- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
omikron23
senior tag
Hi Mindenkinek!
Azt hiszem hőn szeretett HD5870-esem most készül eltávozni az élők sorából...
Fél éves használat után tegnap ő is csíkozósat játszott, amit egy újraindítás megoldott, de azóta halványan csíkok látszanak a monitoron.... (szerintem nem a monitor hibája...)
No para, van garancia...
Korábban gondolkodtam, hogy mi is legyen, ha esetleg eléri a vég a kártyámat... Fermi legyen, vagy Ati, de látva a sok építő hozzászólást maradok az Ati-nál...
(még a "betegeskedések" ellenére is) -
omikron23
senior tag
Hi mindenkinek...
Én a 9.12-es drivert használom, és annál nem jött még elő soha a nagy kurzor probléma... bár lehet, hogy ez kártyafüggő???
-
omikron23
senior tag
Ez sem lesz piskóta, főleg ha az ára is olyan ütős lesz, mint a design...
Csak nehogy ez is úgy járjon, mint a MARS... -
omikron23
senior tag
válasz
Atomgeszi #8374 üzenetére
...viszont jár hozzá (egyenlőre csak a HIS-hez) egy Call of Duty: Modern Warfere 2 teljes verzió... Bár csak a játék miatt nem venném meg....
CrossFire-hez már jobb választás lenne......és jön a várva-várt....
-
omikron23
senior tag
Igen a procival kapcsolatban én is arra gondoltam, de az már lecsengett, amikor még az AMD és az Intel egymásra licitáltak a Ghz-ekben... Most ugyanezt játsszák el a magok számával, és szerintem itt még nem is állnak le... Jön majd a mindent egy chip-be (proci) integrálás is, aminek az előjelei már láthatóak. Ez nem is baj addig, amíg a felhasználóknak is hasznos dolgokat tesznek....
-
omikron23
senior tag
válasz
Bluegene #8283 üzenetére
Persze, hogy az 512 bit-től nem lesz a teljesítmény mindjárt a duplája, de előbb utóbb az Ati is meg fogja lépni, mert az órajeleket nem lehet az egekig emelni.... Lásd prociknál... Ott is inkább elkezdték a magok számával húzni az emberek agyát az órajel helyett...
Persze tudom,hogy van már a DDR5-nél is gyorsabb memória, de tényleg meddig lehet ezt csinálni??? -
omikron23
senior tag
Szerintem egy ponton túl nincs sok értelme az órajel emelgetéseknek, a teljesítmény nem fog javulni... Ennek a szériának a legnagyobb problémája szerintem a 256bit-es memória sávszélesség.... Ati is átállhatna az 512-re. Persze mindenféle okossággal megoldják, hogy az adatátvitel úgy tűnjön, mintha 512- lenne, de az mégsem az igazi megoldás...
pl.: az 5870 memória sávszélessége még most sem éri el a GTX285-ét... pedig az már nem mai darab... -
omikron23
senior tag
válasz
Bluegene #8255 üzenetére
Az a szép az egészben, hogy miután rákötöttem a gépre a tv-t, minden ment szépen, és kb. 5 perc használat után elszíneződött, aztán visszajött a rendes szín, anélkül, hogy bármit megmozdítottam volna. Aztán persze jött a mozgatás, viszont változás semmi... Szóval ezért lett az a sanda gyanúm, hogy valószínű a "tökélyre fejlesztett Catalyst" lesz a gyenge pont...
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75 #8237 üzenetére
Már én is leszedtem ezt...
Kipróbáltam a játékot, és nagyon szép, viszont nem igazán tudtam játszani vele, mert csak 2 GB memóriám van, és ahogy elindítom a játékot a kihasználtsága 98% lesz, és néhány helyen beszaggat...Memóriát kell bővítenem sürgősen....
Bluegene: Én is ugyanígy jártam, de nem hiszem, hogy a vezetékkel lenne gond... Inkább a jó öreg Catalyst-re tippelek....
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75 #8234 üzenetére
Hát igen, a Diablo3 az már régóta készül, a Metro-ról meg csak képeket láttam, de remélem hamarosan kijönnek. Csak reménykedjünk, hogy nem kell majd azokhoz videókártyát váltani...
Az Aliens-nek is nagyon király lett a grafikája. Havernál próbáltuk ki egy 4890-en, minden full-ra állítva, és nagyon szépen ment, semmi akadás, semmi textúra hiba, szóval jól lett optimalizálva a game....
-
omikron23
senior tag
Gerisz és Shkiz0:
Hát igen. Én is elég gagyinak tartottam a ThermalTake cuccost, többek közt ezért is mondtam le róla. A kinézetén kívül a hangja is elég gáz volt...
Amit kinéztem az egy Corsair H50-es cpu hűtő volt, de későn vettem észre itt a PH-n, meg az árlistákban, hogy korrekt áron kapható. Addigra megrendeltem a mostani lég-et, de ezzel is maximálisan elégedett vagyok. Nagyon halk, és mivel nem szoktam tuningolgatni, ezért hűvös is a rendszer... -
omikron23
senior tag
válasz
szanitéc #8144 üzenetére
Szinte mindegy melyiket veszed, hacsak nem vagy Asus rajongó. Az 5750 Formula, és a Vapor-X halkabb, de teljesítményben, meg tuningolhatóságaban nincs köztük különbség.... Szerintem azt vedd, amelyik jobban tetszik...
Bár elgondolkodnék egy ezeken is:
<link>
<link>Messa: Azt hiszem ugyanarra gondoltunk, bár ez az autós, meg Forma1-es design nem jön be, de ez csak az én privát véleményem...
-
omikron23
senior tag
válasz
superTibcsi #8137 üzenetére
Értem én, csak hát ugye, megaztán persze....
Szerintem tuti nem lesz gond vele, van még a kártyákban tartalék, csak végre megfelelő driver kellene, és mindenki boldog lenne.... -
omikron23
senior tag
válasz
superTibcsi #8134 üzenetére
Én FullHD-n nyomom, és nem zavaró a hiánya, főleg ha bekapcsolod.
És miért ne tennéd meg???Ha ki van kapcsolva, akkor sem olyan számottevő a különbség....
1280*1024-et simán bír az 5850-es élsimítással....gondolom tapasztaltad már...
-
omikron23
senior tag
-
-
omikron23
senior tag
Hi ffodi!!!
Látom összejött a tuning, gratula hozzá.
Nekem lenne egy Gigabyte 8600GT Silent pipe karim a HD5870 mellé... Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni a módszered???
Remélem egyre többen veszik a bátorságot, és próbát tesznek, így több tapasztalatot oszthatunk meg egymással... -
omikron23
senior tag
válasz
adatfalo #7235 üzenetére
Hi!
Egyszerű a megoldás, én is jártam már így, és nálam a hotfix miatt volt....
A Hotfix is egyébként egy teljes értékű driver, de nálam amikor azt raktam fel, a teljesítmény majdnem a felére esett vissza. Szedd le a drivereket, és rakd fel csak a 9.12-t, vagy a 9.11-et hotfix nélkül.... Tuti jó lesz.... -
omikron23
senior tag
Hi mindenki...
Ez tök jó lenne, ha így menne a rendszer... Én az MSI Hydra chipes alaplapjairól olvastam, hogy majd támogatják ezt a megoldást, de nem gondoltam volna, hogy sima "ragasztózással" is összejön...
A megoldás szerintem mindenkit érdekel, mert így kis befektetéssel simán többet hozol ki a rendszeredből... Várom én is a tapasztalatokat...
-
omikron23
senior tag
válasz
maflame #6713 üzenetére
Heaven benchmark volt, ami kb. fele annyit hozott ki a kártyából.
A történt úgy kezdődött, hogy újraraktam a Windows 7-et, minden driver fent volt, és jött az a perverz gondolatom, hogy hotfixet rakok a gépre... Biztos jobb lesz, gondoltam. Hát nem.
Persze hivatalos, végleges drivert raktam fel, bétával nem szórakozok...
Holnapra előkeresem az eredményeket,és feltehetem, ha érdekel valakit...Persze tudom, játsszak inkább, ne benchmarkoljak....
-
omikron23
senior tag
Persze,hogy nem raktam rá az előzőre... előbb azt szedtem la,majd jött a hotfix.....
Láttam a bődületes teljesítményt -> gyors uninstall -> Vissza a "régi 9.12" és a teljesítmény visszaváltozott....
Azt még mindig nem értem, hogy akkor a hotfix kb. kétszer akkora, és miért nem jobb...BMW001: Szerintem ez a teszt annyira nem kerek... A GTX295-nél is ennyivel jobb lenne a 4870X2??? Persze ez is játékfüggő, de a 2 GPU annyira nem frankó egy kártyán....
-
omikron23
senior tag
Hi mindenki!
Az ATI sajnos soha nem volt híres a jó driver-ekről. Nem hiszem el,hogy ennyi idő alatt nem tudnak kihozni egy stabil, normális driver-t, ami az előzőkhöz képest látványos javulást hozna. Kíváncsiságból feltettem a 9.12-es hotfixet. A teljesítmény a sima 9.12-höz képest a felére esett vissza... Akkor meg miért adják ki...Náluk senki nem teszteli ezeket????
-
omikron23
senior tag
válasz
->Raizen<- #6018 üzenetére
Egyet értek, az az 1-2 FPS, meg átlag 1-2% kit érdekel, ha az FPS érték 60 fölött van??? Tényleg fontos ez???
Ha stabilabb, és több játékot támogat, akkor szerintem egyáltalán nem számít, játék közben észre sem venni. -
omikron23
senior tag
válasz
->Raizen<- #6003 üzenetére
Persze, hogy jól ki van találva, és a teljesítménnyel sincs gond, de az, hogy ennyi kártya elhalálozott, a többi meg lehet hogy elfog ez egy kicsit elveszi a kedvemet... Persze ott a garancia, de attól még ugyanolyant kapsz vissza, és nem egy embernél lehet olvasni, hogy nem is az első vérzett el a kezei közt... (tuning nélkül)
Gerisz: én a GTX285-ös kártyámat cseréltem le 5870 miatt, de nekem már volt korábban is Radeon-om, de azokkal nem volt szerencsére ilyen...Gondoltam ezzel sem lesz... (még nincs is....)
5850-en szaggat a Dirt2??? -
omikron23
senior tag
Ez azért elég gáz az ATI-ra nézve, hogy így is kiadja a kártyáit. Persze kell a profit, meg beint az Nvidia-nak, de arra nem gondolnak, hogy aki megveszi most a kártyáit és csalódik, akkor az már erős fenntartások mellet vesz csak újra ATI-t. 70.000 és a fölötti kategóriában ilyeneket kiadni nagy felelőtlenség...
Van aki már hosszabb ideje használja gond nélkül a kártyáját??? Persze biztos, de hát driver-el sem kényeztet minket agyon a gyártó.... Miért jó ez nekik? És mi mindezek ellenére miért vesszük meg a kártyáit??? (én is vettem...)
Közben rá is jöttem... A jó marketing... Pár jó eredmény, csili-vili kártya, egy-két új technológiai változtatás, és kész is... mi meg bekajáljuk....
-
omikron23
senior tag
válasz
szabogabor10 #5986 üzenetére
Szerintem az árakat az Nvidia fogja leginkább befolyásolni az új kártyáival (persze ha addig kijönnek
).
Ma olvastam, hogy megoldódott a TSMC probléma, úgyhogy lesz sok-sok ATI kártya karácsonyra. Namost; mindenki bevásárol Radeon-ból, majd ha lesz Nvidia akkor mindenki el akarja adni, tehát biztos, hogy sokkal olcsóbb lesz. -
omikron23
senior tag
Én már telepítettem STEM-ről, de ott nem volt ilyen lehetőségem, hogy lementsem a lemezt. Simán telepített mindent. Ezzel viszont az a gond, hogy a feltelepített cuccott hiába másolod, az tuti nem megy crack nélkül... Az pedig eredeti játéknál ugye tök fölösleges...
-
omikron23
senior tag
válasz
->Raizen<- #5760 üzenetére
Köszi szépen a választ....
Gerisz: Elsősorban persze, hogy a játék miatt kell, de van fent egy csomó eredmény, és úgy gondoltam, hogy ha ugyanolyan beállításokkal tesztelünk,akkor lehet összehasonlítani eredményeket....Így lenne értelme...de gondolom ez már soxor volt téma
-
omikron23
senior tag
Milyen beállításokkal benchmarkoltok??? A fenti eredmények 3Dmark-ban 1920x1080-ban extrém beállításokkal jött ki... Akkor ez most jó, vagy nem???
-
omikron23
senior tag
Kicsit benchmarkoltam.... Kiváncsi voltam mennyivel lesz jobb a 9.12-vel a kártya...
Persze ez relatív. Mindent maximumra állítottam 3Dmark-ban, a Heaven pedig a kiírt beállításokkal ment...
A Heavenes bench. mindkét alkalommal ugyanarra jutott, 3DMark-ban volt különbség... -
omikron23
senior tag
Ez benne az élmény
Amúgy nekem is lemérte a gépem, és 5,9-et adott pont a vinyó miatt, de az élményindex nem ér + 100.000-et az SSD miatt...
Ha a gépem tényleges teljesítményére lennék kíváncsi, akkor biztos több benchmarkot lefuttatnék, meg összehasonlítanék, de a tuning hatását lemérni tökéletesen megfelel szerintem ez is. És ha ráadásul meg is vagy így elégedve vele, akkor minden ok...
Úgyis mindegyik más alapján pontoz, és hát vannak mondjuk "nvidiára optimalizált" progik is, tehát minden relatív...... Szóvak ja... öööö -
omikron23
senior tag
válasz
Gaboman #5658 üzenetére
A videókártyával ugyanígy voltam... Az előző GTX285 épphogy csak belefért,szinte semmi hely nem volt közte,és a vinyók közt. Aztán megvettem az 5870-et, és azon paráztam, hogy nem megy majd a helyére,mert mindenhol azt írták, hogy brutál nagy, méretet persze sehol nem közöltek róla. Belefért... de ennél nagyobb már biztos nem férne el... HD5970 tehát kilőve...na nem mintha lenne rá pénzem...
FoBCRaistlin: Az eredményeidet elnézve van értelme húzni a procit
, vagy Quad-ra váltani
-
omikron23
senior tag
Van egy Gigabyte hűtő rajta, és a ház is szellős, szerintem bírná a tuningot. A kérdés inkább az hogy egy kisebb órajelen működö, de dupla akkora cash-el rendelkező Quad mennyivel jobb,mert a tesztek alapján a játékok tényleg nem nagyon használják ki a négy magot.... még
Gaboman: Én ezt használom, a gyárit fel se tettem rá, szerintem bírná...
-
omikron23
senior tag
Én most szeretném lecserélni a procimat, mert azt mondták, hogy ez kevés az 5870-hez. Mondjuk minden alapon megy, nem szoktam tuningolni. Valóban kevés hozzá az E8500???
Gaboman: A hivatalos kijelentés még mindig a mai napra ígéri, de tegnapra is ígértek új drivert, akkor sem jött....
zuchy: Nem szívesen húznám a procit, mert igazából azt sem tudom,hogy mennyit gyorsulna a gépem Quad procival. Egy próbát megérne mondjuk, de egyenlőre én nem vettem észre, hogy gond lenne a játékoknál ....
-
omikron23
senior tag
Úgy tűnik ma sem lesz Catalyst 9.12...
-
omikron23
senior tag
Már válaszoltam....
Én ugyanígy jártam a HDMI kábellel, csak én a monitoromat kötöttem rá. A villogást meg tudtam szüntetni, de a kép minősége nagyon rossz maradt, így nem használom egyenlőre...
-
omikron23
senior tag
Ez már a karácsonyi roham része???
Elég üresek a "polcok"..... -
omikron23
senior tag
Az ipon-on egyre kevesebb videókártya van. Hd5870 egyáltalán nincs, de legalább 5850-ből van választék
-
omikron23
senior tag
Driver ügyileg még semmi...
Biztos, hogy ma jelenik meg???
-
omikron23
senior tag
A teljesítmény változás szerintem amúgy meg játékfüggő lesz... meg 3DMark....
-
omikron23
senior tag
Még az ATI oldalán sincs fent, nem hiszem, hogy az lenne, viszont már nagyon várom, mennyivel megy majd jobban a kártya...
Ja és mi van, ha elírták a driver nevét és nem unlock, hanem lock lesz.... Kicsit lekorlátozzák a kártyákat, úgyis nagyon mennek.... -
omikron23
senior tag
Utánanéztem net-en, és crossfire-hez ott is mindkét bridge rá van kötve....
Igaz én soha nem építettem még configot crossfire-ben... -
omikron23
senior tag
-
omikron23
senior tag
A catalyst nem egy nagy kaland, az nvidia control center több beállítást tartalmazott, és könnyeben kezelhető volt, de ez gondolom megszokás kérdése
-
omikron23
senior tag
A textúrák nem villogtak, de remélem a driver valamit javít majd az összképen....
-
omikron23
senior tag
A Crysis-nál azt vettem észre, hogy kell a kártyának egy kis idő, mire begyorsul a játék, utána megy rendesen... A GTX az elejétől rendesen ment, nem kellett "bemelegednie"...
-
omikron23
senior tag
Anno mindenki arról írt, hogy a GTX milyen hangos, ezért "félve" vettem meg a kártyát, és pozitív csalódás volt....
A HD5870-ről mindenki azt mondta, hogy sokkal halkabb, ezért ezt már nyugodtabban választottam, itt más miatt aggódtam (csíkozás...), de szerencsére eddig elkerült.... A hang viszont nem jó.... az csalódás.... De a teljesítménye kárpótol....
A windows7 felhasználói élménynél a GTX 6.5 pontot kapott, a Radeon viszont 7.8-at!!!! -
omikron23
senior tag
válasz
DigitXT #5489 üzenetére
Az a baj, hogy alapból hangosabb az egész, de nem sokkal.
amíg nem raktam fel hozzá a drivert, addig folyamatosan hangosan pörgött, de egy újraindítás, és a driver elkezdte rendesen kezelni a cuccot.
3D-ben mindenképp hangos, és gyakrabban pörög fel, de hamar le is áll....Szerintem a GTX intelligensebben kezelte a hűtést....
-
omikron23
senior tag
Nálam megy minden nagyon frankó, csak a hűtése hangosabb a GTX285-höz képest... de nem elviselhetetlen....
A benchmark-ok is szépen lefutnak, viszont a The Witcher-nél elég csúnyán megy...
Az emberekből mindenféle csíkok lógnak össze-vissza, és így játszhatatlan az egész...
Remélem hamarosan kijön az új driver, és azzal megoldódik -
omikron23
senior tag
Valaki segítsen..... (#5421) omikron23
-
omikron23
senior tag
Hi mindenki!
Van egy kis problémám.... HD5870-em van, és szeretném a kártyát és a monitort HDMI kábellel összekötni....
Az összekötés részével nincs is gond, de az 1920x1080-as felbontás HDMI kábelen keresztül nagyobb, mint sima DVI kábellel. (kilóg a képernyő látható részén túlra)
Próbáltam Catalyst állítgatásokat, meg Win7 beállításait is, de nem jön össze.
Ráadásul a kép minősége is gyengébb, a színek sem megfelelőek....Valakinek valami ötlete, tapasztalata...????
-
omikron23
senior tag
Akinek csak a kártya kell, a játék nem érdekli, az vegye meg a gigabyte-ot, az is ugyanolyan jó szerintem, mint a többi...
-
omikron23
senior tag
Ja és a Sapphire-hoz ott a Dirt2, és a Battlestations Pacific is....
-
omikron23
senior tag
... és már ott is vagyunk 90.000-nél
-
omikron23
senior tag
válasz
gombcomp #5322 üzenetére
Hát ennyiért tényleg jó lenne, de ha megrendeled, még simán mondhatják, hogy csak drágábban tudták beszerezni....
Ha kellően sokat vársz már a rendelésedre, és azt mondják, hogy van, de még rá kell tenni 5.000-et, akkor szerintem sokan rátesznek....
De ez csak feltételezés..... -
omikron23
senior tag
válasz
Razermazer #5310 üzenetére
Razermazer....
Sajnos későn jött már az a PÜ, nekem is könnyebb lett volna az életem, és több pénzem is maradt volna....
Majd legközelebb... Ha kijön az új GeForce, azt is jóárasítod, és előbb írsz nekem PÜ-t....
-
omikron23
senior tag
Hi!
Beszereltem telepítettem, játszottam, és minden gond nélkül megy.....
Nem zörög, nem csíkozik, tehát jó lett... (mondjuk hangosabb, mint a GTX volt, igaz gyorsabb is nála)
Amíg fel nem került a driver, addig kegyetlenül pörgött a venti, de restart után beállt rendes fordulatszámra... -
omikron23
senior tag
Írtam nekik, és már válaszoltak is...
Ezt írták:
"A disztribútor fótózás céljából nyitott ki a terméket. Mivel ezekből még sajnos korlátozott készlet van csak így fordult elő ez.
A kellemetlenségért elnézését kérem." -
omikron23
senior tag
Egyébként a kártya hatalmas..... még a GTX-nél is nagyobb, pedig az sem volt kicsi...
Remélem a házba is belefér...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest