- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Great_Muta #17581 üzenetére
Simán!
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #17170 üzenetére
Ugyanezt tudom elmondani amikor a múltban a 4850CF-em P45-böl X48-ba raktam!
(#17171) lsc
Öreg hiba,amikor egy szál videokártya skálázódását hasonlítjátok egy több kártyás rendszeréhez.a két gpu közötti kommunikáció az alaplapra hárul,és az nem kicsit húzza le a sávszélességet! -
TTomax
félisten
Igen,abban is van igazság amit irsz,meg azt is mérlegelni kell hogy mennyi pénzért mit kapsz,milyen felbontáson játszol..stb stb stb,ez egy nehéz téma...szerintem egy X58-as lap meg egy 920-as proci elég lesz még sokáig.Lehet hozni érveket pro-kontra,én azt tapasztaltam hogy egy több vga-s rendszer mindig hardverigényesebb.De inkább nem flémelek tovább elnézést.
-
TTomax
félisten
Azért ez ám nem igy van... egy bika cf/sli rendszerhez elég rendes lap meg proci kell,még HD-ben is... nagyon kérik a multiGPU-k a procit ...ezt így több év távlatából mondom... úgy 5770CF felett igen érezhető mit rak alá az ember.mondom ezt úgy,hogy volt X48-as lapom q9550-el előtte,és amik megfordultak ebben meg abban és a mostani konfigban a következőek voltak 4850CF,4850X2,4850X3,260SLI,460SLI... cf volt p45-ben is... ott is igencsak megéreztem amikor az E8400-et q9550-re cseréltem... aztán amikor a p45-öt x48-ra cseréltem az is hozott némi változást...akkor eldöntöttem csak olyan lapot veszem amiben cf/sli van és jól húzható plussz legyen rajta két teljes értékű PCI-E foglalat...
-
TTomax
félisten
Az 5970-el nem csak procimimtbe futhatsz hanem Vram limitbe is,pont a GTA4 kapcsán...kimaxolva 1920-ban olyan 1.2-1.3G Vramot eszik meg,és bizony az árnyék opciók nagyon lehúzzák a teljesítményt.Egyébként a stalker cop is ilyen vram éhes,nem is értem hogyan nem panaszkodik erre senki, érdekes ,hogy ez nem rögtön jön elő,hanem olyan 1-2 óra játék után (stalkernél),lehet atit a memvezérlöje miatt nem sújtja annyira vagy nem tudom...egyébként még annyit,hogy pont a stalker bench-je van érdekesen megcsinálva,mert ott viszont pont elég az1G,csakhogy ez a játékban máshogy néz ki.. egyébként még annyit a GTA4-röl,hogy szerintem lagmentes nem lesz soha,oda akármit teszel a játék bugos,és lesznek lagok.
-
TTomax
félisten
válasz
Cybertrone #15092 üzenetére
Van itthon még ilyenem,de a pro... és sajnos át van vágva...
-
-
TTomax
félisten
válasz
Robi BALBOA #13785 üzenetére
Márpedig a STALKER az úgy lagol mint a huzat... szaladsz egy kört és szépen megakad tölteni egy kicsit...az összes része produkálta...
(#13787) Sárpac
Hát igen,persze csak ha a gém is oda van telepítve...Nézegetem én is őket,de egy 80-100G-s kéne azokat meg még kicsit drágállom...
-
TTomax
félisten
Na hát azért ez nem egészen így van. A zöldeknél van ilyen extra funkció a driverben?Nincs... már régóta nincs... Most ha már benne van akkor működjön már..lehetőleg... ez a "mossuk kezeinket" hozzáállás igencsak érdekes... Meg nem túl életszerű,az sem hogy azért van benne hogy ne használj 3rd programot.. kinek is az érdeke ez?Az useré nem,hiszen gariztatásnál úgysem bukik ki az sw-s overclock...
Szóval azért.. itt az OC funkció ami azért van hogy ezt használd,ne mást!Ja hogy nem megy?Egy dolog igaz az egészből,a vételárnál te a gyári órajeleket fizeted ki,ha megy többet is az az "extraprofit",viszont ha a CCC egyik funkciója nem működik akkor nehogy már ne pampogjon az user...még ha extra funkció is... egyébként ez jellemző az atira.Mindig is egy rakat dolgot bepakoltak mind szoftveresen,mind pedig hardveresen,aztán azokat reklámozva ment a lobbi,persze ezek 90%-a parasztvakítás.ha meg pampog az user akkor nehogy már... a mai napig nem tudják kijavítani a szürke csíkozást... amikor ezek a radeonok jöttek mindenki arról beszélt,hogy ezek mennyit fognak gyorsulni... azóta is mindenki a drivereket cserélgeti,kinek ez a jó kinek az , gyorsulás meg kinn szombat este a haverokkal a rakparton... ehh...utánam az özönvíz -
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11441 üzenetére
Hát igen lehet megy 1060-at de gondolom lazább időzítéssel...és hát tudom 1:1 alá nem tudod osztani a ramot... azért kéne visszavenni a prociból... 424 fsb-n ha jól emlékszem 3.6Ghz megvan.... az olyan 850Mhz a ramnak... és még valami,próbáld esetleg a slotokban cserélni a ramokat... pl az x48 DFI lapom háklis volt rá,pedig dominatort kittet vettem...
Meg hát amiket itt szacsee kolléga írogatott fuss végig rajtuk,fontosak. -
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11438 üzenetére
Hm hm... most ahogy így áll jónak tűnik,max a CPU terminationt tolnám még picit... mondjuk 1.35-ig...pci freki fix 100?
Amúgy az angol oldalon Win7 hibára gyanakszanak és a log fájlt kérik a sráctól...(#11440) szacsee
Hát még azért jobban mint én,több mint két éve nincs P45-ös lapom...
-
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11433 üzenetére
No hát akkor első körben állítsuk be a gyári időzítést a ramoknak... mert az még csak hagyján hogy 10%-al túlhúztad,de cl5-röl lazán levetted cl4-re....hagyj mindent ahogy eddig volt állítsd be 5-5-5-15-re bios-ból.... a 880 se biztos menni fog,de cl4-ben meg biztos hogy nem megy még a 800 se... mindjárt megnézem 800-on cl5.ben mit kér az a a ram... gyanítom 1.9V
Szerk..
Aham ez a value dual channel kitt.... cl5-be 1.8V....ezt lödd be... 880 talán még elmegy,de az időzítésen lazíts ... -
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11430 üzenetére
Procit rakd 3.4-re ramot hagyd gyári 800-on CL4-be ...kézzel add meg a fesz. neki biosban....adatlapod pedig légy szíves töltsd ki ha segítséget szeretnél....a táptól nem fogsz kék halálozni,vagyis ez elég ritka eset.
Látom a procit 8.5X440-en használod?milyen lap ez?X-es vagy P-?próbálj meg elsö körben egy 400X8.5 -t ha 1680 körül játszol akkor az bőven elég.... -
-
TTomax
félisten
válasz
CptMisi #10359 üzenetére
A VX550 sosem volt ajánlott táp,most sem az...cwt beles nem éri meg az árát...
jah hát és az fsp is minden csak nem minöség az én szememben... a 1010-es (azaz ezer wattos) meseszépen lefekszik egy 4870X2-nek terhelés alatt...egy HX620 vagy TX650 meg nem... merthogy azok single rail tápok az fsp csodája meg 4darab 12V-os ággal rendelkezik...vicc... -
TTomax
félisten
válasz
BullKoxa #9890 üzenetére
Most nem értem... 10ért veszed,ha nem kell ingyen odaadod valakinek?Akkor tényleg 10K a bukó....egyébként miért nem nézed meg a gyártó oldalán vagy a manualban hogy mi van olyankor ha 3 vga van benne?
De én megkerestem neked.... [link]1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16
2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x8
(The PCIEx16 and PCIEx8 slots support ATI CrossFireX technology and conform to PCI Express 2.0 standard.)
3. 1 x PCI Express x4 slot
4. 3 x PCI Express x1 slot
5. 1 x PCI slotsTehát e szerint a harmadik mindig 4X-es ezek szerint ha ebbe rakod az nv-t akkor a radeon megkapja a teljes sávszélt...
Na de igazán van a lapnak topicja,bár ezek szerint ott ezt nem kérdezted meg... -
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Driftmester #9886 üzenetére
Visszafogja?Hol?Miben?Abban amire nem képes?És akkor miért is kell 2.0-ás PCI-E csati a fizikszhez?Szerintem nézz utána egy kicsit...egy 5870-et sem fog vissza egy 1.1-es csati,nemhogy egy fizikszre használt nv-t...nyugodtan mehet egy p35-ös lapban is...még a 4x-es sávszél sem fogja vissza...
-
TTomax
félisten
válasz
Robi BALBOA #8445 üzenetére
TAVALY...
-
TTomax
félisten
válasz
richpublic #8359 üzenetére
Jól lemaradtál... pár ezer hozzászólás van már a topicban a felhasználóktól... gratulálunk,ma nem nyert fél hangszórót...
-
TTomax
félisten
válasz
omikron23 #8265 üzenetére
Ez nem egészen így működik ... az 512bites nyák nem a duplájába,hanem kb a négyszeresére is kerülhet... lásd HD2900XT ,és ez nem igazán fér bele az ati stratégiába.... inkább pakolnak rá gyorsabb GDDR5-öt,csak a nyák maradjon olcsó... ez van... én inkább azt nehezményezem hogy az 5770 128 bittel jött... szerintem ha 256 bites mem vezérlö lenne akkor nem lenne ekkor szakadék az 5770 és az 5850 között... onnan nagyon hiányzik valami,és igazából abból lehetne CF-et építeni... de nem jön...
-
TTomax
félisten
Honnan vettétek ezt a GDDR3-as 5830-at?Mert már egy 4850-en is limitelt a 256bites busszal,kizárt dolognak tartom,hogy ha már az 5670-re is GDDR5 kerül akkor ide ne azt rakjanak...
-
TTomax
félisten
válasz
ImpersonatoR #7767 üzenetére
-
TTomax
félisten
Lehetséges az 5850-re 5870-en bios-t rakni?Most láttam egy adatlapon?Elirás?
Nála láttam....
-
TTomax
félisten
Én meg 4850X2-vel használtam egy 4850-et is többek között... a 4850X2-ön csak egy csati van,ha ott elég az egy hid akkor ugyanugy elég a sima kétkártyás rendszereknél.Ha ott is kellene plusz egy hid a GPU-nak akkor ezekre is raktak volna egy csatit,söt a figyelmed is felhivnák hogy cf esetén két hid kell...a második hid szerintem nem dolgozik az arra való ha még egy kártyát szeretnél,annak stabilan kell müködnie egy hiddal is ,böven elég az az adatátviteli sebesség amire a hid képes... söt...
-
TTomax
félisten
Ez egy nagy marhaság.... neked ilyet a windows sosem irt se az XP se Vista se Win7,tökéletesen müködik a CF egy hiddal minden funkcióval kétkártyás rendszer esetén.Aki valaha is használt CF az nagyon jól tudja ezt...
Valamire te szerintem rosszul emlékszel,volt már egy pár CF-em söt most is tervezek egyet majd az X48-as lapomba...
Azon gondolkozz el ha 3-4 utas rendszert akarsz akkor hogyan kötöd öket össze dupla hiddal... a második csatoló pont ezért van ,ráteheted ugyan de semmi jelentösége az égvilágon nincs... söt vannak olyan CF ready radeonok amikhez még hid sem kell akkor is mennek szépen CF-be... felesleges ráaggatni két hidat egy kétkártyás rendszerre...Amugy semmi jelentösége nincs,csak van aki nem kap hidat a csomagba csak pl az egyik VGA-hoz ,akkor nehogy leküldjük a még egyért feleslegesen. -
TTomax
félisten
válasz
banderasz77 #5380 üzenetére
Azért négy G RAM beférhetett volna a"gémer" gépedbe mielött "fullhádé" monitort veszel...
Amugy egy GTS250-el ugyanigy megy röccenésmentesen 1920-ba... és mennyi lové maradt a zsebembe...
-
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5149 üzenetére
szerintem nincs helyesen beállitva...
-
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5147 üzenetére
aham akkor itt gyanitom vinyó gondok vannak... a vista telepitö meg gondolom azért lép ki mert nem lát vinyót... biosban meg kéne nézni arról boot-e amire oprendszer van rakva,bár ahogy irtad már a vistádat leformáztad... xp csak akkor fog felmenni ha nativ ide modban van biosbol,bár bele lehet integrálni a sata dolgokat is nlite-al... szerintem elöbb nézz szét a lapod topicjában mert nem tudom hogy néz ki a bios-od...
(#5149) CheaterBandi
Szerintem nincs rendesen beállitva...elsö körben... -
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5144 üzenetére
Öhm....sata vinyóra xp?nativ ide módban van?
-
TTomax
félisten
válasz
CheaterBandi #5137 üzenetére
Telepitö lemez ki... mert ott más a gond... elöször szépen egyesével cserélgesd a ramokat,aztán nézd meg minden kap-e rendesen áramot...a vga-t is vedd ki,majd vissza... közben böszül cmos restelhetsz amikor csak tetszik... jut eszembe biosba bejutsz???
Csak csendesem jegyzem meg,miért ezt a lapot vetted?Vettél volna inkább egy E8400-et meg egy jobb P45-ös lapot...tudom most már mindegy...
Ahh lapot elnéztem P5KPL-re nem szóltam... ezt az idióta asus számozást...#5141) CheaterBandi
Hát ha biosban benn vagy akkor szinte biztos jó az alaplap...és a táp is valószinu... marad a RAM és a vga... a ram beállitásait idözités feszkö stb kézzel be kéne löni... nekem a kék halál miatt ramnak tünik.. de lehet vga is még... ha F8-al be tudsz menni csökkentett modban akkor drivercleanerral le tudod szedni a vga drivert... és ha ugy bootol akkor vga...
-
TTomax
félisten
Ez single kártya... a CF-et sokkal jobban bünteti a 8X PCI-E sáv...amugy én is hajtok egy GTS250-et egy asrock lapban ahol a PCI-E csak 4X-es,és mondhatom egy picit sem fogja vissza... viszont anno a 4850CF-em érezhetöen jobban ment amikor egy P45-ös lapról X48-ra váltottam!
-
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #4801 üzenetére
Na akkor jó...szerintem az elsö ahol észrevehetö lesz a DX11 meg a tes. az a AvP lesz,de az azt hiszem csak jövö februárban... addigra szerintem a radeonok ára kicsit esik,mert most egy kicsit drágácskák még...
-
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #4795 üzenetére
Hát akkor rosszul érted,te most akarod igazolni magad,hogy milyen jól döntöttél mert milyen szépen viszi az uj karesz a dirtkettöt... söt,, déiksztizenegy meg megy ám a tiszetoszatesszelálás is mer' semmi sem szögletes...
Amig el nem ájulsz,addig irom hogy nézd meg DX9-ben is mert nem fogsz látni sok difit... maximum azt,hogy egy 5770 is ennyi fps-t produkálna.Még szép,hogy 1440X900-on megvan a fix 60fps-ed...
Még mielött elindul a flémvihar,megértem a te szemszöged is... ahhoz a felbontáshoz a következö 2 évben elég lesz az az ati,nem kell cserélned.El fog az vinni mindent maxon... amit én irni akarok viszont az,hogy akinek van egy 8800GTS-e az még mindig nincs rászoritva arra,hogy cseréljen... remélem te is érted mit akarok irni,és no offense vagy mi -
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #4792 üzenetére
DX9-ben igy fut 8800GT-n kb...tényleg jól optimalizált...dehát igy lehet eladni...
-
TTomax
félisten
válasz
HW Junkie #4003 üzenetére
Hiába van rajta 2Giga Vram ha két GPU osztozik meg rajta... ugyanugy csak 1G-s lesz a VRAM mennyiséged...szerintem mielött te ilyet veszel,alaposan mélyedj el a témában,nehogy nagyon mellényulj.... amugy az ára pedig kb 2db 5870 köré várható... meglessz a 160ezer,söt...
Most nézem,most is egy X2-ed van... most vagy valamit én értek félre,vagy ... -
TTomax
félisten
válasz
Robi BALBOA #3826 üzenetére
Hát azért ez nem egészen igy van...
Viszont ez a mondat aláz,igazi magyar mentalitás...
"minek kell előre ennyit valamin aggódni, majd elég lesz akkor, ha itt van a game és nem fut csak diavetítő sebességgel."
Egyébként meg az emberek jogosan félenk attol hogy nem kapnak semmit a pénzükért...ugyanis ez a széria radeon ezekkel a dolgokkal lett reklámozva,és az igen bosszantó ha semmi köze nem lesz hozzá,lásd pl a teszeláció... -
TTomax
félisten
válasz
--Rawlings-- #3332 üzenetére
Köhm.... nekem ennél jobban megy... milyen procid van?
-
TTomax
félisten
válasz
--Rawlings-- #3297 üzenetére
GTA 4 es ARMA 2-
Kőkemény processzor zabáló játékok...
-
TTomax
félisten
Jól neki estetek,pedig csak azt irta hogy igénytelenül van felrakva az az S1, és ami igaz az igaz.Meg lehettet volna oldani a lamella elhajlitás meg a csálén álló ventiket is ha már valaki aftermarket hütést szerel.Ettöl még hatékony igy is ugy is,van aki szemét zavarja van akiét nem.Az enyémet is zavarná,de mivel nem én vagyok a tulaj igy hát nem érdekel,az viszont nem szép hogy valakit lebizuznak azért mert envidiát használ ,teszem azt akár többet is..
-
TTomax
félisten
A 3MB cache meg az 1066 FSB gondolom fel sem tünt...mert a q9550 még csak köszönö viszonyba sincs az E7400-el... 2X6MB cache meg 1333FSB...
Mindenkit szépen megnyugtatsz,hogy nincs semmi gond de magad sem vagy képben ha igy hasonlitgatsz.Gondolom amikor a saját procidat választottad akkor még nem volt E3300....(#2160) DrJános
Cpu limitre pont az a tanács... maxold ki a grafikát...
(#2168) nixx-21
Én meg egy Athlon64-et használok a 4670-hez... és még AGP-s is... -
TTomax
félisten
válasz
subaruwrc #922 üzenetére
ati kártyáknak ajándékcsomag van a kódjába úgyhogy egy olyan laza 25ször bonyolultabb úton kell képet alkotniuk.
Hogyne persze... ezzel foglalkoztak a játék készitöi... "ATI-n nehogy menjen,olyannak nem is adunk el belöle akinek radeonja van,kis csomagot berejtünk ide és bummmm,leég a radeon..."ezt te se gondolod komolyan...ha igen akkor nálad van egy kis csölátás a vöröstöl...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest