- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ja, hogy te csak az FPS átlagot nézed? Oké, te tudod. Sok disznóság tud elbújni egy átlagos értékben. Erre is lelsz némi magyarázatot a linkelt hsz-emben, ha akarsz, de attól tartok, nem.
Azt a példát hallottam erre, hogy ha egy hétig székrekedésed volt, és egy hétig pedig épp az ellenkezője, akkor átlagosan a két hét alatt minden a legnagyobb rendben volt.
Én amúgy nem a tesztek végeredményéről írtam, hanem a kártyák teljesítményének véleményem szerinti "realword" viszonyáról. -
HSM
félisten
Ez összevág azzal, amit írtam, nem? 1gb-os 4870, gyorsabb az 5770-nél. Az 512-es 4870-nél nagyott hibázott az Ati, nagyon kevés rá az a memóriamennyiség, tudom, mert a 4850-ből volt 512-esem, és nagyon gáz volt az 1gb-shez képest már azon is, és már akkoriban is, pedig jó rég volt, több, mint 4 éve. Ezért írtam, hogy az 512mb-os 4870 gyengébb az 1gb-os 5770-nél, hiába fogja vissza sokszor utóbbit a memóriasebessége.
A linkelt tesztedből az is látszik szépen, hogy a 4850 is nagyjából annyival van lemaradva, amennyivel kisebb az órajele.
Itt írtam elég részletesen 4 éve a dologról, szerencsére a linkelt videó is megvan még, ajánlom, olvasd el, és nézd meg a vidit is. [link]
Meg itt: [link].
Két szín ugyanolyan OC 4850-em volt, Gainward GS, csak először 512-es aztán 1gb-os. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Alapvetően 7770 vs 6850 volt a hsz-ben amire ragáltam, amire igaz, amit írtam. De igen, alapvetően nem a 128 vs. 256bit a különbség forrása, hanem az elérhető memóriasávszélesség különbsége, amit a 128bit 256bit különbség okoz hasonló órajel és alkalmazott memória-technológia mellett.
Lehet, szerinted a többi rizsa, de ennyi erővel ez meg a mondanivalóm kiforgatása. Szerintem mindketten tudjuk, miről beszéltünk.
-
HSM
félisten
256bit és gddr3, tehát ugyanannyi az azonos órajelen elérhető memória sávszélesség, mint az 5770 esetén a 128bit gddr5 kombóval. Mindkettő épp fele a 4890 256bit gddr5 kombójának.
Nekem a 4850-ből 1gb-os és OC volt, 700mhz-en ment 625 helyett. Az 5770 előnye a "standard" 4850-ekhez képest DX9-ben kizárólag a kb 20%-al magasabb órajelek és a több videómemória voltak. Nekem viszont nem standard 4850-em volt.
És a 4890 nem egy ligában játszott ezekkel, még "alulórajelezve" sem. -
Bunken
tag
Nem az érdekel arra már neveztem.
Hanem az, hogy amikor belépek kiírja, hogy: You have 5 Free Promotion Credits. Azt tudom, hogy még 5 ilyen credit-em van. Rámegyek a bal oldalon lévő menüpontok közül a Free Promotions menüpontra és ez az oldal jön be [link]
Itt lejjebb van egy olyan, hogy Available Now! azon belül meg egy Battlefield: Bad Company™ 2, én azt ingyen letölthetem Crdit-ért cserébe?
Vagy hogyan működik?
-
Goldmen75
őstag
Nem vevőfelhajtási szándékból írtam amit irtam
De mindenki annak veszi aminek akarja. Itt az emberek segítése a fő szempont (számomra)! Sajnos vagy nem , sok boltban a fülük botját se mozdítják ilyen s hasonló kérdések illetve szerelési problémák esetén! Ezért is írtam amit... az meg hogy nem értenek egy sima tx2 felszereléséhez...nem kommentálnám...
-
Goldmen75
őstag
-
HSM
félisten
Értem én a kérdést, gondoltam, akkor már körbejárom a témát...
A 16-os slotban jóval több szabad erőforrás marad. Alapból dupla gyors, amellett a procitól jövő fix forgalom nem változik, tehát arányaiban több, mint dupla szabad sávszél marad az egyéb adatcserékre.
Emiatt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy 16-os slotban azért elég sokat lehet játszani a memóriatartalom cseréivel. Több, mint duplaannyi memória lóghat a levegőben minőségromlás (beszaggatás, késleltetett kirajzolás) nélkül. Tehát azért nagyon nem mindegy, hogy 1100-nál kezdődnek a bajok, vagy 1300-1400MB aktív memóriaszükségletnél...
Persze, messze a legjobb, ha ott a másfél, 2 GB ram a VGA-n, és nem kell cserélgetni, csakhát nem mindenki engedheti meg magának ezt a luxust....(#17183) TTomax: Ugyanaz a szitu CF-nél is, csak akkor a fix adatforgalom picivel több. Igazából a rendszer van jobban fingatva CF-nél, gondolj bele, ha kétszer 8GB/sec-el adatra váró VGA-t kell etetni... Arról nem is beszélve, hogy a dupla GPU dupla sebesség, dupla adatigény ugyanannyi idő alatt...
-
HSM
félisten
Gondolkozz egy picit.... Ha a relatív kevés a memória, akkor az aktuális jelenthez szükséges objektumokat be kell tenni a korábbi képkocka adatai helyére. Minél többször kell cserélgetni az adatokat, annál több adatnak kell annál rövidebb idő alatt megérkezni. Ha nem áll rendelkezésre az adat, mikor a VGA feldolgozná, akkor be fog dadogni a játék. Míg ha több szabad memóriád lett volna, akkor már korábban berakhatta volna a játék motorja a cuccokat, vagy akár egy korábbi képkocka adataiból még a memóriában is maradhatott...
A 8X-os slotban kétszer annyi időbe telik a komplett memóriatartalom cseréje, mint egy 16-osban. Ez nagyon nem elhanyagolható diffi.... Abba gondolj bele, hogy ahhoz, hogy folyamatosan meglegyen a 25FPS-ed, ahhoz 40ms alatt MINDIG el kell készülnie egy képnek. 40ms alatt egy 16X-os PCI-e slot 320MB adat beolvasására képes. Tételezzük fel, hogy a rendszerünk 50FPS-re is képes lenne, tehát 20ms idő alatt elkészül a kép, marad 20ms idő behívni minden adatot a memóriába, utána neki kell látni a dolgoknak. Innen jól látszik, hogy összesen 160-320MB adatot tud képkockánként cserélni a rendszer, de nem baj, ha 160-ból kijön. Ez 8-as slotnál feleződik. Az is jól látszik, hogy egy olyan játék, ami az 1GB-t megeszi, az már bizony könnyen belefuthat +100-300MB-nyi levegőben lógó adatba is..... Ja, és nem kalkuláltam bele, hogy a tényleges átviteli sebsségek még pár dologtól függenek, tehát ez elméleti maximum, és nem számoltam bele, hogy más dolgok is foglalják a PCI-e sávot. (Pl. a procinak vezérleni sem árt a VGA-t...)
Csak úgy poénból, lesd meg ezt a videót: [link] Itt szépen látszik, mennyi időbe telik szűk 1500MB képadat belezsúfolása 512, 768 illetve 1GB VRAM-ba....Ezért lett az új 6900-as ATI széria is 2GB-s... Mert az 1GB már nagyon-nagyon kevés CF-hez, sőt, már itt-ott 1db RV870 teljesítményéhez is szűkös....
-
Laraxior
titán
a P35öt nem ide szántam csak azt is beletettem a lényeg a P45 és az X48 között van
Csak én P35el kezdtem a cf-et aztán utána lecseréltem P45re miután több ember is azt mondta hogy bizony elég lesz a 8x PCI-E,mert XY GB/s adatot tud blabla a 4890 meg pont belefér.
Jah..aztán elkezdtem az MW2 spec Ops-ot tolni egymagamban,de úgy ugrált az FPs mutató,meg annyira szaggatott hogy lehetetlen volt vele játszani,pedig egyenként is ment szépen,de ha kikapcsoltam a CF-et akkor simán futott,és nem laggolt.
X48ban mindez megszűntha ref VGAk lettek volna simán megtartottam volna,csak nem kaptam rájuk vizesblokkot. Nyáron nagymeleget csináltak a szobában
-
De4d
őstag
Még nincs, most veszek teljesen új gépet, de ha már veszek korrekt fejlesztést akarok.
Jelenlegi 17es CRT moncsi után jó lesz majd a Full HD
Egyébként ha érdekel ez lenne a konfig.
Alaplap Msi 770 G45
Proc: Phenom II x4 945
HDD: Samsung 1TB 7200rpm 32MB F3-as
Monitor: Benq G2222HDL
Ram: 4GB Geil Black Daragon 1600 v 1333 cl8 ( 2x2 kit )
Ház: CoolerMaster Elite 331
ODD: Nec AD7243S
Hangfal: Genius SW HF 2.1 3000
Táp: (Jelenlegi) mert elég 500as Chiftec - Ebből nem kell új.
Egér+Bill nem lényeg. -
AstraCDX
senior tag
-
CptMisi
őstag
Persze, csak azt külön is veszik általában
Jó is mind a kettő
Galaxy is jó nV-nél
ATi-nál meg még a Powercolort bírom, no meg HIS-t
Daffni2: nem márka vita, csak mindjárt rákérdezett valaki, hogy az ő vgája is azért rossz, mert sapphire...hát nem...
mindkettő jó gyártó, de azért rakjuk helyére a dolgokat
jozsef m.: szerintem, ha a BIOS-szal lenne a probléma, akkor nem ilyen hiba lenne, cseréltél drivert? mióta csinálja ezt? melyik drivert használod?
SzlobiG: azért van így, mert így az ATi-nak és az nV-nek is kiemelt/exkluzív partnerei, ami egy csomó jó dologgal jár
-
Speed®
titán
Röviden & tömören: gusztustalan :S Ez nem válság/árfolyam..monopolhelyzet.
Asszem nagyon jól elleszek a 4850el idén is. Max. kap egy kis Vmodot még..balcsy
450es Shifi..enyhén karcsú lenne alá. Szvsz minimum VX450 kellene.
Blizz, szerintem nézz szét AM3/PII fronton, esetleg P55/i5 párosítás.
i7 nem feltétlenül hoz annyit, hogy érdemes legyen beruházni rá ennyi zsét.
Egy 4GHzre feltolt i5-750 is teljesen korrekt, és közel féláron kijönnél vele.. -
ffodi
veterán
Már éppen ideje volt, szedem is.
Más: Időközben feltettem a Dark Voidot kiváncsi voltam mit tud. Hát nem ájultam el a grafikától. Láttam már ennél szebbet is. Próbának szántam, de valamilyen szinten teszt lett belőle. Elindítottam, fasza minden fps az egekben (100+). A physx beállításoknál csak low volt. Ezt meghekkeltem
, a játék könyvtárában módosítani kell a beállításokat , és akkor megy a High. Egyszer csak amikor sok ellenség jött lement 4!-re az fps. Húú mondom itt valami nem stimmel. GT220 0% terhelésen. Kapcsoltam egy fluidmarkot -> software Physx. Kiderült hogy a játék felrakott valami szar programot, ami ezt blokkolja, valami "nvidia gaming" akármi, le is töröltem és már jó is lett. Komolyabb helyeken 100%-on van a GT220-is. Így már a min fps nem 4, hanem kb 25-30. Természetesen minden max-on 4xAA 16xAF 1680x1050. Belső terekben felmegy 200 fölé is az fps. Ezek szerint egyelőre mőködik a legújabb physx-es játékon a Hybrid megoldás.
-
omikron23
senior tag
Persze,hogy nem raktam rá az előzőre... előbb azt szedtem la,majd jött a hotfix.....
Láttam a bődületes teljesítményt -> gyors uninstall -> Vissza a "régi 9.12" és a teljesítmény visszaváltozott....
Azt még mindig nem értem, hogy akkor a hotfix kb. kétszer akkora, és miért nem jobb...BMW001: Szerintem ez a teszt annyira nem kerek... A GTX295-nél is ennyivel jobb lenne a 4870X2??? Persze ez is játékfüggő, de a 2 GPU annyira nem frankó egy kártyán....
-
Gerisz
addikt
érdekes, de nekem most játék alatt csinálta. leültem a megérdemelt pár órámra mer ünnepvan és szabadság erre meghal. Mondjuk azóta is nyomom csak kijárok hőfokot is nézni, de 69 betakarja eddig. szal az se rossz. mert azt gondoltam ott lehet valami ha fél óra játék után meghalt. ráadásul akcióban nem is pihiben.
Ha megint lesz akkor megpróbálom -
kasa85
őstag
Én is teljes mértékben egyetértek.Amúgy a HD5870-es kártyákon már a crosfire kezelést úgytudom teljesen jól tökéletesítették,illetve a driver-ek is már teljesen jók crosfire rendszerre énszerintem a régebbi teszt ami linkelve volt az vagy marketinges vagy a driver nemvolt hozzá megfelelő,illetve a kari sem a legfrissebb.
-
TTomax
félisten
Ez single kártya... a CF-et sokkal jobban bünteti a 8X PCI-E sáv...amugy én is hajtok egy GTS250-et egy asrock lapban ahol a PCI-E csak 4X-es,és mondhatom egy picit sem fogja vissza... viszont anno a 4850CF-em érezhetöen jobban ment amikor egy P45-ös lapról X48-ra váltottam!
-
lordyrol
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest