- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
Nem chipkészlet, hanem nyák gyártója, a ref. modellek nála készülnek.
De mikor ki adják az egedélyt hogy más cég is csinálhat bármilyen nyákot alá akkor ASUS, MSi és a töbik egyből csinálna mást ezért van az hogy a Sapphiral van a gond.
Azon belül is a régebbi hosszabb 7870-el, de a rövidebb 7850-re épülő 7870-el is vannak gondok ahogy a 7850-el is. de azoknál ritkább.Raki
?Ja rájöttem! -
Raki
aktív tag
Hali!
Én arra lennék kíváncsi itt írtátok többen, hogy a Sapphire karikkal vmi széria problem van, gom csak bizonyos kártyáknál, mert nekem tökéletesen működik kb fél éve, de nagyon érdekelne mi ez a probléma? Illetve mikor jön elő? Számomra ez azért is érdekes egyébként, mert a Sapphire kezdetek óta az ATi vezető chipkészlet gyártója, és nekem soha semmi bajom nem volt vele... (persze szériahiba ettől még becsúszhat, de érdekes minden esetre).
-
jediweb
aktív tag
válasz
janes1976 #19969 üzenetére
Melegedés és zaj szempontjából az én 2012.09.havi Shapphire HD7870 semmivel sem roszabb sőt jobb...
Csak azért írom mert Xt attól még példul külsőre u.a mint a többi, zajra is , melegedésre is... Nem csoda az, hogy ilyen ,mert ilyenre lett megcsinálva 77w a fogyasztása nagyon nem melegedhet ... -
HSM
félisten
Akinek MSI 7870 TwinFrozr kártyája van (nem a hawk, meg a sima, hanem aminek a neve is twinfrozr, ez: [link]), tudna linkelni egy GPU-Z képet, milyen BIOS van a kártyán? Vettem tegnap egy ilyet, és érdekesen működik rajta a venti... A tesztekben viszont egy korábbi BIOS-al volt, ott nem írtak hasonlót. Néha felpörgeti maxra terhelés alatt, amikor %-ban fixen van, ráadásul 60 fok körül... Ha másnak is a régi BIOS-al jó, akkor azt még kipróbálnám, ha ez se segít, megy vissza 3napon belül gariba. Pedig megtartanám, mert amúgy nagyon pöpec...
-
taranis
addikt
Ha valakinek az új 3DMark lefagyna fehér képernyővel induláskor, akkor engedélyezni kell a HPET-et a BIOS-ban, valamiért ez kell a SystemInfo-nak, amit a 3DMark elindít.
-
janes1976
őstag
válasz
daveoff #19971 üzenetére
Gyakorlatilag ha azt nézed, hogy "sima" 7870-est veszel 63e-ért.
Jó, azért volt benne rizikó. Mi van ha hangos, mi van ha melegszik. Meg az volt a szar, hogy ezeken a teszteken kívül nem támaszkodhattál senkire, mert olyan ember nem volt a PH-en, akinek ilyen kártyája van.
Összefoglalva:
Tehát aki most akar 7870-est venni (és van 63e-re rá), no meg számít neki a hang, a melegedés, viszont esetleg nem akar tuningolni (ha van olyan rajtam kívül), akkor annak ez a kártya megfelelő választás.
-
RVR400
veterán
válasz
daveoff #19959 üzenetére
Akkor leírom érthetően:
1200/1450: 3DMark lefut hibátlanul, Warface hibázik (10-ből 10-szer hibázik)
1180/1350: 3DMark lefut hibátlanul, Warface fut hibátlanul (10-ből nem hibázik)A szoftver- és hardverkörnyezet minden esetben ugyanaz. Ergo a 3DMark baromira nem jó alap stabilitásmegállapításra.
-
janes1976
őstag
válasz
daveoff #19971 üzenetére
Elég jónak tűnik így elsőre!
Egyébként 63e-ért sztem is az!
Erről a hűtésről csak áradozni lehet. Néztem is a tesztekbe, hogy mindbe az volt, hogy milyen remek munkát végeztek a Sapphire mérnökei ennél a hűtésnél, hogy ez mennyire hatékony. Most én ezt meg tudom erősíteni.
Teszteknél szkeptikus az ember, mert egyik olyan, másik ilyen, de mikor ez megerősítést nyer, akkor nagyon boldog az ember.
Döbbenetesen kis hangja van terhelés alatt. Csak néztem. Megnéztem hogy minden ok-e. Viccen kívül.
csucsbicep: köszi!
-
janes1976
őstag
Na akit érdekel egy pár soros kis összefoglaló a Sapphire 7870 XT nevezetű kártyáról.
Felépítés: maga a kártya hatalmas, a 2 venti rajta meg nagy. Eltátottam a számat, mikor megláttam, azt hittem kisebbek.
Hang: terhelés nélkül olyan halk, hogy szinte nem is hallani és ez terhelés alatt is csak picit változik. Tartottam tőle hogy majd hangos lesz terhelés alatt, de ez szerencsére nincs így.
Melegedés: terhelés nélkül 30-31 fokos, míg terheléssel én tegnap este kentem 2 órát egyfolytában és nem tudtam 63 fok fölé vinni.
-
nubreed
veterán
válasz
daveoff #19965 üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Az 1150 sem kevés már, így átlagban ezek szerint elvileg picit több mint 10%-os gyorsulást jelent, persze az elmélet meg a gyakorlat mindig más.
Más: tegnap "panaszkodtam" hogy 73 fok környékén van a kártya pl Far Cry 3 alatt. Nem tudom mi történt vagy én voltam vak tegnapelőtt, de tegnap este mikor játszottam egy picit, alig ment 60 fok fölé, minden rendben volt ezzel.
-
Gery85_03
csendes tag
Kb 4 hónapja vettem egy GIGABYTE GV-R787OC-2GD HD7870 2GB a problémám az hogy szemetel. Például netezés közben feltűnnek rossz színű pixelek. Próbáltam már több féle drivert és több féle Operációs rendszert de a hiba úgyis fent állt. Visszavittem , de ők azt mondták a kártya jó. Volt másik gépbe is (a monitor ugyan az volt) A régi kártyámmal ilyen hiba nem volt. Mostanában a Far Cry 3 DX 11 ben kifagy. De anno a 3dmark 11 simán futott fél napon keresztül.
A kártyát nem húztam!
Mivel tudnám letesztelni, hogy tutira kidobja a hibát. Vissza akarom vinni, de a fő jelenség csak sima Windows használat során jön elő amit ha nem akarnak észrevenni nem is fognak.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19934 üzenetére
Helló! Hát végigjártam az egész dolgot, tuningnak sok értelme nincs ha 1450-en mennek a memóriák sokat nem hoz a dolgon éppen hogy csak, a gpu meg stabilan fagyás villogás nélkül 1150-en megy! szóval én hagyom 1150/1250-en, azért köszi a segítséget!!! Akkor lehetséges h a tápom miatt kevés lehet a vga 12v-ága? Vagy ha így stabilan megy minden akkor ne foglalkozzak vele? Köszönöm Mindenkinek!
-
nubreed
veterán
Ezt főleg Asus 7870 (HD7870-DC2-2GD5-V2) tulajoktól kérdezem, hogy szerintetek ennél a kártyánál meddig lehet biztonsággal elmenni a tuningolásban? Tudom, hogy nincs általános recept, minden kártya kicsit máshogy bírja, mások a határai, de úgy kb mégis? Én az alap 1000/1200 -ról most 1050/1250 -ig mentem el simán a catalyst driverben, de gondolom ennél azért többre is lehet húzni. Mik a tapasztalatok?
-
gyuszaa
őstag
válasz
Zsolti24e #19951 üzenetére
Egyedül pont a sapphire nem ajánlott mostanában, mert becsúszott egy hibás széria, és meg van az esély a blackscreen-re. Többi csak azon múlik mennyit áldozol rá.
Mind fogyasztásban, teljesítményben felül múlja a 480-at. GCN architektúra, friss és optimalizált driverek, több vram, garancia, későbbi eladhatósági szempontból is jobb. Szerintem nem kérdés.
Ha nem nyitja meg : klikk, lapozd át ezt a pár oldalt.
-
Zsolti24e
csendes tag
Oksa köszönöm a választ még valami nem tudok egyszerűen dönteni már 6órája nézem a teszteket és begolyózom
Vélemény van a 7850esnek erről a tipusáról megbizható vagy hibásak stb?
1:7850
2: gtx480Nem tudom melyiket kéne venni kb egy áron mozognak, bár így ha tudnám húzni a 7850est akkor gondolom jobb választás lenne.
-
Menyus911
tag
Sziasztok, azt szeretnem kerdezni, h egy AMD Phenom II X4 955 OC nelkul mennyira hajtsa ki a nemregiben beszerzett Sapphire HD 7870 OC videokartyam, eleg vagy limitelve leszek? THX.
-
kovsol
titán
válasz
Jhonny06 #19937 üzenetére
Semennyire. Hűtés és villanyóra tesztelésre jó csak.
Heaven DX11 Benchmark sokkal jobb erre. Esetleg Battlefield3, Far Cry 3 vagy Crysis3 beta is jó lehet.Ha játékban nem pörög maxon ott akkor valamit nagyon nem jól csinálsz, mert egy 2500k val ki kell tudni hajtani a kártyát.
-
Jhonny06
veterán
válasz
kockaharcos #19938 üzenetére
Pont, hogy nekem ott általában nem pörög maxon a GPU, a FurMark viszont teljesen leterheli.
kovsol: Külföldi fórumokon pont, hogy azt írják, hogy a furmark a legbrutálisabb benchmark. Meg ha láthatóan leterheli, akkor miért ne lenne jó? Ez a lényeg, nem? Most BF3-at néztem, nincsenek kimaxolva a beállítások, meg csak 1680X1050-es a monitorom, gondolom ezért. Multiba is megvan a 140+ FPS.
Amúgy ugrál a terheltségi szint nyilván, de nincs állandóan 99%-on, csak ezt akartam mondani. Egyébként már sok órát játszottam és nem volt gond vele, csak kíváncsi voltam.
-
Jhonny06
veterán
Egy 15 perces FurMark mennyire mondható hitelesnek stabilitás szempontjából? Most kíváncsiságból lefuttattam, 1200 gpu, 1300 memó, szépen ment. 58 fok max, kb. 50 %-os venti. Mindez alapfeszen. Kíváncsi vagyok, hogy a memó még mennyit bírna, 1450-en gondolom már nem menne el.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Apollo_21 #19935 üzenetére
Egyékbént az Afterburner-be is van ilyen beállítás, bár az CPU usage-et nem mutat asszem, de minden mást igen. Beállítások alatt a monitoring fül, majd ott a legördülő listából jelöld ki azt, amit szeretnél látni és pipáld be alul a "show in on-screen display"-t. Mindegyikre külön kell, majd ha jó, akkor meg fog jelenni melletük, hogy "OSD".
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Tudom hogy nemrég volt felkapott "téma" de a kiírásba hogyan biggyesztem oda a cpu usage-ot? -
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19932 üzenetére
Oké értem hát köszönöm! HA nem Furmárk megy hanem 3dmark vagy más játék ott nekem is ez az érték kb! Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19928 üzenetére
Oké értem, esetleg egy nagyobb igényű játéknál nem tudnád megnézni vagy tesztnél ami kihajtja a kártyát, hogy olyan esetben a 12v-ből mennyi marad? Illetve idle alap állapotban aida szerint vagy gpu-z szerint terhelés nélkül hogyan alakul a 12v? Az érdekes ha tápon alapból van egy 6 lábú, ott a 6 láp be van kötve mind, de ami átalakítókat adtak a kártyához abban csak 5 van bekötve, és ebből adódóan egyik 6-os külön ágról jön a tápból a másik meg az átalakítóval jön egy másikról, de azon az ágon más fogyasztó nincs! Köszi!
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #19924 üzenetére
Ez az új 3dmark tényleg elég jól beterheli a VGA-t, megmozgatja minden porcikáját!
Ezentúl nálam szerintem ez lesz az etalon stabilitás tesztre! Mondjuk lassan a napi szinten megjelenő beta driverek is okozhatnak érdekes dolgokat....
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19924 üzenetére
Lehet nem mondasz rosszat mert Furmárkot ha rászabadítom a 12v-ből lesz 10.7v a kártyánál, te megtudnád nézni ha megkérhetlek h a furmárkal leterheled egy pár másodpercre akkor a gpu-z mit ír ki a 12v-re? Köszönöm!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gtaati #19922 üzenetére
Ledroppol elég rendesen neked. A 460w-os tápodnak lehet nem elég combos a 12v-os ága egybe van vagy ketté van bontva? Nekem 1,3v-ról 1,27xxv-ra droppol le terhelés alatt. Tök 8 amúgy hogy játékokba megy 1250-et a gpu az új trémark valamiért nem nagyon szereti ezt a nagy OC-t így hát max 1170 mhz-t megy 1,250mv-al alapfeszen meg 1150-et a kártya.
-
Gtaati
őstag
válasz
Dealer95 #19920 üzenetére
Köszi ez jó ötlet volt!! Ott látszódik a változás de, 1,3v esetén ott 1,287-et lát és ha terhelődik akkor leesik 1,244-re gpu-z szerint szóval a terhelés alatti fesz 1.3-ból 1,244lesz
ez mitől lehet? Vagy hogy lehet kiküszöbölni, hogy a gpu megkapja normálisan a feszt? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #19918 üzenetére
Ami még érdekes, hogy beállítom h játék közben az Ab- jelenítse megaz adatokat ott persze kiírja h 1.3v de eközben az aida 1,219-en áll úgy h 0,01v-t sem változik az értéke mindig ennyi, de az aidában a mellet h ez állandóan fix a vrm fesz változik szóval nem tudom, de nekem gyanús h nem kapja meg a gpu a plusz feszt! Valakinek ötlete? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Malibutomi #19916 üzenetére
Helló, az nincs de a többi a compatibility properties-nél be lehet pipálva? Köszönöm!
-
patex1983
őstag
válasz
Montesantos #19903 üzenetére
Bosszantó hiba valóban, korábban már leírták itt a topikban a megoldást. Sajnos bugos a zero-core feature a kártyákon, ezért ha a monitorod stand-by állapotba kerül és bekapcsol a zero-core, utána már nem fog sajnos működni a HDMI hang, csak újraindítás után. Megoldás: ki kell kapcsolni, hogy a monitorodat bizonyos tétlenségi idő után a rendszer elküldje aludni. (Vezérlőpult-Energiagazdálkodás)
Azért nem volt eddig ilyen problémád, mert a 7xxx szériánál jött be a zero-core feature, a korábbiaknál nem volt ilyen. -
Gtaati
őstag
Helló! Darky vagy valaki tudna abban segíteni, hogy a kártyám giga 7870oc rev 1, hynix ramos, és próbálom tuningolni, msi Ab-vel és a problémám a következő lenne, hogy beállítom a frekvenciákat, power limit fel +20%, feszültséget fel próbára 1.219-ről 1.3 ra minden elment Ab fut nem lépek ki belőle és indít a játék közben a tv-n másik asztalon nézem az Ab adatait illetve Aida 64 extrémmel adatait! És a fura hogy akármit csinálok a gpu feszültsége nem megy fentebb 1,219v-nél holott beállítottam és mentettem az Ab-ben és teljes gpu kihasználtság mellet aidában látom h bármi történik is nem változik a fezsültség marad 1,219v ez mitől lehet vagy hogy lehet kiküszöbölni hogy nagyobb feszt is kaphasson a gpu? Válaszotokat várom és köszönöm!
-
Jhonny06
veterán
válasz
->Raizen<- #19906 üzenetére
Az van fent, sose szoktam a beta-kat próbálgatni. Remélem csak random dolog, mert elég sokat játszottam mostanában és semmi probléma nem volt. Gondolom ha baj lenne a kártyával, akkor az rögtön kijött volna a vásárlás után.
-
Jhonny06
veterán
Most kaptam egy fekete képernyőt BF3 közben, remélem ez nem az, mert eddig nem volt vele probléma..
Mi a pontos jelenség amúgy? Nálam a hang is elment, de a játék elvileg futott a task manager szerint, tehát nem fagyás.
-
válasz
Montesantos #19903 üzenetére
Biztos csak valami beállítási mizéria, csak mire rájössz megőszülsz.
-
Montesantos
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #19902 üzenetére
Nem volt gondom soha a régebbi kártyákkal, (5770,6870) de ez a 7870 megbolondít teljesen.... lehet meglovasítom őket
ha nem változik rövid időn belül a hangkezelése.....
-
válasz
Montesantos #19900 üzenetére
Emlékszem régen mennyit szenvedtem én is ilyenekkel, annyira elegem lett belőle hogy vettem egy hálózati média lejátszót, mert már nem bírták az idegeim. Mindig volt valami ami nem klappolt, és nem ért annyit az egész hogy agyvérzést kapjak.
Segíteni sajnos nem tudok ebben most neked, de valaki hátha
-
nubreed
veterán
Sniper Elite V2 -ben ezt kaptam:
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-02-06 at 19:18:43
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 39.8
Minimum FPS: 19.3
Maximum FPS: 448.4Number Of Frames: 3047
Average Frame: 25.155ms
Minimum Frame: 2.230ms
Maximum Frame: 51.703msMachine Name: NEXUS-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Professional Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8142MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1172
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1680
Resolution Height: 1050
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF
Új hozzászólás Aktív témák
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Windows 11
- Netfone
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch V2
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest