- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
SzlobiG #16085 üzenetére
Igen, én is úgy gondolom hogy a feszültség miatt dobja el magát.... de hát ez bukta... mert ahogy írták a többiek is, újabb kártya fajta. Rev2-es, és nincs mód szoftveres feszültség emelésre.
Másrészt nem is tudom hogy megérné-e, hiszen annyi többletet nem hozna... hogy kockáztassam a kártya élettartalmát... -
válasz
SzlobiG #15918 üzenetére
Ebből még midníg nem derül ki, hogy miért nem terheli meg
A Geforce 6000-es sorozat is gyenge Directx9C-ben, mégis ha ráengeded a 3Dmark06-ot, nagyon is megterheli, sőőőt
Amúgy meg ha valakit érdekel egy húzott eredmény, igaziból semmi extra, de azért linkelném az ígéretemhez híven -
-
-
alibaba78
őstag
válasz
SzlobiG #15895 üzenetére
Igen, ezt megertem, csak arra voltam kivancsi, mihez nem eleg alaporajelen. Hozzateszem, a 470-ben eleg nagyot csalodtam. Szinte az osszes jatek akadozott. Hiaba huztam rajta, semmi nem valtozott (lehet driver problema, most mar nem erdekel). Az 5870-nel remelem nincs ilyen problema.
A 460 sli nem ketseges, hogy erosebb, de ahoz alaplapot is cserelnem kell. Szoval itt csak ez kesztet gondolkodasra. Megeri-e az a +30-40k?!
Motion_Blur: Gondoltam!
Nem tul nagy a min-max fps-ek kozotti kulonbsegek altalanossagban? Nem akadozik? Nalam sem a dirt 2, sem a starcraft 2, sem a mafia 2 nem futott szepen, sot.........
daniford: Egy mai kozep-, felso-kozep kategorias 4 magos cpu-t szerintem felesleges huzni 1680-1920-ban.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15865 üzenetére
Hát én már úgy vagyok vele, hogyha most kéne vennem 5870-et 80k-nál többet biztos nem adnék már érte, mikor aprón van 77-ért. Mindegy, hogy 2-3 hónapos kártya, akkor is annyival olcsóbb, hogy még csak eszembe se jusson drágábbért venni, vagy akkor már 5970 ugyanilyen nyomott áron.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #15582 üzenetére
Szerintem kár reménykedni, hogy az 5850-re is megjelenjen, ugyanis az 5870-en kettő VT1165 csip van, míg az 5850-en csak egy.
Tehát van egy kapcsolgatható fesz az 5870-en, ami az 5850-en fix. Techpowerupon meg lehet nézni a karik review-jában a nagyonnagyfelbontású képeket a refi karik csupasz NYÁK-járól...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15299 üzenetére
A ramot próbáld 1250-en elvileg annyira vannak hitelesítve, annyit tuti mennie kell, persze ha feszt is annyit kap mint amennyit a hitelesítéshez használt a samsung.
4 gigán az a proci elég lesz még vagy 3-4 évig az tuti.
Amúgy jó kis géped van, de a lényeg, hogy G.Skill ramjaid vannak! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15279 üzenetére
Nagyon örülök, hogy megoldódott a gondod, nem hittem volna, hogy a te tápodnál nagyon jelentene ez a ág rendezés dolog valamit, mert nálad a leggyengébb ág is 20A-es, de a lényeg, hogy így jó lett!
(nekem 16A-osak az ágak így fokozottan oda kell figyelnem a szétosztásukra)
Ha 46 percig furmark és 52fok a max nem rossz, ha ennyit ment akkor már nagy valószínűséggel máshol is stabil lesz. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15251 üzenetére
És ha a procinak adsz egy csipetnyivel több feszt az nem segít, én arra gyanakodtam, hogy ha nagyon határra húzom a procit akkor az erős vga úgy megterheli a tápnak az adott ágát, hogy a proci instabil lesz tőle, ezt nagyából igazolta is az, hogy a proci egy adott órajelen simán ment, bármivel letesztehettem Prime95 vagy ITB, de stabil volt, de ha közben a vgat elkezdtem terhelni a proci egy rövid idő múlva behibázott, aztán adtam egy kicsit többet a procinak és úgy már bírta a vga-val való teszt partit
.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15207 üzenetére
Jó hűtés mellett még 1,3v-ot is simán elvisel a kari hosszú távon, az tuti, hogy 1,4v fölött már rohamosan csökken az élettartam.
A memóriát én meg nem szenvedtetném a gyári specifikációk felett (5870 esetében a samu ramok 1250-re vannak hitelesítve, szerintem ez a 5970-nél is így van), de főleg nem feszelném, mert azzal a pár mhz-el nem nagyon leszel előbbre, max tesztben hoz valamit, de gamék közben tuti nem nagyon veszed észre a tuningolt mem álltal előidézett teljesítmény növekedést. -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15061 üzenetére
Az X2 halott, legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy a VRM adta meg magát. Ugye panaszkodtam is, hogy az AC-vel rohadt meleg. Gyanítom ez ölte meg. Játék alatt volt 110 fok.
Ezek az aftermarket hűtők ennyit is érnek szvsz.Úgyhogy ha 130-nál kezd, akkor addig HD5870 lesz, nincs mese, azt ha lemegy 100k-ra megveszem.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
SzlobiG #15021 üzenetére
Nem tom, hogy csinálják, de elvileg ugye bele kell férni a 300wattba. Na ha több tranyó lesz akkor ezt nehéz lesz elképzelni, ha meg ugyan annyi akkor meg valami ki lesz hagyva. Elvileg nem lesz benne Y buffer ami az 5000-esben még megvan. Viszont ha ez igaz lesz akkor gáz lehet a régebbi játékokkal!
-
Giot
addikt
válasz
SzlobiG #14984 üzenetére
Remélem igazad van! Ami viszont minimum furcsa hogy tettem egy próbát a Furmark-al is az is kockásodott. Így jött a system restart. Nem értem akkor csinált ilyet mikor túlhúztam. De ahogy írtam is a végén már ref órajellel is próbálkoztam. Na a lényeg hogy megoldódott.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
SzlobiG #14919 üzenetére
Milyen nvidia kártyát érdemes venni egy HD5850 mellé fizikának?!
Olvastam róla hogy az nvidia tiltotta azt a funkciót hogy Ati mellett tud fizikát számolni egy geforce kártya, ez igaz hír?!
Nem akarok túl sokat rá költeni egy fizikai kártyára...de max 15-20 körül gondolkozok... -
De4d
őstag
válasz
SzlobiG #14091 üzenetére
Oks kösz, nem azért írtam félreértés ne essék írhattam volna 5970 2gb és 4gb-s is csak a példa kedvéért írtam a 5850et mert az jutott eszembe
Akkor mondhatni amire számítottam vagy gondoltam, sebességben nem dob csupán a felbontásnál kell ha 2xxx x 1xxxx-es felbontást akarok illetve igen 3 monitoros dolgot. eyefincsivel -
gooool
őstag
válasz
SzlobiG #13956 üzenetére
Azt nem tudni,hogy azt a csatlakozót Ő használja-e,elvégre az csak SLI esetén ajánlott,mert oda kell a plusz erő.
Persze hogy nem érdemes,kerekedtek is a szemeim,amikor közölte a CPU-t,ráadásul a lap nem támogatja sem az AM3-as sem az AM2+-os procikat.Ezt én nyugdíjaznám,mert egy ilyen VGA alá nem illő. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Riasztó topik
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bundle topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest