- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #31749 üzenetére
Igen, azt hittem hogy valami ritka genyo virus, de a friss reinstall utan is csinalta igy felmerult hogy esetleg hardveres hiba.
Hozzateszem elotte 1 evig hibatlanul mukodott igy ahogy van, kb 1-2 honapja kezdett el hibazni.
Lehetseges az hogy az atalakito megolvadt? Ugyanis jut eszembe tunningolgattam, intel burn teszt kozben eleg magas homersekleteket ertem el, annyira hogy be is lassitotta magat a cpu. Tehat lehet megserult az atalakito...
-
Malibutomi
nagyúr
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Speed® #31639 üzenetére
Igen a 7950 nagyon jól sikerült vga,és a teljesítménye a 3gb-nak és az erős gpunak köszönhetően kellően kiegyensúlyozott.Símán hozza 850-900Mhz-en azt alulfeszelve,mint egy 270x-es kari 1200Mhz-én.És a 3gb-nak köszönhetően mehet nyugodtan az AA játékok alatt.Amúgy múltkor láttam aprón 21-22k-ert egy Matrix 2gb-os 5870-et,megfájdult azért a szívem,gyönyörű kártya
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #29892 üzenetére
többek között tartod azt az állításodat is hogy azonos órajelen 20-25%-kal gyorsabb
mondjuk ez egy kicsit ellent mond neked..., itt olyan 0-5%
továbblapozva 70 másodperc a QX6850és 68 Másodperc a Q9650, kérdem hol van itt 25% azonos órajelen?
Adobe Photoshop
Istenem pechjed volt, én a Kentsfield topicot is olvasgattam, gyakori volt a 3.4-3,6 ghz Q6600-tal
A yorkfieldet is és a Q9550-nél egyáltalán nem általános hogy elérik a 4 ghz-et, tipikusan 3,6-3,8-at tud az is
nincs olyan nagy különbség, másfélszeres semmiképpen, szerintem olyan 10%, legyen 15% ha egy kicsit jobbat fogsz ki Q9550-ből
de egy Q9300 már gyenguszabb ha nem is sokkal
fogyasztásban sokkal több egy Q6600, ha nem túl hsszú időre vezsed belefér, viszont árban harmada
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #29890 üzenetére
a másfélszeres teljesítménykülönbség a Kentsfield és a Yorkfield között hatalmas ferdítés
nézzük mi a valóság:
kezdjük ott hogy a Q9550-esek sem mind tudják a 4 gigát van ami 3,8-at tud vagy kevesebbet
a Q6600-asok pedig nem szoktak éppen 3 gigánál kifulladni, a 3,6 ghz-et el szokták érni, na jó legyen 3,5
órajelben nincs ekkora difi az tuti, inkább 200 mhz
clock to clock pedig max 5% és nem 25% itt a kentsfield és a yorkfield is 3 ghz
nem tudom miért ferdítesz ekkorát
A Q9xx0ek közül a legkisebb Q9300 szintjét hozza a Q6600 egyébként
mi a gyorsabb 8mega gyorsabb cache vagy 6 mega lassabb cache?
és a Q9300-asok azok amik hamar kifulladnak tunningban, ez sem igaztehát látható ha a fogyasztástól eltekintünk, kb 10-15%-kal gyengébb egy Q6600 egy Q9550-astól
viszont Q6600-ast lehet kapni 16 ezerért néha(mondjuk eladom a mostanit, 12 ezer a csere), Q9550-est pedi 38 ezerért, amit csak a fogyasztása indokol
fogyasztás: 50 W-tal több, 20 üzemóránként 40 ft
aztán van még G0-ás Q6600 talán az egy kicsit jobba többiben egyetértek, csak nincs kedvem alaplapot is cserélni, macerás
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #29872 üzenetére
természetesen jatekfuggo mi limites Full HD max alatt, inkább a videokari izzad legtöbbször, de elismerem gyenge már ez a proci
a 7850 pedig hozhat 80%-ot is (tegyük fel egy 2500k van alatta )
1. alapból 50%-kal gyorsabb
2. tunningosabb míg egy 5850-ben van 20% GPU tunning a 7850-esben van vagy 40%
3. driverek, 5800-asokat már letojjakinkább egy +70%
szóval ne úgy képzeld el a dolgot hogy 0% gyorsulás lesz, mondjuk több latvanyjavitot fog elbirni, tehát egy crysis 3 5850-en mondjuk csak high-on tud futni(az is lehet szaggattva mert nem optimalizalnak drivert rá ), egy 7850-esen maxon, mert erősebb, jobban bírja a grafikát +a driverek
15 ezer megéri
aztán legközelebb veszek bele egy quadot, és akkor ismét gyorsul, én a q6600-zal szemezek, hisz alapból jó a tapom és a hutom is, tehát elbírja, és van az is lassan 15-16-ért, és majdnem olyan erős mint a q9550
-
Papa18
tag
válasz
Speed® #29764 üzenetére
Igen a [húzott] 7850-el megvan a 480 szint, de mivel eztis lehet húzni, így nem váltok, mert 7850-re nem érné meg, a 7870 meg kemény 10%-al jobb, szintén nem éri meg rá váltani.
Nekem csak akkor érné meg, ha egy 680 feletti kártyára cserélnék, annyit meg nem áldozok gépre jelenleg, majd ha ez már teljesen elavul, szaggat rajta minden, akkor veszek egy 690-est, addigra úgyis lemegy az ára.
Driverről meg már sokszor volt szó, hogy mostmár tényleg jó meg minden, de eddig akárhányszor volt amd kártyám, valami szívás mindig előjött valamelyik játékkal, csak idő kérdése volt, de valami mindig volt, ami nem tetszett neki. Nvidiánál meg akármilyen kártyám volt, mindig volt olyan driver, ami megevett mindent. -
Papa18
tag
válasz
Speed® #29735 üzenetére
Ez igaz, hogy amíg 1:1-ben megoldható, érdemes lehet váltani.
Csak nekem nem jönnek be a driverek amd-nél, mindig volt velük valami bajom, leginkább az, hogy minden játéknak más driver tetszett, ezért váltottam vissza nvidiára.
Amúgy nem volt bajom az 5850-el sem, a 4890 már kicsit más tészta volt, az olyan forró volt, hogy nem lehetett hozzáérni. A 480-amon egy accelero xtreme van, nemm egy 65 fok fölé, úgyhogy nem nagyon fűti be a rendszert szerencsére. De a 4890-nél érezhető volt a meleg, szerintem az a kártya volt vagy 100 fokos, pedig a vapor-x verzió volt meg. Ha csinálnának rendes drivert amd-nél, lehet váltanék. Utoljára ami ati-m volt és semmi gondom nem volt vele, az a 9800pro volt, azt nagyon szerettem anno. Nvidiával meg még nem volt gondom, na jó a gf2 kicsit lomha volt
A refhűtős példányok meg mindig melegek voltak, bár a gainward 7800gs+ hűtése nagyon jó volt.
Ha váltanék, legalább 7870-re, hogy lássak is némi + erőt. De most úgy érzem, egy darabig elkaristol ez a 480 800/4000-en még. Meg a q9550 is kevés lenne a mai vga-khoz szerintem. -
Papa18
tag
válasz
Speed® #29724 üzenetére
Nekem némán üzemel a 480, igaz nem gyári hűtő van rajta.
Én mindig próbálom kerülni a refhűtős változatokat.
Az meg hogy 150w vagy 300w, nem sokat számít, nem ezen fogunk meggazdagodni. (Ja és nem anyuci meg apuci pici fia vagyok, akinek a segge alá raknak mindent, hanem dolgozó ember)
A villanyszámlában kb 2-300ft difit vettem észre mióta 5850-ről 480-ra váltottam, pedig a 480 nem kevéssel eszik többet. -
Trebron09
őstag
válasz
Speed® #29726 üzenetére
Hosszútávon semmiképp nem akarom tuningolni (nem úgy, mint a cpu-t).
Itt melyik mutatja a VRM hőjét:
?Jól tudom, hogy ha a gyári fesztől más értéket adok meg akkor a kártya csak az órajelet fogja visszavenni 2D-ben, de a feszt már nem..azaz mindig annyit fog adni a gpu-nak?
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Speed® #29244 üzenetére
"7870et abban az esetben vennék, ha nem számít az árdifi"
Tegnap este néztem a különbséget, és 7k árdifi van!
Azon már nem fogok variálni.
Persze vannak 1GB-os 7850-esek is, ott már 15k árdifi van! De 1GB-os nem érdekel.Az utolsó gondolatodhoz meg annyit fűznék hozzá, hogy a MaxFPS nem érdekel, engem igazából csak a MinFPS-ek érdekelnek!! Az ne menjen le 40 alá!
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Speed® #29240 üzenetére
Szóval azt mondod elég egy jól tuningolt 7850-es? (Catalyst meddig engedi húzni?) Hosszabb távon nem lenne jobb egy 7870-es?
A procim abszolút minden FSB-n és feszültségen le lett tesztelve! (425FSB a max alapon!)
Ez a max amit bír!
(Mondjuk brutál fesz emelésbe azért nem mentem bele! Komolyabb hűtő hiánya miatt. ) -
RyanGiggs
őstag
válasz
Speed® #29233 üzenetére
Lesz majd platformcsere, csak egyenlőre azt nem tudom mikor, és mire!?
De ha így kellene időpontot mondanom, akkor talán jövőre!
(Vagy Kaveri lesz, vagy i5-3570K)
Tehát lehet érdemesebb lenne megvárni a platformcserét, és egyben akkor vgát is venni?
Amúgy a proci most alapfeszen megy 3.4-et, de van egy bios beállításom 3.8-on is! (475FSB)
(Csak azon már gondolom rendesen megpörgetné a villanyórát!) -
Papa18
tag
válasz
Speed® #29233 üzenetére
Nekem a gtx480-am (ami jobb egy 7850-nél) is elfogy már fullhd-ban is sokszor.
Akkor a 7850 hogy lenne jó fullhd felett?
Elég egy metro 2033-at elindítani dx11-ben fullon max élsimítással, és már el is véreznek ezek a kártyák már fullhd-ban is. És bőven nem mai játék. Vagy az új nfs-t, ami 480-on is elég szarul megy fullhd-ban fullon.
Az 5850-ről nem is beszélve, az még fullhd alatt is elfogy, metroban 8-10 fps van fullon, ami játszhatatlan kategória.
Bár ha azt nézzük min grafikán az elkövetkező játékoknak is elég lesz fullhd felett is a 7850 is.
Nálam azt jelenti hogy elég egy kártya, ha a szükséges felbontásban full grafikán megvan a stabil 60fps.
Ezek a kártyák erre nem képesek, a 480 is kevéske sajnos.
Bár van akinek elég a 30fps, azt hozzák ezek a kártyák is biztos, bár full grafikán annyit sem mindig. -
RyanGiggs
őstag
válasz
Speed® #29230 üzenetére
Nézegettem az árakat, és olyan 5-10k árkülönbség van a kettő között.
Az részemről nem számít. (Ami már számít az a 7870-->7950 közötti 20k!)
Amúgy kizárólag FullHD felbontásban gondolkodom!
Úgy érzed nem hajtaná ki a procim a 7870-est?
(Váltani azért szeretnék 5850-esről, mert néhol kevésnek érzem FullHD alatt.) -
dangerzone
addikt
válasz
Speed® #29181 üzenetére
Jaja, működik minden.
Jobban is megy a kártya mint vártam. Már vagy fél éve megvan, de nem néztem meg eddig, mit tud.
És ahhoz képest hogy mennyi embernek volt itt antituningos MSI Twin Frozer-je, nagyon jól megy.
1000/1300-on stabil 1,25V-on. A memó órajelet sajna nem tudom fejjebb állítani AB-ben. A gpu meg 1050mhz-n nem volt stabil 1,3V-on sem, szóval azt nem erőltetem. Az 1,25V meg simán adható lenne a hétköznapokra is.
F1 2012-vel teszteltem, hogy mennyit számít a plusz órajel. Hát meglepődtem.
800/1000 - átlag 67 fps, minimum 59
1000/1300-átlag 86 fps, minimum 67Az azért nem rossz szerintem.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed® #29087 üzenetére
Valamit félre értettél.Nem azért cseréltem BIOS-t,mert nem tudtam húzni,hanem mert zavart,hogy az ASUS programjai,és azon kívül 1-2 nem ismeri a kártyát.
Igaz,hogy mindegy milyen progival húzom,nem erről van szó,csak mint mondtam zavar,hogy a saját programja nem ismeri a kártyát,más ötletem nem volt,mint a BIOS csere.
Garancia kizárt,mert átvertek,és nem kaptam meg a papírt...De ezt leszámítva a kártya hibátlan. -
válasz
Speed® #29044 üzenetére
No azért aza -6 fok azért nem elhanyagolható!
És az se amit annó írtam neked, de nem akartad elhinni hogy a VF3000 kis picsa bordája jobb mint a nagy böszme gyári alu öntvény lemez!7850 jó választás de kizárólag akkor ha 2.gigást veszel mert kb pont abban rejlik az ereje a 5850 hez képest hogy nem fogy el az 1G vRam mert ha 1.gigást veszel és alapon használod a 7850 et akkor kb pont annyit tud mint a 5850@900/1200.MHz
-
intercooler
őstag
-
Repsol600
addikt
válasz
Speed® #29009 üzenetére
Akkor ok, én meg 60-fokos VRM-től már paráztam.
Igaz ez már 6950 de a ref hűtőt lecseréltem egy Zalmanra és a VRM-re csak kis bordákat tudtam tenni és így kb 60 fokos a vrm. Gyárival meg 40 körűl volt ezért kérdeztem.És az nagy gond lenne ha a ramokat nem hűteném? Mert tudtommal csak a ref-en vannak hűtve az egyedi hűtős változatoknál nincsenek gondolom ennek se ártana ha nincsenek hűtve.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed® #28908 üzenetére
Igen,mert tudom,hogy ezt még bírnia kell.
(#28909) HSM: Kizárt,hogy így 210W-ot eszik. GTX 275-ről váltottam erre,azzal sokkal jobban pörgött a táp venti.. Tehát vagy az evett többet a TDP-nél tuning nélkül,vagy ez nincs 210W. Az első már csak azért is kizárt,mert azt már nem bírta volna a tápom..
-
válasz
Speed® #28882 üzenetére
Én már említettem és be is linkeltem az én ref karim 1,1825v@1050.MHz ment no persze ez válogatott példány volt 28.db 5850 ből teszteltem ki!
Természetesen STOCK hűtővel tudta ezt és automata venti szabályozás mellett!
-
djculture
félisten
válasz
Speed® #28862 üzenetére
2*16A ággal rendelkezik a 430w -os hipro de legföljebb kicserélem egy 630w os hiprora: 520w gondolom már elég lesz 12volton.
busman Ja maradok is mert ami még evvel összelett rakva konfig az nem került vissza tápbaj miatt az tuti. 3 évet nem hiába adnak rá. Na térjünk vissza a 58xx témára.
-
Bohir
tag
válasz
Speed® #28716 üzenetére
A gyári lemez önmagában azért nem ér sokat, mert nem elég nagy a felülete a VRM közelében.
A VF3000A VRM hűtőjének kisebb a felülete, de mivel az egész felület a hőforrás közelében van, gyorsabban eljut rá a hő, amit át kell adnia a levegőnek.Ha nagyon ragaszkodsz a lemezhez szerezz valahonnan nagyon erős hővezető ragasztót, és ha befér a hűtő alá akkor a VRM hűtőt felragaszthatod vele a lemezre a VRM részleg fölé, de jobban jársz ha közvetlenül a VRM-re rakod!
-
válasz
Speed® #28713 üzenetére
Próbáld ki nyugodtan ugyan nekem nem volt VF3000A -m de havernak én tettem fel a refi 5870 -re és ugye annak kicsit keményebb a VRM -je már olyan értelemben hogy vagy 30.W al többet kell neki elfűtenie! és azt is gyönyörűen lehűtötte aza kicsi kis borda! ha jól emlékezem 70.fok alatt volt a VRM vele szörös fánk alatt
#28714 Bohir nem az egy sima alumínium öntvény lemez nem acél!
-
válasz
Speed® #28710 üzenetére
ha VF3000A val tolod miért nem teszed fel a gyári VRM -jét annak nagyobb a hőleadó felülete mint a gyári alu lemeznek!
OC -ról! nekem egy elég jól sikerült példányom volt! nemrég adtam el 1,1825@1050/1250
Szintén PowerColor refi.........
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed® #28687 üzenetére
Nekem 920/1200. 1.162V-al. Jó eredmény? Ja és persze stabil,tesztelt,nem hibázik. ilyen kártya
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Speed® #28693 üzenetére
Fánk alatt nem 92, csak ott leszabályozza az órajeleket és nem megy tovább. De menne szerintem simán 100 fölé. Term, lepasztáztam úgy nyertem 5 fokot de még ez is édeskevés.
Házon nincs oldallap semelyik meg van plusz venti is szóval ez nem gond.
Feszt meg nem tudok csökkenteni mert le van tiltva ez az opció. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Speed® #28691 üzenetére
A gyári hűtővel simán befigyel 92 fok fölé igaz csak furmark alatt. És ekkor visszaveszi a memória és a gpu órajeleket. Szóval nem hozza a kártya az elvát teljesítményt.
Gari vanrá. Játékokban max 85 fokot produkál, de azért az is közel van a határhoz.
Jah és ezt is felhúzott msi afb. ventivezérléssel.
Gyári biosos vezérléssel simán játékok alatt is befigyel 92fok fölé, és beakad a cucc.
Ez garis problem szerintetek? -
Repsol600
addikt
válasz
Speed® #28480 üzenetére
Igen de ahogy néztem elég nagy feszemelés kell hozzá. Persze ezek között is sok a különbség van ami jobban bírja biztos.
Amiket néztem:
1.188V = 950mhz
1.150V = 945Mhz
1.2V = 970mhzLehet húzni, de több kell neki mint egy sima verziónak. 1.088V a gyári fesz az Xtrerme-nek is.
Volt egy srác ugyan ezen az oldalon ahol néztem, akinek csak 780Mhz-t ment alapfeszen, ami azért elég kevés.
De a lényeg az hogy amikor megjelent 32k-ért nagyon jó vétel volt, a normál verziók még 45-50 körűl voltak ha jól emlékszem. -
do3om
addikt
válasz
Speed® #28472 üzenetére
Nem érte mire célzol.
Vett valami amire garanciát kapott, ha tönkre megy cserélni kel ugyanarra arra vagy levásárolható az ára.
Bár azt írta pénzt kapott vissza na az valóban nem voltak kötelesek visszaadni ha biztosított a levásárlási lehetőség.
Valahogy így van nem? Vagy köteles elfogadni egy olcsóbb terméket helyette? -
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #28466 üzenetére
Igen, a kiskeres része a dolognak érthető. Ami bosszantó, hogy a gyártó/nagyker avultathat, a kisker kárára.
Az nem a kisker hibája, hogy nem tud a nagyker/gyártó olyan terméket adni cserébe, ami minden paraméterében legalább annyit tud, mint amit vásároltál, pedig ez lenne a korrekt. Na, mind1.
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #28460 üzenetére
A logikai/matek része oké, csak a 6870 jobban ki van centizve, tehát ott nem tudok minimális órajelcsökkentés mellett ilyen nagy feszültségcsökkentést csinálni (a 0,95V a gyári 157Mhz-es üresjárat feszültsége!), mert az órajelhez feszültség kell, ha meg nincs órajel, akkor a 6870 a kevesebb erőforrása miatt bajba kerül.
Őszinte leszek veled, fogalmam sincs, mi is pontosan a bolt garanciális kötelezettsége a fogyasztóval szemben, és a fogyasztót milyen jogok illetik meg.
De nekem ez a dolog akkor is olyan, mintha mondjuk az IPS-es Dell-em már nem gyártanák, és csak TN-es Dell lenne, és olyat kapnék helyette gariba, merthogy az is FullHD, és ugyanakkora képméretű.
Itt nem az arcoskodást pártolom, hanem alapvetően azt a bevett gyakorlatot tartom igazságtalannak, hogy csak a teljesítmény alapján adnak csereterméket, amikor az eredeti terméket közelse csak a teljesítménye miatt vettem meg, nem olcsón. Mert legalább annyira jellemzője egy VGA-nak a felhasznált anyagok minősége (főleg a VRM!), a gyári hűtés kivitelezése, hatékonysága, zajszintje, a tuningpotenciál is (ugyanis igenis lehet előre tudni, melyik csipet hajtották ki az utolsó cseppig, és melyiket vették lazábbra ezért-azért),
mint a nyers, száraz teljesítmény.Elfogadom, hogy nincs jelenleg az 5850-nek megfelelője minden paraméterében, a 6870 egy lényegesen költséghatékonyabb (olcsósított) megoldás hasonló teljesítménnyel, a 6950 meg hasonló építési színvonalú kártya, de lényegesen magasabb teljesítménnyel. De ilyenkor miért nem adják meg a lehetőséget a usernek, hogy eldöntse, mit szeretne? Mondjuk ráfizetés, pénzbeli megegyezés, vagy valami hasonló.
-
HSM
félisten
válasz
Speed® #28457 üzenetére
Szerintem meg nem ugyanaz a színvonal az 5850 és a 6870. Persze, ha szigorúan csak az alapórajeles teljesítményt nézem akkor igen, de egy videókártya lényegesen több ennél.
Nem kéne marhaságnak nevezni a tuningpotenciált, mert a 6870 vért izzad, hogy hozza az 5850-et, azon meg egy mozdulattal tudsz húzni legalább 15%-ot. De pl. az se elhanyagolható, hogy 630mhz-en elgurul 0,95v-on, és kb. alig pörgö ventivel tudok D3-azni padló grafikán fullhd-ben, kánikulában. Megnézném azt, egy 6870 mikor tud ilyeneket.
Nekem semmi pénzért nem kéne 6870 helyette. -
princeblade
tag
válasz
Speed® #28320 üzenetére
Értem
Mondjuk felbontásbelileg 1680*1050-ben játszom, mert ez lenne ugye a 22"-os monitorom nativ felbontása! És rá is csodálkoztam, hogy a youtubeon volt egy videó, X3 720 OC BE+4850-essel max 80 fps-t ért el a User, de emelett az alsó fps szint 40 alá nem csökkent, ami nálam meglepően 28 volt
Tudom szar ügy
Ja, és nem tudom van e tapasztalatod a 5870-essel kapcsolatban, de mondjuk egy 67 C fokos hőmérséklet még nem nagy ügy ugye a kártyának
-
princeblade
tag
válasz
Speed® #28318 üzenetére
Ahha értem, akkor ezek szerint a 5870-eshez legalább egy Phenom II X4-es javasolt, legalább egy BE 955-ös gondolom, és akkor máris megugranának az fps-ek, és maga a teljesítmény is
Én meg azt hittem, hogy a kis X3-as még ki birja hajtani, mert régebben eléggé bevált volt játékok mellett is! Köszi a segítséget
-
baluka6
aktív tag
válasz
Speed® #28300 üzenetére
[link] Erről a kártyáról lenne szó. Felraktam közben a Afterburner-t.Memory Clock-ot tudom vele 1125-re húzni max,a Core Clock-nál a max 775. Voltage és Shader Clock nem mozdítható. Esetleg van valami beállítás amit én nem tudok?
Amúgy nálam sokat számít az,hogy tetőtérben van a gép és általában melegebb van mint kint... -
baluka6
aktív tag
válasz
Speed® #28292 üzenetére
Először is köszönöm a sok segítséget és a sok reagálást. 900/1100on ez a kártya gyári hűtéssel nem halna meg? Feszt nem akarok emelni,jó az nekem úgy,ahogy van
Egy kis plusz teljesítmény nem lenne rossz,mert pár játéknál már kevésnek érzem. Az ajánlott progikat pedig kipróbálom.
-
dangerzone
addikt
válasz
Speed® #27710 üzenetére
A személyes tapasztalatodat nem vonom kétségbe.
Nekem is volt mindkettő.Viszont 4850-em csak refhűtős. Az 100 fokra is felment rendesen. Chilla azért 60 körül megfogta.
A direct cu-s asus 5850 esetén ugye nem láttam ilyen értékeket. Gondoltam hogy ez a kisebb csíkszélesség számlájára is írható. Az 5830-am sem melegszik. Itt meg volt róla egy teszt is. A táblázat első sora a lényeg.
Szóval én ezek alapján azt szűrtem le, hogy nem melegszik annyira. De fenntartom a tévedés lehetőségét.
-
Spirit
őstag
válasz
Speed® #27478 üzenetére
3 kollégától is kaptam azóta választ, nagyjából egybehangzó véleménnyel, miszerint VRM hiba, gpu hiba, gpu forrasztás hiba a lehetséges jelöltek között és legszívesebben elhalálozásuk után foglalkoznának vele.
Azóta ez, mint újdonság: 725mhz-en 55-70 mp között akad ki MINDIG Furmark alatt, játékok alatt játéktól függően 2 perc-1 óra! Egy pillanatra vízszintes zöld sáv jelenik meg középen(századmp-re), majd fekete kép, venti felpörög. 600mhz-en stabilan megy, ellenben ha pár percet járatom 600mhz-en és hirtelen felnyomom 725-re menet közben, 2mp alatt elszáll.
Ami a legfurcsább, hogy ahol magas terhelés van, de pihenőkkel, például a 3Dmark 11-el órákig is elmegy, még sosem fagyott meg gyári órajelen.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Medence topik
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest