléggé elhúzott, de ment vele együtt a fogyasztás is, tehát nem lett jobb a nagyobb sebességtől a sebesség/fogyasztás aránya, sőt! -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28697 üzenetére
Na-na... Te azonos sebességről beszélsz. Én meg sebesség/fogyasztás arányról, amiről eredetileg írtál.
Nézd meg itt pl, azonos órajelen: [link]
Egy kicsit sokkal jobb volt az LE, nagyjából azonos sebesség, jóval kisebb fogyival...
Ahol a 7950 magasabb ram-sávszélessége nagyobb előny, ott meg kicsit az van előnyben.Ez az 1300-on hozza az 1050-es 7950-et meg marhaság, abszolút játék/szituáció függő, mennyivel gyorsabb, van ahol semennyivel, van ahol meg a ram miatt azért jelentősen, de ennyivel szinte sehol, amit írsz...
-
válasz
lowzor #28691 üzenetére
A fogyasztás pont nem érdekel, ha érdekelne laptopom lenne
Minden gép annyit eszik, amennyire ütve van...
elkanyarodtunk az eredeti témától, szóval véleményed szerint egy 7950 az ideális megoldás???
És esetleg egy 7870xt újonnan ,pusztán anyagi okok, és a vadi új garancia miatt???? -
-
válasz
lowzor #28687 üzenetére
7970 nem járt még nálam,sajna nincs össze hasonlítási alapom....
a 3570k-t se hasonlítsuk össze az fx 6100-al
De....
Azért én is jelentős különbséget éreztem a 7950,és a 7870 között, főleg minimum fps-ekben,kevésbé lassultak be a játékok....
GTX670-től mindenki el van ájulva (ehhez mérten árulják) , de közben ,mint mondtam a 7850cf is meggyőző dolgokat produkál....
Véleményem szerint a 7950 két év múlva a mostani 6950 lesz,ami öregecske,de mindent szépen visz... -
válasz
lowzor #28683 üzenetére
Igen, a 7950 csak volt,most egy 7870 hawk van,de szívás....
Tapasztalatom szerint a 7950 kb.15%-al jobb ,mint a 7870, gondoltam esetleg a 670 ráver erre...Csakhogy ott meg a 80-90ezer ft-os ár ,ami riasztó....
Közben olvasgatom visszafelé a fórumot,és a 7850cf-eket mindenki dícséri,ebből indultam ki....
Persze az is eszembe jutott ,hogy télen generáció váltás lesz,úgyhogy kissé tanácstalan vagyok -
válasz
lowzor #28679 üzenetére
Platform váltás szóba sem jöhet
, az a helyzet ,hogy türelmesen(türelmetlenül) várom, hogy végre kapható legyen az fx8300 - mégiscsak el van 90 wattból....
Még asapphire 7870xt is pálya lenne,bár az új árából majdnem lehet 7950-et venni 1.5-2 év garival...
Úgyhogy fx6100 marad amíg 8300 nem lesz....
Ehhez kell alkalmazkodni.. -
Sabre
őstag
válasz
lowzor #28584 üzenetére
az iponban a powercolor myst edition kapható, oda 26.7cm van írva, gondolom ugyanakkora a két kártya.
Ráadásul erről még jobbakat is írtak, mint a vtx3d-ről, gondolkodóba estem , ha az esti mérés pozitív eredményt hoz.ittakary: köszi, most látom h a powercolorra csak 1 év van gari..
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #28575 üzenetére
Nekem nincs bajom a felsőbbkategóriás Sapphire megoldásokkal. A 7900-aik nagyon rendben vannak, és a 7870 XT is véleményem szerint, bár az azért egy hangyányit azért spórolósabb.
Érdekes a rezonálás, amit említessz, én nem találkoztam vele, pedig megjárattam jópár fordulatszám tartományban, és halk házhűtéssel.
Igaz, nálam csak az az egyetlen darab járt.
Valahogy nem lehetett megszüntetni a rezonálást?
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #28573 üzenetére
Ha visszakeresel a topicba, többször is méltattam a kártya összeszerelési minőségét, hogy szuper.
Életemben nem járt nálam ennyire masszív VGA, pedig járt nálam egynéhány az utóbbi 5-6 évben.
Ennek ellenére fújhatod, ha mégis gagyi rajta a venti (zajt hamarabb csinál, mint légmozgást) illetve a vezérlése is gondokkal küzd.
A rossz venti miatt pedig vagy hűt, vagy hangos, és ezt más is tapasztalta:[link]
Szomorú volt látni, hogy mennyire jól megcsináltak részeket, és mégis viszonylag apróságokon hogy elúszott a koncepció, de azt kell mondjam, a Sapphire XT hiába tűnt utána tök középszerűnek (nem nikkelezett, bár szerencsére forrasztott lamellás, hűtő, gagyi, műanyag borítás, hajlongósabb NYÁK a fém merevítő hiányában) mégis fényévekkel jobban működött. Már gyárilag is halkabb volt, alulfeszelve meg még az 1050/1500 +20% power tuning alatt se volt közelse a TF hangjához. És itt a lejjebb szabályzott venti nem vezetett fagyásokhoz.
Fényévekkel jobb volt a benyomásom arról a kártyáról. A TF beszerelve hatalmas negatív csalódás volt, míg a Sapphire meg hatalmas pozitív, azzal sikerült először néma csendben játszanom, amiről ezután sose szeretnék lemondani.
-
törölt tag
válasz
lowzor #28205 üzenetére
A HD 7850-et az OC-s 925/1250-en tudnád tesztelni? Hasznosabb írás lenne...
A gyári stock 860/1200-as teszteket már elégszer lemérték a tesztoldalak. Megegyező órajelekkel való teszteknek is több hasznát vennénk, föleg újabb 13.3beta3 vagy 13.5beta2 Catalyst-al. Remélem elkészül az írás, majd meglesem.
-
belinho
senior tag
válasz
lowzor #28221 üzenetére
Nem!
Ott a teszt amit linkeltem, láthatod, hogy 1200-on milyen közel van az alap 7970-hez, és bírná még 1200 felett is, csak tényleg hangos, meg elmelegszik hamar, ide már egy komolyabb hűtő kellene!
Persze a 7970-et is lehetne még húzni, meg abból is van boost-os kiadás, inkább játéktól függ, de sok helyen eléggé megközelíti!
Találtam egy tesztet, itt van sima 7970 és OC-s Tahiti is!
Battlefield3, Dirt Showdown, Batman, Max Payne3, Sleeping Dogs-ban nagyon közel van az oc-s Tahiti a 7970-hez!
Viszont Metro 2033 valamint Crysis 2 esetén már van lemaradása, de azok elég rosszul is vannak optimalizálva!
Szerintem 60K körül nem volt rossz vétel!Mzsoltee(28223)
Nem vagy béna, így idle is a beállított feszen megy, én csak játékokhoz kapcsolom be, film-hez, net-hez teljesen felesleges, nem índítod el az Afterburner-t és akkor alapon megy 300/150mhz! -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28205 üzenetére
Ja, értem... De 1350-es rammal még mindig csak a 90%-át hozod a Tahiti-LE gyári, tuningmentes ramórajelének...
Sajnos gyártó/bios válogatja, hogy van megoldva a BOOST... Itt a topicban írták nemrég, hogy az új bios-ok kevesebbet engednek, hamarabb visszaveszik az LE-nél. Nekem viszont a régivel se a 7870xt, se a mostani boost 7950 nem veszi vissza magát sehol játékban +20%-al, csak furmark és kombustor alatt, az meg nem igazán életszerű.(#28210) MZsoltee: Ez kb. ennyi, amit leírtam, ha az MSI Afterburner-ben bekapcsolod az unofficial overclocking mode-ot, akkor az megkerüli a PowerTune-t, aminek a része a boost. Így tök mindegy, hogy -20% vagy +20% a board limit, mindig a beállított órajelen fog tekerni a kártya, semmiféle védelem nem fogja visszavenni, ezért ilyenkor körültekintően kell belőni a karit.
#28211) proci985: A multimonitor fogyasztást 2D-re értettem.
A netes tesztek szerint ott maga a Tahiti csip nem brillírozik, a pitcairn vagy 20W-al jobb... [link]
A hűtése kitűnő az említett Sapphire karinak, ez alapórajel, aluulfeszelve kombustor burn-in:[link] Ennél durvább terhelés játékban se fogja érni...
Én amúgy sose voltam multi-gpu párti, sajnos a számomra kielégítő megjelenítés nem kompatibilis az AFR móddal.(Érzékeny vagyok az input lagra és az egyenletességre.) Nem zavar, ha a játék 25fps-el megy, ha tökéletesen egyenetes, de 40-50-nél is a falra mászok, ha nem teljesen az.
Amúgy ahogy írod, rendesen megépített kari kell komolyabb terhelésre ez tény, de bőven akadnak ilyen megoldások.
Alulfeszelve a Sapphire XT is ilyen, de általában a 7950/70-ekben bőven van tartalék hűtésben, illetve általában alul is feszelhetők.
(Amelyik meg nem, annak nincs is rá szüksége.)
Sajnos a tuning szerintem itt nem nagyon játszik, mivel sokkal nagyobb ütemben nő a fogyasztás, mint a nyereség FPS-ben. Hiába van túltervezve a kártya, ha te úgy hajtod, ahogy 50-60%-al nő az energiaigénye.Azt meg fogja érezni a füled, meg a kártya is hosszútávon. EGy jól szellőző házat is szépen befűt +200W hő, hát még egy gyengébbet, vagy épp a CF-ben 400-500W...
Amúgy nem csoda, hogy az 5760*1080-ban sokkal erősebb VGA-kell, gondold végig, 3X annyi pixel színét kell kiszámolni, és 3X annyi objektum fog kiférni a képre, amit le kell renderelni.
Ez már nem 7800 kaliberű kariknak való feladat.
(#28215) PandaMonium: Ja, tényleg, nagyon rosszul jártál vele, kész lehúzás annyiért, azonnal add el és vegyél belőle egy sima 7870-et.
(#28216) Erdei88: Aki csak netes tesztekben látta szidja, akinek valós tapasztalata van vele, szinte kivétel nélkül dícséri. Vond le belőle a megfelelő konzekvenciát.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #28202 üzenetére
Az 1150/1200-as 7850-el nem éred utol, mert marhára kevés az órajele a ramnak. A Tahiti-le gyárilag 1500mhz, ami elég masszív előrelépés egy szűkös memsávszélű sima 7870-hez képest.
Ott vannak a Sapphire xt eredményeim, 1050/1500-on alulfeszelve halk hűvös, és elég rondán meg kell cibálni egy sima 70-est, ha utol akarod érni....
Mondom, kb. 850/1350-en volt kb az 1050/1200-on tekerő 7870 szintjén a tesztjeim alapján.Ez nem 5-7%.
A BOOST tényleg hányinger, de meg lehet találni a módját a megkerülésének.
A nálam járt Sapphire-nek elég volt a +20% limit, de az afterburner unofficial módja pl. teljesen kiüti a BOOST-ot powertune-el együtt. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28199 üzenetére
Igen, inaktívak közül vettem az árát, mert pár napja elfogyott.
Most beszélhetünk megint arról, hogy használt 7950, de most új kártyákról beszéltünk... Ott meg inkább egy Sapphire 7870 XT, mint más jobbféle pitcairnosok... (Kivéve többmonitorhoz, arra nem ideális a Tahiti csip fogyasztása).
Olcsóbb 7870-et meg alapból nem vennék, szerintem azok legalább annyira megsülnének nálad, mint a powercolor tahiti-le, ha azonos sebességre húznád őket...(#28200) aleister: A Tahiti-LE 7870 XT BS mentes, mert nem Pitcairn csip.
-
aleister
veterán
válasz
lowzor #28199 üzenetére
Engem pár napja pont a Sapphire-től óvtak a BS miatt. Mondjuk olvastam, hogy ez csak a korábbi modellekre volt igaz.
Feltételezem a jobb hűtés miatt döntenél így. Nem tudom mennyire követed a topicot, de én is paráztam ettől. Pár nap nyúzás után azt mondanám, hogy túl van misztifikálva a dolog. Ráadásul még csak most állok majd neki az alulfeszelésnek, így biztos lesz ez még jobb is. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28196 üzenetére
Pedig sehol sincs. Állati jól néz ki a twinfrozr, de vagy hangos vagy hűt. Ehhez képest ugyanannyiért, mint a Sapphire még jóval lassabb is.
Én elég finnyás típus vagyok, és azt kell mondjam, sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott a Tahiti-s 7870, mint a Pitcairn-os. Tesztekben lehet, csak 5-7% a difi, de játék közben nekem sokkal többnek tűnt. Sokkal közelebb volt az élmény a 7950-hez. Nem tudom jobban leírni.
57K-ért meg hát, kapni 7870-et, de egy minőségibb darab azért abból is inkább 62-65K, vagy még több... A Sapphire XT meg legutóbbi árán 67K. Ennyit szvsz bőven megér. A powercolor/VTX pedig még olcsóbb, 62K, igaz, azon azért annyira nem szuper pl. a hűtés, de azért elvileg vállalható.Te se véletlenül írsz mindig olyan pozitív tapasztalatokat a 7950-ről...
-
Trailblazer
veterán
-
-
-
Anaren91
senior tag
-
-
válasz
lowzor #27962 üzenetére
Azt sajat erdekedben feljtsed el
Gyakra leszed ugyanis olyasmit, melynek hianyaban a komplett catalyst telpites nem fog elindulni. Szetszoptam az agyam vele anno (es nem voltam egyedül). Az AMD sajat eltavolitoja (beepitve a telepitöbe) remekül müködik, töröl, restart es mehet az uj driver! -
joysefke
veterán
válasz
lowzor #27912 üzenetére
Állítólag lehet, de csak végső esetben próbálom ezt ki.
Már kerestem is gtx660 bios mod topikokat nemzetközi oldalakon, de ott a hozzászólások inkább arra koncentrálódtak, hogy hogyan lehet
a, több feszt adni a GPU-nak
b, tovább emelni a ventifordulatot //ez nem viccaz én próblémám nem nagyon érdekli azt a közönséget...
Mi az istenért kell ai idle 30-40 fokos GPU-t 1300rpm-el hűteni?? Ennek mi értelme van?
J.
-
joysefke
veterán
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #27883 üzenetére
Komolyan szétbsz az ideg hogy érted 12.11 el ment minden frankón még a tuningot is bírta és akkor még azt se tudtam hogy mire jó AB ben a power limit úgyhogy nem is nyúltam hozzá...Felrakom a 13.1 et erre alap órajelen(1150/1200) összeomlik a driver... Most megint kiadnak egy újat és ez is hurka... Komolyan mondom megtanulok programozni és írok magamnak 1 drivert...
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #27879 üzenetére
Nem tudom nekem az összes WHQL beadja a derekát tuning alatt úgyhogy most kipróbálom a bétát... Elég idegesítő LoL közben hogy egyszercsak fogja magát megakad a kép és leesik az fps 140 ről 20 ra....lehúzom tálcára és látom, hogy az illesztő összeomlott...
Bár még azt megpróbálom, hogy újrarakom a LoL t mert win 7 alatt volt telepítve aztán újraraktam a gépet win 8 ra és 2 partícióm van úgyhogy a LoL nem raktam újra...Szerintetek ez okozhatja a gondot? Mert mondjuk Race Drive Grid realism mod al nem hozta elő ezt a problémát, bár nem mai játék, de a LoL nál jobban néz ki...
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #27834 üzenetére
Aprón se nagyon láttam 70 körül 7950-et...
68K-árt igen jó boltot csináltál vele kuponnal, alkalmi vétel volt. De ne OFF-oljunk, ez már nagyon piacos topic téma...
(#27835) alien_: Igen, ott is megvan a bő 20% difi árban. Elég hasonló amúgy az ár/érték arányuk így, egyik sem rossz vétel szvsz.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #27826 üzenetére
Ja, most elég hülye ára van újonann... De amikor vettem februárban, 65K volt, míg egy épkézláb 7950 80k felett volt...
És ha megnézed, "normálisabb" helyeken is ehhez hasonló az árazás: 250 vs 330 USD [link] [link]
Egyébként Iponban a 7950-ből a legolcsóbb MOST JELENLEG 87k, míg a Sapphire XT 67k. Nagyon ritkán tud 30%-al gyorsabb lenni a 7950, az ára pedig annyival több most.Ha meg azt nézem, egy sima Asus V2 is 67k, 100X inkább venném az XT-t.
(De írhattam volna más jóféle, minőségi 7870-et is.)
Persze, nyilván, ha van della, akkor 7950, jól jön az extra ram méret/sebesség, de szűkös keretből igen jó vétel egy 7870 XT is.Én amúgy inkább preferálom full halkan, hűvösen össz gép fogyasztásban 250W-al egy beállítást, mint 350W fogyasztással izzó VGA-val, hangosan.
Lehet mondani, hogy füles, de egy nyitott fülessel is számít, hogy van-e alapzúgás, vagy full kussban van minden. De nyilván mindenki mást preferál.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #27799 üzenetére
Hááát.... Nekem volt 7870, 7870 XT meg 7950-em is pár héten belül, és érzésre sokkal közelebb volt sebességben a 975/1500Mhz-en +20% powerrel, alulfeszelve tekerő 7870 XT a szintén alulfeszelve, +20% poweren tekerő 925/1250Mhz-en járó 7950-hez, mint a +0% poweren (de ennek mindegy is elvileg boost nélkül) tekerő OC 7870-hez, ami 1050/1200-on ment. (Tehát mindkét Tahiti boost alapórajelen volt.)
Én arra gondoltam, hogy az XT-nél nem olyan szűkös memória-sebesség, mint a sima 7870-nél, ezenkívül azért a +20% számoló és textúrázó kapacitás se jön rosszul.
Én ha 7870 feletti sebességben gondolkodnék, de nem sokkal drágábban, akkor most is Sapphire 7870 XT-t vennék (kivéve több monitorhoz, ott azért elgondolkoznék), de tény, egy teljes 7950-ben több tartalék van, de nem annyival, mint amekkora difi az árukban általában van.
Amúgy az XT-t is lehet tuningolni, nálam remekül elvolt 1050/1500-on, alulfeszelve, +20% power limiten, de szerintem 1100-1150Mhz is elérhető, ha az ember nem sajnálja, és jó hűtés van a házában. De ilyen órajeleken a 7950 is szintúgy sokat zabál és melegszik.
Méréseket találsz a logouton, van adat mindhárom karival benne, fogyasztással, FPS-el együtt.
Ja, és anno Gaboman-nak linkeltem OC 7950/7870XT összehasonlítást C3-ban: [link]
Jól látható, hogy húzva is simán elvolt az én példányom alulfeszelve 1800-2000rpm körüli ventivel, ahogy a 7950 is. Ez szerintem elég korrekt eredmény.Ha valakinek van kedve, mérhet sima 7870-el is, az első kép a játék legelején készült, Psycho fejét becélozva, arrébb nem lépve, a második meg valahol pontott a sarokba és a leszállópályára célozva. Driver 13.1 WHQL.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest