- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamas7
tag
válasz
zserbox #35612 üzenetére
Tartok a hangzavartól.
Ahogy nézelődtem este, sokan írták, hogy hangosak, a mostani egy ventis 5870-esem meg olyan csendes, illetve egyszer volt már egy HIS turbo kártyám, azt szerettem nagyon.Milka 78: Megfogadom a tanácsod és mivel nem értek és nem is szeretnék babrálni vele marad a sima Pitcrain magos.
-
ÉNERGIE
tag
válasz
zserbox #35588 üzenetére
a helyzet az, hogy a 4éves chieftec tápom meghalt és magával vitte a P5Q deluxe-t, 4870et, a Ramok túlélték, az E8400-t még nem néztem meg, egyelőre átcuccoltam a vinyót, ramot és az új tápot egy E7300-s régi gépbe, egyelőre ebbe kerülne a 7950, tudom nem hajtja ki stb, tavasszal terveztem volna egy 200k körüli I5-I7 rendszert 16GB ram, SSD stb...hogy haladjak kicsit a korral mert a 10éves 500GB-s vinyóm se az igazi már...tehát a válasz hogy egy kb 4GHZ I5-höz nézve talán ismét egy 5évig nem kéne hozzányúlni a confighoz az én igényeim szerint
-
ÉNERGIE
tag
-
kungzi
veterán
válasz
zserbox #35541 üzenetére
Nem, nem. Szarul van megirva a játék. Vagyis bugos, mert a legutolsó frissítés óta csinálja ezt. Nekem is ilyen gondom van vele. Játszok 300fps-el, majd a videokártya használata leesik 0%-ra es az fps igy visszaesik 5-re, igen ötre. Nem az fx proci a fos, hanem a játék és annak fejlesztői.
-
emre
veterán
válasz
zserbox #35483 üzenetére
Ez a szar egy magon fut, és a procim pillanatnyilag fix 3,4ghz-n megy, de hogy ezt milyen arányban használja ki nem tudom.
Igazából ez év elejéig a világon semmi bajom nem volt. Két 5770-el olyan faszán ment, de a mocsok oroszok eladták a lelküket az Nvidiának, és kivették a CF támogatást a játékból. Azóta csak szenvedek vele.
-
kisza25
félisten
válasz
zserbox #35421 üzenetére
egy ezres csak a különbség (újat vennék)nem is a tuning, hanem a hűtés miatt lennék kíváncsi melyik a jobb, a 400W táp az van itthon szóval arra lennék kíváncsi, hogy elbírná amit írtam még ha tuning nélkül is,
micro atx-re váltanék, mert a 450W-os sfx táp 27eFt lenne
MZsoltee: ezt kifejtenéd kicsit bővebben? halkabb, jobb teljesítményű, több a hőcső...? -
HSM
félisten
válasz
zserbox #34764 üzenetére
Tudom.
De ugyanakkor véleményt formálni egy nyilvános fórumon azért tartalmaz némi felelősséget is.
Ilyenkor azért utána kéne nézni, pontosan hogy voltak a mérés körülményei, ellenőrző méréseket csinálni, stb... Van is egy olyan mondás, hogy egy mérés nem mérés...
(#34765) Steve198310: Nem feltételezek semmiféle rosszindulatot, csupán mérési hibát.
Lenne a vacak monitoromon DisplayPort is, csak ahhoz meg nincs kábelem.Egyébként annyiból se stimmel az állításod, mmint elméleti síkon, hogy az FPS az a képbuffer frissítéseit méri, ugyanis a monitor az a képbuffert a képfrissítési frekvenciának megfelelően adott időnként olvassa ki, emiatt a sebesség szempontjából teljesen mindegynek kéne lennie, hogy hány HZ a monitor, meg milyen sebességű a csatolója....
(#34767) zserbox: Én is ott hallottam ám.
-
Steve198310
őstag
válasz
zserbox #34753 üzenetére
nem igazán tréfa nem igen hitte el senki hogy a csatolófelület befolyásolja az FPS állását
na ez a rossz hasonlat. Persze ha a 8GB adatsebességet cserélem 12GB/ secre akkor mindjárt más a dolog nem?
Látom tisztában vagy a csatolófelület sebességébenÚgy emlékszem a DP 2XGB/s. szerinted mi történik? DP nincs azzal nem mértem
-
=HG=
addikt
válasz
zserbox #34525 üzenetére
Olvasd el figyelmesen mit írtam : (#34513) =HG Egyáltalán nem értem, miért akartad kettéharapni a torkom...
Mint általában a hasonló probléma, gondolom ez is User hiba.. Valamit még nem vett észre a kolléga ami nem frankó a gépén.. A HT kikapcsolása csak egy tipp...egy lehetőség... (másoknak is volt vele gond ) -
=HG=
addikt
válasz
zserbox #34518 üzenetére
Látod, ez a különbség kettőnk között, hogy engem nem érdekel, hogy melyik oldalra húz a szíved, de Te a hozzászólásomat egyből minősíted....( elvadult AMD hozzászólás). Ha megnézted volna az adatlapomat, akkor nem írogatnál ekkora faxságokat ! Senki nem javasolt procicserét, csak az iróniát is érteni kell, és figyelni a hangulat jeleket !
(#34521) HSM : : +1
(azért a grafika is számít, de a procinak nem csak a vga "kihajtásával" kell foglalatoskodnia ) És tetszik, nem tetszik, az FX 83XX prociknak ez jobban fekszik...
-
=HG=
addikt
válasz
zserbox #34516 üzenetére
Ez a baj, hogy mindenki csak "hallottam, és olvastam" infókra alapozza a procik erejét... Erős proci a 2600K, de a BF3 elég rendesen megizzasztja...Nem hülyeség, hogy el tud fogyni a kraft, ha nincs rendesen megcibálva. És HT ebben a játékban semmit nem profitál. A kolléga nem alap órajelen hajtja a 7870-et...
-
Dark KillerX
addikt
válasz
zserbox #33819 üzenetére
Csak single player játékokkal egyenlőre,amik a következők lennének!
- Crysis 3 ,Far Cry3 , Metro LL , Bioshock 3 , Medal of Honor Warfighter, Battelfield 3
És a méréseket mindig egy adott pálya elejéről kezdeném,és a beállításokat amivel mérek,azokat pedig belinkelem!
HSM Jó ötlet ,arra is fogok majd időt szakítani,mert mindenképp érdekes lehet!
-
belinho
senior tag
válasz
zserbox #33770 üzenetére
Előbb írtam, aki nem ért hozzá annak mindig a teszt a rossz, de ezt már egy párszor kiveséztük!
A ref 7950 800mhz-en megy, a Tahiti LE meg 975mhz, a memória is hiába 384bit ha 1250mhz-en megy, a Tahiti LE csak 256bit de 1500mhz-en megy alapból.
Sok függ az alkalmazástól, de ahol az órajel számít ott előrébb lesz az TLE, hiába a több számolóegység a 7950-nél!
Ott van pl az új Company of heroes 2 esete, ahol a sima 7870 ott van a 7950 nyakán!
-
válasz
zserbox #33747 üzenetére
Azért, mert ....
Mivel nem az én kártyám.
És ha valaki pl ezt elfelejti, lesz meglepi, mert még 100foknál is csak 75%-on járatja a ventit.
Most kipróbáltam, 100%-os ventinél sem hangos ( 92mm-es 1800-as fordulat ), és úgy csak 80 fokig megy el...Bios szinten akarom, mert a venti felhelyezése tökéletes lett, senki nem mondja meg, hogy nem gyári, szeretném vezéreltetni is normálisan.
-
Gstyler
senior tag
válasz
zserbox #33288 üzenetére
Tehát akkor én teljesen feleslegesen kezdem el adagolni Tweakben a feszt? Akkor igazából nem is kísérletezek tovább... Nálam már az 1050Mhz sem stabil.
A GPU hőmérséklethez pedig csak annyi, hha a 79fok annyira sok (nekem a benchmarkok alatt annyira mászik fel), akkor az autora állítot venti miért csak 40%on pörög?
-
Speed®
titán
válasz
zserbox #32463 üzenetére
Furatközepet szokás mérni, úgy 53x53. Van itt egy régi táblázat, frissebbet nem találtam, de látszik, hogy Ati/AMD oldalon rég ez a "szabvány".
-
Steve198310
őstag
válasz
zserbox #32314 üzenetére
Te nem mondom el többször most égeted magad hányszor leírtam, hogy nem a burkolat teszi jó kártyává a kártyát.
Nem igazán értem miért vitázol a minőségen. Attól mert fém a burkolat szerinted jobb a minősége a kártyának?
Te nem érted miről írtam már pár HSZel ezelőtt. Olvass vissza kérlek. Csak kitértem arra hogy fém a borítás de hangsúlyoztam nem attól minőségi a kártya.
Én szeretem az Asust,Sapphire,PowerColor vagy stb de ha silány alkatrészből épiti meg akkor hiába villogsz a fém borítással ha szar a venti, fos a BIOS-a akkor miről beszélünk. Megfordult már nálam pár gyártó kártyája és igen tudok ítélkezni ez ügyben.
Én itt lezártam mert nincs kedvem+életeről egy kisgyerekkel vitázni meg ilyenek. -
HSM
félisten
válasz
zserbox #32307 üzenetére
Amire válaszoltál, ott az MSI 7870-ről volt szó.
A 7870XT tök más kategória? Ugyanannyiba került, mint a 7870 TF3...
Valóban, alul volt feszelve, mivel gyárilag túl volt adagolva neki a fesz. De miért ne tettem volna? Az MSI-nél nem ez volt a gond, alig érte el a 70 fokot, mégse volt stabil lassú ventivel.
Ellenben szvsz ez elég korrekt 1050-re húzva az XT-től, és még így is halkabb volt jóval az MSI-nél... [link] -
HSM
félisten
válasz
zserbox #32302 üzenetére
"na azért az msi-t nem szidnám ezt a venti vezérlést leszámítva igen is minőségi kis cucc"
Minőségi látszatot keltő. Nekem ne mondd, hogy jó minőségű egy termék, amiből szinte mind ilyen ordító hibával kerül a boltokba, mint a rendszeresen pár másodpercre a 2200W-os hajszáírítót megszégyenítő venti....
Normális minőségellenőrzés mellett ez nem fordulhatna elő. Ezenkívül a felhasznált ventillátor is egy gagyi pici vacak, abszolút nem alkalmas alacsony hangerejű légmozgatásra.
Hiába van rajta memória/vrm hűtő merevítő, meg a sok csicsa, ha letakarékolt ventivel instabil, feltekert ventivel meg nem éppen néma a kari. Egymilliószor elégedettebb voltam a hajlongó nyák-os merevítő nélküli, gagyi műanyag borítású hűtős Sapphire 7870XT-mel, az tudott beton stabilan dolgozni teljesen néma csendben is stabilan, 1500rpm körüli ventivel is.Szerintem ez az igazi minőség, az MSI csak annak álcázza magát.
-
Speed®
titán
válasz
zserbox #32252 üzenetére
Ne forgasd ki a szavaim és próbálkozz értő olvasással kérlek, annyira nem kacifántos a közölt infó..azonos beállítást írtam, ez vonatkozik feszre/órajelre nyilván. Tehát, hogy értsd, a te GPUd 1100@1.21Von jobban fűt, mint az enyém, ez az állítás alapja, ezért írtam, hogy nem szerencsés hőfokokból kiindulva összehasonlítani, mivel combosabb a TF hűtés, mint az én refem. Remélem így már érted, mit akartam ezzel leírni és vonatkoztatod a VIDes részre. Köszönöm megértésed
#32254 asdxv
Nem ígérem, hogy szétkapom, mert lehet, hogy gyári állapotban vinnék. Ha mégsem, természetesen nem leszek rest pár képet is lőni. Egyébként ha jól emlékszem, 2 hőcsöves, olyan, mint a Zalman VF900. Nem valami nagy eresztés..a nyák meg csupasz, nincs VRM/RAM lemez. -
gyuszaa
őstag
válasz
zserbox #32273 üzenetére
Ezért utálom rohadt jpg-t.
Az 13 fps, máris más a leányzó fekvése(#32277) HSM
Az biztos, sajnos. 26% GPU - 13.4 FPS
Mindjárt alvásnak küldök 2 modult azt felrángatom 5 Ghz-re.Pont az mmok amik faszán skálázódhatnának, ha már a konzol ki van lőve. Fizetős unreal engine, hajrá..
-
Speed®
titán
válasz
zserbox #32250 üzenetére
A stílusodon (marhaság/hülyeség) picit csiszolj, ha nem esik nehezedre.
A ventiprofiltól függetlenül ennyi, mint írtam, 55%@2500rpmen megy mindig. Egyébként továbbra sem érted mit/miért írtam. A magas VIDnek köszönhetően nem ugyanúgy melegszik ezen az 1.21V értéken, mint azok, amik kisebb VIDről vannak feltolva erre a szintre..ez sok esetben beigazolódott már, nem csak VGAk, hanem procik szintjén is. Két azonos TDP szintre belőtt, eltérő VIDű motyó esetében az melegszik kevésbé a feszemelés hatására, amelyik a TDPt magasabb VIDel tartja. Nyugodtan elfogadhatod, az én hűtésemmel a Te kártyád melegebb lenne, azonos beállítás esetén.
A tuningpotenciálról alapvetően nem írtam semmit, Te vagy kiakadva azon, hogy "de hát másé ennyin meg annyin ennyit meg annyit"..érdekelTéma offon, ha cseréltem a hűtést majd rátérek az OCra..egyelőre ennyi.
-
Speed®
titán
válasz
zserbox #32237 üzenetére
Ha nem haragszol, szövegértelmezési problémán nem tudok segíteni..
Nem az a lényeg, hogy hány Von hány °C, hanem hogy hány °C változást eredményez a feszültségemelés. Feltételezem nálad is melegebb lesz tőle. És akkor még1x..nálam 1.21V az alapfesz, ezt 860MHzen is 75°Cig engedi a hűtés, ill. 1100on is..és nem TFIV meg DualX és egyéb extra hütecs, hanem a gyári ref.
Egyébként a gyengeség relatív, egyelőre alapfeszen 1100MHz -
Milka 78
nagyúr
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zserbox #32085 üzenetére
145w-t eszik a gép netezés közben(itt szált el) és jég hideg a levegő ami kijön belőle.635-öt ad le 12V-s ágon és 80%-os.Akkor lenen indokolt a lekapcsolás,ha 700w-t felett szipkázna tápoldalról.Ráadásul úgy alul van feszelve,hogy a feltúrt 6870-is elkért ennyit.Viszont lövésem sincs,hogy mi volt ez
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #32055 üzenetére
Nekem mondjuk nem teljesen szem előtt van az xbox360, de nekem azért az is fontos, hogy szép fekete és nem giccses, nem rontja el a szoba összképét.
(#32058) tigerk WoT egy magot terhel maxon a többit csak pöcögteti. Sajnos nem elég erős egy magon a procid. Nálam 3570k@4300Mhz fix 60fps el viszi bármilyen csatában. (vsync bekapcsolva.)
(#32062) zserbox nem azt írtam, hogy az alapján választom, eleve mind a két konzol fekete, innentől kezdve édes mind1 nekem
Hotmail fiokod ha van akkor látod csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen autót vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Apple MacBook
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest