- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Frozzy #51995 üzenetére
Tesztelés kell neki. Persze vsz. rögtön nem lesz benne Mantle, és kérdéses az újabb játékok támogatása is. Igazából GB drivert nem nagyon szoktam próbálni, mert minden GB kártyám nVidia volt, azokhoz meg, ugye, minden reg meghajtó vígan felment és rendben működött.
makoss: A probléma az, hogy ami másnál bevált, nem fog nálad is feltétlenül. A Tahiti-s Xt-mmel pl. egy rakat hiba nem jön elő, ami 270-ekkel igen (no meg AB is besegít
), és bár ezek mégiscsak leporolt 7870-ek, 7870-nel nem nagyon panaszkodik senki. Nálam mindenesetre a 14.1b2 (vagy b3, nem emléxem, a 2. Mantle-ös), a 14.7 RC3, 14.8 voltak az elfogadhatóak. A sokat dicsért 14.4 szintén videó kódolós hibát nyomott, mint az összes, fent nem jelzett, vagy éppen Mantle artifactelt. DX-bencsak a régi progis hibákat dobálja, de azt sztem mindegyik. Azért majd feltolok egy Sam 2-t, és kijátszom, ha lesz időm, melyik beállítástól hal be (XIII-mal, Rep Com-val, KotOR-ral stb. nem is érdemes már próbálkozni). És akkor nem is beszéltem az alaplap-érzékenységről, mert az enyémmel pl. nincsenek BS hibák, de már egy másik ASUS lappal is dobja egy 270.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
Frozzy #51971 üzenetére
Nem lehet hogy hogy egyezerre több dolog is okozhatja a problémádat? Vga driver frissítés,a bf4 frissítése,2 hardver is határeset (cpu,memória).van hogy új játék pachel rosszabb lehet a helyzet.
A pachel az a gond,ha multizni akar az ember akkor kötelező!
Amugy nálam nem tudom mi a helyzet,mert sajnos még nincs meg a Bf4,ezért csak feltételezni tudok.
Alaplap,cpu csere minimum biztos segítene valamennyit,aztán memória. -
katt777
félisten
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
DX-ben mi a helyzet? Mert nálam úgy teljesen OK volt, Mantlevel szaggatás, RAM-zabálás (nyilván emiatt is, noha 2GB-ot nem evett meg), itt-ott artifact-ek, és persze jóval lassabb. Régebbi meghajtóval lehetett választani, de most tutira csak Mantle-lel megy AMD kártyákon, mert ugyane hibákat produkálja (50FPS és 40 alá zuhanások), miközben anno DX-ben 50-60-nal szaladt röcc nélkül.
Driver-hiba esetén én elsőre mindig a gyári meghajtót ajánlom, nagyon sokaknak segít, bármit mond is Abu arról, hogy ezek csak az aláírásban különböznek a referenciától. A gyakorlat nem ezt igazolja, ezt én legfőképpen ASUS-okon tapasztaltam. Viszont tény, hogy a gyári meghajtók régebbiek, talán éppen azért, mert tesztelik őket. ASUS néha több hónapos elmaradásban van, GB-nál meg ennél is több volt, amikor ilyen kártyákat használtam. Ez elméletileg azzal járna, hogy az újabb játékoknál előfordulhatnának bugok, viszont ilyet sosem tapasztaltam, ami azt támasztja alá, hogy nem feltétlenül rossz önmagában egy meghajtó, amíg AMD-nél nem "optimalizálják".
Amúgy kizárólag a driverrel teszteltél, vagy mindig nyomod a cumót is hozzá? Mert a CCC-be épített profilok (utócsalás
) is bele tudnak cseszni a dolgokba.
Zsébernardo: Amit hetekkel ezelőtt javasoltam, ti. hogy az ASUS honlapjáról töltsd le a legfrissebb saját drivert, megvolt?
sb: Most én "user error"-oznék, ha megbocsátod. Elég komolyan foglalkoztam ezekkel a progikkal (15k fölötti olvasottság csak jelent valamit, saját topicról és privát segítségnyújtásról nem is szólva), és sem nV, sem AMD kártyán nem fordult elől, hogy ne lehetett volna velük optimalizálni a VGA-k vezérlését. Anno még RivaTuner-be is keményen belemásztam, amikor nem nagyon szerette az AMD kártyákat, és azt is be lehetett bizony lőni. A legtöbb user viszont még az egyszerűbb beállításokkal sincs tisztában, aztán persze, hogy jönnek a problémák, főleg, ha több ilyen progit is feltelepítenek, amelyek aztán nemcsak a drivernek tesznek keresztbe, hanem még egymásnak is.
Jelenleg elégedetten használom az AB-t, 13%-os energiamegtakarítással gyári beállításhoz képest, természetesen halkabb és hűvösebb kártyával, és nem b.sztatja a meghajtó sem a VRM-eket, sem a GPU-t v. a RAM-okat az idióta órajel-ugráltatással (?X is olvastuk itt?
). Annyi a hátulütője, hogy kézzel kell profilt váltani, de ezzel tudok élni, Tahiti-s kártyákon nincs más lehetőség. Ráadásul így megfelelő profilt tudok alkalmazni (pl. -20% tuningot, ha nem kell a teljes kraft). Mindemellett a 2D alap feszen a kártyám magasabb RAM-órajellel és teljes sávszélességgel képes dolgozni, mint azt a driver hagyná. Ha majd az AMD biztosítja ezeket a lehetőségeket, el lehet dobni az ilyen progikat, addig viszont szerfölött hasznosak.
aginor: Nem videózok mobilnettel.
-
törölt tag
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
Ezeket e kérdéseket itt jópáran feltettük... Én is szeretném megtudni bárkitől, hogy melyik drivert használhatom gond nélkül ehez az Asus R9 R270X TOP videókártyához. 13.12 WHQL és ezelőtt a HD7850 mellé használt 13.9 WHQL nem is települ fel ehez a kártyához! A lemezen adott 13.20 driver az ASUS mühelyéből AODDriver hibát okozott. A 14.9 WHQL-nél jelentősen a felére visszaesett a 3D-s teljesitmény. A 14.8 WHQL-nél most ezek az órajel kiugrás ingadozások zavarnak. Megnézem a Guru3D-s 14.4 WHQL-t ezzel a videókártyával is, mert ott legalább volt MANTLE BF4-ben. Ha ott is hibás marad, akkor teljes a tanácstalanság.
-
válasz
Frozzy #41480 üzenetére
mint ahogy írta más is ... bios update 41 es re + legujabb ati driver.. nekem ez megoldotta... nem remeg a kép... viszont igazad van... mem szorakozik legyeszerübb módszer hogy ki kapcsolod a vga energia takarékos módját idle 30w többet fogyaszt , ha nem akarsz biost frissíteni...
@EnterR
Ki derül... ha szét hal a gép akkor kell !Amúgy érdemes egyenként tesztelni elöbb a gpu, megnézni mi a vége aztán a mem...vagy fordítva...
-
válasz
Frozzy #41485 üzenetére
frissíts vbios-t és használd a 13.12-es catalyst-et. ezek megoldják, mostmár nagyon úgy tűnik. így nincs szükség a frekvenciaemelésre.
jah, hogy a giga még nem adott ki update-et.
akkor a következőt akarod csinálni.
catalyst-ban létrehozol egy profilt valamilyen néven (xyz), utána megnyitod az xyz.xml aC:\Users\<windows felhasználó név>\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles alatt és belemásolod ezt:
<Profile>
<Caste name="Graphics">
<Groups>
<Group name="Overdrive5">
<Feature name="TimeUnlocked" />
<Feature name="OverclockEnabled">
<Property name="OverclockEnabledProperty" value="True" />
</Feature>
<Feature name="AutoTuneSupport" />
<Feature name="CoreClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="30000" />
<Property name="Want_1" value="107000" />
</Feature>
<Feature name="PowerControl_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="15000" />
<Property name="Want_1" value="140000" />
</Feature>
<Feature name="CoreVoltageTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="875" />
<Property name="Want_1" value="1225" />
</Feature>
<Feature name="MemoryVoltageTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want_0" value="0" />
<Property name="Want_1" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedProtocol_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="FanSpeedProtocolProperty" value="Percent" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedAlgorithm_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want" value="1168" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Property name="Want" value="36" />
</Feature>
</Group>
</Groups>
<Adapter name="PCI_VEN_1002&DEV_6810&SUBSYS_E271174B&REV_00_4&3A49DA0C&0&0010A">
<Aspect name="Overdrive5" />
</Adapter>
</Caste>
<Caste name="Fuel">
<Groups />
<Adapter name="FuelAdapterUDID" />
</Caste>
<Caste name="Platform">
<Groups />
<Adapter name="PlatformAdapterUDID" />
</Caste>
</Profile>ha ezekkel a beállításokkal nem jó, akkor a CoreClockTarget és a MemoryClockTarget Want_0-s value-it akarod átírni. a 15000 jelent pl. 150 MHz-et a végén a fájlt írásvédetté teszed és catalyst-ban kiválasztod az xyz profile-t (rákattintasz az oldalsávban).
lehetséges, hogy az AMD overdrive-ot is engedélyezned kell (nekem alapból volt, ezért nem vagyok biztos)
-
BogyóBP
addikt
válasz
Frozzy #40453 üzenetére
Pont ezt mondtam én is. Még képre is totál megegyezik a 9.5 ös bétával. Csúnya húzás az AMD részéről ez de mi ravaszabbak vagyunk.. Még biztos lesz itt egy driver 1 héten belül figyeljétek meg. Ez meg úgy ahogy van sztem szar, lehúzható a WC-n.
Nomeg aztán az is vicces és érdekes hogy állitolag a Sapphire oldaláról szedték le ezt a drivert és terjesztették tovább, holott a kártyám támogatási adatlapján még mindig csak a 13.5 nél tartanak
Az is béta, szóval nem értem kicsit levan maradva a Zafír vagy egyszerüen tojnak a supportra.
-
törölt tag
válasz
Frozzy #40395 üzenetére
A két kari hűtője nem egy kategória! 3 venti jobb légáramlat,több hőelvonás,jobb szellőzés,így érthető. Nem tudom mekkora a szobahőmérséklet nálatok,nekem a fentebb írt hőfokokat 25-26C°-ban produkálja. Hasonló (általad említett) hőmérsékleteket a 670-es karimon tapasztaltam amin egy Twin Turbo II dolgozott.
Lényeg,hogy nem mondható a "kis" Sapphire kari hangosnak és melegnek!
-
törölt tag
válasz
Frozzy #40318 üzenetére
"sapphireből alapból nem vennék Dual-x-et hangos és nem is egy hűvös kártya.."
Én ezt csak megcáfolni tudom! Nekem BF4-ben 60C° körül mozog a hőmérséklet (+- 2C°) 46-48% (1900 rpm) venti használattal, ami szerintem egyáltalán nem vészes hangerőben. De kinek mi tetszik ugyebár...
-
lowzor
veterán
válasz
Frozzy #40314 üzenetére
Hogy lenne már egy olyan hűtés, amin többezer RPM-en teker 3 venti halkabb, mint egy DCII?
Ilyen TDP-jű kártyáknál még lehet hogy halk (valamennyire), de csak mert nincs igénybe véve annyira, de pl 7900 szérinánál már nagyon durván porszívó effektes.
Halkság nekem amúgy alapból ott kezdődik, hogy terhelés alatt (még tuninggal is) szinte ugyanolyan hangerejű, mint 2d-ben. A DCII ezt a szintet hozza, a Gigabyte-nál nagyon nem ezt láttam
Milyen Asus kártyája van egyáltalán az ismerősödnek?"sapphireből alapból nem vennék Dual-x-et hangos és nem is egy hűvös kártya.."
"MSI-t meg tényleg nem vennék írták több tesztben is, hogy mindig az volt a gyengébb hangosabb valakinek még magasfrekvenciás zúgó hangot is ki ad magas teljesítménynél."
Te ezeket hol olvasod? -
asvald
senior tag
válasz
Frozzy #39982 üzenetére
Szép nagy kártya , első pillantásra tudtam, hogy Ő lesz a kiválasztott számomra is .
Esetleg tudnál majd hőfokokat mondani? Kíváncsi vagyok erre a három ventis megoldásra ,bár az AC extreme plus-om szépen dolgozott, akkor gondolom ez is, hiába ,hogy csak 2db heatpipe van a 270x-nek -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Frozzy #39982 üzenetére
Ultrán egyébként még nem próbáltam. Nálam úgy fut, hogy első talán 4 beállítás Ultra, 2xMSAA, a többi meg High vagy Low/OFF, attól függően, hogy feleslegesnek tartom-e. Ilyen pl. Terrain Decoration meg quality az high, de mesh quality meg amitől nem lesz csúnyább se meg szebb se a játék az a legkisebben van
De valóban jó kártya, nagyon örülök nekije
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Frozzy #39935 üzenetére
THX megnézem.
Mindenki: na mentem ma egy hosszabb kört a BF4 multival, érzésre nagyon is jól futott az 5800K-val, minden nagyon folymatos volt, pedig volt robbanás meg minden szir-szar bőven, egyszer se lassult be még egy kicsit sem (pedig erre érzékeny vagyok).
WoT-oztam is, Afterburnerrel monitoroztam a GPU kihasználtságot, hát ott olyan 60-75-85% körül mozgott a kártya, de én ezt betudom annak hogy az a játék nemigen dolgoztatja meg a GPU-t még max grafikán se.
Ennek ellenére volt, amikor már 30 körülre esett vissza az fps, amit kicsit kínosnak érzek, de nagyrészt 40-50-60 körüli fps-ek voltak.
-
Trevi
tag
válasz
Frozzy #39544 üzenetére
Gigabyte R9 270X OC Hűtése átlagosan hangos játék közbe, windows bootolásnál hangos akkor ne ijedj meg a turbina hangtól! új driveral nagyon jól működik a kártya. Játékok alatt nincs panasz BF3 ultra,BF4 high beállitás multi alatt!(Win7-en)
Win8 on szerintem többet ki lehet hozni a kártyából!Jön nem sokára a mantle szebbek lesznek a játékok!
És a kártya jól van össze rakva, bitangúl jól néz ki rajta 3 venti, brutális!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest