- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
belinho #50018 üzenetére
Szerintem világosan leírtam amit most idézek neked: a HD7000 és az R200 GCN átment egy generációváltáson. Az R200-as szériában az egész GCN achitectura optimalizálva lett, jobban a párhuzamositásra koncentrálva. Ez driver szinten is más feltételeket ad, mert máshogy kell az adatokat cimezni, adagolni, stb... Ezt mások jobban meg tudják mondani. Logout-on is volt egy cikk mire elég egy négymagos Phemom II, vagy Phenom II x6. [link] Egy HD7850-re elég...
-
törölt tag
válasz
belinho #49996 üzenetére
Én R3lax üzenetére válaszoltam. Olvass csak vissza... Az ő adatlapján van HD7950. Azt is írtam, de az adatlapomon is megnézheted, hogy HD7850 2GB OC (920/1250) van a gépemben, amit 950/1250-ben használok akár 24/8. A Phenom II X4 970 a 3.5GHz-el miért is lenne kevés egy ilyen kártya mellé? Kimértem 4GHz-en is ha ennyire @-kodni akarsz velem. Gyorsulás ezeken az órajeleken nem volt. Mantle API közben simábban futott a BF4, de DX11-ben sem panaszkodhattam. Multiplayerben meg nem játszok, szóval erről ennyit... Már elnézést, hogy nem írtam ki minden posztban, hogy hány fokos a szobahőmérséklet (24fok), elég ha én figyeltem ha jelentősebb eltérést tapasztaltam. Az R260-as kártyát pontszámban nem tudtam beérni, csak a Catalyst 13.9 driverrel. A friss mérések szerint a HD7850 egyre jobban leszakadozik és én is hasonló következtetésre jutottam. Ezért is írtam tegnap az 1000/1250 órajelet Catalyst 14.4 driverrel, mert a közel azonos eredményhez ezek az emelések voltak szükségesek. Ezek a pontszámok persze semmit sem jelentenének, ha a játékok simán futnának. Erről szó sincs... Ezért emeltem ki a minimum FPS fontosságát, amihez a CPU-nak esetemben semmi köze sincs, mert közben a CPU terhelést is néztem. Drivert cserélgetve jöttek ki ezek az eredmények. Az AMD nem tud olyan jó drivert kiadni mint a zöldek.
-
törölt tag
válasz
belinho #49982 üzenetére
Itt most a HD7950 (Tahiti) és HD7850 (Pitcairn) volt a kérdés tárgya. GPU órajelet lehet emelni akár 1100MHz-re és feljebb is, de akkor is visszafogja a teljesitményedet a driver. Nálam a 13.9 driver volt a legkiegyensúlyozottabb. Magasabb átlag és max FPS szám nem meghatározó, ha leesik 30-25 FPS-re, és játszhatatlan lesz a BF4. Olvasatom és tapasztalatom alapján néhány Catalyst driver a tuningteljesitményt is visszafogja. Nálam konkrétan melegitette a HD7850-et 65-72 fokra, pedig a teljesitmény nem javult. Én 950 MHz-en és alkalmanként 1000 MHz-en használom a GPU-t, a VRAM 1250 MHz-en marad. 60-62 foknál nem volt még sosem magasabb a GPU hőmérséklete. Elvárás lenne a teljesitmény emelkedése minden friss kiadás után, ha már számokkal támasztják alá. Aztán mi felteszük és leteszteljük nekik és kiderülhet, hogy nem jó irányba fejlesztenek. Visszatelepited a régit a gépre és gyorsulás semmi. Megint! HD4850 és HD6850 is jó start után látványosan lemaradásba került a konkurens termékkel szemben. A Driverek miatt. Ezekben mennyi tartalék maradhatott benne? HD7850 tudása teljében hullik-e a porba, nem tudva mire lett volna még képes. Egy jó driver még hozhat egy kis haladékot a váltás elkerülésére. Az AMD tud még olyan jó drivert adni ami a HD6850-et nálam olyan stabillitással vitte, vagy ez volt az utolsó AMD kártyám...
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49889 üzenetére
Ez semmiben nem üti az általad is idézetteket. Azt is írtam, hogy bár elég, azért pl. videók kódolására, tömörítésre, stb. sokkal többet kell várni (és van pár hasonló helyzet, még ha ezek ritkábbak is, mint amennyit játszom). Amit idéztél: "felesleges pénzkidobás a jóval drágább proci egy ilyen kártya alá", tartom, nem is emiatt váltottam i5-re, hanem pl. fentiek okán. Erre volt lehetőségem jókor, jó árban (ahogy AMD kártyát is azért vettem nV helyett). Hogy a 6800K elég ide, továbbra is tartom, i5 fél gőzzel sem dolgozik soha. Ha most anyagi szükségszerűségek alapján játékgépet építenék, jó eséllyel ma is 6800K lenne pl. egy 280X-szel (vagy persze GTX770), inkább, mint i5 egy 7870-nel, mert egyebekben köthet az ember kompromisszumot, de grafikai minőségben azért mégse.
Gondolom, ha lenne egy remek, megbízható BMW-d, azért csak lecserélnéd egy Jaguar-ra, ha minimális anyagi ráfordítással megteheted.Steve198310: Csak annak, aki nem érti.
Cserélj hardvert.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49595 üzenetére
Mert nem lehet kikapcsolni!!! Mindig lesz Vsync. Ha driverben mókolsz, akkor is elérhető 90% körüli kihasználtsággal Vsync, többet nem lehet elérni. Gyári max beállításokkal viszont nem tudom, miért nincs meg a 60FPS-ed, ha a shadowmapeket visszaveszed, már megvan.
creedszl: Azt érdemes lehet tudnod, hogy a 4GB RAM-mal nem mész semmire. A konfigot nézve nyilván nem 4k-s monitorod van. CPU limit bizony lehet, főleg, ha egy adott játék nem támogatja a több szálat.
blu79: Melyik új játék fut rendesen bármin? Semmit nem készen adnak ki. Több cikk is van róla, hogy mi a bibi a motorban, majd jönnek a patchek, és előbb-utóbb elkészül a játék, hála a sok béta tesztelőnek, aki megvette. Ha jól rémlik egyébként, AMD-n sem 100-as, csak kevésbé rossz.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49578 üzenetére
Mert VSync-kel dolgozik a játék. Ha magasabb kihasználtságot akarsz, arra is van mód:
A beállítások természetesen változtathatók, de már a képminőség sokat javít a képen és persze a GPU-használaton is. megj.: SS sajna be tudja lassítani a grafikát, de ez motor-hiba, mert nem jellemző, leginkább a kivégzőosztagos jelenetnél durva, de nem kötelező alkalmazni. Egyébként stabil 30FPS-re lehet belőni a játékot ilyen minőséggel. (A proci nem FX, de ennek nincs jelentősége.)
-
Asbee
veterán
válasz
belinho #49515 üzenetére
Egyébként csak érdekesség képen, sokan használnak biost tweakert amiben kitolható a max boost fesz 1,2V felé valamennyivel és nem nagyon halnak a kártyák. A ref tápellátása pl a 680-nak megfelelő hűtéssel bírna 1,4-1,5V-ot. Viszont külföldi oldalakon olvasgattam, sokan rámértek a kártyára műszerrel, és kiderült sokszor alapban is az 1,2V felett kapott a gpu és erre ment még rá az +feszültség, illetve nagy feszültség tüskék voltak, főleg emelt fesznél ami viszont nem túl jó, főleg egy átlagosabb léghűtésnél. Monitorozás ebből semmit nem mutatott. Pontos cikket nem találtam de a boostal van összefüggésben. Ez már nagyon off itt de talán érdekesség képen elfért.
7950-ből a topik 90%-a 1100 felett járatta a kártyát 24/7, volt nekem is kettő is a Sapphire vízzel 1350-et ment.
7870 kimaradt nekem de olvasgattam közben azok is nagyon szépen mentek. 290-ekben is benne van a 30% de ott hűtésre főle vrm nagyon figyelni kell. De ha a tuningot sem vesszük annyira alapul ár értékben mindig iss jobb volt az AMD. Ha bele gondolok első 660ti-m majdnem 90 ezer volt
, amit tartott annyi ideig míg már picivel többért 7970 GHZ volt, stb stb stb...
-
katt777
félisten
válasz
belinho #49034 üzenetére
Nálam üres oldal jön be, keresőre meg ez. AMD-t nem nézem, mert rühellem a felbukkanó ablakokkal indító oldalakat.
Leírásokat néztem egyébként, nem régebbi cikkeket, de anyagilag a kártyák lecserélésében érdekeltek nem fogják azzal reklámozni az átnevezett cuccokat, hogy vegyék az olcsóbb régit, mert az ugyanazt tudja, ráadásul a driver bugok sem sújtják azokat annyira. -
katt777
félisten
válasz
belinho #49026 üzenetére
Nem a "látást" említettem, hanem, hogy a 7xxx karik hivatalosan DX11.1-esek, Rx-esek meg DX11.2-esek; lényegében mind2 kamu, mert 11-esek tudják a többit. nV-nál kíváncsi lennék hogy van, már rákérdeztem, mert nem kaptam választ, 750-et kivéve ugyanis mindegyik deklaráltan is csak 11.0 Csak mert laptopot nézegetek, és inkább nV-sat vennék, mint AMD-t.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
belinho #49010 üzenetére
Én valami ehhez hasonló cikkre/leírásra lettem volna kiváncsi [link]
Nem csak anniyra mint a legtöbb külföldi tesztnél hogy ennyire sikerült felhúzni ennyi FPS-t nyertünk viszlát...
Hanem pontosan milyen beállítások mellett mekkora teljesítményfelvételnél és hőtermelésnél lett az a stabil órajel az eremény illteve milyen progikat használtak közben.
-
kona005
senior tag
válasz
belinho #48946 üzenetére
User Error van nálam is haver, nem bírok egyszer az Eltávolításra, egyszer pedig a Telepítésre kattintani...
Vagy valamelyik struct-ot vagy tömböt kellett volna átírnom...
(#48947) hackeeeee: Mind1 nem is akarok vitatkozni, ezt úgy is csak az tudja aki megélte ezeket...
-
katt777
félisten
válasz
belinho #48301 üzenetére
Ált. elég a görbét állítani, de tesztelni a kézi beállítással tudod.
Azt kéne tudni, hány eres kábel látja el a ventit. Ha 2, akkor nem tudod a min-nél lejjebb vinni, ha 3, akkor azért van rá esély, ezeket a kártyákat nem szokták biosból fix min-re állítani, inkább a belépő szintűeken. Általában az 1. fülön található beállításokkal kell játszani, ott választható a hardveres felülvezérlés, PP level (3 féle), stb. 2.-on a hűtés, de abban nem vagyok biztos, hogy minden vezérlés ezekre is alkalmazható-e.
Esetleg próbáld meg GPUTweak-kel v. Trixx-szel, illetve +1 lehetőség, ha CCC profilban, vagy adott esetben AB cfg fájlban kézzel átállítod. Nekem pl. órajeleket utóbbi módon kellett, hogy 2D profilt is tudjak csinálni, mert különben az órajeleket sem lehetett eléggé levinni.
Uh, most nézem, PC kártyád van...csuszi: GB az elég jó ilyen szempontból (is). Nálam GTX560-on működött hasonlóan.
-
Rocko66
aktív tag
válasz
belinho #48239 üzenetére
Szia.
Az a nemértés,annyiban merül ki,hogy nem csináltam még VGA BIOS flashelést.
Más flashelést már csináltam,azért írtam,hogy a VGA bios flashelés folyamatát írd már le,mert te már csináltál ilyet.Ezt a lehetőséget választom,mivel a VGA-val be se jön a kép:
Egyébként ha mégis belevágsz, akkor le kell tölteni a kártyádhoz tartózó biost, aztán Atiwinflash-el dos alól kéne flash-elni, de csinálni kell egy pendrive-ot is és hasonlók.Atiwinflash-t letöltöttem innen:
[link]Bios-ra több verziót ad ki:
[link]Itt meg írja,hogy melyik BIOS-t mire lehet flashelni:
[link]"
Please note:
You can only update to a VBIOS version of the same series.
If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.
etc."
A kérdés,hogy melyik BIOS-t töltsem le a kártyához?
Mivel nincs kép így nem tudom,most melyik verziójú bios van rajta...Ha még is sikerült kideríteni melyik BIOS-t tegyem fel,akkor onnantól,hogyan tovább?
Gondolom,hogy a Pendrive-r kell valahogy Bootolható állapotba rárakni a bios filet.
Tudsz ebben segíteni?
Köszi! -
Vulpolone
tag
válasz
belinho #47807 üzenetére
A lapon a legfrissebb BIOS van, este frissítettem. Win7 se oldotta meg a problémát, telepítés végén az újraindítás után egyből fekete kép és az 5 sípolás és ez megy minden újraindítás után.
Ahogy visszateszem a 6850-et minden rendben, pöccre indul.Elviszem egy ismerőshöz, hogy az Ő gépében mit produkál és majd látjuk mi lesz.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #47403 üzenetére
Én ezt pontosan értem. A problémát abban látom, hogy ilyen esetben sokan a procit kezdik szidni, holott a grafikai beállítás felelős a CPU-limitért.
Egyébként alacsony FPS-szel is ua. a vizuális élmény, nekem legalábbis még minden játékban erősen figyelnem kellett, jelentkezik-e képeltolódás vsync hiányában (nem ezt nézem, ugyebár, alapból). Inkább a szép grafikát választom. Drága kártyát akkor sem vennék, ha lenne rá pénzem, mert nem éri meg.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #46118 üzenetére
Fenét. Toltam én CPU-zabáló játékokat 6800K-n, a legkeményebbnél is max 80%-on dolgozott a 6800K (pl. Crysis 3). Multi persze más tészta, meg az is, ha nem optimalizálnak egy játékot arra.
joshua7: Tehát rögtön cáfolod is magad.
Nézd csak meg a 3DMark 2013-as kiadását, máris találhatsz CPU limitet.
Dark KillerX: Én, aki rendelkeztem 6800K-val, nyilvánvalóan jobban tudom, mire képes az a proci, mint azok, akik még normális teszteket sem láttak róla, nemhogy maguk tesztelték volna (az ilyenek véleménye a legkevésbé sem izgat
). Az eredményeket meg belinkeltem, 3D06 visszamenve az első progi (8 éves!), ahol 2-3% elmaradás jelentkezik a 6800K kárára egy 4670K-val szemben. Régi, pl. DX9-es játékokkal értelemszerűen hasonló a helyzet, még ha nincs is kihasználva 4 mag. Ahol meg van is CPU-limit, édes mindegy, hogy valami 90 v. 100FPS-szel fut.
Az optimalizálatlan ipari hulladékokért meg nehogy már a CPU-t szidjuk.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
belinho #46118 üzenetére
Azt bizonygatja 06 alatt,hogy FHD-n,8*AA mellett milyen jó a 6800k!
Persze nem nehéz,egy vga limites környezetbe,megnézném pl Lost Planet 2 alatt,na ott van CPU limit.
hogy hogyan teljesít.
Amúgy én megvagyok elégedve az FX6300-al,de be kell látnom,hogy 4,4Ghz-en is sokszor lassabb,mint a bátyám ősrégi i7 930-a 4Ghz-en.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #46113 üzenetére
Tévedsz, csak tudni kell használni őket.
Nagyon is jók ezek VGA teljesítmény mérésére, még egészen a 3DM06-ig visszamenőleg.
Az már más kérdés, hogy vannak, akik a 3DMark pontvadászattal ebbe a topicba jönnek, és nem a megfelelőbe.Elvégre ki az a normáltalan, aki ilyen kártyákkal játékoknál nem magas szintű grafikát használ, hanem "default"-ot?
joshua7: Nem igazán, erősen procifüggő a dolog. Jóval inkább, mint egy extrém tesztben.
-
Dany007
veterán
válasz
belinho #46050 üzenetére
Az lehet, de amit írtál arra a válasz egyértelmű! A válasz pedig az, hogy egy durva i5 4670k naná, hogy jobb lesz játékban is, mint egy APU. Nem is tudom kinek fordult meg a fejében hogy ez nem így van. Ezt Katt777 kollega se tagadja.
A nagy kérdés az, hogy mennyivel jobb? Mennyire jön ki a különbség single 1080p-ben full grafikán? Nem tudom, erre én is kíváncsi lennék a tesztekből (amúgy a net rogyásig van ilyen és hasonló tesztekkel), de abban biztos vagyok, hogy az árbeli különbség, vagyis az általam korábban írt hsz-ben látható módon +80% biztosan nincsen meg!
Tehát hiába jobb játékban egy 4670k, ami ugye bizonyos, nincs meg +80%-os előny ami árban bizony ott van. -
Dany007
veterán
válasz
belinho #46044 üzenetére
Kompromisszumos megoldásnak teljesen jó a 6800k is. Főleg amíg nincs multi.
Majd ha egy 4670k is 30 ezer forint környékén lesz újonnan(!), mint a 6800k, akkor lehetne igazán csúnyán nézni egy 6800k-ra.Persze ha egy 4670k-val 80%-kal nagyobb FPS-t tudok elérni ugyanazon játékban azonos vga mellett, mint egy 6800k-val akkor nem szóltam. Lefordítva a játékok nyelvére, ha a 6800k-val (meg mondjuk egy 270x-el vagy 7870XT-vel) Crysis 3 alatt 40fps-t érsz el átlagban, akkor a 4670k-val átlag 72fps kellene, hogy az ár-teljesítmény arány 1:1 legyen.
Persze ha gyárilag játékos gépet rak össze az ember, akkor inkább i5. Én is szívesen lecserélném az 5800k-t egy i5-re. De a jelenlegi új és használt piaci árak (amikor is az új és a használt termék ára között kemény 5-10%-os a különbség) mellett egyszerűen nem ér annyit pár fps. Mondjuk én nem multizom.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #46006 üzenetére
Bőven elég, ezt már soxor leírtam, és egy rakat tesztet is linkeltem be anno, természetesen játékokat (rákereshetsz). Ha a legfőbb cél a játék, a 6800K simán megfelel, semmiben nem dolgozott 80% fölött, még ha tuningoltam is a 7870XT-t, amely a legerősebb kari ebben a topicban. Ráadásul az én procim simán vitt 4.8GHz-et. Magam is éppen ezért vettem anno 6800K-t, amikor csak erre volt lehetőségem, és másnak sem ajánlanám, ha nem jött volna be. Régebbi játékoknál előbb lesz persze CPU-limit, de ki nem sz.rja le, hogy 100 v. 120FPS?
A magas grafikai beállítású markokat éppen azért futtattam, hogy minőségi játékbeállításokat szimuláljak, default markok nem jók semmire, ha csak nem azt akarja bebizonyítani a "hozzáértő", milyen gyenge processzora van.
Dark KillerX: Éppen, hogy nincsen különbség (mindegyik általad említett játékot próbáltam).
Lásd fent, és az említett játékokat. Crysis 3 pl. 6800K mellett ugyanannyi volt, mint a 4670 társaságában. Multi más tészta bizonyos játékoknál (BF).
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
belinho #44753 üzenetére
Ezt én is mind tudom, de nézted a teszteket? Sok-sok játékkal van tesztelve és én sem értem az okát, de gyengébb a tahiti. Próbáltam keresgélni teszteket a témában, de csak azt az oldalt találtam.
Mint már írtam azt tudom még elképzelni, hogy nem egy időben és nem egy catalysttel lettek tesztelve a kártyák és mivel az újabb driverek gyorsítottak a kártyákon, lehet ezért húznak úgy el a 270x-ek.
Aki tud linkeljen valami tesztet mert érdekelne a téma.
-
Flashget
félisten
válasz
belinho #44481 üzenetére
Hányszor magyarázzam még el, bár ha nem megy az a rohadt szövegértés, mint a magyar társadalom 80%-nak (tisztelet a kivételnek)
sok lesz az a %..
de igazad van és ez azokat érinti elsősorban, akik ifjú korukat már 1990 után élték meg...nekünk még sok könyv, diavetítés jutott hétfői napokon.
Nekik már műholdas TV, számítógép, internet minden olyan ami likvidálta a könyveket az olvasást. A végső szöget erre a koporsóra a NAT 95-ös bevezetése hozta meg ahogyan azóta is "tanítják" az olvasást az iskolákban. Gyerekem elolvassa de fogalma sincs róla mit olvasott... -
katt777
félisten
válasz
belinho #43360 üzenetére
Mint írtam, már 10 éve is bios moddal foglalkoztam, ATT-ről és társairól nem is beszélve. Hogy a 7870XT-t és az extended powerplayt konkrétan nem ismertem (megfelelő hardver híján), ez részedről egy újabb kapitális mellébeszélés, mert semmi köze ahhoz, hogy ki mit tud bármely VGA felülvezérléséről (te pl. szavaid szerint nem sokat).
Szerencsére a látogatottság szerint több mint 30.000, illetve személyesen több 100) általam nyújtott segítség az elmúlt 10 évben nevetségessé teszi a "hozzáértésedet" akár a VGA-kat, akár a segédprogramjaikat illetően.
Dany007: Hát, végre nem csak én látom, hogy nem feltétlenül a proci sara, ha egy játék CPU-limites lesz, miközben 1000 másik nem az.
Sajnos ez nem változtat azon, hogy adott esetben tényleg csak egy erősebb CPU segíthet a problémán.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #43283 üzenetére
Lényegében fogalmad sincs az egészről (ami különösen érdekessé teszi a véleményedet a szövegértésről, miután leírtam, hogy tévedsz, mert csak TE nem tudod beállítani a megfelelő paramétereket, illetve a hozzád hasonló "szakértők").
Köszönöm, ha többet nem reagálsz a hsz-aimra.
EnterR: Egy benchmark nem játék. Egyrészt optimalizált, éppen azért, mert benchmark, másrészt nem váltogatja az igénybevételt, mint egy gama. A félkészen kiadott "játékokról" nem is beszélve, sem a legtöbbX gagyi AMD-driverekről.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #42424 üzenetére
Nálad tényleg komoly szövegértési problémák vannak, sajna.
Éppen azért nem szükséges (számomra) a bios mod, mert értek hozzá, mi több, a szoftveres beállításokhoz is. Sem nV, sem AMD kártyákon nálam nem ragadt be a fesz, ráadásul még a fixet is be lehet lőni úgy, hogy működjön a powerplay, és akkor terhelés alatt sem fog maxot zabálni a kari, ha nem muszáj.
A többi félreértésedre már ki sem térek. -
belinho
senior tag
válasz
belinho #42424 üzenetére
Meg is néztem újra, le lehet vinni akármeddig, viszont 20% alatt nem változik az rpm egyáltalán!
20% az alsó határ, ha emelem akkor emelkedik az rpm, viszont ha csökkentem semmit nem változik, marad ugyanannyin mint 20% esetén.
Kovsol-nak is olyan Sapphire-ja van mint neked, szóval ha neki sem csökken, nekem sem, és még sok más mindenkinek, akkor kizárt hogy neked csökkenjen, szóval valamit nagyon benéztél. -
belinho
senior tag
válasz
belinho #41794 üzenetére
Vagy kérdezz rá katt777 fórumtársnál, neki van még A10 6800K-ja +7870XT, ő úgy szokta csinálni, hogy kinyomja a szemét a procinak és mindent felhúz csutkára a játékban+ még driverből is rátol mindent amit lehet, aztán egyből nincs cpu limit, igaz közel játszhatatlan az egész, de kihajcsa!
Egy szó mint száz, sajnos van sok rosszul optimalizált program+ lehet azzal számolni, hogy egyre több cpu intenzív játék jön, szóval a jövőre gondolva érdemes azért a vga-hoz mérten egy erős procit is számításba venni a vásárlásnál.
-
SteaMMouse
csendes tag
válasz
belinho #41524 üzenetére
Ennek az iparágnak célja is, hogy ne legyenek a legmegfeelőbben optimalizálva a szoftverek. Ez az egyén szempontjából negatív, a köz aspektusából figyelve azonban olyan hajtóerő amire szükség van.
Ha nem lennének nagy címek amikre mi ráfoghatjuk, hogy rosszul vagy nem megfelelően optimalizált, nem sok minden késztetne bennünket ütemes HW cserékre és vásárlásokra. Ez üzlet és tény. Ezen kár most vitázni, hogy ki szerint optimális a játék erőforrás igénye és ki szerint nem az. -
Pancsermeste
őstag
válasz
belinho #41524 üzenetére
Én nem azon lepődtem meg, hogy nem megy végig 60FPS full beállítással, hanem csak azon, hogy hiába veszek le mindent low-ra, akkor sem javul jelentősen, sincs meg a 60 FPS ezeken a problémás részeken! Tehát nem a VGA és nem is a proci limit miatt, valami várakozhat valamire... talán az nV féle PhysX-re vár, hogy az majd jól kiszámolja a témát... de arra nálam várhat!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
belinho #41521 üzenetére
Az a baj vele, hogy nincs optimális beállítás, mert olyan nagy az FPS ingadozás. Ha mindent full-ra állítok, akkor a játék 80%-ban elfut 60 FPS-en (VSinc), de néha durván lecsökken 50FPS vagy az alá, és vannak részek, ahol teljesen mindegy milyen grafikai beállítást használsz, akkor is beesik 50FPS alá, és ennek nem a CPU limit az oka.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
belinho #39101 üzenetére
Nálam ez volt az elképzelés,de sajna elvitték előlem az Apróról az összeset.Újonnan meg nem éri meg,mert ha eladom a két karit és rádobom a két hűtés árát vehetek egy 290-est is.Ha lesz egy kis időm betesztelem,de hasra ütés szerűen 1.210v-n simán vitte az 1180-at csak rohadtul forró volt.Most szerintem simán össze fog jönni a 1200-is,de még az 1.200v-t sem teszteltem ki igazán,hogy mit is bír.
asdxv : Ahogy megboldogult Hofi is mondta " Izgalomra vágytam...
"
-
lowzor
veterán
válasz
belinho #37687 üzenetére
Sietve néztem, aztán a sima 7870-hez hasonlítottam. Amúgy nagyobb felbontásbvan nagyobb az előnye. Ki játszik manapság 1280*800-ban? Nem nagy cucc, hogy 975/1500-on képes valamennyire megközelíteni a 800/1200-on menő 7950-et. A 7950 amúgyis nagyon gáz 800 mhz-en, a tuningtól viszont nagyon életre kel.
Legtöbb 7950 ezt viszi 24/7-ben: [link]
Bár ez is egy 1000 éves mérés.
Tahiti ilyen órajelen egy 20%-al tuti levan maradva. Plussz kínok között képes elérni, 80000 fokon, 1000000W-os fogyasztással, 100%-os ventifordulaton (Sapphire-t kivéve). -
lowzor
veterán
válasz
belinho #37684 üzenetére
Az az alig marad le, az 10% még azon az 1000 éves táblázaton is a 800mhz-eshez képest. A 7950-ben meg minimum 40% tuning van még a legrosszabb példányokban is, jobbakban 60.
Pl ezzel a szinttel köszönőviszonyban mikor lesz, azt megnézném:És ez még egy régi driverrel lett mérve.
Amennyivel drágább a 7950, annyit meg is ér a teljesítménytöbblete. +3GB, 384 bit és sokkal jobb hűtés.
-
Pocok256
veterán
válasz
belinho #37378 üzenetére
Ja csak mint régebben irtam valami gebasz lehet a hűtővel vagy nem tudom. El lett víve másik emberhez be lett téve a gépébe ott teljesen jó volt majd haza lett hozva itt is jó volt egy ideig aztán megint fél perc és 95 fok és lekapcsol :/ Szóval megunta a kártya tulajdonosa és most rendelt egy ilyet remélhetőleg ezzel már normálisan fog működni.
-
válasz
belinho #36335 üzenetére
Nincs benne 8x élsimítás /tudtommal/ és nem is releváns most, hanem, hogy 2 kártya mennyi fps-t produkál és elég e a Ram, utóbbira pár fórum olvasása után azt a választ kaptam, hogy igen elég, de az elöbbi kérdésre sehol semmi.
Csak kíváncsi vagyok, hogy hogyan teljesítene a 2 kártya, de így látatlanban nem fogok beleugrani egy üzletbe ami után megint üzletelhetek.
Mind1 majd külföldi fórumokon nézelődök még, aztán kiderül. -
Apollo_21
addikt
válasz
belinho #36332 üzenetére
Jó...nemaz a kateg...1 hibásan írták le az alfabétacétagamma gépigényt mert 7870est irtak ajánlottnak +h 3Gb Vram; de 1000% hogy a dologjavulni fog...tehát ez így akkor több sebből vérző pont...mondjuk igazad van...nem ultra kimaxolt teljesítményt kell ettől/ezen szinten lévő vga-któl általában várni...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest