- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49535 üzenetére
Tehát akkor te eldöntötted, hogy a PH és más nagyobb fórum említett amd kártya tulajdonosainak, hogyan megy a kártyája és bizony az instabil tuning volt, mert te ezt látatlanba megmondod. Gratulálok.
Nem tudom milyen teszteket, fórumokat olvastál de gyanítom semmit, mert mindegyik azt támasztja alá amit itt próbálunk megértetni veled. Meg ugye az NV tuning az nem bukhat el ha már ennél az okos következtetésnél tartunk, mert az ugye más...
Kész szerencse, hogy már az elején írtam, hogy nem a gyengébb, illetve a visszabutított kártyákról beszélek.
Mind a 7850, mind a 7950 ilyen. nV-ból is sokkal jobban tuningolható egy ilyen jellegű kari, mint bármelyik kategória csúcsa.
Mert a GTX 660ti, 670, 760 akkor nem vissza butítás ugye? Általánosságban egyik sem tuningolható jobban. Legalább fölösleges hülyeséget ne beszéljünk már. A 7870 is brutál tuningban a 7970 is nagyon jól megy.
Úgysem lesz igazat, hiába csűröd, csavarod, forgatod. Tényekkel akarsz szembe menni, ha normálisan utána néznél belátnád. -
Asbee
veterán
válasz
belinho #49515 üzenetére
Egyébként csak érdekesség képen, sokan használnak biost tweakert amiben kitolható a max boost fesz 1,2V felé valamennyivel és nem nagyon halnak a kártyák. A ref tápellátása pl a 680-nak megfelelő hűtéssel bírna 1,4-1,5V-ot. Viszont külföldi oldalakon olvasgattam, sokan rámértek a kártyára műszerrel, és kiderült sokszor alapban is az 1,2V felett kapott a gpu és erre ment még rá az +feszültség, illetve nagy feszültség tüskék voltak, főleg emelt fesznél ami viszont nem túl jó, főleg egy átlagosabb léghűtésnél. Monitorozás ebből semmit nem mutatott. Pontos cikket nem találtam de a boostal van összefüggésben. Ez már nagyon off itt de talán érdekesség képen elfért.
7950-ből a topik 90%-a 1100 felett járatta a kártyát 24/7, volt nekem is kettő is a Sapphire vízzel 1350-et ment.
7870 kimaradt nekem de olvasgattam közben azok is nagyon szépen mentek. 290-ekben is benne van a 30% de ott hűtésre főle vrm nagyon figyelni kell. De ha a tuningot sem vesszük annyira alapul ár értékben mindig iss jobb volt az AMD. Ha bele gondolok első 660ti-m majdnem 90 ezer volt
, amit tartott annyi ideig míg már picivel többért 7970 GHZ volt, stb stb stb...
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49511 üzenetére
Már kezded a ferdítést... Hogy a említett kártyák tuningolásával de úgy általában nincs nagyon tapasztalatod az biztos. Bizony 30-40% STABIL tuningról van szó. Kit érdekel, hogy lehet-e feszt emelni vagy nem? AMD-n könnyebben lehet és a hatása is sokkal jobb, itt egyébként léggel a max boost fesz-ig szokott menni, ami meg boostos ott emelni sem kell. NV-nél a boost feszültséget lehet kitolni 1,175V-ról 1,22 körülre. Arról nem a felhasználó tehet, hogy az AMD-nél biztonságosan nagyobb tartományban lehet állítani ezért a tuning potenciál is nagyobb. Ne érts félre nem az NV karikat akarom savazni és az AMD-t fényezni, de egyszerűen nem állja meg a helyét annak amit írsz.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49506 üzenetére
Igen, összehasonlítottad az AMD-t és az NV-t. Ámulok és bámulok komolyan mondom, NV jobb ár érték arányú... Mikor volt ilyen legutoljára 4 éve? Ne haragudj de mintha ~2 évet lemaradtál volna a videokártyákkal. Mint már írtam a kepler megjelenése óta egyáltalán nem tuningosabbak, főleg a fesz állítás hiánya miatt, de bios moddal sem adható túl sok, és nem szokott sokat hozni. 7850-től felfelé 30-40%-os tuning szinte átlagnak számított, igaz jött pár olcsósított modell amivel figyelni kell. Az ár megint egy külön téma, nv kezdő árai mindig az egekben vannak 780 alatti árak most normalizálódtak. Ezért is volt mindig úgy vga ajánlás, hogy aki nem riad vissza tuningtól vegye az olcsóbb, tuningosabb jobb ár érték arányú amd kártyát.
PhysX... Még jó hogy a modern AAA játékok tele vannak PhysX támogatással... Erről ennyit.Ez volt a témában az utolsó hozzászólásom, nem akarom itt szétoffolni a topikot. Téged meggyőzni úgysem lehet, maximum jön majd a kiforgatás és mellé beszélés. Csak egy jó tanács, úgy másfél 2 évnyit olvasgass vissza videokártyákkal kapcsolatban, főleg adott topikokban.
(vagy megfogadod vagy nem)
És mielőtt valami fanboynak állítasz be nézd meg a vga-m. Ebben az időszakban járt nálam több vga is mindkét oldalról és mivel komolyabban is szoktam tuningolni, eléggé átrágtam, tapasztaltam a dolgokat. -
Asbee
veterán
válasz
katt777 #49469 üzenetére
Nagy tévedéseben vagy a újabb vga-kkal kapcsolatban ha szerinted az nv jobban tuningolható mint az amd. Ráadásul pont ennek a szériának a topikjába írni... Kepler óta nv-nél alapesteben fesz állítás sincsen. vBiossal lehet már egy ideje, de még úgy sem jobbak általában tuningban. Pont ez az előnye már egy ideje az amd-nek. Ár + tuningolhatóság. A felső házban talán kiegyenlítettebb a helyzet, mert a 290(x) melegszik mint állat.
-
Asbee
veterán
válasz
proci985 #32896 üzenetére
Mivel a fórumtárs rám is célzott, így reagálok. Semmi másról nincsen szó csak fsb1000 szokásos burkolt személyeskedéséről, csúsztatásáról, kiforgatásáról, most egy kis sértődéssel szarkazmussal egyben. Az egész a gtx660/660ti topikban indult. Sajnos a giga két ventis 660-nál gyakori a zörgő ventillátor, és az is sajnos ennél a típusnál többször előjött, hogy gyári tuning órajelet nem bírja. Ezekről a topikban is nem egy visszajelzést olvashatsz, de neten ha rákeresel a hibára ott is sajnos erről a típusú gigáról van szó. Van aki ezt nehezen viseli és nem tudja elfogadni... Nem akarok újabb vitát szítani, meg több hsz-t erről írni, mert nem ebbe a topikba való, de nem volt semmilyen általános giga szidás. Úgy gondoltam így korrekt ha ezt leírom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest