- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
válasz
#77081088 #29969 üzenetére
Nekem az nem éri meg, hogy emiatt csökkenjen a kártya élettartama.
Egyébként ha a 40 FPS körüli részekhez dob egy 7 FPS-t, akkor az már nekem elég sokat számít, ugyanis a szemem eléggé allergiás a 60 FPS alatti értékekre, egy kicsit simább a játékmenet. Xbox az más dolog, ott van optimalizálás, stb. mert az is van a PC-m mellett. -
válasz
#77081088 #29960 üzenetére
Az nem baj,ha az ember kíváncsiságból kipróbálja,hogy mit tud a kártyája,aztán belő rajta egy mindennapos használatra alkalmas értéket , én attól zsibbadok le néha,amikor egyesek rá akarnak "verni" másokra 20-30Mhz-et ,és ettől persze nekik van a legjobb vga-juk.....
Mindeközben csak egy jót játszani felejtenek el... -
-
HSM
félisten
válasz
#77081088 #29857 üzenetére
Mint írtam, a lényeg, hogy legyen körülötte megfelelő légmozgás. Hiába raksz mellé öt ventit, ha nincs koncepció az egészben sz@rt se fog érni.
Hiába raksz a gép oldalába két ventit, ha csak egy fúj a VGA-ra, és a fölötte lévő csak elrontja az egészet. Az én mostani házamban pl. csak elöl és felül fúj be egy-egy 18cm-s légkavaró, és állati halk és hatékony, pedig kifelé nem is fúj semmi. De olcsóbb, egyszerűbb házakban nem tudsz ilyet csinálni, ott marad az első és oldalsó befúlyó, meg hátul egy kifújó. Nálam a régi CM házamban a jól elhelyezett oldalsó 14-es venti porszűrő és max 1000-1100rpm-es halk működés ellenére 5-10 fokokat hozott a VGA és környezetének hőmérsékletén.... Konkrétan a VGA hőfokán látszott egyből, ha 2-3 fokkal melegebb volt, akkor már lehetett takarítani a szűrőt...
De tényleg ne menjünk el házas topic OFF-ba, én befejeztem.
-
válasz
#77081088 #28930 üzenetére
Csak a hűtést cseréltem le,és a gyári hűtés helyéra (4pin) csatlakoztattam be,és mégis megjavult a hűtés,és a hőfok is...Ezek szerint csak a gyári hűtés volt bibis,nem a vezérlése.....
Elküldhetném gariba,aztán rátennének egy ugyanolyan tf4-et ,csak utángyártottat,és akkor megint semmi nem változna,csak 1 hónapig nem lenne itthon a kártya...
Tudom,hogy ez nem értéknövelő tényező,de megoldja a problémátLehet ,hogy jó az a gyári hűtés,de én ezek után biztos nem veszek tf4-es hűtővel msi kártyát...
-
PandaMonium
őstag
válasz
#77081088 #28927 üzenetére
A helikopter effektet még senkinek se sikerült a fórumról gyógyítani bios váltással tudomásom szerint. Őszintén szólva szerintem a bios-nak semmi köze hozzá, elvégre ha belegondolsz csak új hűtést dugott rá, semmit nem változtatott és mind a hőfokok mind a zaj megjavult. A fizikai hűtés legyártásánál van valami bibi az MSI-nél szerintem mert nagyon sok helis 7870-ről olvastam az utóbbi időben.
(#28924) kovsol: Ha meglesz a full cover block majd szeretném ha írnál a fórumba hőfokokat, kíváncsi vagyok hogy hűtenek ezek a cuccok mert én is terveztem vízhűtést összerakni (amíg meg nem tudtam, hogy az XT-hez nem gyártanak full cover blockot
).
-
zserbox
őstag
válasz
#77081088 #28768 üzenetére
MEGA OFF(vélemény nyilvánítás)
annyira bírom a személyeskedésed meg a hozzászólásaim minősítgetéseit, d@rky-val egyetemben.
ha meg kiderül, hogy igazam van akkor meg olyan nagy a kuss hogy az már fáj, de beszólni nagyon könnyű.és igen kimondottan rühellem azokat az embereket akik több tízezer forintos kártya vásárlása előtt se bírnak keresőt használva vissza olvasni, másrészt ez a topik a 7850-7870 tulajok topikja szerintem, nem pedig a melyik 7850-7870-et vegyem topik(címben se ez van) azaz igen is a 78xx kártyákkal elért pontszámok, játékok alatti beállítások,fps-ek, driverek, tuning topikja.
és igen igen gondolkozom hogy írjak egy 0. hozzászólást csak félek hogy az ilyen only write üzemmódú emberek azt se olvasnák el és kár lenne vesződni vele.
-
zserbox
őstag
válasz
#77081088 #28768 üzenetére
hidd el, nem tudják hogy hogy kell keresni/lusták vele foglalkozni, csak beírnak ide(erre jön a válasz, hogy k*rva elfoglalt és nincs ideje végig olvasni, hát akkor vegye amelyiket akarja ha ennyi időt nem bír rá szánni) és ha nem érezted a iróniát akkor sajnállak.
de nem tudok a kártyáról véleményt írni, mert nincs a fent nevezettből egyik se nekem és ezért írtam hogy keressen vissza, mert ha meg nincs 2 percen belül válasz akkor meg pattog hogy miért nem válaszol senki vagy még egy 100 oldalas flamet indít amikor a tulajok bizonygatják hogy az övék a legjobb ami aztán k*rva racionális és objektív képet ad a kártyákról.[ Módosította: BomiBoogie ]
-
zserbox
őstag
válasz
#77081088 #28763 üzenetére
tessék elmesélem a felsőfokú intézményeben szerzett több éves tapasztalatomnak köszönhető rendkívül kifinomult és egyben bonyolult keresési mechanizmusomat:
kérdés melyik jobb aus vagy gigabyte?
beírom jobb felül a keresőbe hogy asus gigabyte
majd a találatoknál az utolsó oldalra megyek, hogy a legfrisebb infókat kapjam.
végig olvasom és találok kb 3-4 teljesen ugyanilyen kérdést.(1. 2. 3. 4. )megnézem az adott hozzászólások számát majd mindegyiknél elolvasom az utána lévő pár hozzászólást és már is okosabb lettem és valószínüleg ha én megint ugyan azt a kérdést feltenném se lenne rá több érdemi infó.kedves d@rky nem úgy volt hogy semmibe veszel?
-
zserbox
őstag
válasz
#77081088 #28759 üzenetére
okoska, mivel nekem MSI-m van és giga meg asus tulajok véleményere kíváncsi és gondolom nem akar holnapig várni amire a szóban forgó emberek válaszolnak ezért gondoltam szólok neki hogy használja a keresőt mert le lettek írva az előnyök-hátrányok, nem is olyan rég pont erre a két kártyára.
-
HSM
félisten
válasz
#77081088 #28084 üzenetére
Nem, az a vdrop. Az nem változik.
Az tud némi instabilitást okozni ha nincs fixálva a fesz, hogy akkor az üresjárati (nálam 0,8V, nem tudom, a 7800-akon mennyi) feszről ha elindítassz egy játékot fel kell ugorjon a beállított "3D" feszre és órajelre, és ez ha nem gyári értékeket használsz, nem biztos, hogy mindig sikeres lesz. Fixált fesznél viszont csak az órajel ugrik, így "stabilabb" tápfeszt kap a GPU, így megbízhatóbb lesz az órajelváltás. -
Destroyer91
tag
válasz
#77081088 #27010 üzenetére
Sajnos egyik program sem adta meg magát voltage control témakörben,bármelyik drivert használtam...
csak ez a TRIXX,de egyébként nagyon kis egyszerű alap program ez is. Viszont mivel csak 1 csúszka van erre,gondolom az a 3D akkor. És a feszcsökkentést hogy kezdjem,vagy alapból vegyem le alacsonyra és akkor nézzem,hogy fagy-e,stabil és utána emelgetni? Illetve hogy valamivel lehet tesztelni,vagy csak mondjuk gamelek,aztán akkor látom h stabil-e?
-
do3om
addikt
válasz
#77081088 #26868 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, de amikor már azért tekerik fel 60%-ra a ventit (ami biztosan nem halk) hogy nehogy átlépje a 60 fokot. Meg nem merik használni mert jaj mi lesz ha felmegy 70-re ez azért gáz.
Én akkor nyúlnák hozzá a ventiprofilhoz ha nagyon hangos lenne miközben nem is melegszik. De azért hogy nehogy átlépje a 60-at, feltekerni azért felesleges.
Nekem 62-65-ig szokott felmenni 1200/5500 MHz 1,23V on.nandi17
i nem Q?
Linkeld be a tápot inkább úgy érthetőbb. -
kovsol
titán
válasz
#77081088 #26271 üzenetére
Vagy az első hozzászólásban kell csinálni olyan témaköröket, hogy:
-A szériára jellemző hibák és azok leírása
-Ajánlott típusok
-Tahiti-LE vs Pitcarin XT / ProAmúgy azt se értem, ez a topic miért nem kiemelt téma, és miért nincs 0. Hsz csinálva (vagy hogy hívják azt amikor megjelenik mindig összecsukva a hsz-ek felett.)
-
Romeo619
senior tag
válasz
#77081088 #25394 üzenetére
Uh igazad lehet, mert van valami konzol parancs amivel fel lehet "szabadítani" az fps-t.
@többiek amióta megvettem újra kellett tennem az OP-ot. így ezzel nem lehet összefüggésben.
@másik többiek - nem csak ezzel játszok, érdekes módon a far cry 3at ultraban viszi
de ebben a játékban van multi amit én nagyon szeretek, és nem azért vettem meg eredetiben, hogy elpakoljam a polcra
A crysis3 is nagyon szépen megy a sniper elite-rő nem is beszélve csak itt produkál gyengén, de tuti köze lehet egy cfg-s beállításhoz.
-
Anaren91
senior tag
válasz
#77081088 #24942 üzenetére
Hát az még akkor volt amikor kb kijött a játék ugye egyből torrent és hát gondolom hogy a törés se volt az igazi meg akk még a 12. valahanyas driver volt fent. Minden kivéve az élsimítás. Azt feleslegesnek tartom fullhd ban. Most ugyan azokkal a beállításokkal van pl az elején ahol valami helikopter állandóan szétküldött ott van 55 fps em.. nyílt téren... utánna bemegyek vmi gyárba ahol van valami nemtom mi és egyből leugrik az fps ha arra fordulok. pörög ott valami generátor vagy mi
-
Anaren91
senior tag
válasz
#77081088 #24934 üzenetére
Nekem most az van fent eddig nincs vele gond. Crysis 3 is szépen megindult tőle. Mármint az eddigi max 20 fps hez képest most van ahol 60 fps em van koppon.. viszont van ahol lemegy 20 ra... most nem tudom hogy ez azért van mert tört a játék vagy nem..de hát csóróság van nem futja eredetire.
-
GergoHD
tag
válasz
#77081088 #24795 üzenetére
Igazából felületesen ugyanaz a hűtés (5hőcső, 2 venti, hasonló ventilapátok) Annyi a különbség hogy megkapta parasztvakításként a twin frozr IV-es hűtőt ami gyakorlatilag ugyanaz mint a 3-as csak bekapcsolás után azt hiszem fél percig visszafelé pörögnek a lapátok hogy "kiszívják" a port a hűtőbordák közül (ez elméletileg kissé zajos folyamat).
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#77081088 #24441 üzenetére
oké, de melyikek? alulfesszel az a baj, hogy CFre lenne egy 1000ghzn járó 7850 mellé, tehát annyira nagy mozgásterem úgy érzem nincs ebben a tekintetben. meg egy jó hűtő mellé 10-20W annyira nem nagy probléma, míg egy rossz hűtővel semmit nem lehet kezdeni.
az Asus 7850 1000mhzs típusa hűtése SPCR alapján lényegesen gyengébb a nagyobb modellekénél. plusz majd 20%al drágább lenne a többi hasonlóan rendesen túlhajtott modellhez képest. három hőcső, vékony ventik, spórolós borda, meg ennyiből már 7870 ICEQt kapnék egy sokkal komolyabb, már bizonyított hűtéssel (jó, a fogyasztása kevésbé lenne jó).
Gigából a Windforce2 tűnik elfogadhatónak, bár csak 950es a GPU
HISből az ICEQ X Turbo tűnik elfogadhatónak, bár a hűtése ennek is eléggé olcsósított az eredeti 6950 ICEQhoz képest. 6950ről váltottam, hát az Adda venti azért érezhetően jobb volt, mint amit a 7850re raknak. cserébe a felét fogyasztja a kártya és kb 20%al gyorsabb, szóval valami előnye azért van
. nagyon jó fogyasztás a túlhajtás ellenére.
PowerColor PCS se rossz, 1000mhz, három cső, 92mm, pcbje is tetszik, ahogy írják halk és hűvös. nagyon jó fogyasztás a túlhajtás ellenére.
MSIből power edition érdekes, 950es clock, elvileg halk és hűvös.
XFX black DD, 975ös core, két venti, halk és hűvös, cserébe 7870eket karcolja árban.
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#77081088 #22966 üzenetére
Sajnos az enyém már 1120-on is kifagyott, mind Furmark, mind Crysis 2 alatt. (3-asom még nincs, majd ha 5 ezerért meg lehet venni, tehát jövőre, mert max. annyit vagyok hajlandó áldozni egy játékért...)
szerk: neked mennyi volt a gyári feszültség, 1219mV, mint nálam? Vagy egy jobban sikerült GPU-t kaptál? -
GergoHD
tag
válasz
#77081088 #22918 üzenetére
Köszi hogy utánanéztél igen beszéltem egyik haverommal is idő közben neki régebben egy másik kártyával volt hasonló gondja de egyik napról a másikra elmúlott de a bios frissítés neki sem oldotta meg. Istenigazából nem szeretnék biost frissíteni mert az garivesztéssel jár ha jól tudom. Úgyhogy most várok majd addig le alt tabozom a gamet meccs végén mikor csinálja. Most frissítettem 13.2 Beta-ra meg afterburnert is frissítettem mindjárt tesztelek és meglátjuk lesz-e de van egy sanda gyanúm hogy igen.
-
GergoHD
tag
válasz
#77081088 #22907 üzenetére
Köszi megnéztem nekem pont a 015.021-es számú bios van rajta. Egyenlőre kipróbálom Alpachino #22825 kommentjében megmutatott ventilátor szabályozást bár kétlem h működne mert mindenféle szabályozásokon keresztül felmegy 4000RPM-re ami azért elég sok és elég hangos. Amúgy hogy kell bios frissíteni?
-
do3om
addikt
válasz
#77081088 #22903 üzenetére
Zacskóban szokták elküldeni a garanciáztatásra, mivel ha cserélik, javítják abban is jön vissza doboz nélkül!!!
Ha leadsz minden tartozékot azt a bolt elrakja megőrzésre, biztosan elfelejtették, hogy vittél mindent.GergoHD:
Nem kel sokat visszanézned, keress rá és meglesz. Volt aki gariztatta volt aki megoldotta. Én most nem tudom mit csináltak de az MSI-nél elég gyakori ez a hiba. Annyira balfaszkodik minden gyártó ezzel a 7870-el hogy az nem igaz. (az ASUS eddig még bírja)
Az AMD szétcsaphatna köztük hogy aki fost árul az csak referenciára építhet, mit a megjelenéseknél szoktt lenni amikor még nem árulhatnak saját készítésűt. -
HSM
félisten
válasz
#77081088 #22829 üzenetére
Hahaha... Nehogymár üresben hasonlítsuk össze a hűtőket, úgy persze, halk, hűvös. Csak amikor komolyabb terhelést kap a VGA, akkor lesz a vacak gyári vezérléssel marha hangos. Tehát elkezdtem játszani, és nem volt éppen halk. Mondom, no tuning, gyárilag mindenáron 60 fok alatt akarta tartani, és nem volt ritka a 2200-2400-as fordulatszám, ami nekem már sok volt.
Meg azért az árér, amit fizettem érte, egy tuning mellett is viszonylag halk hűtő lett volna az elvárásom, de mivel alapon is nehézkesen boldogult, így ezt inkább nem erőltettem. Egyébként igazából a ventivel szúrták el, nem képes halkan normális légáramlatot csinálni, cserébe amikor megjön a hangja, egy idegesítő amolyan sípoló magas hangszíne van, ami nagyon nem jött be. Maga a hűtőborda meg a kártya kialakítása amúgy példás. Szóval az egyik legdrágább 7870-től ennél többet vártam volna, minthogy a ventin bukjon az egész.
Utána a Sapphire XT kész megváltás volt, szuper vezérlés gyárilag, és ha jobban kellett a venti se lett idegtépő visító hangja, sokkal inkább a szél morajlása hallatszik rajta. -
-
emiki6
veterán
válasz
#77081088 #22757 üzenetére
Mikor más felhasználó van bejelentkezve akkor viszont lényegesen hangosabb mint nálam (alapjáraton), ott nem fut az AB. 30% helyett talán 40% on megy, ami fej/fülhallgató nélkűl pl. olvasás közben zavaró lehet...
Nem azt mondom hogy rossz a gyári,de szerintem érdemes mindenkinek a saját igényeinek megfelelően beállítani. -
Arkennys
addikt
válasz
#77081088 #19421 üzenetére
Jártamban keltemben gondolkoztam, a gyártói oldalon 500w teljesítmény igényt írnak a várt kártyára, de állítások szerint egy 450-es is vinni fogja (az van nekem is a gépben, 450w-os Hipro). Mivel a Llano nem egy áramzabáló, ezért igyekszem elhinni a dolgot. Szerintetek gond nélkül el fog menni akkor is ha ráfekszik valami játék-alkalmazás a videokártyára, és kéri neki a kakaót?
-
Arkennys
addikt
válasz
#77081088 #19417 üzenetére
Nem arról van szó részemről, megéri e vagy sem. Ez még így olcsóbban, 40 ért szerezve (a 7850 1GB-os) több, mint amennyit számoltam most kártyára, éppcsak így is kijön az ára. De mivel zsírúj, garanciás stb, úgy voltam vele, rendeljük meg, mert olcsóbb, mint a rendes bolti ára. A 2GB-osra ha már csak 5el is drágább, már nincs pénzem, így is fejem veszik lassan a túlköltekezés okán. Azért érdekelt, hogy mivel járok jobban, avagy a 7770 nél azért észrevehetően jobban elleszek e a 7850 essel egy nem erőgép A8 3870k-val 3,3-3,4 Ghz-en. Mert egyik kolléga ajánlott cserét 7770-re, valamennyi ráfizetéssel, amivel nyerhetek vissza némi pénzmagot is, ha túlrendeltem magam kártyaügyileg. No most bőven kifejtettem a dolgot
Monitorból meg ilyesmi felbontású marad majd egy jó ideig a dolog, majd gyanítom kb új konfigom lesz már, mire futja egy olyan monitorra, amin HD-ben gondolkozhatom.
-
-
Repsol600
addikt
válasz
#77081088 #17866 üzenetére
A 60 fok normális, a 100-120 fokkal nem kell foglalkozni sajnos bugos nálam is, gondolom GPU-Z-vel nézted. Nálam néha a feszt is rosszul méri pl volt hogy 50,234V-ot adott neki de volt hogy -120V-ot kapott.
Az alap fesz nálam 1,218V gondolom a tied is ugyan ez, nekem 1,081V-on viszi a gyári órajeleket.
1200mhz-hoz 1,193V kell.
Alulfeszelve gyári órajelekkel 50fok körül van BF 3 alatt. -
Repsol600
addikt
válasz
#77081088 #17767 üzenetére
Én az MSI-t mondanám, nekem is az van most, alapon használva alulfeszelve nekem BF 3 alatt 50 fok körűl van és hangtalan a hűtése. Kinézetre is szép és minőséginek látszik, nincs kispórolva az anyag belőle a hűtő burkolata is alu nem műanyag. De az Asussal se jársz sztem rosszul.
-
bitum3n
tag
válasz
#77081088 #14979 üzenetére
Beállításokon nem változtattam, gyárin van minden. Kérdeztem is erről másik topikban de nem kaptam választ.
Most egyelőre letesztelem a dVGA nélkül a gépet este, mert talán mégsem szériahibás, meg leveszem a feszt. Gondolom felesleges a 3.2 ahhoz, hogy kihajtson mindent. -
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest