- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
omikron23 #8375 üzenetére
Ja persze pont annyival lesz drágább mintha az mw2 nélkülihez megveszed az mw2-t. Max ha egy rohadt jó akciót kapsz el egy webáruházban.
(#8376) Robi BALBOA
800Ghz en 175w? Ők már tudnak valamit.A spec szerint ez a kártya kb kicsit lesz erősebb az 5770nél(de egy hangyafasznyit) és jobban le lesz maradva az 5850től mint az 5850 az 5870-től. Amd még mindig azt szeretné, hogy inkább 5850 keljen jobban.
-
Bluegene
addikt
válasz
omikron23 #8291 üzenetére
gondolj a 3850(256bit) és a 4670(128bit) viszonyára
nagyjából egyszinten vannak és ugyanúgy GDDR3 és 320sp-s gpu, csak az egyiknek felezték a sávszélességét 128-ra, mégse érezni rajta, ráadásul közel ugyanolyan ramok vannak rajtuk
Robi Balboa: igen most az Atinak nincs konkurrense így rámehettek az költséghatékonyságra és nem a kiélezett maximális teljesítményre törekedtek
majd talán a Fermi ellen kijövő 5890 lehet 512 bites lesz ahogy egy csúcskártyától elvárható, bár szvsz az is 256 bites lesz és inkább árban alámennek, szal nem éri meg ez az 512 bites nyák sztem ritka esetekben hoz pár %-ot, de 10-nél kevesebbet
-
zuchy
őstag
válasz
omikron23 #8289 üzenetére
Addig biztos nem fogják meglépni, amíg verseny van a piacon. Az 512-bit drága. Jönnek szépen amúgy is az egyre gyorsabb ramok. Már 6 GHz körül járunk GDDR5-nél, persze ezek maximum a HD6xxx-re kerülnek fel. Köztes megoldás lehet a 384-bit is.
A procival való összehasonlításnak inkább a GHz hajszolása jobb lenne. -
Bluegene
addikt
válasz
omikron23 #8267 üzenetére
majd az 5890 lehet 512 bittel jön, de ne hidd hogy duplája lesz a teljesítménye
vmit javul
egyébként butaság az 512-es nyák, gondolj csak a 2900pro és XT közti különbségre, azonos órajelen nincs sok kül, és jó drága amit meg kell fizetni a vevőnek is
inkább gddr5-öt raknak rá, minnél gyorsabat
egyébként van olyan 3dfx kártya ami 512 bites, mégis töredékét tudja a 256 bites 5870nek, nem ez a lényeg
-
TTomax
félisten
válasz
omikron23 #8265 üzenetére
Ez nem egészen így működik ... az 512bites nyák nem a duplájába,hanem kb a négyszeresére is kerülhet... lásd HD2900XT ,és ez nem igazán fér bele az ati stratégiába.... inkább pakolnak rá gyorsabb GDDR5-öt,csak a nyák maradjon olcsó... ez van... én inkább azt nehezményezem hogy az 5770 128 bittel jött... szerintem ha 256 bites mem vezérlö lenne akkor nem lenne ekkor szakadék az 5770 és az 5850 között... onnan nagyon hiányzik valami,és igazából abból lehetne CF-et építeni... de nem jön...
-
wednesday
őstag
válasz
omikron23 #8256 üzenetére
Valószínű, mert nálunk is az LCD TV-ken 2 Philips, (HD 4830) HDMI-n keresztül, fogja magát és elszíneződik a kép, pontosan úgy ahogy Firges leírta. Sőt mikor haveromnak megvettük az LCD TV-t kipróbáltuk nálunk, rákötöttem a PC-t, és ugyanúgy elszíneződött. Vissza lehet hozni 2 másodperc alatt, (felbontás állításnál) de akkor is zavaró.
(pl: filmezés közbe)
Úgyhogy lehet tényleg driver gond van. Mondjuk már rég volt TV-re kötve a gép, a 17"-os CRT-n játszom inkább. -
Bluegene
addikt
válasz
omikron23 #8253 üzenetére
azt sose lehet tudni, hibakeresésnél meg kell vizsgálni több dolgot
ez a "digitális kábel úgyse lehet ilyen", sztem hülyeség, hisz a videókártya kiküldi a jelet a DVI-on az ugyanaz még ha adapterrel CRT-t vagy HDMI-s adapterrel plazmát kötsz rá(és nekem CRT lilás zöldes volt mikor megtört a kábel, pont mint neki a tévéje), persze neki HDMI-HDMI van, de a kimenő jel attól még standard, ha dvi-HDMI adapterrel csinálta volna akkor is ugyanaz a jel
az lehet h megtörik a kábel és bizonyos színek rosszul mhetnek át azért ez a furcsa szín
a catalyst hibáját pedig kötve hinném hisz ott vagy működik vagy nem, vagy a képfrissítés-felbontással szkott gond lenni, valószínűtlen h hibás színeket küldene mert akkor a monitoron is az lenne
persze nem zárható ki a catalyst se, de sztem a kábel
-
válasz
omikron23 #8183 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a Thermaltake bigwater-t nem nevezném vizhűtésnek max teaforralónak
Ha a vizes topicban szétnézel ott is sokan akarnak venni ilyet, mert olcsó, de sajna itt is igaz a mondás, olcsó húsnak híg a leve. Nem sokat ér a Bigwater, mondjuk egy Quadon, vagy egy I7-en. Egy régebbi 1-2 magos cuccra még csak csak, de bármi komolyabbra már felejtős. -
-
-
SirKero
őstag
válasz
omikron23 #8093 üzenetére
Elméletileg nincs megjelölve a kártya / festett csavar matrica vagy ilyesmi / tehát nem venni észre ha le volt szedve az eredeti hűtő.
Anno a 7600GT kártyámat az Alienben vettem és ott a helyszínen rá is tették a Zalman hűtőt amit rávezettek a számlára így azzal volt garanciális. -
ffodi
veterán
válasz
omikron23 #8076 üzenetére
Mivel a játékok nem az SSD-n vannak, így szerintem viszonylag kis mértékben. Az más kérdés, hogy a régi rendszeren valami nem volt renben a catalystal, mert néha DX9-ben csíkozott, és pár beállítás hiányzott. Most az új rendszeren nincs gond a DX9-el, és megjelent számomra 1-2 új beállítás
:
-geometry instancing
-HQ AF
-Temporal vonalsimításA win természtesen szélvészgyors, pedig előtte raptorom volt(azért nem mindegy a 7-8ms vs. 0,1ms elérési idő
)
-
ffodi
veterán
válasz
omikron23 #7279 üzenetére
Hi!
Először én is 8600gt-t akartam venni használtan, csak aztán meggondoltam magam, mert a GT220 mégis csak új technology, kisebb, és kevesebbet fogyaszt, nameg kicsivel erősebb is. A 8600GT, szerintem hasonló eredményeket produkálna, úgyhogy egy próbát szeirintem mindenképp megér.
Shkiz0:
Várjuk az I7-es eredményeket.
Goldmen75:
Szerintem a 450-es chieftecket érdemes lecserélni, bár mint mondtam idleben kb 15w-ot fogyaszt, terheleve szincs szerintem több, mint 35w. Egyébként nekem Nexus 600W-osom van(fsp beles)GJ70:
Minden NV kari physx ready a 8-as szériától felfelé, ha jól tudom. A 8400gs elég gyenge, és azért valamilyen szinten kell a pgysx számolásához a nyers erő, ami a 8400-esben nem igen van. Neked is azt mondom, hogy egy próbát megér, mindenképpen jobb lesz a teljesítmény, mint nélküle, de ettől a karitól szerintem sokat ne várj, szerintem pl, egy 8600GT ennél több mint 2x gyorsabb lenne. Ha megteheted, akkor próbálkozz valami erősebbel. Én is Win7 X64-et használok, és meg vagyok vele elégedve, játékok alatt is tökéletes, és mint ahogy már mások is említették crysis alatt lehet érezni, a teljesítménytöbletet 32 bithez képest.
Tegnap csak szintetikus teszteket csináltam, akkor ma jöjjön egy kis Batman AA is
Nemsokára közlöm az eredményeket, és még az is lehet, hogy összedobok egy logoutos cikket is. -
MPowerPH
félisten
válasz
omikron23 #6712 üzenetére
Igen, 4870 X2 a driverek miatt erősen feljavult. Anno mikor elsőnek volt nálam ilyen, akkor elég gyengusz volt, nem is működött rendesen, nem volt jo driver. De beérett a kártya, én úgy hiszem. 2 GPU soha nem jó, de eddig nem volt vele bajom, nem zavar.
Az 5870 egyik legnagyobb hibája most is a driver, még nincs kiaknázva a vga -ban rejlő potenciál. És azért vélem úgy, hogy még 3 hónapot had érjen a dolog, addigra talán az ár is reálisabb lesz.
Szóval az X2 -est még érettebb konstrukciónak tartom, bár nem mai darab. -
TomiLi
addikt
válasz
omikron23 #6714 üzenetére
Persze tudom, játsszak inkább, ne benchmarkoljak....
Kinek mi a fontos, nem is azzal van a baj, hanem azzal, hogy ez a driver mizéria nem túl jó reklám az atinak... Nem értem, hogy nem tanulnak a korábbi hibáikból???
NV-nél nem kísértem figyelemmel egy vga "születését" sem, de volt nv kártyám, ott nem tapasztaltam ilyen drivermizériát - ekkora mértékűt...Persze már ezzel a 9.12-essel egész szépen keyeg egy 5850, vagy 5870. 5890 egyenlőre siralmas... pedig über vga lehetne!
Arra azért kíváncsi lennék hogy pl, egy 5870-es tulaj számíthat-e a jővőbeni driverektől valami pozitív változásra? Min. FPS stabilitás lenne a legfőbb dolog!
-
maflame
aktív tag
válasz
omikron23 #6709 üzenetére
A végleges ATI-oldalról letölthető 9.12-röl beszélsz vagy a bétáról ami november végén vagy dec elején már elérhető volt? Arról több helyen olvastam, hogy jobban teljesített mint a hivatalos. Azért az a "felére esett vissza" furán hangzik nekem, én nem sok különbséget tapasztaltam a 9.12 és a hotfix között, nyilván azon is múlik, hogy mivel játszunk.
-
-
Gerisz
addikt
válasz
omikron23 #6002 üzenetére
Én pl vettem új monitort erre kevés a 8800GT pedig az baba volt ( azt is 70-ért vettem mikor megjelent). Dehát ne vegyek már GTX-et voltam vele. Öcsémnek a 4850 nagyon bevált, azt is megjelenéskor vettem neki.
Haver megint 4850 tökéletes. Nekem első radeon.
szaggat a dirt 2 mint a zállatmekkora ratyi. eddig semmi gond nem volt, mióta kipróbáltam az eyefinity azóta van ez.
-
->Raizen<-
veterán
-
AMD_ok
őstag
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
omikron23 #5660 üzenetére
a héten tervezzük, hogy válogatott X4-el is megkenjük, sőt még vizet is fog kapni a cucc
játékokban is meg fogom nézni, de meló közben kicsit necces lenne
Gaboman: én sem markokkal játszok, szó se róla. csak érdekes felfedezés volt, hogy 4ghz nem tudja kitaposni a belét.
1920x1080-ban fogok játszani a lehető legszebb beállításokkal, szóval bőven elég lesz a kari.
sőt, csak hogy még jobban kiakasszam a népet, még a 4770-em is elég volt, csak valószínűleg kinyírtam a drágámat.zuchy: elavult? igen! azzal játszok? nem! de a pontokból igenis lehet következtetni szvsz.
Jó hogy arra nem ad pontot, hogy mekkora vinyó van a gépemben. nekem aztán tök mind1 mennyi pontot ad, nem attól fog növekedni az epenisz. sztem kicsit félreértettél. -
Izzé
őstag
válasz
omikron23 #5321 üzenetére
[link]
itt ASUS van a képen, de a lényegen nem változtat. + amit már linkeltek hardverkernél.
Egyébként ha nincs is raktáron, ezek már nagyon jó árak. Viszont nekem az furcsa, hogy mint kizárólagos partner, nem a Sapphirenak kellene a legolcsóbbnak lennie? -
Goldmen75
őstag
válasz
omikron23 #4580 üzenetére
1-2 héten belül igérik a szállítmányt, meg hogy normalizálódik a helyzet decemberre, tehát nem lesz hiánycik...meglássuk. A 2 magosok, még mindig az előző technológia, nem javaslom! VaporX-esre várni meg felesleges szerintem, amennyivel drágább lesz annyival nem lesz hűvösebb az amúgy is hűvös VGA! (de te tudod)
Most egyik nagykernél látok beérkező szállítmányt, az alapján mi tudjuk adni, bruttó 95-be! Shappire-t
-
Goldmen75
őstag
válasz
omikron23 #4578 üzenetére
Ennyiben nem merül ki a különbség!
Az 5870 alap GPU és ram sebessége iszonyat kicsi, tehát ha nem jáccol csak netezel, szinte nem is fogyasztSzal nagyon jó az energia managment! Aztán, maxon sem fogyaszt többet mint egy 4870 kb
A hőfok is 75 körül mozog Load, Idle meg 45 körül, tehát ez sem elvetendő! A ref.hűtés nagyon jó csendes, nincs vele semmi gond! a sok display, meg a DP, meg a DX11 csak a hab a tortán...Jah! Ezen a kártyán bártan feltolhatod az élsimítást x8-ra!!! mintha mise történne, ugyanúgy hasít tovább! Asszem mindent elmondtam, ha nem valaki még írjon hozzá(m)
Viszon nekem is 8500-as CPU-m volt...alapon alig nyomott többet eegy 4890 eredményénél, ha megrángattam (alapfeszen
) 4GHz-ig, na ott már volt teljesítmény difi!
Azé is cseréltem le i5-ösre, ez alapból többet ad pláne ha húzom is!Na de visszatérve a VGA-ra, bátran ajánlom neked is az 5870-et!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest