Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
A "brutál tuningban" nem teszt! Ha mát itt tartunk, egyetlen példát sem mutattál, a neten pedig (nem azokról magyar oldalakról beszélek, ahol azt akarják bebizonyítani, milyen jól tuningolható az éppen adott kártya, amelyet éppen el kell adni), az új és erősebb nV kártyáknál is +15% fölötti teljesítményt látok, AMD-nél meg inkább 10% körül, azt is leginkább GPU-ból (még mindig nem a butított modellekről beszélek).
Abu85 is rég megírta már, hogy az AMD kártyák jobban megfelelnek a WHQL teszteken, ezért nem kell akkora ráhagyással dolgozniuk, mint az nV gyártóknak (emiatt nagyobb ott a tuningpotenciál), de nyilván a gyártók és a MS is hülye az egészhez.
-
katt777
félisten
Én is mondtam, nincs értelme vitázni. Nem csak magam teszteltem, más teszteket is néztem, és azokban az állítólag tuningolhatatlan nV kártyák is szépen viszik a túlhajtást. AMD-nél én csak azt láttam, hogy ami 15%-nál nagyobb tuning (most sem a 30% tuninggal sem használható alsó kategóriára gondolok, vagy az erősebb kártyák butított kiadásaira), az valahol, valamiben elbukik, lehet, hogy éppen Borderlandsben 45p játék után (tapasztalat), amit senki nem tesztel. Nagyobb tuningnál a léghűtéses kártyák meg jobbára megfőnek. Mutass már egy 30%-ban stabilan tuningolt 7870XT-t, légyszí!
belinho: Fesszel együtt úgy lehet beállítani, hogy 2 profilt csinálsz, csakhogy ezek auto váltása nem működik W8 alatt (pedig, ha megtalálnám, hogyan vittem le anno a gyári határértékeket, akkor 300/450-nel gyári 0.8V-on teljesen jó lenne). A Powerplay az órajeleket illetően rendben működik. Feszt sajna akkor sem vált, ha kikapcsolom a fix feszt. Egyébként most belőttem CCC-ben, az is majdnem annyi feszt ad a tuningnak, mint amit AB-ben adhatnék, AB-re meg rábíztam a hűtésvezérlést, mert a gyári egy kupac szar.
proci985: Kész szerencse, hogy már az elején írtam, hogy nem a gyengébb, illetve a visszabutított kártyákról beszélek.
Mind a 7850, mind a 7950 ilyen. nV-ból is sokkal jobban tuningolható egy ilyen jellegű kari, mint bármelyik kategória csúcsa.
-
katt777
félisten
Én sem ma kezdtem a tuningolást, és nem láttam soha 30-40%-ban fesz. emelés nélkül (vagy akár azzal) STABILAN (értsd: minden játékban megbízhatóan) tuningolható VGA-t. Persze, egy GPU-Z Shotra el lehet lőni, mint a 7GHz-es procikat.
Néztem teszteket újabb nV-król, és ott voltak elfogadható tuningeredmények, sehol nem írták, hogy ne lehetne túlhajtani őket (saját nV kártyáim is fesz emelés nélkül tudtak 25% tuningot). Ergo nem kell újra utánanéznem, és vitáznunk is valóban fölösleges.
És még mindig: azonos áron sincs CUDA-m és PhysX-em AMD kártyával, miközben ezekkel számos program gyorsulna. Tehát még kicsivel drágábban is jobban megéri az nV. Én is 760-at akartam, de remek vételként jött a 7870, és az említett hiányosságokat leszámítva pöpec kártyának tartom. -
-
miresz
veterán
Nekem ilyen van, nagyon jó a hűtése terhelés alatt még 65C'-nál feljebb nem ment,és a venti fordulat sem ment fel még 45% fölé. Hangtalanul teszi a dolgát. Húzni én alapfeszen 1245/1450-ig tudtam húzni. Feszt még nem emeltem,de ahogy olvasgattam 1350-1400 körülig elmegy a GPU.Simán húzható úgy mint a 7850.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged