- Mobil flották
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
#59070464 #28190 üzenetére
Én úgy tudom ilyen ratyi a VRM hűtése ennek a szettnek.
Igazi jó VRM hűtést nem fogsz szettben kapni, Thermalright VRM-R4 R3 R5-öt amivel le lehet hűteni például passzívan is.Hiába rakott Ő rá MX-4-et sokat nem ér a VRM-nek. Én kicseréltem a Thermalright által adott pad-ot mert úgy gondoltam, hogy azt is ki kell idővel és 30°C-al emelkedett a VRM hőmérséklete.
-
Gerisz
addikt
válasz
Repsol600 #27765 üzenetére
Sajnos a "néz ki"-vel ők be is fejezték. a GPU-n kívül semmin nincs hűtés, csak annyit kapnak amennyit oda fúj a venti. Olyan hangosak mint az állat (még jó, hogy le lehet szabájozni a Catalyst-ben). Sajnos egy vicc kártya. Csak én nem foglalkoztam vele sajnos mikor megvettem, mert Öcsémnek bedobtuk a gépbe és neki jó volt. Mikor beszereltem CF-be és kezdtem volna vele valamit akkor vettem észre, hogy semmi. Valami minimális GPU Mhz emelést elvisel, de ennyi.
-
Gerisz
addikt
Nem tudja valaki, hogy a referencia 5850-en a venti csatlakozónál melyik tű mire szolgál?
Konkrétabban a T-rad ventijeit szeretném rákötni a kártyára. -
Gerisz
addikt
Kötött már valaki nem gyári bordához tartozó ventit a gyári csatlakozóra?
Azon gondolkozom, hogy a T-rad2 ventijeit rákötném. -
Gerisz
addikt
válasz
janika1337 #25815 üzenetére
Biztos van megoldás, de erre nem megy fel a TR VRM borda. (nekem az van az Asus-on)
-
Gerisz
addikt
válasz
janika1337 #25808 üzenetére
Nekem is van egy ilyen sz*rom (sajnos) meg egy Asus amit gyönyörűen lehet hűteni, mert referencia , de eddig nem találtam megoldást ami tényleg lehűtené a VRM-et, de legalább a ramokat lehetne ha kicserélnéd, mert ugye azok sincsenek hűtve.
-
Gerisz
addikt
válasz
janika1337 #25805 üzenetére
Melyik borda lesz rá jó?
Csak mert nem referencia kártya így Full Cover block nem lesz jó rá. -
Gerisz
addikt
válasz
DroiDMester #25738 üzenetére
Köszönöm!
Utálom, hogy nem bírja a tuningot, mert szarrá melegszik valami és megdöglik, a GPU-n kívül semmin nincs hűtés. Vicc.
-
Gerisz
addikt
Valaki szedte már szét az 5850 TwinFrozr-t?
Ez 5870-es ref nyákon van?
Venni kellene rá valami rendes bordát, de nincs kedvem szétszedni méregetni. -
Gerisz
addikt
válasz
zsolt19888 #25226 üzenetére
Physix megoldható, de az, hogy együtt működjön mint egy CF vagy SLI csak a Virtu chip-el képes.
-
Gerisz
addikt
válasz
zsolt19888 #25219 üzenetére
Soha nem működne együtt a két kártya ilyen lapban.
Az NV képes lenne számolni a fizikát (ha képes rá, mert van amelyik nem).
Erre csak a Lucidlogix Virtu chipjével felszerelt lap képes, ami tudomásom szerint az MSI Big Bang széria (és csak Intelhez van ha jól emlékszem). -
-
Gerisz
addikt
válasz
Remus389 #24787 üzenetére
Nekem 45FPS a minimum FullHD Ultra minden maxon 3.2-es procival vga alapon és 51 az átlag. (ezért sem érdemes még cserélni)
Én E8400-at cseréltem 2500K-ra tavasszal és ha nem mérem nem veszek észre semmit.
De ugyan így van a 955 meg a 2500K között is.
De úgyis a legtöbb játékhoz még mindig a VGA szükséges, ezen fölös vitatkozni. -
Gerisz
addikt
válasz
h1n1_900 #24113 üzenetére
Ha megnézed nekem is az van, nem is az első, de nem is magával a 4Ghz-el van bajom.
Tessék értelmezni már!Mzsoltee: 3,8-at is mennek. Nekem volt egy olyan példányom ami alapfeszen ment 3,7-et 1,35V aztán 3,8-at 1,4V-on de efölött 1,55V-on sem tudtam stabilizálni.
Egyszerűen nem ment és kész. -
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur #24083 üzenetére
Miért gyengébb?
h1n1_900: Azt is lehet húzni.
-
Gerisz
addikt
válasz
Grave_444 #24019 üzenetére
Már hogyne kellene neki, de amint sikerül stabilizálni kíváncsi leszek egy képre.
Nem melegszik túl, azért kapcsol le mert kevés a fesz az órajelhez.Hiába van ott 1Ghz-es eredmény meg ratyi benchmark eredmény.
A feszültség érték nincs ott, ezen meg gyári hűtővel megfől ha valami majd jól leterheli. -
Gerisz
addikt
válasz
DroiDMester #23894 üzenetére
Na akkor ez jó menet lesz.
A 0x15 az 1V ; a 0x16 - 1.0375 a 0x17 - 1.0875 a 0x18 - 0.95
Ez a gyári Bios-ban van így.
De ezt is hiába teszem vissza, akkor sem megy vissza a fesz. -
Gerisz
addikt
válasz
DroiDMester #23891 üzenetére
Mert az miért jobb?
a 0x15 ... 0x18-tól, hogy tudom, hogy melyik melyikhez tartozik?
Ha az 1,088-at átírom 1,16-ra akkor max 1,15V.
Ha 1,17-re akkor is 1,15V. -
Gerisz
addikt
A referencia kártyán üresjáratban nem kellene levenni a feszültséget is?
Szórakoztam egy kicsit a Bios-val eddig nem volt bajom, de most visszaraktam a gyárit, mert 1,15V fölé nem engedi emelni a feszt valami miatt, hiába írok rá winflash-el 1,16-ot vagy bármit.
Most nézem, hogy a feszültséget nem veszi vissza 1,088-ról terheletlenül sem.
Tudna valaki adni egy referencia Asus 5850 Bios-t?
Nem jó a techPowerUp-os. -
-
Gerisz
addikt
válasz
barack1997 #23579 üzenetére
Mennyi pénzed van rá?
Az AC 5870 hűtője, VF-3000 a legkönnyebben beszerezhető.
TR Shaman még a nagyobbak közül, Alpenföhn Peter is esetleg, ezeket nehezebb beszerezni (ha nincs szerencséd) -
Gerisz
addikt
válasz
barack1997 #23576 üzenetére
Kezdetben egy csomó ref kártyán megdöglött a venti ilyen módon, semmi csodálkozni való nincs rajta, ratyi és kész.(sajnos)
Nekem nem volt ideje megdögleni, mert pár hetet ment, míg megérkezett rá az új. -
Gerisz
addikt
válasz
barack1997 #23567 üzenetére
annyi, hogy ahová bemegy a WD40 oda 2000x jobban fog ragadni a por
-
Gerisz
addikt
-
Gerisz
addikt
válasz
DroiDMester #23474 üzenetére
A VRM-R4 sem rossz
-
Gerisz
addikt
válasz
intercooler #23418 üzenetére
Az Asus-om 1200/1400-at enged, ennyit azért nem megy.
Az MSI Twin Frozer meg megdöglik rögtön fesz emelés nélkül ha egy picit is emelek bármelyik órajelen. -
-
Gerisz
addikt
válasz
Sandrew #23373 üzenetére
Az mit jelent, hogy elfogy?
Hogy veszed észre? FullHD-nál még nem igen vettem észre.
Mert pl a 8800Gt-nél szar volt a memória kezelés, nem tudta felülírni észrevétlenül, de itt ilyet nem tapasztaltam.
Pedig én játszom BC2-vel.X Factor:
Ez nem azt jelenti, hogy elfogy, hanem , hogy kevés.
Amikor elfogy akkor jönnek a hirtelen folyamatos laggok pl.
Ilyen még FullHD-nál nincs, azért is tesztelték ilyen magas felbontáson, mert itt van különbség. -
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #23255 üzenetére
Nem kell neked az X6!
Egyébként játékban meg nem jobb mint a 4 magos.
Várd csak a Bull-t
Simán tudsz VGA limites beállítást csinálni a monitorodon. -
-
Gerisz
addikt
Dirt 3-al kapcsolatban érdekelne, aki játszik vele.
Nekem előjönnek random akadások. Néztem most GPU-Z-vel 20 perc játékban.
Elkezd néhol szaggatni bármilyen grafikai beállítás van.
Viszont a kártya nem "vált le", ez volt az első gyanúm, de a GPU használat is csak nagyon rövid ideig van még 80% fölött is.
A legtöbb esetben csak 50% és 70% körül szaladgál.
Most már 11.8 beta van fönt de ezzel is megvan. Tuningolva és tuning nélkül is.
Egy kártyával és kettővel is.
Lehet a játék szar, vagy az nem tetszik, hogy az SSD-n van (de az miért ne tetszene)? -
Gerisz
addikt
A 80°C az nem sok. De a táp nyugodtan lehet kevés. Szét van osztva az ág azért "harmat"
Nekem is rá volt írva az 550-es Chifire, hogy SLI support. (ez meg mondjuk CF)
Az enyémen meg nincs csak két 6+2-es PCI táp csati és mégis vígan meg a két 5850 még húzva is, akkor is ha a proci húzva van. -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Próbálta valaki a Dirt3-at CF-el?
Olyan gondom van, gondoltam kipróbálom, hogy muzsikál, így beszereltem a másik 5850-et is. Egyszer már sikerült lefuttatnom a Bencmarkot, játszani tudok, de érdekelne a bench de nem fut le. Lefagy és hibával kilép. -
Gerisz
addikt
válasz
csabika0001 #22610 üzenetére
Ez nem igaz. Nekem az 5850 CF is majdnem dupla teljesítményt hoz mint egy darab.
Vantage-ből nem kell messzemenőeket következtetni, az Intel mindig sokkal jobb. -
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur #19341 üzenetére
Én egy hétvégét bírtam ki a 2db 5850-el. A második egy TwinFrozr volt és katasztrófa CF-ben. Nem lehetett a venti vezérlést beállítani, meg a házban is kicsit nagyobb hangzavar lett a huat miatt. De Öcsém iszonat boldog vele.
-
Gerisz
addikt
Nem tudom. 850/1200-ra állítottam mindkettőt. De hamar meguntam, mert sehogy nem tudtam rendesen beállítani a ventijét. Volt olyan, hogy boot után fullon pörgött hiába volt szabályozva, beléptem játékba és lecsökkent a fordulat. Volt, hogy túlmelegedett és megállt az egész. Mikor jó kedve volt akkor ment rendesen. Windows-ban halk, játékban hűtött.
Mindjárt Öcsém gépében fog dolgozni. -
Gerisz
addikt
A hűtőjét szabályozni kell, gyárilag hangos (nekem) OC jól megy a Trixx-el.
A ramokon és a VRM-en nincs borda. Szerintem ajánlott lesz cserélni a hűtést.
KB 3 órája használom egy Asus 5850 ref melett (ami annyira más nem ref. csak a nyák az)Cicereg terhelve. Előszört azt gondoltam beleér valamia ventibe de nem. Szerintem ne ezt vedd.
-
Gerisz
addikt
válasz
troland26 #19157 üzenetére
Mindenen lecserélem a hűtést. Ezen már azért is mert szerintem sem a ramon, sem a VRM-en nincs borda. Tuti hangos vagy meleg, de olcsó volt
. Majd megy Öcsém gépébe ha meguntam a CF-et és neki még a procihűtő is passzív (azt is én építgetem) csend legyen nekem én azt szeretem.
Még nem tudom mire, azért kérdezem, hogy milyen a nyákon a VRM, hogy tudom majd lehűteni. Tervben van magamnak egy Shaman beszerzése akkor az megkapná a T-rad-ot. Mondjuk már holnap meglesz a válasz. Ha megérkezik rögtön szétkapom -
Gerisz
addikt
Tudna nekem valaki mutatni ge csupasz 5850 Twin Frozr II kártyát?
Kíváncsi vagyok a nyák miben különbözik a ref-től. Nekem csak pénteken érkezik, de gondolkozom a hűtés cseréjén. -
Gerisz
addikt
Milyen az MSI Twinfrozer II-es 5850?
Tuning, melegedés és hang szempontjából? -
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur #18971 üzenetére
Ezét vegyél Thermalright Shamant
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest