- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
Robi BALBOA #10318 üzenetére
Tudja a HD4890 a Powerplayt, csak gyengébben mint az 58xx széria, aminek tényleg nagyon komoly a Powerplay funkciója....
-
zuchy
őstag
válasz
fsb1000 #8906 üzenetére
A HD5850 menne simán a HD5870 órajelein, meg megy is, és még fölötte is, csak feszelni kell. Persze értelmesen. A legnagyobb hátránya az egyel kevesebb fázis.
A GTX285-nél lényegesebben gyorsabb a HD5870, viszont a két GTX275-t nem tudná hozni.
Cserébe a Radeon idle-ben szinte semmit nem fogyaszt, 27W egy ilyen kártyától nagyon jó.
Terhelve se megy 180W fölé, de inkább alatta szokott kajálni.
Elvileg az OC-s HD5870 referencia nyákra épül, a többi is ilyen, kivéve a most megjelent Vapor-X, Ice-Q stb... -
zuchy
őstag
válasz
Robi BALBOA #8361 üzenetére
Szerintem a zalman az kevés lesz, nem fog úgy hűteni, mint a gyári. Viszont az a Thermalright már elég jó, azt hiszem van prolimatech-ből is hasonló. (talán már megjelent)
De én se szedném le a gyári hűtést. Ráadásul akkor a VRM-eket és a memóriákat is kell külön hűteni.
-
zuchy
őstag
válasz
omikron23 #8289 üzenetére
Addig biztos nem fogják meglépni, amíg verseny van a piacon. Az 512-bit drága. Jönnek szépen amúgy is az egyre gyorsabb ramok. Már 6 GHz körül járunk GDDR5-nél, persze ezek maximum a HD6xxx-re kerülnek fel. Köztes megoldás lehet a 384-bit is.
A procival való összehasonlításnak inkább a GHz hajszolása jobb lenne. -
zuchy
őstag
válasz
adatfalo #8035 üzenetére
Ilyen tápról még nem hallottam. Lehet az 1000W-os is, ha nem minőségi, rossz tervezés.
Túlfeszültségnek nem szabadna létrejönnie, egy minőségi táp nem csinál ilyet, ha csak a villám nem csap bele.
Én kipróbálnám egy másik jó minőségű táppal. Kérdezd meg a tápos topikban, hogy milyen ez a táp amit használsz. -
zuchy
őstag
válasz
adatfalo #8033 üzenetére
alapból ott kezdődtek a gondok, hogy mikor először beraktam a gépbe a vga-t túlfesz miatt elromlott mind két vinyóm, valamint a dvd íróm és a billentyűzet+egerem.
Az komoly. Miféle tápod van? Szerintem az lesz a baj.
Egy ilyen eset után nem szabadna használni a gépet, főleg nem játékkal tesztelni.
Attól hogy megmérted a feszültségét, abból nem lehet következtetéseket levonni. Pl ha felvesz 200W-ot, akkor már nem biztos, hogy ugyanannyit kapsz. -
zuchy
őstag
válasz
->Raizen<- #7774 üzenetére
Atik is elszálltak már tőle, nem új jelenség. TDP fölé viszi a VGA-t. Ha valaki gyilkolni akarja a kártyáját, annak találták ki. De nem tudom, az új HD5000-es sorozatba már hardveres védelem van ellene.
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
GreatGodzi #6501 üzenetére
Külföldi oldalakon is írták, hogy a csíkozás feszültségprobléma. Lehet megoldja egy hangyányi feszültségemelés? Akinek csíkozik az próbálja valahogy ki.
-
zuchy
őstag
Jó kari, de csak az MSI-t és az Asus-t lehet jobban húzni, mivel azokban olyan bios van.
Ha azt akarod, hogy más gyártó termékét is jobban fel lehessen húzni, akkor bios flash kell.
De van amikor nem kell bios cserélni, és megy a nagyobb tuning is. De ezt a többiek jobban tudják nálam. Hűtése mindegyiknek ugyanolyan. -
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
CheaterBandi #6450 üzenetére
Pont az a jó, hogy nem gyári.
Az jó kis hűtő, 4Ghz kihozható belőle szerintem. De van erre pár külön szakosodott topik. -
zuchy
őstag
válasz
CheaterBandi #6446 üzenetére
A procit is húzd, a VGA mellett.
-
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #6370 üzenetére
A másik, hogy és ilyeneket nem nagyon írnék ide be...
-
zuchy
őstag
válasz
7Heads Drago #6351 üzenetére
Már külön 380-as csati lesz a géphez, amit a legközelebbi trafóállomástól direktbe hozol.
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #6248 üzenetére
Hát hogy újratöltöd rá a biost. A régi helyére jön az újabb.
De én ehhez már sajna nem értek.
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #6246 üzenetére
Lehet az lenne a legegyszerűbb, ha visszavinnéd gariztatni. Vagy Bios flash. Mert nagy valószínűséggel a Bios bolondult meg rajta.
-
-
zuchy
őstag
válasz
gamekiller01 #6230 üzenetére
Szupi, csak ne lenne nyújtott a kártya.
Ilyenből jöhet még, mert van az egész neten kb 50db-t ATi-s háttér.
(#6233) subaruwrc: Ne mond már, hogy a Q9550-el procilimit van, még alapon se. Az én 8800GT-m 3x annyi fps-t hoz gyengébb CPU-val.
-
zuchy
őstag
válasz
ALONSO11 #6079 üzenetére
Gigákkal volt még régebben, hogy a ventije zörgött, azóta nem hallottunk ilyenről, lehet mert messze kerülik az emberek.
A memória tudtommal mindegyikben ugyanolyan van...
Shapphire az egész jó, de mindegyiken van garancia, ha netalántán baj lenne.
Igen van amelyik csíkoz, de ez szerintem random van. -
zuchy
őstag
válasz
SimonYana #6075 üzenetére
Nincs is olyan nagy külnbség, csak a 160sp, 8 textúrázó, egyel több VRM, meg a nagyobb hűtő. Volt egy teszt de már nemtudom hol, a HD5850-t a 70 órajeleire volt húzva és nem sokkal maradt le. Ja igen, pont azt mutatod. Akkor nincs is mit magyaráznom.
A prémiumkategórát meg kell fizetni ez van.
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #6036 üzenetére
De csak pár százalékkal lesz jobb.
Itt egy teszt róla. [link]
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #6031 üzenetére
Mért ne menne? A lényeg hogy PCI-E 16X-os legyen a gépben. Az lehet 1.0, 1.1, 2.0.
Az biztos, hogy 2.0-val lesz a legerősebb, de nem sokat számít neki, hogy lecsökken a sávszélesség az 1.1-ben például. -
zuchy
őstag
válasz
DerStauner #5961 üzenetére
Mindegyik HD5850 referencia hűtésű, azaz a gyártó ajánlása szerint van mindegyiknél. És jól is teszi a dolgát, a HD4870-nél mindenképpen jobban.
-
zuchy
őstag
válasz
DerStauner #5959 üzenetére
Minden elég lesz neki.
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #5841 üzenetére
Minden olyan lappal megy, amiben van PCI-E 16x.
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #5817 üzenetére
DIRT2, Stalker Call of Pripyat, Ezek már kinnt vannak, lesz még az Alien vs Predator is és a Battleforge egyenlőre. Battleforge is kinnt van. Meg még (reméljük) sok DX11 játék fog megjelenni.
Itt van egy lista a bejelentett készülőkről: [link] -
-
zuchy
őstag
válasz
Black Dragon #5770 üzenetére
A GTX felejtős.
HD58701GB jobb választás. Ez a kari a GTX295 alatt tanyázik kicsivel, DE! 1 magos. Ami elég nagy előnyt jelent. 2Gb-os minek is a HD5870-ből? Megjelenni csak jövőre fog a 2 gigás kari. Ára szerintem egy 15-20e-el több lesz, mint a sima HD5870.
(#5772) ndlx: Nekem a google ezt dobta.
-
zuchy
őstag
válasz
FoBCRaistlin #5663 üzenetére
a pontokból igenis lehet következtetni szvsz.
Nem lehet, mert ha már totál VGA limit van és huzod tovább a procit, akkor a procit felpontozza. És az egész végeredményt is. Ezért nem mérvadó. Szerintem. Ha az SM3.0-t vagy a 2.0-t nézed, az már oké.
Nameg a 06 elég prociigényes... Nagyobb felbontás és AA. Akkor lehet "jól" lemodellezni a mostani játékokat.
-
zuchy
őstag
válasz
FoBCRaistlin #5659 üzenetére
Inkább az FPS értékeket nézzd, ne a pontot. Jó hogy arra nem ad pontot, hogy mekkora vinyó van a gépemben.
Amugy meg a Mark az nem mérvadó ilyen szempontból.
-
zuchy
őstag
Igen, de ott volt architektúra váltás. E6750 -> Q6600 nál nincs, két E6600-van MCM-be kötve.
Persze, a két mag olykor sokat segíthet, ha mást nem, tehermentesíti a 2 magot amin pl egy játék fut, a másik 2 magon meg az egyéb programok. Most a 4 magot kihasználó játékról nem beszélek, mert az egyértelmű. -
zuchy
őstag
válasz
Gaboman #5497 üzenetére
De maximum azzal hogy a mellékprogramokat a kihasználatlan másik 2 mag kezeli.
(#5500) omikron23: Lehet nem vállt fel a power play. Ilyet én is tapasztaltam a kis 4570M-el...De nem sok játéknál, a cod4 nél viszont igen.
Teszről: Ugy volt gyorsabb, hogy 140FPS helyett kapott a négymagos 150-t.
-
zuchy
őstag
Akkor csinálj hozzá egyedi ventiszabályzást, mondjuk maximum 80fokig menjen fel, és akkor már még halkabb.
A hűtője halkabb lett a HD48xx szériához képest, és jobban is hűt. AC S1 fel megy rá, csak kell egy kicsit barkácsolni rajt. De sok féle hűtőt lehet már választani. A prolimatech új VGA hűtője lehet, hogy passzívban is elvinné.
*egy jól szellőztetett házban, de a CM690 az olyan. -
zuchy
őstag
válasz
banderasz77 #5216 üzenetére
De érdekes, hogy alig van különbség a kettő közt 160SP ide vagy oda.
Ez a 10%-a és van ahol kisebb a különbség, mint 10%.
Többet hoz a freki emelése, mint hogy a számolóegységeket emelnénk ugyanolyan arányban. Volt és van is gbors-nak erről tesztje, igaz GT200-asokkal. -
zuchy
őstag
HD 5870 tuning világrekord. [link]
-
zuchy
őstag
válasz
Gaboman #5091 üzenetére
Valszeg szoftveres probléma áll fent. A hardver az jó.
Csak elég vicces, hogy pont a crysis-nál, ami egy elég VGA gyilkos, nem is kell alá szuper erős proci.
Amúgy én is ilyen procihoz vennék HD5870-t 1680x1050-re. Mondjuk az enyém megy 3.7-t is.
Lehet, hogy lesz valami procilimit, na de 8800GT után sokkal jobb lenne...(#5088) barks: Lehet még azt a procit húzni, vegyél egy erősebb hűtőt rá, ha még nem vettél és a gyári van rajt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest