- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #52260 üzenetére
"Önmagában a lapozófájl hiánya 6GB+ RAM-nál nem akadályozhatná meg egyetlen játék futását sem, ilyen esetben legtöbbször a játék kódjában van a hiba, ritkábban a VGA driverben." - ezt írtad. A VGA driver ebbe nem szól bele.
Halál mindegy, hogy a vinyón hogyan van tárolva a lapozófájl. Attól még az logikailag egy egész virtuális memóriát alkot, aminek van egy teljes címtartománya. Itt a probléma az, hogy a PC-n az operációs rendszer felel az allokációért és mivel az egyes gépek eltérők, így túl sok specifikus optimalizációra sincs lehetőség. A teljes biztonsághoz szükséges a lapozófájl, mert nélküle egyszerűen leállhat akármelyik futtatott program vagy OS szolgáltatás, ami furcsa rendellenességeket okozhat a gép működésében.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #52257 üzenetére
A grafikus drivernek az ég világon semmi köze a lapozófájlhoz. A lapozófájl főleg azért van, hogy biztosítsa akkor is a stabil működést, ha elfogyott a fizikailag létező memória. Ez a PC-n szükséges, mert hiába van több GB-nyi memóriád abban egy idő után összetöredezik az allokáció, vagyis az egyes nem használt blokkok helyére lehet, hogy nem fér be új blokk. Ilyenkor előfordulhat, hogy elfogy memóriád, még ha széttöredezve van is egy csomó felszabadítható hely, de neked az a hely egyben kell és nem töredezetten. Ilyenkor a lapozófájl segít, hogy a futtatott program nem álljon le.
-
sepsi0
őstag
válasz
katt777 #52253 üzenetére
Én nem gondolom, sőt nem is próbáltam még!
Csak mindenhol azt erőltetik, hogy milyen jó a Mantle.... ez gúnyos megjegyzés volt részemről is.
De azért kipróbálom, bár az I5 4570 70-80%-on pörög max amikor a kártya gpu-ja 99%-on pörög...Nekem a Bf4 kilépett játék közben hibával. Hiba üzenet az volt, hogy megtelt a vga memória. Ekkor ki volt kapcsolva a virtuális memória (8GB ram mellett), Bf3 topikban írták a virtuális memória bekapcsolását, utána nem volt gond, igaz összesen 8 órát játszottam a Bf4-el...
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #52253 üzenetére
Jut eszembe: laggolást nemcsak a VGA okozhat, hanem - ehhez még túlmelegedés sem kell - pl. a CPU hibajavítása (hétköznapi használatban nem látod, és még bench eredmény sem feltétlenül gyanús), valami RAM-hiba, stb, ezért tényleg célszerű mindent alapra visszatéve tesztelni. De egy 14.9.1-nél v. 14.8-nál egészen biztosan nem a driver a hunyó.
Pucolásra sztem a Catalyst uninstall utility (direkt az idióta telepítős hibáikra csinálták) megfelelő, egyéb pucolóprogramok nem feltétlenül 100%-osak (sok nem törli ki, amit talál, ha újra futtatjátok, megint megtalálja az előzőleg állítólag kitakarított beállításokat), ráadásul ha rossz helyre nyúlnak, előfordulhat, hogy nem is meghajtókat telepíteni. Ja, és Cat UninstU után azért nézzen rá az ember a registry ATI Tech-es bejegyzéseirer, Appdatára, Programdata és P Files könyvtárakra, bár ez tényleg nem nagyon szokott ott hagyni semmit.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #52209 üzenetére
juve600: Gondolom, ez a kuponosdi olyasmi, mint amikor egy gyártó 2-3 év garanciával kínál valamit, a kisker meg csak 1-et ad rá, hadd vegyél újat és nyerjenek egyet maguknak a gyártói garral, ha tönkremegy a cuccod. Vagy nem gariztatnak egy hibás kártyát (neked), maguknak viszont igen. A kupon lenyúlása (emléxünk még a CF-hidak gyakori eltűnésére és külön árulására?) csak hab a tortán.
[ Módosította: Speed® ]
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #52189 üzenetére
Nem unod a megmagyarázás megmagyarázásának a megmagyarázását?
Azt nem akarod látni véletlenül sem, hogy alapból nem kevés a sávszél..
Tehát a szimultán tuning akkor lenne téma, ha ki lenne centizve alapból..
Kimérték/tük már jópáran, a 7870et limitálhatja a RAM komolyabb OCnál.
Viszont a 7850 csak 1100 körül kezd elérni oda, ahol +RAM nélkül beáll.
Nem egy csodakari, nem állít senki ilyet, viszont van benne sok tartalék.
Innentől fogva amit feszegetsz, értelmét veszti. Az XTnél érvényesebb..
Ott hatványozottan jelen van, hogy a GPU erős, kell etetni rendesen
Tényleg off már, kár a betűkért kb. Ha tovább feszegetnéd, papírra tedd. -
haypro
senior tag
válasz
katt777 #52189 üzenetére
Az, hogy a 7850-ek ennyire húzhatóak, tény. Rengeteg ember leírta már a tapasztalatait itt és más fórumokon is. A 40%-os túlhajtással is csak R9 270/X szinten van a kártya.
Az internetadót meg a szolgáltatók fogják fizetni, ami kb. abban fog megnyilvánulni hogy havonta mondjuk x összeggel (mondjuk 700Ft-tal) többet fizetsz a netért. Nem lesz az számolva hogy te mennyi adatforgalmat generáltál. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #52184 üzenetére
Írtál pár sületlenséget..jeleztem, nem állja meg a helyét, erre írsz még többet..
Én elhiszem, hogy ráérsz, de én nem. Szóval nem kell a szétmagyarázás
Nem tudom, hogy mit akarsz bizonyítani ezzel a melegedős/OCs témával
Egyelőre csak azt látom, hogy ferdítesz és általánosítasz, vitaalapnak kevés.Amúgy 860/1200 helyett 1200/1500on egy 7850 biztos vRAMbottleneckes
A microlagos téma független az OCtól sajnos, a driver/architektúra áll mögötte.
Különben nem tapasztaltam volna ugyanúgy nemrég, mikor 7850et teszteltem.
Ja, és az 1200/1600as 7950em amúgy biztos kevesellte a 300GB/s sávszélt..Hagyjuk inkább..téged már ismerlek és én sem változtam..nem kell a balhé x)
-
haypro
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #52182 üzenetére
Nyilván, az 560on effektíve húztál további 21%ot. Értem..csakazenvé!
És nyilván tévedek, hisz Te megmondtad, az AMD jobban melegszik..
Mondjuk egyáltalán azt nem értem, minek reflektáltam egyáltalán rád..
Inkább nem is reagálom le az újabb agylövésed, mert nincs idegem :S -
Speed®
titán
válasz
katt777 #52175 üzenetére
7850/7950en nem ritka a 40-50% OC sem..a hőmérséklet meg hűtő és fűtés mértékének kérdése inkább, nem AMD vs. nV téma..GTX560 akkora böhöm IHSt kapott a böhöm GPUra, hogy az lett volna a csoda kb., ha melegszik ;p Persze volt gyártó, aki megoldotta pöcsköszörűnyi hűtéssel :S
Abban egyetértünk, hogy a WF hűtők többnyire jók, bár az anyagspórolás okán azért ott is van baj jópárszor..rezonáló burkolat, kvázi "nyúló" lapátok, amik a keretbe érnek magas fordulaton, elmaradt VRM/FET bordázat, stb..típusa válogatja, melyik jó. -
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #52140 üzenetére
Meg mondom őszintén azt is csak tesztekhez használtam a Trixx-et. Adtam neki +-ot. Most viszont használom mivel már a 280x-et alul tudom feszelni
Meg kicsit több benn a kráft. 1100Mhz 1090mV alatt meg van. De lehet lejjebb is megy. Még nem proszálgattam mert megy a meló 1000-rel. Majd hosszú hétvégén lesz időm.
-
-
DeSanto
őstag
válasz
katt777 #52097 üzenetére
Na azért én is ütköztem hibába, de nem tudom hogy driver probléma vagy hardver.
HDMI-n nem megy ki a hang, azt irja hogy nem támogatott eszköz az erősitőm.
Azért vicces mert az alaplap HDMI-n viszont tökéletesen működik.
Nem fogom a win-t újratelepiteni e miatt, de ez engem is bosszant. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #52065 üzenetére
Teljesen mindegy milyen a kártya, kb 10-en néztük meg csak innen különböző kártyákkal, de más topikokból sem jelzett senki hibát, semmilyen kártyával, különböző driverekkel tesztelve.
Ha valami rossz, akkor az elég nagy számban jelentkezik nem csak egy embernél
Megint a saját esetedből vontad le a példát, és akkor az úgyis van, pedig nem.
Persze én már nem lepődök meg rajta, ha nálad megint nem működik valamiAzt, hogy mennyire értesz hozzá azt már tudjuk
Jobb lenne, ha nem piszkálnál bele a dolgokba, és akkor nálad is működnének a dolgok.
Sokszor te magad generálod a hibát, már az beteges, hogy külön partíciómentést csinálsz a drivernek. Ha tényleg ennyire rossz lenne az AMD driver téren, hogy erre legyen szükség, akkor már rég csődbe ment volna a vállalat. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #52052 üzenetére
Senki nem tesztelte hasonló VGA-val
Már ezerszer leírtam, hogy én teszteltem 7870XT-vel és semmi probléma nem volt vele, ahogy senki másnak más kártyával más hardveres és szoftveres környezetben sem.
De még más kártyás topikokban, és külföldi oldalakon sem számoltak be hasonló hibárólMondjuk te konkrétan kijelentetted hogy az új AB a szar, mert az előző beta jó ugyanazzal a driverrel, és senki ne telepítse az újat.
De akkor látom most ráfogtad a driverre, hogy az okozta a hibát, tehát akkor semmi baja nem volt az új AB-nek, kár volt vészmadárkodni, meg oldalakon keresztül magyarázkodni a semmit.
Legközelebb kérdezd meg, hogy másnál is fennáll-e a hiba, nem kell egyből felelőtlen kijelentéseket tenni.
Vagy számolj be arról is, hogy mégis működik a dolog, csak az ugye nagy csorbát ejtene azon a hatalmas egódon.De ha esetleg nem turkálnál bele a dolgokba, hanem normálisan használnád, akkor nálad is működne a dolog
.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #52027 üzenetére
Mi lenne, ha egyszer ezzel a korlátolt agyműködéses marhasággal nem égetnéd tovább magad már megint.
Már megint a másikat nézed hülyének, miközben a saját házad táján kéne szétnézniTudtam, hogy ezt is megmagyarázod
Mi lenne, ha egyszer beismernéd, hogy már megint tévedtél, vagy ismét user error- volt, amit megint te okoztál
Milyen érdekes, hogy a múltkor telefostad a topikot, hogy nem működik a 4.0.0 stable(most meg igen), senki ne telepítse és nem a driver a hibás, mert az előző beta-val jó minden, szóval az új AB a rossz
Persze 10 ember mondta, hogy mindenkinél jó, de akkor is megmagyaráztad, hogy neked 7870XT van(nekem is), már akkor se esett le, hogy ha mindenkinél jó, akkor talán nálad nem stimmel valamiEzek szerint akkor mégiscsak jó volt az AB 4.0.0 stable, csak a driver volt a rossz?
De milyen érdekes, hogy ugyanez a hiba senki másnál nem jelentkezik, semelyik AB verzió és driver párosnál csak nálad!
De tudom, hogy ezt is megfogod magyarázni, meg én és mindenki más hülye, csak te tudod a tutit! -
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #52014 üzenetére
Na lestem pár tesztet...... És igen ..... Mi igen? Az hogy semmivel sem erősebb
Nekem 1-2 FPS nem jelent javulást. Ha meg a részegységeket nézzük igen tesztben sokkal erősebbek de játékban el sem húz. De nem ám sehova nem megy még lassabb is itt ott. ugyan annyival amennyivel erősebb tehát 1-2 FPS. Ez nem teljesítm A 7870Xt meg a 270x mögött kullog. És itt az alap órajelekről beszélek nem a OC+OC+OC+OC stb. Egyáltalán nem éri meg a cserét a mérlegelés alapján. Volt némi ráncfelvarrás ezeken az R szériákon nem csak csupán átnevezés. Azt nem értem ha átnevezés lenne akkor a a HD7870 1100 ra húzva el érné a HD7950 alap órajelest. De nem
Na mindegy. Nem halok bele ha nem veszem meg meg +10 ezer nekem nem biznisz a látottak alapján
De köszönöm a hozzá szólást neked is mint ahogy a többieknek is -
papírzacsi
aktív tag
válasz
katt777 #52014 üzenetére
Néztem teszteket.toxic órajelen a 270x vetekszik a 7950-el.igaz a 7950-et lehet húzni,bàr én nem bajlódok a tuningal.a cpu-beàllítattam 4ghz-re,azóta úgy megy. 10k-t biztos nem fizetnék rà,fõleg h. nincs gari. Ha 40-43k-ért eladja,vehet 7950-et minimàlis ràfizetéssel,garival,ha nagyon olyat szeretne.
Teszt: alap 270x-el. -
makoss
veterán
válasz
katt777 #51982 üzenetére
Amikor legutóbb errejártam (kb június) akkor a 13.12 verziót mondták itt a legstabilabbnak AMD Radeon HD 7870 OC 2GB Sapphire-ra, nem tudom jelenleg melyik az ajánlott a legújabból, és mivel én marhára nem értek ehhez, nincs valami progi ami kicseréli a mostani drájverem újra?
Fent van a Driver Booster Pro, de ennek a régi is megfelelő.
Az a bajom ezekkel a drájverekkel, ha manuálisan állnék az egészhez, olyan oldalra visz amiből csak kilépni tudok
Drájverfrissítésben inkább szakértő ismerősöm szoktam nyaggatni -
aginor
veterán
válasz
katt777 #51972 üzenetére
Akkor nem tudom, hogy hogyan tudnám reprezentálni a jelenséget. Olyan mintha a tálcát folyamatosan le-fel csukogatná, de leginkább böngésző futása közben jön elő (Crome) ill. videózáskor (időnként némi memóriahibára utaló függőleges csíkozódással/sávozódással). Kipróbálok valami másik böngészőt, hátha.. Flash a legújabb, hardveres gyorsítás volt anno az első amit kilőttem amikor a hiba jelentkezett, driverben minden videó gyorsítással kapcsolatos feature kikapcsolva, ha minden igaz. Ugyanakkor a Sapphire honlapján tegnap nem találtam biost a kártyához, van ötleted, hogy merre lehet, vagy írjak a supportnak?
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51972 üzenetére
Nem igazán értem miért user errorozol, mert bár nem vitatom, hogy biztos értesz hozzá, de ZC témában nem tudtál újat mondani. Egyedül a PCI-E energiagazdálkodás kikapcsolására nem emlékeztem, de azon is túl voltam már jópár évvel ezelőtt.
Sőt, igazából ha visszagondolok és visszalapozok az egész ZC problémakört az elsők között kezdtem itt feszegetni a topicban és én írtam le jópár nyűgjét itt először. A windows tray-re csukódó progikat, popup-okat, folyamatosan újrainduló ventiket, stb...
De ha mondod a (kerülő AB-s) megoldást akkor meghajolok és elismerem a user errort. (Bár akkor sem szívesen, mert nem hiszem, hogy ha mezei user lennék és egy driver installban kimerülne a tudásom akkor ne várhatnám el az AMD-től, hogy ne haljon le napi 25x a monitor standby-ban. Ez elég alap lenne akkor is, ha vmi AB-s vagy egyéb trükkel kiküszöbölhető az egész.)
Na a lényeg: figyelek, hogy állítsam be az AB-t. Bár - ezt is írtam - én is csak kínomban kapcsoltam ki AB-ben a low level hw controlt az utóbbi 2-3 hétben, előtte évekig azzal használtam. Szóval nem biztos, hogy olyat írsz, amit ne használtam volna előtte.
(Előtte meg Rivatuner, unlocked módban, jóval előtte meg Ati Tray Tools amivel szintén a driveres 2D/3D kontrolt kerültem meg, mivel - szintén írtam - szar volt az AMD multimonitoros frekiállítós megoldása. Most, hogy beugrott, az is olyan téma volt amit magam oldottam meg mert itt a fórumon csak nézett mindenki. (HTPC vonalon más topicból a 24p mizériákat már inkább nem is említem
)
szerk: Egy pontosítás: a pár verzióval ezelőtti AB nem tudott feszt állítani a kártyán ezért CCC-ből oldottam meg. Aztán viszont végül is feszemelés nélkül használtam, szóval maradt az AB használat végül.
Na de elég a nosztalgiázásból. Sok hülyeség eszembe jutott, ami nagyon nem mezei user kategória és többnyire egyedül sikerült megoldani.
Tényleg várom az AB-s pontos howto-t, hátha mégis kimaradt valami az életemből.Örök hálám fog üldözni, ha ezt a szart sikerül megjavítani.
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51958 üzenetére
Persze, Abunak nem mindig van igaza, de szvsz itt azért tényleg van anomália a 3rd party cuccok és az AMD driverei között. Vannak érdekes dolgok.. ahogy maga a ZC is egy fos megvalósítás sw-sen.
Az elején kb soha nem működött. Emlékszem kb. 2 éve volt, hogy Win7 alatt mp másodpercenként állt le és indult el a kártya: órajelek ugráltak, venti leállt, elindult. Azt hittem ott leheli ki a lelkét a kártya amikor észrevettem, hogy ezt játssza.Aztán valamelyest normalizálódott. Kivágva a tray-en lévő progikat, amire allergiás volt el lehetett érni, hogy kb 1-2 percenként indult csak el.
Később valamit faragtak az sw-s részen is meg Win8 alatt is változott, mert most már alig kapcsol be, jöhet kb bármi. De a standby bug megmaradt.A bios-t végignéztem, tudom, hol szokott lenni, nem először csinálom.
De nincs.
Többi gyártónál is inkább a finomságokkal volt bajom mindig, nem nagy hibákkal. NV-n 24p bugok, De az AMD-n is volt. Intelen is volt standby bug (ott nem kapcsolt ki a monitor), DXVA problémák, meg a kedvencem, a 16-235, "limited range" kimenet videóknál. Arra is rákeres az ember neten, kb. 3 generáció óta visszatérő probléma.
AMD-n a ram órajel mizéria fogott meg régen, a többmonitoros használatnál is feltolta maxra, ill. váltogatott le-fel. Régebbi kártyákon meg ráadásul a képernyő is berándult a ram órajel váltásoknál.Most "fast startup" kikapcsolva a Win8.1-ben, azóta (2 napja) nincs standy bug-om, mindig visszatér a kép.
Lehet, hogy ez lesz a kulcs? -
Frozzy
őstag
válasz
katt777 #51958 üzenetére
ne haragudj, hogy linkelek csak sok lenne egybe leírni
probléma: Link1,
Link2 a videó, hogyan futott,
Illetve ebben a csopiban is össze szedtem, hogy miújságAzóta Win8.1 PRO van fent 64bites és egy 14.1-es driver mantleban futtatom de most sem lett jobb..
-
Frozzy
őstag
válasz
katt777 #51954 üzenetére
hát a BF4-es problémáim még mindig nem oldódtak meg.. pedig már 14.1-es drivert is vissza raktam.. ennyi gondom még egy vidi karival sem volt.. 2. AMD-m de lehet az utolsó, ennyit szívni vele :@
gariba meg hiába vissza küldöm iponhoz vissza küldik, hogy működik azt csá
-
sb
veterán
válasz
katt777 #51944 üzenetére
Régebben én is AB-vel nyomtam, de mióta problémák vannak és Abu is szajkózza, hogy a PowerPlay-be csak bezavarhat 3rd party cucc azóta próbáltam minimalizálni.
Egyébként elképzelhető, hogy a ZC probléma előfordulására hatással van, de a fene se tudja. most pl. minden szart letiltottam az AB-ben mégis 10-ből 8-szor nem jön vissza a kép.
szerk: BIOS-ban nem látok PCI-E energiagazdálkodást. Win8.1 power options-ben letiltottam, de nem használ.
Ritkán mondok ilyet és nem is vagyok egyik oldal felé sem függő. Mindig az volt ami jobb, ill. mindkét oldalon vannak driver hibák is. De azért ez k* régóta fennálló és igencsak bosszantó hiba. A végén tényleg eladom a p*csába az összes GCN-t minden gépből a családban.
-
törölt tag
válasz
katt777 #51946 üzenetére
Most nem használom az Afterburner-t, mert nem merem elinditani. És az adott probléma már csak netezés közben jelentkezik, de nem minden oldalon. Most is mikor ezeket a sorokat írom, az órajelek 300->450 és 150->1400 MHz-en ingadoznak. Feszültséget sosem piszkáltam el, csak az órajelet 1050/1400 Mhz-re állitottam és a ventiknek adtam saját profilt. ASUS R9 R270X TOP-hoz van frissebb BIOS... érdemes ezt rátenni a VGA-ra? Ilyet nálam egyik videókártya sem csinált, vagy nem ennyire láthatóan.
-
törölt tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #51914 üzenetére
nem tudom, 3870 nalam szepen ment 2011ig, es 8.3nal hasznaltam bovebben ujabb drivereket is.
de majd ha nem megy jobban ugyis eszrevesszuk (mondja az, aki kepes volt fel eves driverrel eyefinity + cf kombot hasznalni). ilyen 5% kulonbseg nekem meg nem tunik fel, nagyobb kilenges meg altalaban nem nagyon van.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
katt777 #51899 üzenetére
Ezért (is) vettem ezt a kártyát, mert úgy éreztem, hogy ez illik a gépházamba.
Ez fétis és hobby.
"Ha tartasz tőle, hogy az ellenfél elbújik az effekt mögött, akkor legalább valld be ezt..." Abszolút ez az indokom, nem tagadtam sehol sem.Csíterség ide, vagy oda, a szemem miatt alapból kétszerese a reakció időm egy normális gémerének, ezért hagy csaljak már ennyit, kéremszépen.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
katt777 #51887 üzenetére
Ha ez célzás akart lenni, egyáltalán nem sírok a kevés fps miatt, van elég a tarsolyban, csak mivel kicsi monitorom van, fogalmam sincs, hogy mennyi is valójában. Azért (is) fektettem be egy ilyen gépbe, hogy ha valami "meredekebb" dolgot akarnék vele megcsinálni, akkor azt is tudja, ne kelljen évekig alkatrészeket cserélgetni. Csak biztosra akarok menni.
Valaki azért játszik így, mert így áll a szemére. Engem nem érdekelnek az egyenként kirajzolódó hajszálak, sem a fűszálak éleinek a simasága. sőt, a levegőben repkedő füst-köd, foltok, falevelek egyenesen kikergetnek a világból, ezért játszom low-on, mert picivel kevesebb felesleges "csicsát" látok.
Valóban nem értek a szakmai hátteréhez a dolognak, csak józan paraszti ésszel gondoltam, hogy ha a kártyának 237600 pixellel többet kell "megfestenie" másodpercenként 60-szor, akkor %-osan elvileg egy kicsivel többet kell dolgoznia, mint ha 1080p-t kellene csak megjelenítenie. De ha azt mondod, hogy ez a szám kevésbé terheli meg, mint a minőség állítás, akkor med.-high-on beleférhet az 1200p-s monitor, ha jól értem. Akkor már csak a FOV-nak kell utánanéznem, hogy mennyire jön be alapesetben.
Azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom, hogy ez a kártya bírja-e, mert egy 1280x1024-es monitorom van, ami jóval kevesebb pixel, kölcsön kérni sem tudok 1200p-set kipróbálni. Az aláírásomban szereplő konfiggal meg lusta voltam kiguglizni tesztet, bár gyanítom, hogy nem is találnék.
A váltás oka meg alapvetően az lenne, hogy ne kelljen a FOV-ot az 5:4-es monitoron 110-re állítanom (távolodik a cél, "kisebbedik" az ember), hanem fizikailag benne legyen a perifériában ez a szög nagyjából, hogy észrevegyem, ki lő oldalba. 80 centire van a fejemtől a monitor, nem is látok valami jól, ezért szeretnék egy 24 colosat - na de milyet? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #51821 üzenetére
a 30%os terheles mondjuk threadlimitet jelent ha csak egy szalat hasznal a jatek. pl Stalker CoPvolt ilyen. ha a lost alpha azt hasznalja, akkor ertelemszeruleg egy threadet ki fog maxolni, illetve ha bemokoltak a SoC / CS ket threadjet akkor kettot... de utobbi multithreadet amiatt dobtak ki, mert egy ido utan a game state korrumpalodott (plusz dx11nek kisebb a cpuigenye a stalker eseteben).
aztan vannak erdekes esetek is, ott volt a Crysis 1: CPU ilyen 40-60 korul, GPU megint 70-80 korul meg egy 3870el. aztan upgradeltem egy 6950re es elkezdett 80% fole menni a proci. viszont a CFfel meg ment, de nem skalazodott szepen (tippre a post process eszi meg).
ilyen meg a bioshocknal lattam, ott eyefinityvel valamiert mediumon es very highon is ugyanannyi fpst kaptam. de a hasonlo koru UE3mas dishonorednek meg semmi baja nem volt. viszont most van egy threadenkent olyan 40%al gyorsabb procim negyszeres pciE savszellel es dupla memsavszellel, szoval le kene benchelni
.
dx11el azert sokkal egyszerubbe valt tobbkijelzos setupokkal az elet. ami jo, mert mashol vannak a bottleneckek, en meg nem tudok 8GHzs procit rakni a cf ala, hogy eleg legyen (tippre shift1nek par esetben kb annyi kene).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #51811 üzenetére
passz, nem jatszottam veluk. dx9nel sajnos nekem ugy tunik, hogy elobb-utobb cpu threadlimitesek lesznek az alkalmazasok (joval elobb, mint dx11 alatt tapasztalatok alapjan), dx10 detto (crysis1 / metro2033 / stalker cop alapjan), szoval lehet az volt a baj.
CF Rage alatt nem mukodott rendesen de az a motor featureje. illetve Far Cry 3 anno nem szerette a CF+Eyefinity kombot (kulon-kulon ok volt), de azt anno megjelenes utan ket honappal vegigjatszottam, azota nem tudom mi a helyzet. majd ha jon a negy
, de igazabol amig legalabb egy kartya birja 4800x900ban mediumon a jatekot az elso napokban amig veglegesre patchelik (mint az FC3nal), addig szerintem boldog leszek. foleg, ha lesz idom day0tol jatszani.
ahol anno keves volt egyedul a 6950 eyefinityre az a Crysis3, a Stalker CoP, a Metro2033 es a Shift2 volt, ezek erezhetoen sokkal jobban mennek a 7850 parossal. de en mar inkabb csak jatszom, ha nem megy a CF azt 5760x1080ban meg altalaban eleg gyorsan eszrevenni benchmark nelkul is
. evekig toltam jatekokat masodik kijelzon real-time monitorozva az eroforrasokat es nezve, hogy mi tortenik, ezt mostanaban mar csak ha debugolni kell csinalom.
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #51766 üzenetére
Meg jegyezném ezeket nem lehet alul feszelni semmivel csak ha BIOST szerkesztesz. HD7850-7870-270-270x nem lehet alul feszelni. Csak BIOS MODdal. A HD7870xt teljesen más tészta. Ne indulj ki a saját kártyádból. Én nem is tettem volna be ebbe a topikba az xt-ket. Nincs itt a helye. Egy külön állatfaj az xt.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #51766 üzenetére
gondolj bele, mennyi időt takarítanék meg egy olyan VGA-val, amelynek a driverével annyira nincsenek hibák, hogy érdeklődés hiányában még a topicja is megszűnt.
nah, pont ezért próbáltam ki a 270X+7870 CF után egy GTX770-et... és lőn minden ok... persze vannak itt "ismerőseim" akiknek vígan megy a CF, bug halál stb nélkül... elismerem
Hát még azok hogy örültek, akiknek segítettem
ezt mindig felhozod, és pont ugyanúgy le#@&om, mint anno -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51766 üzenetére
Te menthetetlen vagy ember, állandóan ezzel az alázós szöveggel jössz, előbb-utóbb úgy ki leszel vágva innen, mint a sicc.
Az hogy a szövegértelmezés és a felfogás nem megy, azon nem tudok segíteni, mindenbe belepiszkálsz, ami aztán nem is működik, de utána lehet szidni, hogy az alkalmazás a szar, és nem benned van a hiba
Frissítéseket se telepítesz, meg olyan dolgokba nyúlsz bele, amibe nem kéne, utána meg csodálkozol, hogy nálad nem működik a többieknél meg igen, meg jössz az avultatós dumával, hogy azért nem működik.Már öten magyarázták el neked, hogy azt írtad senki ne telepítse az MS AB 4.0.0 final-t, semmilyen beállításokról nem volt szó, de képtelen vagy felfogni, mindenki hülye csak te tudod a tutit.
Tudtam, hogy ezt is meg fogod magyarázni
1.Ja a Physx meg a Cuda korlátozó tényező, akkor meg miért AMD-t vettél előzőleg is, nem NV-t! Tudom jó áron volt, nem kell megmagyarázni.
Az gondolom nem fog zavarni, hogy NV-vel lehet nem lesz full DX 12 támogatás ugye2: "3-4GB-os pénzkihúzást a Mantle-lel kapcsolatban írtam, ti. hogy proci gyorsul, de VGA-nak kell a 3GB már full HD-be is, ami miatt meg lehet majd drágább procit venni."
Korábban meg azt írtad még MANTLE alatt sem zabál 2GB-nál többet semmi, most akkor még sem elég ugye. De Mantle sem kell, mert már sok címnél be sem kapcsolhatsz mindent, ha nincs a 2GB+ Vram
, szóval mégis kell, ezért pakolja a vramot az NV-is.
3: Azért elég érdekes, hogy a CCC topikban már másoknak is Intelt ajánlasz, mert az időtállóbb, mint az AMD. Pont ezért szajkóztuk mindig, hogy Intel-t kell venni, akár használtan is!
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51742 üzenetére
Tudtam, hogy ezt is meg fogod magyarázni, persze megint nem arra válaszoltál amire kellett volna, szóval inkább nem írok semmit, mert csak ismét felidegesítesz
A GTX970-hez csak gratulálni tudok, bár nem tudom hányszor leírtad, hogy a 7870XT neked mindent full-ba visz, a 2GB vram mindenre elég, meg csak a hülye user-eknek gyártják a combos 3-4GB-os kártyákat, akiknek ki lehet húzni a pénzt a zsebéből stb...
De ezt már eljátszottuk egyszer, hogy a 6800K neked mindenre elég, és hosszú távra tervezel, aztán rövidesen Intelre váltottál, szóval inkább nem is írok semmit, te egy HUNGARIKUM vagy ember! -
- = Zk = -
félisten
-
CirrMee
addikt
válasz
katt777 #51737 üzenetére
Olvasásból megint buktál.
Szerencsére én még tudok.
Hogy másik hsz-ra emlékezz, azt tőled már nem is várom el.
Én pl. elolvastam, hogy neked MSI-d van (Myst), amely, feltételezéseim szerint, nem egy Sapphire HD7870XT.1.: nincs, és nem is volt soha MSI kártyám...
2.: szerintem nem nekem akartad ezt a választ küldeni, de ez esetben is lásd (itt idézett) első mondatod... -
törölt tag
válasz
katt777 #51737 üzenetére
Jelen..! Leadtek PVR2100 (XC2028) TV tunert használok. A driver telepitéssel voltak gondok, mert ezzel az R9 270X videókártyával friss Windows 7 OS-en nem mentek fel a latest driverek. Néztem egy ezeknél régebbi drivert és azzal meg jó volt... Ezek után akármilyen furának vélt hibát elhiszek vagy átgondolok és nem kezdek ellenkampányba és becsmérlem a másik tudását. Aki évek óta gépezik, az is képes hibákat ejteni, de a saját problémakörével lehet jobban tisztában van, mert utánaolvasott miellőtt ilyen kijelentéseket ki mer posztolni. Nekem most ezeknél a hardvereknél nem jelntkezett hiba, de másoknál igen... akkor örülök a jó szerencsémnek és nem kezdek el másokat ezzel piszkálni. A PC szervízben is minden hibánál érdemes lenne a felhasználokat jól megdorgálni (megérdemelné, de akkor nem járna vissza), mert a Cola nem a Laptopba való, de ez is munka egy szervíz számára.
PEACE
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51737 üzenetére
Már megint jön a félre és belemagyarázás
Próbálod menteni magad, meg megint teljesen másra terelni a dolgot,meg megmagyarázni, ahogy korábban sokszor, meg a másik a hülye, és az ő szövegértelmezésével van a probléma
A múltkor is értettem amit írtál, az már más tészta, hogy nem értek vele 1-et.Idézlek:
Hol van itt odaírva, hogy alacsony órajel, meg tv-nézés, meg Sapphire 7870XT
Már megint általánosítottál a saját kártyádból kiindulva, mint a múltkor, sőt még ki is emelted fekete betűkkel. Ha nálad szar valami, az nem jelenti azt, hogy az mindenkinél szar lesz, ahogy nem is. Nálam például se fagyás, se csíkozódás, a profilok sem haltak be, ugyanúgy működik minden, ahogy olvashatod másnál is
Én nem tudok olvasni, meg én buktam meg
Powercolor kártyám van ember nem MSI, ülj le 1-es általános iskola alsó tagozat
Már 2 hete kint van a stable, azóta is gond nélkül használom, ahogy a profilokat is.
Minden kártya más és más, szóval hiába állítom be a te beállításaidat, ha az enyém nem bírja! -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51734 üzenetére
Szerinted nekem milyen kártyám van
Gondolom olvasni még tudsz
Meg az Afterburner majd válogat a kártyák között
A múltkor is ugyanez volt, aztán nem egy embernél tökéletesen működött, ahogy írtuk is, és most is!
Ha van valami én is rákérdezek, hogy másnál is jelentkezik-e, nem egyből farkast kiáltok! -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #51716 üzenetére
Én már régebben felraktam a 4.0.0 final verzióját, és semmi probléma nincs, ugyanúgy működik ahogy az előző, semmi fagyás nincs, a profilok is megmaradtak, szóval írd már úgy legközelebb, hogy nálad nem működik, mert így rengeteg embert megtévesztesz megint, mint a múltkor, akiknek szintén nem volt semmi problémájuk.
-
törölt tag
válasz
katt777 #51716 üzenetére
Én is a 4.0.0-át használom és nem tapasztaltam vele hibát. A profilokat meg mindig beállitom magam, nem viszem át másik verzióra. A GPU-Z viszont nem követi az órajelek változását (fixen 1120/1400 MHz) és ezek hatását a pixel és textura fillrate-re sem számolja át. A sensor részen szerencsére rendesen frissülnek az adatok.
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #51679 üzenetére
Semmi félre értés ne essék. De a 2 GB 7870xt vel sem fog menni hiba nélkül. Sajnos optimalizalatlan a játék ezt tolhatod R9 290x is nem fog menni. Bocs de ezt nem kéne így ki jelenteni, hát nálam megy maxon lag nélkül. Sem CF el nem megy jól sem erős kártyán. És itt nem egy xt-re gondolok. De ezzel már úgy sem foglalkoznak, hogy optimalizált legyen.
Azt hiszem nem kell elmondanom mit látnak az emberek.
Wd ultra 4x el. Akkor hagyjuk az xt-t itt 4gb vramot emeszt fel -
Apollo_21
addikt
válasz
katt777 #51647 üzenetére
ÖRülök h mindíg én kerülök középpontba mégha nemis válaszolok neked:d De külön köszönet
Én tesztelem az összes kártyám..és akármennyit tuningolok sajnos a 7970 sem lett 290 x2 sem a 7870-am 7950...ahol szarul megy vmi ugyanugy szarul fog,ahol jól ott meg nemkell tuning..én ezt írtam...téma off. -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #51647 üzenetére
Persze, hogy emlékszem! Pl. ATT-ban sokat segítettél anno!
Egy megoldatlan problémám volt, melynek megoldására (akkor) nem jöttünk rá, már-már User errornak tűnt a dolog...
Gép indításakor automatikusan induló ATT gyakran nem ismerte fel a 3D-t. Kilépve, újraindítva a progit OK volt. 1 évembe tellett, mire rájöttem, hogy az asztali háttérképként beállított gif animáció 'hülyítette' meg. (mert XP-n még volt ilyen lehetőség, Win7 már nem eszik gif képet háttérként.)
-
and1ao
őstag
válasz
katt777 #51629 üzenetére
Remélem elolvastad a 285-ös tesztet mert ott egyébként teljesen jól le van írva mi a helyzet memória sávszállel jelen pillanatban a VGA iparban, és ha tényleg figyelmesen elolvasod akkor rájössz hogy tényleg semmi érteme.
Egyébként arra még had reagáljak még hogy amikor jelentettem a hibát a Twitch-nek hogy a hiba nálam van-e vagy náluk, és jött a levél a hiba náluk van.
Mondjuk lehetett volna annyi eszem hogy megnézem yt hogy ott is produkálom-e de ez már csak az én lustaságom volt. és nem cseréltem drivert, vagy amikor cseréltem akkor is ugyanolyan sz@r volt(mért én gyanakodtam driverre)
Az adobe következő update mikor kijött érdekes módon azóta nem crashel szét a flashplayer.Belhinho.:+1
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #51629 üzenetére
"Ha tapasztalatról akarnék beszélni, kezdhetném a HT/Primo/Spektrum/C64 számítógépekkel.
"
VGA-ról volt szó, nem pedig VIC Chip-ről!Amúgy akkor nagyjából egy korosztály lehetünk, mert én is ezekkel kezdtem!
"Ha visszaolvasol, éppen tegnap írtam, hogy semmi nem jelzi, miszerint kizárólag problémákról lehet írni a topikban."
Akkor meg nem értem, mi a gondod? Én nem "valakinek a problémájára" mondtam azt, hogy nálam minden rendben, hanem azoknak szólt, akik csak a problémákról olvasnak, és így tévesen azt hihetik, hogy ezek a hibák törvényszerűen előjönnek mindenkinél. Én átlag felhasználónak tartom magam, nem cserélgetem havonta a Driver-eket, nem "veszek" megjelenés előtti virágboltos játékokat. Igaz nem is tesztelgetek állandóan, ha van időm, leülök és játszok. A 'nagy név' játékokat veszem csak meg, miután kicsit lejjebb megy az áruk, ha kell, frissítem hozzá a Driver-t, és minden OK!"Hsz-t persze lehet gyűjteni releváns információ nélkül is."
Ez így van! Ám, mégse vagyok 'félisten', pedig nem ma kezdtem a fórumozást!Béke veled!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged