- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
joker1220 #31854 üzenetére
Maximum a kezdeti refeknél lehetett ilyen..gondolom nem olyat tervezel. Egyébként csak az OCt tolja kicsit ki tudtommal (magasabb fesz..), SPket nem unlockol, ha ebben reménykedsz. Gyakorlatilag RBEvel szerkesztve a BIOSt ugyanott vagy rizikómentesen, ha kitesztelt értéket írsz be. Nálam pl. egy Xtreme van most, ami elég gyér alapfeszen (1.1V), már 850en elhasal, viszont 1.2Val megy szépen 950en is akár..de nem nyektetem, kapott egy 800as alapfrekit és ennyi.
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #31751 üzenetére
Azt, hogy megolvad, kizárnám, de találkoztam már hibás darabbal. Esetleg elmozdult, ha pöcökmentes a slot, ficereghet a proci is valamennyit. Egy ránézést megér. RAMokat is csekkolhatod, azok is okozhatnak random szívást..meg persze a tény, hogy nem mai csirke a platform, magával hozza a lehetőséget, hogy a lapod kezd el fáradni.
-
-
Speed®
titán
válasz
Malibutomi #31651 üzenetére
Ahogy írod, GTA5 a lényeg..2560x1080, ha AA nélkül szépen viszi maxon, kitolt látótávval, már közel sem biztos, hogy visszamegyek a felsőházba..bár csábító egy combos 970
A 290 hőtermelése nem fog hiányozni a ProdigyM okán, az biztos.
Dark KillerX
Alapból fázok a boostos daraboktól (7870LE tapasztalatok), ha ki tudom gyomlálni a BIOSából, barátok leszünk szerintem. Cole86 régi karija amúgy, amit 1300on tesztelgetett..ha 1200ra be tudom lőni 24/7re, szavam sem lesz valszeg a tempójára. A 290 nem akkora eresztés sajnos, mint amennyi reménnyel beleugrottam. -
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX #31642 üzenetére
Egy elég combos darab lesz, AF Peterrel szerelt PCV2, 1200+os GPUval.
Tudom, hogy nyers erőben potens, csak a microlagoktól mentsen az ég ;p -
Speed®
titán
válasz
Dark KillerX #31640 üzenetére
Anno első körben nem sikerült túl jól a 7950el való találkozásom, korán vettem. Azóta viszont beérett driveresen a széria és egész használható mára.
Úgy néz ki, beszámolok egyet a 290embe, szóval megnézem, mivé lettMatrix 5870..nekem annyira nem jön be a csicsázott refhűtésével
-
Speed®
titán
válasz
djculture #31638 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha bírja, miért ne? A régi VF3kAval szerelt karim a mai napig üzemel annál, aki tőlem átvette, nem halnak könnyen ;p És azért ~40% OCnak igencsak érzékelhető hatása van a tempóra..olyannyira, hogy nagy kár a vRAMért..mert 2GBal agyonvágna sok újabb karit is lazán :S Hasonlóan jól sikerült csere kellene..? Talán a 7950et mondanám..még egy ideig elég lesz..
-
Speed®
titán
válasz
djculture #31633 üzenetére
Most csekkolom a friss szerzeményt..XFX 5850 Black Edition
Olyan állapotban jutottam hozzá, mintha boltból/polcról jött volna!!
Diliből beregeltem XFXékhez, az 5 év garija e hó 20.áig még él is!
Semmi piszkával, 1.0875V alapfesszel, fánkkal <90°/3000rpm
Úgy néz ki lesz rá egy VF3000A jó áron, azt nem sajnálom tőle ;p -
Speed®
titán
válasz
Baryka007 #31426 üzenetére
Csak azt magyarázd meg pls., mi a péknek 8xAA? Ez nyírja ki a sebességet..ha nem erőltetnéd az irreális mértékű képjavítókat, simán szaladna
Az 5850 ~20%al gyengébb, a tuning meg kinek-hogy..részemről mióta PCzek, úgy vagyok vele, minden MHz ki van fizetve..amit elbír a vas normális szintű melegedés mellett hibátlanul, miért ne? Az utolsó 5850em egy ref. nyákos megoldás volt VF3000Aval szerelve, 1/5GHzen tekert 1.2Von..és nem főtt meg, csendesen tette a dolgát. Ha lett volna rajta 2GB VRAM, mai napig meglenne..erős a Cypress
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29893 üzenetére
Igen, fenntartom, főleg, mert játékokra értettem elsősorban. Procilimites helyzetben a 9550 sokkal jobb választás a magas FSB miatt, erre rájön az architektúra előnye és a jóval magasabb /mag órajel, meg hozzá a nagyobb RAMsávszél. Ez azt eredményezi Q6600@3GHz vs. Q9550@4GHz témában, amit írtam. És nyugodt lehetsz, olyan Q6600at, ami 3.6ot tud emberi fesszel, nem kapsz olcsón. Ha meg kifogsz egy B3mast, szívhatod a fogad, ill. imádkozhatsz, hogy ne barnuljon a 2x4 pines csatid egy 3GHzes max tuning mellett..
Túl van ez már ragozva, kár is volt belemenni..vegyél amit akarsz -
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29891 üzenetére
Újfent azt kell mondjam, tapasztalat vs. elmélet
Volt Q6600am (G0..), 4 fázisos P35 lappal, annak aztán adhattam, amit akartam, 3.2GHz volt a plafon, egyszerűen legyilkolta a lapot 1.25V felett. Ugyanabban a lapban 3.4GHzen hajtottam Q9300at. Q6600 vs 9550 viszonylatban tartom a 1.5Xes tempót az általam vázolt helyzetben és ezt a tulajok is alá fogják támasztani.
De tényleg off. -
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29888 üzenetére
Q6600nak a fogyasztása brutális, maximum
És sajnos 3.6hoz már igencsak szerencsés példány kell, az átlag inkább 3-3.2GHzet pörög léghűtéssel. Sebességben az általad említett cache-MHz érték sokat nem számít, ellenben a mennyiség inkább. A Q9xx0ek közül a legkisebb Q9300 szintjét hozza a Q6600 egyébként, a 9550 kicsit más tészta, clock2clock is gyorsabb 20-25%al, aztán erre jön a tuningdifferencia..4Gn bő 1.5Xesét hozza a 3Gs Q6600nak. Azért ezeket az értékeket viszonyítom, mert az átlag tuning kb. így alakul ezekkel. De mindegy is, a lényeg, hogy ma már egyikre sem váltanék a helyedben..az egyik teljesítmény/fogyasztás, a másik teljesítmény/ár alapján bukta..i5-750/2300 szimpátiafüggően, mindkettőt elpicsázza kényelmesen, és olcsón megoldhatók platformszinten is..nem mindegy. AMD oldalon nem hozok példát, bár egy X4-955 is igen fürge tud lenni, számomra nagy csalódás volt anno..X6ok kiesnek, nem játékra valók jellemzően, feljebb meg már nem is érdekel a loldózer mizéria óta az egész termékpaletta (nem fanság, nem flamekeltésnek szántam).
Na mindegy, offolás off. -
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29886 üzenetére
Persze, nem mondtam, hogy nem éri meg..magam is ezért váltottam anno. Ráadásul nekem 1/5Gn szaladgált az 5850, szóval nem volt gyenge..csak ugye 1GB VRAM, tré tesszelációs készség, ~0 drivertámogatás, 0 garancia, stb..épp ideje volt.
jumbo71
Tény, a Q9550 egy jó lapban elég harapós még ma is (3.8-4GHzre húzva) és persze a Q6600at is lenyomja szépen..de nevetséges a használtpiaci ára. Persze ilyen alapon sok minden az..épp ma néztem, 3.4es Prescott 8k..miközben a 2ks 430as Celeronom lealázza ;p Persze más platform..de épp ezért nem éri meg a kiöregedett rendszereket pofozgatni, ha van az embernek egy kis affinitása, aprón hamar megoldható egy költséghatékony upgrade..ezt is javaslom mindenkinek, aki hasonló témában megkeres általában.. -
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29873 üzenetére
Az a helyzet, hogy Te is, mint sokan, akik itt írogatnak 58x0el, úgy beszélsz a 7850ről, mintha tudnád, mit hoz..miközben jómagam és még páran mások már megléptük a váltást, így tapasztalatból írjuk, amit. 7850 az 5850hez képest jó esetben 1.5Xes tempó (tuninggal, csodadriverrel, stb.), de ez sok mindentől függ. Felejtsd el az ilyen 70-80%okat, meg a platformfüggést..ugyanakkora lesz a diferencia minden esetben. NEISSE kolléga meg külön kategória kb. itt..nem tudja elfogadni, hogy 1440 krumpli nem egyenlő 1024 cicával
Q6600al nem lennél beljebb, akkor inkább már egy Q8400, azzal anélkül is megvan a ~3.5GHz, hogy leolvadna a fél alaplap az áramigénytől. Viszont mondom, annyi pénzből már simán meg tudsz oldani egy H55+i5/750+8GB vagy H61+i5/2300+4GB váltást..szóval érdemes elgondolkodni és időben lépni..
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29871 üzenetére
No, azért annyira nem gyorsabb..de tény, ott kezdődik az alapteljesítmény kb., ahol az átlag 5850 tuning végetér. 1.5Xes teljesítmény megvan kis szerencsével.
Viszont nálad már az 5850 is limites procioldalon, szóval ezt nem éreznéd meg.
Minimum egy Q8x00 kéne alá 3.5 körül, de olyan drága, hogy jobb leváltani a motyót..pl. a DDR2ért dupla mennyiségű DDR3 árában ott van..P45 lap árán egy olcsó 1155/56 lap, aztán jöhet egy i5 proci, ~25/30k, foglalatfüggően..és inkább itt fizess rá, minthogy 775ben toporogj. Persze ez csak az én véleményem.. -
Speed®
titán
válasz
drlovi #29774 üzenetére
Ha az 5870 adott esetben garis, 35 körül ki lehet belőle szállni..onnan már alig 10k egy 7850, szét kell nézni. Persze, el lehet lenni a régi motyóval is, végülis az 5850 jól meghúzva behozza az alap 7850et. Csak emellett ott a friss címekben mérhető hátránya, ill. a nagyobb étvágy, nomeg az egyre nagyobb amortizáció. Mindig megvan a váltás optimális ideje..szerintem ezen kártyáknál most éri meg lépni. De ez csak az én véleményem
-
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29771 üzenetére
Ne ilyen régi teszteket nézz, ha valós viszonyt szeretnél látni..csalóka. Épp tegnap merültünk bele picit a 78x0 topikban, a régi rommáhúzott 480as eredményeimet (910/4450..) simán lemosták az új driverrel a 7850esek. Nekem anno még a "régi" driverekkel csak arra volt elég, hogy egál legyen, azóta lett bő 10% előnye már.
Nyilván, neked a 7870 féle ~20% sem nagy lépés..mivel nem érdekel a fogyasztás, felesleges is váltani. 7950/670 lenne az igazi, én is azokkal szemezgetek, csak ugye az ár..majd tavasszal, addig biztos lemennek a 60ks sávba.
Driver..én is jobban csípem ilyen téren az nVt, de ha nem laikus az ember, el lehet azért lenni az Atikkal is..izé, AMDkkel -_-' -
Speed®
titán
válasz
NEISSE #29751 üzenetére
Nem nézegetni kellene, hanem olvasni/értelmezni. Semmi köze a felépítésnek, maguk az SM egységek is más szervezésűek, az egész kari más.
Továbbá valóban, szerinted ha a személyes tapasztalat mondja, amit, akkor mégis hogy szeretnéd az ellenkezőjét kihozni? Tények vannak, ennyi.Papa18
Tény, driverügyileg vannak gondok launch közelében, de mostanra már kiforrott, főleg az új 12.11 béták óta..a WHQLel nemsokára beáll a dolog és onnantól lehet gondolkodni..nagyon jól sikerültek, nem is tudom mit akarnak majd a 8as szériába beletenni, hogy ezt érdemben űberelje. Nálad egyébként a 480al is limit van procioldalon, szóval tényleg idő még, mire azt is kihasználod, nem érdemes váltani..csak ha érdekelne a fogyasztás pl. 7850el megvan a 480 szintje, ezt alátámasztom tapasztalatból, innentől fogva ha pl 7870re váltanál, 20-25% gyorsulást kapnál, mellé meg -150Wot kb..szvsz az Accelerod miatt ezt simán kihozhatnád 1:1ben, én rámennék, amíg eladható -
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29730 üzenetére
Tegyük hozzá, nem csak a villanyszámla miatt érdekes a fogyasztás. Nekem pl. 480al minden jóval melegebb volt a kecóban, befűtötte a teret. Persze, masszívan teljesít OCval, ma még bőven elég ~mindenre, de ha már van árában fejlettebb megoldás, addig akartam cserélni, amíg el is lehet adni a régi karit árában..mert végülis ha ügyes az ember, egy 480-7850 csere simán megoldható ~1:1.
-
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29723 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem tudjátok, miről beszéltek
Én 1/5GHzen használt 5850et cseréltem 7850re és lealázta.
Az újabb címekben FHDban az 5850 már sokszor belassult.
A 7850 alapon verte, aztán erre jött a 40% OC..enyhén állat.
Volt anno 480am, ami igencsak jól ment, de ez azt is elveri.
Lehet, hogy neked mindegy, hogy 150 v. 300W, de számít..
Elég, ha csak arra gondolsz, hogy némán üzemel..a 480..?
Ha valaki megteheti, hogy rászánja az árdifit, szvsz váltson. -
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29245 üzenetére
Nyilván neked kell döntened, miért mennyit szánsz. Az biztos pl., hogy én nem bánom a 787re cserét, mert egyúttal halkabb hűtést is kaptam, a teljesítmény difin felül..de egyébként a 7850 is mocsok halk, amíg nincs rommáhúzva..nyilván nem reális elvárás részemről, hogy 860ról 1200ra húzva +fesszel (igaz, nem sokkal, 1.138->1.225, ~7.5%) ugyanúgy kussolva tartsa hűsen..de ha tettem volna rá hűtést 6-7ért, ugyanennyit költve inkább gyorsítottam is kicsit. Esetedben arra biztosan jó lesz a 7870 előnye, hogy nyugodtan használhatsz AAt teljesítménybukta nélkül..a proci miatt nem fogod észrevenni.
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29241 üzenetére
Lévén az 50-70 között alig 10% a difi, ha a tuningot is nézzük (alapon ~20%, de az 50es jobban bírja arányaiban, minimum 30%, míg a 70nél 20% körül általános), ill. ezt a difit nem is tudnád kihasználni a procid miatt, szerintem igen, elég a 7850, nem is kell rommáhúzni, hogy látványosan jobb legyen a mostanidnál. 7870et abban az esetben vennék, ha nem számít az árdifi, ill. fétised a sok*AA, mert nagyjából erre elég a +, ami benne van. Hosszabb táv..ilyen szempontból nyilván 70, bár az 50es kevés lesz, ott már a 70 is..szóval ez nem szempont szvsz. Az biztos, hogy az 50es mocskosul megy, ahhoz képest, hogy alig 100Wot kajál, nagyon össze van rakva
3.8GHz korrekt, lehet arról beszélni, hogy ideális 7850hez. 4GHz környékén üzemelő X4ekhez is ajánlani szokták.. azon múlik végülis, el tudja-e az ember fogadni, hogy maxFPS értékek terén elmaradnak ezek a régi procik az újaktól..mert egyébként ritka, hogy egy 3GHz feletti quaddal be-beszakadó minFPS értékekkel találkozunk..
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29239 üzenetére
Nyugodtan meglépheted a cserét, ha biztosan VGAlimitről van szó..a húzott 7850 durván ellép az 5850től (pedig az enyém anno 1/5GHzen üzemelt..), emellett ott a dupla VRAM, ami miatt az 5850 sokszor beröccen, mikor még a GPUja bírná. Szerintem az utóbb idők legjobb kártyája, olyannyira, hogy kvázi értelmetlen a 70es tesó megléte..de ez egyéni vélemény.
Ami a procituningot illeti, nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását..hozzáadott feszültségtől függ a melegedés, nem órajeltől. Ha érdemben nem kap többet, mint a VID, nem is lódul meg annyira. De saját régi Yorkos tapasztalataimból kiindulva 450es FSBn alapfeszültség közelében kellene mennie..és azért az mégiscsak ~35% tuning.
-
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29234 üzenetére
Lévén volt GTX480am (TFII és Lightning is), tudom, mire képes. Maradjunk annyiban, hogy ha nem elszállt igényekkel szembesül, mai napig kompromisszummentes játékra alkalmas FullHDban..ugyanis ez a szó felbontást jelöl, nem minőségi szintet..ha neked kell a csilliószoros AA (miközben nekem 32"on is elég a 2Xes), fizesd meg az árát. Egyébként ha procioldalon erősítenél picit, javulnának a minFPS értékeid.
A 7850et nem kell félteni, tuninggal (az enyém 860 helyett 1240et bírt, 24/7re 1200at, röpke 40% OC) elpicsázza a 480at, főleg a friss 12.11b4 driver óta.
Akinek nem elég ez a tempó, annak zsebbe kell nyúlni, HD7950/GTX670+.. -
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29231 üzenetére
Én Sapphire 7850/2GB/OCról váltottam ugyanilyen 7870re, 10k difivel.
Mindkettő piszok jól össze van rakva, az 50es hűtője hangosabb picit.
Ellensúlyozandó röpke 40% tuningot hozott, alig lépi le a 7870 OCval.
Szerintem csak akkor vegyél 70est, ha később platformcsere is lesz.
Különben mire ki tudod használni a difit, már a kártyát is cserélheted.
FullHDban az 5850 valóban elfogy néha, a 7850 OCzva viszont jóféle..Procid nem megy többet? P45ben azért 450+ FSB nem nehéz (3.6+).
-
Speed®
titán
válasz
RyanGiggs #29219 üzenetére
Szerintem 7850 fölé felesleges menni, a ~10% difit, ami van a húzott 7850/7870 között, úgysem hozná elő a proci, ill. amúgyse éri meg a bő 20% árdifit. Ettől függetlenül egyéni szempont alapján lehet 70est venni, énis megtettem ;p
A használt felbontás is fontos lenne..FullHD, ill. fölé valók ezek már inkább. -
Speed®
titán
válasz
Dealer95 #29209 üzenetére
40ért..? Ha ezt is hozzáírod az előbb, azonnali igen lett volna a válasz.
Nekem 15k volt a váltás atomtuning 5850ről és az is simán megérte ;p
Az már a techgeekségem, hogy alig 2 hónap után 7870re váltottam :S#29211
Nem annyival, amennyit az árdifi alapján gondolna az ember..kb. 20%.
Legalábbis alapon ez a viszony, aztán tuninggal némileg javít az 50es.
Nekem 40% OCt bírt a kis méregzsák, a bratyó alig 30%ot..de 70es..
Ha ár/értékben a legjobbat akarod, maradj az 50esnél, 10% nem sok. -
Speed®
titán
válasz
Dealer95 #29207 üzenetére
A friss 12.11 béta driveres 7xx0 tapasztalatok okán azt mondanám igen..nagyon mennek a 7850ek, főleg, ha tuningosabbat fogsz ki..alapon ~egykutya nagyjából, de 30+% tuninggal már szépen ellép..és jóval kevesebbet kajál, hűs és halk.
OEM+garimentes? 35 az átlag ár aprón, 2-3kval alá kellene belőni szvsz. -
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29182 üzenetére
Akkor jólvan akkor
Valóban, korrekt OC. Egyébként nem feltétlenül antituningos mind, csak sok feszt kér..viszont elbírja a hűtés bizonyos szintig, szóval hadd menjen
RAMot én nem láttam értelmét, hogy 5GHz fölé húzzam, bőven elég a backend..
A 06 ilyen szinten már "picit" procilimites, nekem i7el enyhén több ;p
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29178 üzenetére
No, működik? Mármint nem a link..a régi ABvel, ami eddig nem akaródzott
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29176 üzenetére
Alul kód, alatta linkre katt, aztán várj..ellenőriztem, az van benne (+Kombustor).
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29167 üzenetére
Frissebb verzióval anno 1x..a bevált 2.10 helyrehozta..migrálj vissza, hátha.
-
Speed®
titán
válasz
ADAM1337 #29165 üzenetére
Érdemi váltás volt, nem fogod megbánni
Nekem "csak" 7850 jött ki ennyiből, mikor váltottam, akkor még nem volt ilyen olcsó a 7870v2, amúgy én is azt nézegettem a tapasztalatok alapján..megy, mint állat. Panaszkodni mondjuk nincs okom, a kistesó is brutál, mikor megkapja a 40% OCt -
Speed®
titán
válasz
Nagynozi #29147 üzenetére
Elég nagy a difi, én keményen húzott (1G/5G) 5850ről léptem 7850re és sokkal combosabb, főleg ha ez is megkapja a maga 40% OCját..a 660 meg ugye hasonló..ide-oda verik egymást, motorfüggően.
Megéri-e..ezt Neked kell eldöntened. Ha kevés már az 5850, és olcsón szeretnél ~50% kakaót, sok alternatíva nincs..esetleg jobb a 7870, lehet kapni azt is 60 környékén, érdemes lenne ránézni -
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #29086 üzenetére
Magad mondtad, hogy tudtad húzni, de csak a CCC 775ös korlátjáig, gondolom..akkor onnantól azt a BIOSt "unlockolod" amíg jólesik és használd..tökmindegy, mi a subvendor, ha tudod húzni, nem
Az meg, hogy milyen progival..kb. tökmindegy. Mondjuk érdekes, hogy ASUS és VoltageTweak, tehát elvileg a saját progijukkal kellene mennie..ha nem megy, márpedig ez a marketing erről szólna, akár garis téma is lehetne..de ha meg tudod oldani saját kezúleg, jobban jársz, mint a hetekig tartó macerával.
-
Speed®
titán
Az utolsó mérések..ezzel befejeztem a használatot.
DM06' - 27205 / Vantage - P22832 / DM11' - P5386.
Megy a polcra/dobozba, várom az utódját keddre ;p -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #29045 üzenetére
Tökmindegy..nem lett meg ezzel sem az 1050, maradt 1040 a maxnak
A gyári lemezen egyébként van egy pucér hőcső a FETek felett, minek
Szerintem a Zalman borda előnye a közvetlen pasztás érintkezésben van..7850/2G lesz, Sapphire/OC verzió, bíztató SKUval, 1.138V alapfesszel :S
Csodát nem remélek, de azért jó lenne, ha hajlamos lenne 1200at menni..
Alapon addig fog menni, míg dobozban van kb x) 5850 is 24/7 volt 1/5Gn.. -
Speed®
titán
Egy "kedves" vevőjelöltnek köszönhetően felpakoltam a VF3000A VRMbordáját..nagy változás nem történt a ref. lemezhez képest, -6°C..viszont dizájnosabb ;p Jövő héttől 7850..az 5850+VF3000A meg megy apróra..the end.
-
Speed®
titán
Ha nem megoldható a gari, le a borítással/ventikkel, mehet a bordára 2db PSTs AC PWM venti meg, ami megfelelő átalakítóval a karira köthető, így vezérelhető is, igény szerint egyedileg profilozott BIOSal..
Ha 2.5 éve használod, ill. sokat is mellé, nem csoda, hogy elfáradt a venti..ezek ilyen nyámnyila vackok, ez van sajnos. De legalább le lehet cserélni és viszonylag komoly bordázat van, amire építhetsz. -
Speed®
titán
válasz
Database #29023 üzenetére
Megfelelő táp beszerzése vagy a jelenlegi bővítése átalakítókkal..
A bontott 12V rész miatt (4x18A, 48A közös maxxal) annyira nem ideális, mint gondolod, de ha nem akarsz állatkodni OCval, elég lesz. És igen, a molexeket kellene megosztanod Y kábelekkel, aztán molex->PCIe átalakítókat alkalmazni, lehetőleg külön ágakról bekötve 1-1et. -
Speed®
titán
válasz
Repsol600 #29011 üzenetére
Alapvetően én sem komálom a 70+ értékeket a gépben, de el kell fogadni, ára van az ilyen szintű tuningnak..azért mégiscsak ~40% órajel+ és ~10% fesz+..utóbbi meg ugye négyzetesen növeli a fogyasztást, 200Whoz közelebb lehet így a kari, mint 150hez..
Sokszor a RAMoknak rosszabb sünivel, mint nélküle..de ki kell tapasztalni, ill. ha van rá leehetőség, mérni..ha melegednek, bordát rájuk.
intercooler
Nem sok minden fér a VF3000 és a lemez közé..valami hőcsöves vadulásra gondoltam Thermalright módra..van itthon egy fölösleges régi Zalmanom, 2 hőcsővel..valahogy rá kéne fektetni a VRM sor feletti részre és a hátlapon meg ott lenne a borda..majd kitalálom, hogy legyen..első körben mondjuk lehet nem ártana a Zalman féle VRM bordát kipróbálni, sokak szerint már az magában elég lenne -
Speed®
titán
válasz
intercooler #29006 üzenetére
GPUZben jobb oldalt az érték (VDDC), 1.2V.
És ehhez mérten állítom, az a VRM hűvös..
A ref. hűtő lemeze van rajta, nem VF borda.Egyébként ref Powercolor, 1.084V alapfesz.
Vége 1040nél van stabilan, 1.3V kell ehhez.
Ha itt lesz, mire jön a tél, fagyállót is kap ;p -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #28928 üzenetére
Tegnap este elfelejtettem felcsapni a VF3000ret 7Vra, ~40 perc Darksiders után állókép fél percig és az asztal látványa fogadott..GPUz szerint 105 (max) a VRM, ott lépett működésbe a védelem..1GHz@1.2Von
3 dolgot vontam le konzekvenciaként:
-figyelmetlen voltam, megérdemeltem (és örülhetek, hogy gondoltak erre is)
-ideje felműteni végre az F9PWM duót (kártyára kötve profilozva nincs para)
-meg kell combosítani hőleadófelület-ügyileg a VRM részt, kevés a lemez... -
Speed®
titán
válasz
djculture #28876 üzenetére
Nem mondok inkább már semmit..arra b4szod el a zséd, amire akarod..
58x0 témához:
Lehet tudni kinek mi volt a legalacsonyabb feszültsége 1GHzen?
Nálam 1.2V, viszont itt már kell a közepes fordulat VF3000el is..
Mondjuk nem a Gpu miatt, az <60°C, a Vrm száll el néha (90+). -
Speed®
titán
válasz
Deadpapa #28866 üzenetére
Melyik dimenzióban
Segítek, az 12Von 63W..
Szoft. mérés nem mérés!djculture
A 630as is csirke, látod az ágankénti korlátokat? 16A..közös max. 43. Akkor nem gond, ha szeretsz molexről átalakítózgatni PCIe csatit..vagyis amíg 5850ekről van szó, még oké, de pl. egy 6950et már nem bírna másképp..
El kell fogadni, CFhez már oda kell figyelni..a legnagyobb 12V fogyasztók.
Ha már 1x váltasz, minőségi megoldásra, aztán évekig nyugodtan alhatsz. -
Speed®
titán
válasz
djculture #28852 üzenetére
A konfigom konnektor felől 330at kér ilyen szituban..ez ~290W, javarészt 12Von..ha ehhez még hozzácsapsz egy 5850nyi fogyasztást, már láthatod, bőven 400 fölé ugrik az igény..és nem sok 500 alatti táp van, ami 35(+)A 12V ággal rendelkezik..szóval a helyedben elgondolkodnék a tápcserén mielőbb..és nem Hipro szintűt vennék..
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Qtya72 #28785 üzenetére
VF3000A? Nos, igen, a vezérelhetőség ilyetén hiánya zavaró..de csak addig, amíg rá nem jössz, hogy totál letekerve is bőven elég, csak tuningnál kell picit feljebb csavarni. Mondjuk engem is bosszant, ezért rá lesz dobva 2db PWMes venti, amit rákötök a karira..elvi kérdés, nehogymáne'
do3om
Remélem nem szívtad mellre, azért írtam, mert úgy jött le, hogy szerinted az "okosok" miatt tart, ahol tart, pedig valójában önszivatás volt -
Speed®
titán
A sok "okos" segíteni akart, Te eddig mit tettél? Ne válaszolj, felesleges ;p
Egyébként nincs olyan, hogy a gyártó megoldása az elsődlegesen javasolt, ritka kivételektől eltekintve egy rakás giccs a mellékelt progi..Az AB elismert és bevált megoldás kismillió+1 kártyához, gyártófüggetlenül..arról nem tehet mondjuk egyik szoftver sem, ha valaki nem tudja mit csinál, de lelkesen teszi
-
Speed®
titán
válasz
Cthulhu Dawn #28773 üzenetére
Nekem 2.10es Afterrel működik..mondjuk nem ASUS, hanem ref. kari..
Széthúztad? Ejnye
-
Speed®
titán
válasz
Cthulhu Dawn #28771 üzenetére
Afterburnerben nem elég az értékeket átírni, konkrétan az egész vonatkozó részt kell erre átírni:
[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1
AccessibilityCheckingPeriod = 0Így mennie kell. Ha feszt továbbra sem enged, arra tényleg SmartDoctor..
-
Speed®
titán
válasz
angel73 #28726 üzenetére
MSInél általában magas az alapfeszültség, emiatt ha szerencséd van, sokáig emelheted..sajnos a tapasztalatok nem ezirányúak általában, a gyengébb GPU sokkal gyakoribb indok a magas feszre.
A nálam járt példány anno 800MHzhez 1.15Vot, 850hez 1.2Vot kért. Öröm az ürömben, hogy mindkét értéken bőven megfogta a TFII 70°C alatt, 40%ra belőve. Mondjuk a mostani ref. példányom 1GHz@1.2V értékét látva azt mondom, ez sovány vígasz TFII tulajoknak :S Próbálkozz, 24/7re 1.2V elfér..hűtésre figyelj.
RAM téren példányfüggő..1250(5000) általában menni szokott, de azért inkább 50-100MHzenként emeld alapról és teszteld hosszan. -
Speed®
titán
Szerinted a picsányi eloxált Alu mit ér? Szerintem többet a gyári lemez.
Egyedül az a gond, hogy nehéz lefújatni róla a meleget..de felbordázom.DroiDMester
Masszívabb a lemez, jobban bízok benne. Nomeg a RAMokat is lefedi..
Nagyjából semmit nem utálok jobban, mint a pöcs RAMsünikkel szívni.
De nem zárkózok el egy próbától VRM téren, ha az a nyerő, vagdosok.Más: sajnálattal nyugtáztam, a microlag továbbra is AMD betegség
Kanyarok közben kifejezetten zavar, nagyon megszoktam, hogy nincs.
Még a hasonló súlycsoport 560TIvel sem tapasztaltam, az is 1Gs volt..
Remélem kifőznek valami frankót a 660/TI szériával, mert már venném. -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #28711 üzenetére
Szerintem ez a ~0.5cm magas 20 lamellás (10x1cm+10x2cm) kis valami meg sem közelíti a lemez hatásfokát. Ha olyan lenne, mint az F verzióé..de nem leszek rest, felpakolok a lemezre pár bordát, kicsit rásegítek.
Emlékeztem a tiédre, szépen ment. Viszont, tesztekre vagy játékban is?
Mert pl. DM11 1040en megvan 1.25Von is, de Vantage/06 már kéri az 1.3mat is, játékokban meg hamar fagyi..1020@1.25V még ment, de melegnek találtam, most az 1000@1.2 úgy tűnik 24/7re jó lesz..így is mocsok gyors.
Monjuk 04ahgy Vantage rekordjához nem elég a vége sem, de mindenki mást levert a Vantage/DM11 listán 5850ek közt ;p -
Speed®
titán
válasz
Ferdzsoo #28703 üzenetére
Az kemény
Tudsz bugázni infrás hőmérőt pár mérésre? Érdekes lenne ellenőrizni..
Mindettől függetlenül, ha throttlingol alapon, akkor nyugodtan gariz6od.DroiDMester
Rá kellett jönnöm, azért a lemez sem mindenható. Az előbb ~1 óra DIRT után elkezdett RAMhibára utaló képeket villantani, GPU közben 64°C volt, ill. VDDC 85..utóbbi miatt feltoltam középállásba a VF3000ret (~2400rpm), le is csökkent 79re, aztán nem is láttam semmi hibát.
Szóval combosítást igényel, meg is kapja, mikor ráépítem az új ventiket (2xF9 PWM, közösítve, VGAról vezérelve..utálok potikat tekergetni).
Ja, egyébként valóban brutál a ref.ek tuningpotenciálja..délután óta 1G/5G@1.2Von használom, fenti hibától eltekintve atomstabil
-
Speed®
titán
válasz
Ferdzsoo #28692 üzenetére
Ha fánk alatt 92, játék alatt hűvösebb kellene legyen
Mondjuk órajelet ekkor még messze nem kellene csökkentenie
Pasztázás ilyesmi megvolt már? Jól szellőző környezetben üzemel?
Jobban melegszik a 70, de azért elég erős a 4 HPs duálventis cucc.
Ha feszcsökkentéssel sem tudod kordában tartani, gariztasd szvsz. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Powercolor (ref.) 5850 @ 1.3V + VF3000A = <70°C, minimum fordulaton
Ha kicsit hűvösebb lesz, megnézem mi a vége, eddig 1050 volt, DM11 alatt..
Azért félelmetes, 45% OC..ha lenne rajta 2GB VRAM, el se adnám idén -
Speed®
titán
válasz
Repsol600 #28477 üzenetére
Érdekes, pont ellenkező tapasztalatokat olvasgattam javarészt..és alá is támasztja a masszívabb nyák/vrm kialakítás, amit a 6os szériából kapott..feszt piszkálva szépen fog menni, kérdés, mennyit kapott alapon?
-
Napokon belül jövök egy ref. Powercolor + Alpenföhn Peter duó eredményeivel.
-
Speed®
titán
Ha neked volt egy U2311Hd, jelenleg gariban 2312HMet kapsz vissza, vagy az árát..itt nem volt akkora avulás értékben, hogy nyerészkedésnek hasson a dolog, akár a vevő, akár a bolt részéről. A TNes hasonlatod nem állja meg a helyét, jelen esetben erről szó sincs..nyilván nem lenne elfogadható, ha mondjuk 6850et kapna.
Viszont ha a kolléga beviszi az 5850ét gariba és odakerül a nagykerhez, majd a gyártóhoz, akik szó nélkül avultathatnak, akkor bizony a cseretermék egy 6870 lesz nagy valószínűséggel.
Adott esetben kérheti az 5850 számláján szereplő összeg és a 6870 ára közti különbözet megtérítését, de tudni kell erről, hogy ezt bizony a kisker kell benyelje, aki nem avultathat..namost jelent helyzetben ezt úgy kell elképzelni, hogy bukik a bolt ~30kt, amit átlag haszonkulccsal számolva 300k értékű eladással tud helyrehozni..szerinted ezek után milyen hozzáállás várható el a jövőben a mélyen tisztelt vevő felé?
Élni és élni hagyni..jó lenne, ha mindkét oldal gerincesen állna hozzá..Szóval a véleményem továbbra is az, hogy korrekt az 5850-6870 garis csere..teljesítményben hozza előbbit (sőt, sokat javult a friss driverekkel), és tud pár új dolgot is (UVD3, HD3D, 1.4aHDMI), ne az OC döntsön..
Node..off, ennyi is sok volt erről, megvan a megfelelő topikja a kérdésnek.
-
Speed®
titán
Látom nehéz..senkit nem érdekel a tuning ilyen téren, arra nincs garancia.
Ha ezt tudják adni gariban, teljes mértékben teljesítik a kötelezettségüket.
Persze lehet asztalt verni meg gerinceskedni, aztán lehet csodálkozniEgyébként 6870el ugyanúgy van esélyed csökkentve játszani, hiszen ha az 5850et lejjebb veszed, akkor az is lassul..azonos mértékben csökkentve a 6870 órajelét, ugyanaz a lassulás mérhető..logika/matek.
Grave444
Afterburnerrel fuss neki és teszteld ki magad..példányfüggő nyilván az OC. -
Speed®
titán
válasz
princeblade #28334 üzenetére
A V-sync kikapcsolásával szinkronhibák vannak, amik meg-megröccenő, eltolt képfeleket is okozhatnak..nem hiába találták ki, TFTknél mindig javasolt, hacsak nem FPShuszár valaki..konkrétan egy Batman stílusú játékban a konstans 30 is elég, felelsegesen pörögne a kártya, a képhibákról nem beszélve..
1680x1050re X3 mellé overkill kategória az 5870, FullHDban érzi jól magát..szóval a procilimit kitolásához lehet neki adni procit bőven..mindazonáltal, ha cserélsz PHII X4re, magasabb minFPSeket kapsz és ez az, ami igazán számít.
-
Speed®
titán
válasz
princeblade #28319 üzenetére
Felbontásfüggő is a "kihajcsae?" téma, de alapvetően igen, az X3 limitál..még X4 frontos is bőven van különbség Athlon és PhenomII közt a cachenek köszönhetően, erre meg hatványozottan igaz..valóban, egy 955 3.6GHz körül már "kihajcsa".
-
Speed®
titán
válasz
princeblade #28315 üzenetére
Erős procilimited van (rendes PHII X4 javasolt 3GHz felett). Afterburner
-
Speed®
titán
válasz
DiceBlade #28312 üzenetére
53x53mas furattáv stimmel, GPU pozíciója szintén (4850/5850).
Szóval magát a bordát biztosan tudod rögzíteni, kérdés elfér-e a burkolat és ami biztos, az 5850 nyákot lefedőlemeze, ami a RAM/VRM/FET részt hűti, nem megy fel az eltérő kiépítés miatt..szóval a VRM rész mindenképpen megoldást igényel..azt mondanám így látatlanban, hogy halott ügy, inkább tegyél rá L2 Prot, ha olcsón szeretnéd meghűteni a gyárinál halkabban.. -
Speed®
titán
válasz
baluka6 #28304 üzenetére
Shader persze, hogy nem mozdítható, ez nem nV, itt nincs külön.
Settings alatt pipáltad a Voltagera vonatkozó engedélyeket? Ha igen, és továbbra is inaktív, nem tudod állítani..esetleg még Trixxel fuss egy kört, de esélyes, hogy nonref nyákod van és fix feszed.
Az órajellimitet viszont ki lehet tolni, kikapcsolt AB mellett keresd meg az afterburner.cfg filet (program files megfelelő könyvtárában) és a vonatkozó részt írd át erre:[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1
AccessibilityCheckingPeriod = 0Indítás után láthatod, hogy kitolódik az órajellimit, határ a csillagos ég ;p
Azt még megnézhetnéd, mennyi a terhelt feszültséged GPUz alatt esetleg..ha nem 1.088, hanem valami magasabb érték, van esélyed a magasabb órajelekre is..majd kiderül, mit bír a GPU. -
Speed®
titán
válasz
baluka6 #28299 üzenetére
Mivel még nem tisztázott, pontosan milyen kártyáról is van szó, nehéz válaszolni..ez a hűtés és az alkalmazható fesz szempontjából (ha egyáltalán lehet állítani, akkor akár csökkenteni is lehet, nem csak növelni..néha túllövik gyárilag) érdekes..a tuningot viszont maga a kari fogja meghatározni és neked kell kitapasztalnod, hosszas tesztelésekkel.
-
Speed®
titán
válasz
baluka6 #28290 üzenetére
Először is sok utánajárást, olvasást.
A Furmark ilyen, erre van kitalálva, ne csodálkozz..a tuning meg nem Overdriveal történik 740/1030ra, hanem Afterburner/Trixxel 900/1100 körül-felett..a megfelelő feszültség megkeresésével..szóval ne laikusként piszkáld, járj utána, mik a lehetőségek/tények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest