- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #17535 üzenetére
Kívánom,hogy gyógyulj meg
Igyál sok forralt bórt meg egy kis erős szeszt az tuti fertőtlenít.Sajnos én is szarul vagyok lázas,és a torkom is be krepált.A lázt nem hideg zuhannyal viszem le hanem feltoltam a karimra a régi ref hűtésemet felcsavartam 100%ra a ventit a fejemet a kari kimenetéhez tettem,és máris levitte a lázamat,és tegyem hozzá a fülemet is ki dugította mert a középfül gyulladástól alig hallottam valamit
B.U.É.K
-
kasa85
őstag
válasz
Scorpion #16822 üzenetére
Hali.Nálam is előfordult az ilyesmi.Nem csak játékok alatt csinálja hanem ha pl:több ablak van mint például egy hibrid fizikás rendszernél ami nem látható helyen van és Nvidiás kártyához van adva,és ha át tévedsz az egérrel könnyen meglehet,hogy így fog visszatérni.Volt mikor négyzetes,csíkos bugként láttam elég érdekesnek bizonyult mikor elsőnek észrevettem,de semmi ok a pánikra nem a kártya memóriái a hibásak csak szoftveres bug ami érthetetlen módon ezek szerint nem javítottak bő egy év óta
Friss Catalyst + SP1 rc megoldotta a problémámat jelenleg nem tapasztaltam ezeket a hibákat.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16707 üzenetére
Hát igen ég és föld nem véletlen sokan át térnek ezekre.Mivel ha valaki tuningol vagy hűvösebben akarja tartani a gépét akkor megéri a csere.Állítólag a szilvalekvár még jobb az MX-2 pasztánál viccet félretéve
A körömlak lemosó még jobb mint az alkoholos spré igaz seb benzinnel nem próbáltam,csak muter körömlak lemosóját.Ha azzal takarítom gyorsan felszedi a makacs rászáradt pasztákat is,és ha beszippantom még jókedvem is lesz tőle(csak felne áljak)
Csak be ne kábuljon tőle az ember mert ennél jobban csak az lehet a ciki ha fordítva teszi vissza a hűtést.Mondjuk szoktam várni pár órát nehogy még a gőz megmaradjon a kártyán mert ha rákapcsolom a FurMark extreme beállításait még a végén begyulladna
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16696 üzenetére
Előtte körömlak lemosóval szed le a felesleget utána rakd majd rá az ujj pasztát mert a gyári ami rajta van az egy fostalicska mivel közel sem olyan jó a hővezetése mint az MX-2 nek.Még azoknak is jól jön aki a gyári hűtőt használja mivel tud hozni akár -10c fokot is.Ne csodálkozz ha szeded szét a karit nehezen fog engedni,mert ha szét kapod a hűtést tapadni fog mint az atom köszönhető a gipsz szerű gyári kotyvaléknak.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16695 üzenetére
Persze mindenféleképpen gondold át.Az MX-2 is tökéletes nem hoz sokat a MX-3-4csak -1vagy -2 fokot.Csak akkor állj neki ha feltérképezted a karidat,utána meg nézd meg hol vannak a pamacsok mert pontosan oda kell majd rakni az ujjakat is nehogy lemaradjon mer előbb utóbb fagyni fog a kártya.Nem nehéz csak óvatosan a hűtéssel mert baromira nagy,és nehéz nehogy megsértsd a kártyán az áramköröket.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16693 üzenetére
Csak jobban jársz hidd el.Nem akarlak rá beszélni,de mind hőben és hangban jobban fogsz ki jönni ha veszel rá egy olyat.Ha veszel is egy MX-3mas pasztát vegyél mert én is azt szoktam használni így jóval hűvösebb,és gyorsabbat átadja a kari hűtőjének a gpu hőtermelésétí.Akár -5 vagy -10C fokot lehet még a javára írni mint a szimpla kenőanyagoknak
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16691 üzenetére
Persze előtte nézd meg,hogy a csavaroknál nincsen e be kenve valami spéci lakkal mert azzal szokták ki szűrni,hogyha szét szeded a kártyát.Ha be van azt is meglehet oldani.Veszel egy olyan színű makettekhez való festéket,vagy körömlakkot aztán egy pöttyöt teszel a csavar végére ahol volt az a festék.Ha meg a csavarokat ragasztással csinálták akkor érezni fogod,és mielőtt vissza küldenéd egy kis technokolal kend be a csavart,és meg is vagyunk.Ha nem él ezekkel a lehetőségekkel akkor mindenféleképpen küld vissza mert 2hetet vesz igénybe a garancia,és nem 1percet ez alatt ki be kapcsolgatásnál teszteknél elő kell hogy jöjjön!
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16690 üzenetére
Ügyesen kell csinálni.A lényeg,hogy minél kíméletesebben csavard ki a csavarokat mert azt nézik elsőnek,hogy nincsen meg kopva.Mivel szét szedni a szervizesek nem fogják csak le tesztelni mivel csak a gyárban nézhetik meg a kártyát mivel ők értenek hozzá illetve van meg hozzá a tervrajz,és ott is vannak mérő műszerek amivel ki tudják küszöbölni a hibaforrást.Ha ovatosan le szedted tedd nejlontasakba lehetőleg úgy,hogy légmentesen legyen závra,és ha valami van a karival le szeded ezt a spéci hűtést,és vissza teszed a ref hűtőt ahogyan volt,és kész is
-
kasa85
őstag
Jó kis jellegzetesség az biztos ,egy életre nem fogom elfelejteni
Csak azt nem vágom miért látja a 2gb ot ha gpu ként 1gb van.Elkébzelhető,hogy ki és be kapcsol a vram játékok alatt mert az MSI Affb folyamatosan terheltnek jelzi mind két magot,és a vramok is hasonlóan melegednek vagyis mind két oldal használatban kell,hogy legyenekLehet ez is valami bug szerűség.Sajnos a Stalker is proci igényes lehet,és nem biztos hogy a vram a ludas.Játék közben teszteltem a procimat is,és arra a következtetésre jutottam hogy kis híján egy Inel Burn Teztel egyenértékű terhelést ad szerencsétlennek,és a tapasztaltak szerint ez a játék izzasztotta meg legjobban a procimat.Esküszöm jobb mint a prime 95 mivel azzal max 50-55C fokos a procim 1óra folyamatos tesztelés alatt.A Stalkerrel meg akár eléri a 60C fokot is 20perc alatt.A kair nem játszik közre a plusz hőgenerálásban mivel sok venti szippantja ki a meleget,és külső friss levegőt nyomok közben a procira,meg nem ref hűtős,illetve teszteltem FurMark + Prime 95 el együtt hogy utána járjak.
-
kasa85
őstag
Mondjuk én rá raktam a szűrést amit a GTA IV Patch 1.0.6.0-hoz adtak ki+ a legnagyobb beállítást alkalmaztam mindenen.Ha jól emlékszem a dinamikus árnyékot mikor le vettem medium-ra akkor jóval kevésbé lagolt,de ha rá csavartam sokszor be esett a számlálóm.Hihetetlen milyen letisztult lett tőle minden.Sokkal élesebb és nem homályos az út vagy a távolabb lévő objektumok.Sajnos nem csak más utcákban meg kanyarodás közben lagol hanem egyenesen menet közben is.Köszi a teszteket meg lentebb a progikat majd le tesztelem velük és akkor jobb viszonyítási pontot tudok adni.Amúgy ne csodálkozz ha akkora MHZ el a földbe döngetted szegény Quadodat,persze azonos órajelen is oda pörkölt volna neki csak rossz bele gondolni,hogy egy olyan melegedős procit mint a Q6600 mennyire kellett volna fel feszelni
Remélem azért a Q9550 3.7GHZ en 4gb 1044MHZ memóval ki hajtja a kártyát.
A teszten a diagram elég nagy kilengésekkel van lehet érzékenyebb lennék rá mert a legkisebb reccenést is észre veszem eléggé érzékeny a szemem meg gyors a reakció időm játékok alatt így jobban érzékelem az FPS vagy a lagolás közötti különbségeket sajnos.Volt egy pár spanom akinek mutattam ilyen lagolós játékot,és nem vette észre,de én igen és kifejezetten zavart.Majd bevágok elötte 1-2vodkát azt csökkeni fog a reakció időm és folyamatosabb lesz minden tőle
-
kasa85
őstag
Köszi ez végre részletesen ki tér eggyes problémákra.Amúgy az fps nekem sem ment 30alá ami jónak tűnik,de sajnos vannak olyan problémák a játékban ami elég idegesítő.Megyek a kocsival és elkezd rángatin a játék mintha lagólna vagy mi a csuda erre a szak kifejezés.Többször észre vettem,hogy mikor fordulok beszaggat mint az atom utána megy tovább normálisan.A karimon 2gb memória csücsül a többit meg a profilomba látni fogod.A lagolásos hiba a Stalkernél is volt,de az SSD megoldotta nagyjából mivel 1-2pillanat van még benne mikor be belagolgat.Sajnos a GTA 4 enginje eléggé gép igényes mivel a fizikát amit valljuk be tényleg jól sikerültek a proci számolja,és sajnos itt a különbség mivel ugyan azt a korlátot amit ki maxoltak boxon nem fogja vinni annyira a pc procija mint ahogyan kéne.Persze tele tömték minden jóval a játékot amit fentebb is le írtam,és kéri is rendesen utána a vramot,de ha proci limitbe ütközik az ember nem tud mit csinálni mivel konzolra készítették az engint és a proci soha sem fogja azt a teljesítményt szolgálni mint a boxokon talán majd egyszer.Ha minél jobban ki maxolom akkor annál messzebb látok el,és az emberek is többen lesznek ezzel a fizika és az MI is meg fog nőni ezért még rá tesz egy lapáttal.A Quad és a Core i 7 minimál fps-e között sok különbség van vagy proci húzás esetében ezt lehet e csökkenteni mivel ahhoz sajnos nincs viszonyítási alapom
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16664 üzenetére
Előfordul a cicergéses dolog egy két játékkal.Nekem a Stalker összes részével ezt a furcsa magas tücsök ciripelést hallatta.Nem vészes ha egy két játéknál csinálta spóroltak a kártyán egy két alkatrésszel, és amiatt fordul elő pár esetben ez a cirippelés illetve a magas hang.Akkor mindenféleképpen gariztasd mert ennél csak rosszabb lesz mivel így már rohamosan fog kopni a venti csak nehogy majd a kártya is.Én átcseréltem a hűtést így kukáztam a rossz hűtésemet így jóval hűvösebb és csöndesebb a kártya.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16662 üzenetére
Akkor az mint nálam.A venti csapágya ki kopott,és felpörgésnél ezt hallod.Vidd szervizeltesd,ha nem akkor vegyél rá más hűtést nekem ez megoldotta.Teszt képen csinálhatsz Windows alatt is egy venti profilt,és told fel neki 100%ra és úgy teszteld le,ha nem csinálja akkor abban a 15-20sec alatt rázodik vissza a helyére mivel leföl kell kotyognia nekem is ez volt.
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16660 üzenetére
Zörgőset vagy hangosan süvítőt
Mert ha hangosan megy a venti az normális mert nekem is csinálta,hogy a karit le hűtse annak ellenére,hogy nem volt üzem közben.Ha kattog a venti akkor szedd le a ház oldalát,és nézd meg mikor csinál ilyet indításnál,és közben rakd rá a kezedet kicsit nyomd befelé a ventit és ha elhalgat akkor ki van kopva ilyen esetben mindenféleképpen cserléniük kell.Ha gariztatod előtedd próbálják ki,mert ott is produkálnia kell és nehogy valamit ki találjanak hogy tökéletes azt othon megint szembesülsz a problémával.A venti benyomást azt úgy gondolom,hogy ne erősen hogy megálljon a venti hanem úgy,hogy éppencsakhogy mert nekem is volt hasonló és abba hagyta a zörgést.
-
kasa85
őstag
válasz
Cybertrone #16651 üzenetére
Én is kételkedek,de nem kizárt hogy így lesz mivel már illő volna elkenni a GTX580 száját.Persze ha minél lassabban jelennek meg a kártyák mi járunk jobban mivel nem fog hamar a süllyesztőbe kerülni,hanem még egy jó ideig el lehetnénk vele ,és az ára sem menne a béka segge alá,csak hát a pénz és a pénz itt a lényeg.Egy darabig biztos kiszolgálja a gépemet ez a kártya,de lehet majd be ujítók az ujj szériának a 2 magosára de majd kiderül.A lényeg aki most akar venni karit ne tegye mert itt az állítólagos utód és lehet hogy még sokat fog esni az ár a kártyáknak azt ki derül melyik az ideális választás
-
kasa85
őstag
Szerintem aki HD5970 est akar venni mindenféleképpen várjon az ujj jövevényre mivel egy GPU fogja hozni ugyanazt a teljesítményt.Mivel sajnos elég sok búgot tapasztaltam a 2magos karival ezért belátom,hogy az egy magos kártyával jobban jár mindenki mert nem biztos,hogy tökéletesen skálázódik a két mag,és ahogy észleltem sok játékkal előfordul,hogy nem megy a másik mag,vagy ha igen akkor sem 100%ban.Persze a nagyobb címeket javítják 1-2hónapon belül ezeken a kártyákon,de aki nem szeretne driverekkel hónapokat tökölni,hogy fulosan ki használja az adott játék a kártyát mindenféleképpen a legjobb választás a 6970 ha ténylegesen azt a teljesítményt fogja hozni mint a HD5970 es kártya.Plusz jóval hűvösebb lesz,és lehet ot 2db 6970cf jobban fog skálázódni mint 2db HD5970es kártya.
-
kasa85
őstag
válasz
cyberkind #16638 üzenetére
Mint mindig ahogy lenni szokott.Sajnos ez van ez a Modern kor átka mindenki lesz.. mindenkit csak a pénz a fontos.Mikor össze fogásra lenne szükség a széthúzás lesz a mérvadó.Na mindegy nem offolok többet mivel tényleg eltértünk a témától,de mindenféleképpen látni kell az erdőt ha a fa előttünk is van,csak sokan ezt nem ismerik el hanem valakihez ragaszkodik vagy valamihez valami célból és a tényeket le sem sz.....
-
kasa85
őstag
válasz
cyberkind #16633 üzenetére
Sajnos igen ez volt, és ez is van mert a HD5970 sem elég neki teljes beállításon ami már jóval gyorsabb mindenben.Amondó vagyok ha terveznek is játékot akkor a kor legerősebb karijára írják meg és úgy teljesítménytől függően visszább szép garaft ról csúnyábbra,és ne egy olyan max beállítást alkalmazzanak ami 3év mulva sem megy normálisan hisz miért veszünk csúcs kártyát
Szerintem azért mert szeretnénk élvezhető teljes beállítások mellet játszani,és ne az legyen hogy 2széria jött és ment,és még mindig lagoljon vagy a rosszabbik szaggasson vagy kártyától függően szétessen,és bugokkal teli legyenek az adott játék.Na mindegy ezt lehet reggeltől estig ki tárgyalni,de én mindig a tényekre támaszkodom,és nem állok semmilyen divat szektában hogy ez szar mert az box az szar mert a pc mint fentebb megkaptam.A lényeg hogy a vásárlóért legyenek már és ne a bugos sz.. adják ki hanem egy olyan játékot amit csak minimálisan keljen foltozni.
-
kasa85
őstag
Sorry nem figyeltem csak firkálgatok
Nyugodj meg nem a GTA 4 topicba vagy csak próbálunk dűlőre jutni mivel vannak egyes dolgok amikkel nem csak én,hanem sokan mások sincsenek tisztában és ezt mind kérdezve és válaszolva le is írtam fentebb.Nem szeretném húzni ezt a GTA 4 es dolgot mivel teljesen felesleges és attól nem lesz jobb sajnos
-
kasa85
őstag
Mondjuk lett volna rá lehetőségem,hogy vegyek Core i7 rendszert,de maradtam a Quad nál.Három évvel ezelőtt egy Core 2 Duo E6750 vettem komplet configal,és erre újítottam amit a profilomban látsz.Szerintem meg érte mivel közel azt a teljesítmény szolgálja ki mint Core i rendszerek csak azzal a különbséggel,hogy játékok alatt nem számít mit használsz,de tömörítés csomagolásnál már felmutat az ujj proci +30%ot,de nálam ez nem számít mivel többet játszok,és kevesebbet csomagolgatok.Így sokat spóroltam mivel csak egy Quadot raktam a gépbe,és mindenféleképpen 6magos vagy 8magos lesz a következő amire majd be újítok,de addig is húzom a procit és egy jó darabig elég lesz még
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16631 üzenetére
Persze ezeket amiket fel soroltam itt nem arra értem,hogy szar minden ami a konzolról érkezik,de azt nem vágom ha adnak némi pluszot hozzá és a konzolban ha jól tudom egy gagyi HD3xxx széria van 512mb vrammal,hogy lehet az hogy így előremenve 2-3évet is ne érjük el az a kellemes 60fps es határ az adott játékkal a megadott max részletességgel
Amúgy a Star Wars legújabb játékát is ide sorolhatnánk mert még a 30fps es limit határt is benne hagyták,és baromian idegesítő mikor szaggat és közben nézem a kártyám terhelését és a felét sem használja ki az adott teljesítménynek.
-
kasa85
őstag
Hali.Ne értsd félre nem fikáztam a GTA 4 et csak nem értem,hogy lehet így megcsinálni egy játékot ami annyira jól van megcsinálva,hogy szaggat teljes részletességen a mai vasakon is
Az jó,hogy itt lehet szűrést egyebet részletességeket fel tolni,látó határt növelni stb,de kérem szépen bő két éves játék és még mindig telli van hibákkal és sok vason teljes részletességgel élvezhetetlen.Tény hogy a játék nagyon jó mivel sok mindent bele lehet pakolni illetve hatalmas komplexum az egész,de szerintem még bőven lett volna mit csiszolni rajta.Amúgy nem állok sorba a divatfikázok között csak le írom a keserű tapasztalatokat amit tapasztaltam egyes játékoknál és érzem a jogot arra,hogyha egy bő két éves játék egy négy magos procin ami 3.7ghz re van húzva és egy HD5970el szaggat nem hiszem el hogy ezen nem tudtak volna mit kezdeni.Amit le írtál lentebb hogy ha (Amúgy onnantól kezdve, hogy valakinek 2 magos procija van, valakinek 6, valakinek 5970-e van, valakinek 5450, nem lehet optimalizálni. Mire optimalizálsz? Ha 5450-re optimalizálod, csúnya lesz. Ha 5970-re, akkor 5850-en lassúcska lesz.)Akkor ezek szerint a Nasa gépén futtatták teljes részletességen,vagy ezt hogy érted amit ide be linkeltem a mondataidból
Mivel még tervben sem volt a HD5xxx széria mikor készült vagy nem tudtunk még róla.Illetve a Cod legújabb részére is mondjál valamit mert ha nem fosport akkor megeszem a két hetes használt zoknimat itt mindenki előtt
-
kasa85
őstag
válasz
Dj Dekko! #16621 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek
Kis hazánkban a fizetésekhez viszonyítva elég drágán kapjuk meg a játékokat,hardvereket stb,és én szerintem ez lenne a minimum elvárás,hogy mennyen is az ahogyan kéne.Sajnos én sem vagyok tehetős mivel hitelről hitelre veszem a gépemet is ,mivel mint sok mások minimál bérért dolgoznak vagy ami szégyen alatta(munkáltató részéről).Ha már 2évet fogom fizetni amit 1év múlva úgyis eladok,vagy cseréllek rá fizetéssel,hogy ne bukjak nagyot ez lenne a minimum.A Crysisre azt mondják,hogy hú hát ha tényleg ilyen lenne minden játék akkor minden így szaggatna tévedés.A 8800GTX és társai is ki szolgálták 30-40fps el a játtékot és nézzük meg mennyivel gyorsabbak már a mostani kártyák 3-4x minimum.A játékkal irreállisan sem értünk el annyi fps mert még egy HD5970 el is meg gyűlik a baja.Sajnos a játék sok mindent a kártyára terhel és több szállat foglal le a kártyán míg a proci közben a fagyit nyalogatja mivel alig dolgoztatja meg a két magot.Kíváncsi leszek a Crysis 2 re mit sikerül le tenni az asztalra mert ha nem is vallották be a Crytech skacok,hogy a motor optimalizálatlan de lehet javítják azokat a hibákat,és kapunk egy szép és gördülékeny játékmenetet.Persze vannak ellenvetéseim is mivel a mocskos Nvidia megint úgy akar előnyt magának,hogy a saját GTX580 kártyájára tervezzék a játékot mivel az ő masinájuk sokkal odavágósabb DX11 ben mint a HDxxx széria.Emiatt plusz két hónapot késik és lehet ugyanennyit fogunk várni egy játszható Ati driverre miután megjelent.Remélem nem lesz igazam.A zöldekkel nincs bajom mivel énnekem is volt ugyanennyi Nvidiás kártyám mint Ati,de a Marketing fogásuk már rohadtul idegesítő.Nem elég hogy konzol vagy pc,hanem szokáshoz híven még pc belűl is a konkurenciára kell hagyatkoznunk.Nem lehet az hogy a másik félnek is úgy fusson ahogy elvárja tőle az ember ha már megdolgozott érte.Nem nekünk az elvárásunk nagy mert mi azt várjuk el ami megillet minket amiért tulajdonképpen fizettünk,hanem itt a hanyagság és az anyagi haszonlesés van a háttérben.Szinte úgy érzem magam mint a Chinai piacon szép csili vili meg minden,de ha bedugod a konektórba utána szaladás.Náluk a mennyiség számít,és nem a minőség sajnos ez van.
-
kasa85
őstag
válasz
Dj Dekko! #16614 üzenetére
Persze ténylegesen van olyan is,de sajnos a GTA 4 nem ilyen.Ha a legújabb Call of Duty nézzük az is ezzel a hibával jött ki és orrba szájba lagolt plusz be esett az fps érték is 30 fps re HD5970 karimmal amit valljuk be ez egy kicsit szégyen rájuk nézve.Pont ők akik irreálisan magas árért adjak el a félkész játékukat.Félre értés ne essék mert a játék nekem nagyon tetszett még a grafika is.Fúlon nagyon szép a game szeretem ha csillog a környezet stb,de ahogy portolták az egy fos.Sajnos sokan már a 2 magossal eléggé szívnak pedig ugyan az a motor hajtja amit érdekesen a MF2 ben 120fps is ki lehetett hozni.Néha még a 4 magossal is meg meg akad,de már kezdek hozzá szokni mert szinte olyan játékkal nem játszottam az elmúlt években amire ne vártunk volna hosszú hónapokat hogy jól menjen .Néha mikor ilyenek vannak bánom nem nyaralni mentem ebből a pénzből,mert néha felesleges akármilyen brutális gép az ilyen fostalicskák alá akkor is szaggatni fog.És ami mindennek a teteje nem javítanak hanem jó pénzért már a dlc-ket csinálják a még nagyobb pénzlehúzás érdekében.Persze amit meg javítanak az nem biztos azt javítja mit kéne mert sajnos átlag gémereknek kell rá jönni a hiba forrására,és mi nekünk kell a config fájlban ezt meg azt módosítani amikor ennyi pénzért simán a fotelben hátradőlve tolhatnám akár egy közép kategóriás gépen reccenés nélkül,csak az itt a gond hogy a gépet amit össze dobtam nem egy közép kategóriás,és mégis be reccen rajta a játékok
-
kasa85
őstag
Hali.Sajnos a GTA 4 esetében mivel szinte minden patchet,tesztet ,módosítást le futtattam arra a következtetésre jutottam,hogy hiába adnak ki akármilyen drivert a kártyák alá akadozni fog.Mivel a játék ki mondottan nem a karit szereti hanem a procit mivel a konzolokban jóval erősebb proci van mint az asztali gépekben.Persze a szűréseket meg elsimításokat teljesen rá teszed akkor már dukál oda egy erősebb kártya is+vram,de sajnos nem ez itt a mérvadó.Mivel a kedves játék kiadó nem volt képes vagy nem akart annyi erőforrást rá szánni a játékra ezért maradt egy konzol fos port.Ha a teszteket nézzük a 6magos intel cpu val jóval magasabb teljesítményt érünk el a játékban mint 4magos társaival ez is bizonyítja azt,hogy az ujj fél milkát érő 6magos cpu kezd közelíteni a konzol processzorok sebességek igényeihez.Ha minél optimálisabban szeretnéd futtatni akkor adjál a procinak még egy kis kakaót,és egy pár fps többletet tudsz ki hozni a magasabb MHZ nek köszönhetően.Ahogy látom,hogy a pc világ egyre jobban hanyatlik sajnos előre ki merem jelenteni,hogy lesznek ennél rosszabb is mint a GTA 4 és társai(már van egy pár).Pc re már nem a játékosok miatt adnak ki játékot hanem azért,hogy ha játékok is vannak pc re akkor minél több hardvert tudnak ezáltal el adni mivel jóval többen játékokra veszik meg a HD5xxx-HD6xxx szériát mintha csak másra használnák.Nem véletlen hirdetik a logóikat mert az is egy Marketing fogás,és nem is keveset fizetnek a játék kiadóknak az ilyen reklámokért és már jóformán ki is fizették a pc re való fejlesztéseket.Ez meg is magyarázza,hogy miért ennyire rosszak ezek a konzolos átiratok, és tegyem hozzá a kiadó ezután akár hányszor varezolják a lényeg páran megveszik így is úgy is jól jár mert csak nyerhet vele főleg hogy konzolra jóval többen veszik meg mint pc re.
-
kasa85
őstag
válasz
Nagynozi #15908 üzenetére
Nincs mit
Amúgy a lényeg,ha választasz házat és nem erre a kettőre esik a választásod akkor a lényeg,hogy a ki alakítása ugyanilyen legyen amit be linkeltem neked.Ha egy darabig használod még ezt a házat akkor szedd le az oldalát,és akassz fel a karival szembe egy 12-14cm es ventit ami közvetlen a karira fúj nagyjából,hogy a csipszeteket is érje a huzat.Legyen minél gyorsabb személy szerint egy 1200rmp vagy annál jobbat javaslok.Hidd el az északi és a déli csippek is meg fogják hálálni legalább -10C fokkal,főleg a déli.Jobban félteném a lapot, mint a karit +90C fokáll.Az akkor rossz ha még tuningolni is akarsz mert akkor megdobja még jobban az értékeket.Én az MSIAfterburner200 ajánlom.Be lövöd a venti értéket 65% ra mondjuk 70C foknáll mikor eléri a kártya aztán mindjárt barátságosabb lesz az érték,persze egy kicsit jobban fog süvíteni a levegő és a hajat is jobban lehet szárítani mellette,de valamit valamiért.
-
kasa85
őstag
válasz
Nagynozi #15898 üzenetére
Hát igen a profilodban meg lestem a házadat nem igazán jó mivel nem fujj közvetlen rá pl egy 12CM es venti a levegőt a karira ami a ki sugárzott meleg levegőt meg hajtaná az északi chipset körül,meg a délire se jutna szinte semmi a légáramlatból.Nekem egy Aeroo Engine 2 es házam is ilyen ki alakítású volt ,és azzal voltak ezek a durva hőfokok.Néz egy Haf 922 est vagy egy hasonlót.Vagy egy CM 690 Advanced házat nekem ez oldotta meg a gondot,míg egy HD5970 es házhoz nem jött.A szemétbe 1cm híján nem fért bele.Inkább vettem egy Haf 932 est abba még a lábvizem is befér
-
kasa85
őstag
válasz
Nagynozi #15898 üzenetére
Hali.Látom nem csak a kártyád hőfoka magas.Szerintem a házad itt a gond mivel a Chipsetre a délire gondolom rá lóg a karid, nekem is ez volt a gond.Ha a házad oldalán van szellőző tegyél oda egy nagy teljesítményű ventit mert a lapod is meg fogja adni magát egyszer csak.Cseréltem házat vagy tettem az oldalára egy ventit és az északi chipset 55C fokról le ment 30-32 c fokra (idle) maximum 40C fokos lett mikor a kari be fűtött neki.Jó szándékból írom ezt mivel a karid magas hőmérsékletét is megoldja -5-10C fokkal ha a venti a profilodban csak auton van ne csodálkozz hogy be éri a +90C fokot,mivel 88C foknál vált 40%-osra a ventid biosból.HA csinálsz neki egy profilt ,vagy ha a ventit be lövöd játékok alatt 65% os fordulatra akkor letudhatod a karidat 80C fok alá,persze amit fentebb le írtam.
-
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
válasz
jozsef m. #15822 üzenetére
Hát igen ez elég durva
Nesze nekem 1.35V max védelem ez érdekes,hogy nem blockolkolta le a kártyát pedig hányszor csodálkoztam miért akkora a VRM hőmérsékletem kb 120C fok volt FurMArk alatt
A GTA 4 meg diavetítés volt ,és sokk minden más is terheléskor,hányszor szívtam vele bármi sejtés nélkül még csoda ,hogy nem lett gondom belőle.Az biztos,hogy a bakterral pofoztattam volna fel a felelősét emiatt ha elszállt volna a kártyám,hisz ki gondolt volna arra hogy ilyen is előfordulhat
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Kéne egy kis segítség.Az Everest Ultimate (5.50.2100)nevű progi miatt ha megnézem a baloldalon a Megjelenítés,és azon belül a GPU opciót lefagy 3-5mp alatt a gép csontra.A kép megáll ,és jöhet a reset
Léci aki tud segítsen mert nem értem mi lehet ennek az oka.
-
kasa85
őstag
válasz
Cybertrone #15626 üzenetére
Értem köszi
-
kasa85
őstag
válasz
Cybertrone #15618 üzenetére
Kicsit átértelmeztem a hsz edet azt hitem neked van gondod a karival + a hozzávaló hőfokkal.Nekem is valahogy úgy volt belőve a venti mint neked,és így legalább max 76C foknál nem ment feljebb ami szerintem egész jó.Amúgy egy kérdés VRM érték max mekkora lehet mert néha EXtreme B M al felmegy 5perc alatt kb 110-120C fokra az 5970esem
Egészséges ez az érték neki
-
kasa85
őstag
válasz
Cybertrone #15613 üzenetére
Hali.Nekem is volt hasonló gondom volt a karival.Ha jól értelmezem 2D ben visszavett órajeleken csinálja ezt a szemetelést.Nálam is volt ehhez hasonló állítólag másoknak bios frissítés segített.A hibája az volt,hogy biosban kevesebb volt a fesz mint ami kellet volna,és elkezdett szemetelni mint atom.A karid meg nem meleg mivel nekem is venti szabályzással alapon volt ekkor hőfokom.A kari 88C foknáll kapcsolt 35-40%ra,és levitte 80-82C fokra az értékeket.A ventit helyedben 40% on tolnám mert az még tűrhető zajszíntel jár,persze nálam a 70% sem volt gond mivel az 5.1el dübörögtettem a gazdaságot
Persze ha van lehetőséged cseréltesd mert nekem is így szűnt meg az ehhez hasonló hibám.
-
kasa85
őstag
válasz
Cybertrone #15613 üzenetére
Hali.Nekem is volt hasonló gondom volt a karival.Ha jól értelmezem 2D ben visszavett órajeleken csinálja ezt a szemetelést.Nálam is volt ehhez hasonló állítólag másoknak bios frissítés segített.A hibája az volt,hogy biosban kevesebb volt a fesz mint ami kellet volna,és elkezdett szemetelni mint atom.A karid meg nem meleg mivel nekem is venti szabályzással alapon volt ekkor hőfokom.A kari 88C foknáll kapcsolt 35-40%ra,és levitte 80-82C fokra az értékeket.A ventit helyedben 40% on tolnám mert az még tűrhető zajszíntel jár,persze nálam a 70% sem volt gond mivel az 5.1el dübörögtettem a gazdaságot
Persze ha van lehetőséged cseréltesd mert nekem is így szűnt meg az ehhez hasonló hibám.
-
-
kasa85
őstag
válasz
mandju #15265 üzenetére
Értem akkor passz mert nálam amiket írtam ezek voltak a megoldások.Esetleg a gyártójától szed le a Drivert a karihoz MsiAffb ezt ne telepítsd csak az alaplap,és a karid driverét ha így tesztelted kapásból az órajeleket akkor szerintem más lesz itt a gond.Lehet a Biosba írta be magát tévesen mert úgy tudom az 10.X öt vagy a hat csinált ilyeneket.Nálam egyszer ha jól emlékszem ugyanezt a hibát a 10.5Beta csinálta.
-
kasa85
őstag
válasz
mandju #15252 üzenetére
Rendben.Ha esetleg nem menne mindenféleképpen Format C:máskülönben mindig így fog menni akármilyen driverral a kártyád.Ezért is írtam többek között még régebben mi a fenének kellet az Atinak ezt megbonyolítani mikor még búgózik is a tuning hatására,és valami szinten beragad ez az egész
Ilyen problémával nem szembesültem mikor tuning hatására normálisan vissza állt a normális 2D helyzetbe még a jó öreg 10.3- 10.4esnéll
-
kasa85
őstag
válasz
mandju #15241 üzenetére
Hali.Nekem is csinált 2-szer ilyet.Töröltem a Ati drivert + a MSIAfterburnert.Csökkentet mód Driwer Sweeper 2.1 Ati Cat törlése restart.Utána CCleaner,Windows könyvtárakból ki törölni a hátralévő profilokat,megint CCleaner,újra indít,friss driver felrak,és ha szerencséd van megy, nekem így sikerült.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #14788 üzenetére
Bukszának
Mondtam ne biz a nőkben biztos eltekert vele
Amúgy sok sikert kívánok és sokáig tartson.
Na most már OFF vége jöhetnek a búgok
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #14786 üzenetére
Ok
.Gondolom te is elhagyhattad akkor félúton a golyóidat
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #14781 üzenetére
Lett volna
Miért mi történ ,csak nem méregdrágán sózták rád az Atis matracot
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #14775 üzenetére
Érdekes talán driver bug lehet no mindegy nem panaszkodóm
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #14775 üzenetére
Szevasz töki már hiányoltalak merre voltál nyaralni
-
kasa85
őstag
Király már összefostam magamat,hogy a használtan vett HD5970OC val van a gond
(huhh izadtság letöröl)Remélem nálad segített a CTRL + ALT + Delete.
-
kasa85
őstag
Sziasztok kéne gy kis segítség hátha ti is tapasztaltatok ilyet.Csinál a karim olyanokat,hogy ki lépek pl: egy játékból(Maffia 2Demó) az asztalon a fényerő rettenetesen lecsökken ,utána ctrl+Alt+Del elsötétül egy pillanatra a kép 1-2mp utána bedobja a kis Winfos kezelő ablakot,és érdekes a fényerő vissza jön normálisan
EZ csak játékok után kell csinálni mikor a Windows asztalra kilépek
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Hátha itt hamarabb kapok választ tőletek a kérdésemre
Van egy Thermaltake Toughpower XT 775W tápom.Az érdekelne,hogy a Saphire HD5970 OC 2GB karim mellé be raknák fizikára egy Gainward GTX 260 Golden Sample karit.A gépemben Q9550 proci 3.7GHZ en van, 3wincseszter ebből 1SSD OCZ Vertex turbó 60gb,4GB 1066MHZ ram,Gigabyte EP45 DS4 alaplap.Az érdekelne,hogyha a fizikára való GTX 260oc karit berakom el fogja e bírni a 775W os 80%+ minősítésű tápom a konfigomat
(Maffia 2-re készülök
).
+ van még 5-6db 8-12cm es ventik szúnyog darálónak
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm
-
kasa85
őstag
válasz
Razermazer #14656 üzenetére
Köszi
Amúgy már volt ilyen rendszerem ki építve egy Gigabyte HD5870+MSI GT220as kari fizikára.Most eladtam mindkettőt,és vettem egy darab HD5970ent.Gondoltam hátha már nem feküdne a fiziksz a GT220 karival mivel úgy gondoltam hogy vissza fogná az Ati karimat fiziksz számítás alatt.Majd várok még egy hetet hátha a GT220 re a Maffia 2 rácáfól
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Továbbra is maradtam hű Ati fan.Tegnap vettem meg Sebibalu-tól 125ezer ft ér 6hónap garival egy HD5970es kártyát.Mit ne mondjak elég drabális darab a piroskám
Szeretnék melléje egy fiziksz kártyát,szerintetek az Iponon árulnak egy GTX460at 53ezer ft-ér jó lesz melléje?Talán majd a Maffia 2-re is elég lesz,és még egy jó darabig sokk minden másra is.
-
kasa85
őstag
Gyűlnek itt a tippek kérem szépen,csak aztán óvatosan nehogy a tippek miatt nekem itt Magyar országon a Csernobili katasztrófa pakson beköszöntsön.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Kéne egy kis help.Gondolkodtam,hogy váltok a másik oldalra egy Zotac gtx 480 amp karira mivel nagyon zsír hűtő van rajta + jó a hőfok + húzhatóság.Mivel a mikrolagok nagyon idegesítenek ezért kíváncsi vagyok esetleg vegyek még egy HD5870 est cf be vagy egy 5970est hátha megszűnik ez a lag probléma,vagy váltsak fermire állítólag azzal nincsenek ilyen gondok
Teljesítményben melyik az ütősebb a 5870cf vagy az 5970 + a GTX 480 menyire veri a HD5870 karit
Teljesen szét vagyok szórva mert nem tudom mit vegyek,hogy ne szívjak ezekkel a dolgokkal,persze teszteket olvastam,de kíváncsi vagyok a személyes véleményetekre mivel nagyon jó brigád van itt és bízom a tapasztalataitokban.A segítséget előre is köszönöm mindenkitől
-
kasa85
őstag
válasz
Sárpac #14024 üzenetére
Hali.Majd ha lesz időd léci egy képet küldj Gpu-z vel diagnosztizálva az elért értékeket kíváncsi vagyok a többi hőfokokra is memória stb,stb.Lehetőleg Fur Mark Xtreme Burning Mode -opcióval tesztelve,hogy teljes látképet kapjak az én ref hűtős és a te vf3000A hűtőddel tesztelve.Nagyon tetszik,és én is szeretnék ilyet szerválni mert a ref 70%-on üzemelve már a hangomat sem hallom meg tuningra sem a legjobb
Illetve szerinted ha meggyőz a további teszt rámegy erre a példányra?GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B (HD5870).Előre is köszönöm grat az eddigi elért eredményekért
-
kasa85
őstag
válasz
lajcsika123 #13958 üzenetére
Mikor a gépet raktad össze nem esett bele a csavarhúzó mert a csavarok az áramkörök közelében vannak,nekem sajnos sikerült így alaplapot hazavágni egy két kis ellenállást ic-ét kiszakítanom az alaplapból.Nézd körül nagyítóval a lapot a pci e foglalat körül mert ha látsz fizikai sérülést akkor egy áramkört vagy ellenállást felsérthettél.Egyben megmagyarázza azt is miért mennek a karik másik foglalatokban.Ha jó akkor a pci e foglalatot nézd meg esetleg mikor tisztítottad vagy a karit beleraktad nem görbültek meg esetleg a lábak,vagy az is lehetséges hogy a forrasztás elengedett a pci e foglalatnál és ezt is érdemes megvizsgálni lehet erősen szedted ki a karit egyszer pl, de lehet más hibából adódóan is.Kitartás ha van vele valami látni fogod
-
kasa85
őstag
válasz
Daffni2 #13923 üzenetére
1.35-ig nem kell aggódni nem lesz baja.A fesszel persze óvatos vagyok,de a procit is feszelni kell ahhoz hogy a karit ki tudja szolgálni persze akkor ott is gari vesztéssel járna ez a művelet.Mivel van egy minimum,és egy maximum érték ameddig elmehetsz addig nincs garivesztés.Az Ati-nak meg van védelme ami megakadályozza,hogy felette menjen ezáltal addig szabadalmaztatva van az állítgatás ezért a garancia megmarad ha a maximális érték alatt használod 1.35V.A Q9550-es procim is 1.36v ig szabadalmaztatták vagyis addig nem lenne szabad elfüstölnie ezért lehet nyugodtan eddig az értékig elmenni fölötte persze ha tudják bizonyítani akkor elvesztem a garanciát,de nagyon nem foglalkoznak ezzel ahhoz nagyon pirítósra kell sütnöm a karit,hogy észrevegyék.
-
kasa85
őstag
válasz
Zoo123 #13922 üzenetére
Valamikor nekem is sikerűlt csak teljesen elfelejtettem hogyan csináltam
A Catalyst Centerben kérdőjeleket rakott a MHz hez mert felette használtam a kártyát ami ott megvan adva.Azt hiszem 925MHZ - 1250MHZ en atomstabill volt felette már szemetelt az alap 1.16V fesz miatt.
-
kasa85
őstag
válasz
Daffni2 #13923 üzenetére
Köszi meglesem, a régi driver levette a Mem Clockot is 10.4 és lejjebb, 10.5-10.6-nál kell akkor profiloznom.Ha jól emlékszem valahogy Msi Afterburner alatt is lehetett tuningolni a megengedett érték fölött.Mivel azt használok esetleg azzal nem tudnám megpróbálni valamit átírni és megy ott is a tuning, a venti profilt is ott szerkesztettem meg így a kari Extrem Burn alatt sem lépi át a 76C fokot 60-70% venti maximális fordulattal persze van 100% is,de az sosem kellet neki akármekkora terhelést kapott azt 90C fokra lőttem be.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Tudtok segíteni ha tuningolni szeretnék hogyan tudom átlépni a Gigabyte karimmal a bűvös Gpu:900MHZ Mem Cloc:1300MHZ es határt?Mert a sz.. ennyire lekorlátozták a feszt sem tudom feljebb tolni.A kari 3D ben max 1.16v fogyaszt 900-1250MHZ en is kíváncsi vagyok hol a vége csak sajna nem tudom mivel korlátozva vagyok a Bios írástól meg parázok nehogy a gari elszálljon vele együtt.
-
kasa85
őstag
válasz
Daffni2 #13913 üzenetére
Talán majd a Crysis 2 rácáfol,de remélem tévedtem
Csak amondó vagyok mikor tuningóltam nem kellet itt profilozni a régi driverekel elég volt a kari órajeleket feltolni,és mikor pihent a kari visszaállt normálisan csak sajnos ezt túlbonyolították.Sajnos ez olyan mikor a készpénz helyet bánkártyára kapod a fizetést sokan meg felháborodtak mikor bevezették azon,hogy hogyan is kell ezt használni mire a falusi Margitnéni rájött addigra 5-szőr benyelte a kártyáját fizetését így nemtudta kivenni hetekig
.Ott legalább volt értelme mert sokat számít,hogy ha kizsebelnek vagy elhagyod a tárcád nem kéz pénzt találnak nálad,hanem Bank kártyát ,alapból le tudod tiltani és a pénzed is megmarad,de a karinál nem sok értelmét látom csak azért profilt készíteni mert a szoftveres részét a 10.5-10.6-al elcseszték amik ezelőtt katintgatás nélkül lezajlottak.Persze kénytelen vagyok profilozni,de maradtak volna a jó bevált módszernél sokan ezt hibának vélik mert nincs tudomása arról,hogy a ezelőtti és a mostani driverrel már nem úgy kapom meg 2D órajelet tuning hatására mint ezelőtt.Lehet ezt ki tárgyalni még sokáig,de remélem visszakapom a megszokott módszert mert én ahhoz ragaszkodom meg gondolom még egy páran is,akik még nem is tudnak róla majd azok is csodálkozni fognak mikor megnézik az alap órajelet mint én mikor megláttam alapon 600-1250MHZ en nosztalgiázik.
-
kasa85
őstag
válasz
Daffni2 #13909 üzenetére
Végül is az itt a gond mivel nem csak 3D teszteket futtatok és játszok hanem pl:sokat filmezek,netezek a rá töltött időm 60-70%-ban,a harmada megy csak játékokra szerintem számít az,hogy a kari az órajeleket visszavegye amit megadtak neki mint alap.Mivel ha nem veszi vissza akkor a Mem Clock a tuning hatására nem fog vissza állni a normál értékre 300MHZ re hanem azon az órajelen fog menni amit megadtál pl:1300MHZ.Sokat számít ha nem 55-60C fokon üzemelnek a V ramok hanem az eredeti 300MHZ es értéknek köszönhetően csak 40-45C fokon .Sajnos ez egy kicsit másképp működik a megszokottól ezért sokan beleértve engem is nem tudtam mi az istenért nem akart a kari 50C foknál lejeb adni mert 25%-os venti szabályzással is max csak 34-38C fokot értem el az alap értéknek köszönhetően a V ram persze egy 10C fokkal melegebb olyan 40-45C fokon üzemel,de a gpu nem lépi át a 40C fokot.A profil szép és jó,de nem tudom miért kellet ezt túlbonyolítaniuk mivel én meglátásom szerint ha van egy minimum és a maximumot szeretném szabályozni akkor miért változtat az alapokon mivel a két dolog ellentétese egymásnak,ezzel indult természetesen.Ezek az értékek 20-22C fokos szobában készültek,de 30-32C fokos szobában szépen meg ugorhat akár egy 10C fokkal is a GPU és a V ram.Szerintem ha a minimummal minél kíméletesebbek leszünk annál tovább fog üzemelni a kártya maximumon ezáltal nő a kari élet tartalma.
-
kasa85
őstag
válasz
jegenye77 #13899 üzenetére
Szia.A karit nem tuningoltag?Mert ha igen a Ati Catalyst 10.5 és a 10.6-miatt nem áll vissza terheletlen állapotban az alap órajelekre(eredeti terheletlen órajel ,Gpu Clock:157MHZ,és a Mem Clock:300MHZ).Nézd meg esetleg a Catalyst Control Center-ben mennyire veszi le a két órajelet terheletlen állapotban mert nekem is ez volt a problémám.Beállítottam a karit Gpu Clock 850MHZ ről 900MHZ-re,a Mem Clock-ot pediglen 1200MHZ-ről 1250MHZ-re tuningoltam.Mikor visszavette az órajelet mert nem volt terhelés alatt a kari Gpu Clock:157MHZ helyett 600MHZ re módosult,és Mem Clock:300MHZ helyett a tuningolt értéken hagyta vagyis 1250MHZ-en,ilyenkor produkált a kártya +10C fok eltérés, köszönhető a tuningnak meg a szar drivereknek.
-
kasa85
őstag
válasz
LEON-T #13871 üzenetére
Hát igen én is így vagyok ezzel nem szeretem a nagy feszt nehogy degrantállódjon nekem a proci.A gyártó valós 1.36V ig biztosítja a hibátlan működést.Gyakorlatilag mivel magas a vid a procimnak 1.3V ezért azt írták el mehetek 1.45V ig is max afelett már rohamosan csökken az élet tartalma.Lehetőleg jó hűtéssel megspékelve nehogy az alaplap meg a procihűtő le folyon nekem itt az asztalomra
1.45V felet már várható a degrantállódás hosszútávon 1-2év folyamatos fesz kíséretében.Gondoltam veszek egy ilyen prockót aztán majd feszíthetek 4GHZ felett is,de hát kegyetlen az éllet mint mindig
.Majd alákapcsolok a karimnak is aztán legalább az is befűt itt nekem mert keveslem a 30C fokot a tetőtéri szobámban
Max 1.4v ig megyek el Bios ban ami azt jelenti valós 1.36V-ot enged a procimnak ezért még a biztonságos határértéken belül vagyok.Meg azt is olvastam,hogy kinek minél nagyobb a Vid-je annál nagyobb feszt társíthat a procijához +30% feszt ami 1.3V az alap mivel ez a Vid-je és ahhoz még +30%-nyi feszt rátolhatok nyugodtan.Remélem a 6xxx szériával is megúszom a proci cserét.
-
kasa85
őstag
válasz
BullKoxa #13848 üzenetére
Hali.Szerintem is lehetséges,de érdekes mert akkor a lap is közbeszólhat nem csak a proci, lehet itt a pont.Szerinted 3700MHZ elég lesz nekem bármilyen limit nélkül mert nem csak a procit szeretném meg olvasztani hanem a karit is(mi lesz akkor a tojásrántottámmal
)
4ghz hez már Bios 1.47V ot kér ami valós 1.45V max szerintem ez már gázos érték szegénynek
-
kasa85
őstag
válasz
Robi BALBOA #13825 üzenetére
Hmm érdekes talán én is kipróbálóm meggyőztél csak lenne rá már kessem
A Q9550 es procim meg egy nagy fos.Annyira droopol,hogy az nem igaz már bánom nem egy Core i7-et vettem csak ott a továbbiak lettek volna gondok, lap+DDR3 memória ami + jelentős anyagi költség lett volna.Q9550 proci 1.3V a vidje 1.39V bios: Cpu Vcore feszt kér valós persze 1.34-1.36v max, de akkor is lehetne ezen a feszen már 4.2GHZ nagyon fáj a szívem mikor látom a másikét ekkora feszen tuning alatt barátságos fesszel körítve.A procid teljesen jó várjunk csak a 6-8magosra
-
kasa85
őstag
válasz
Robi BALBOA #13820 üzenetére
Akkor lehet én is ki próbálom a ramokat amiket vettél csak az áruk elég húzós 34000FT azért már DDR3 is jöhetne szóba csak itt jön a 22es csapdája,hogy DDR2 a lapom sss.. :
O A S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat is érdekes volt mikor megjelent az elején szép kis fekete gabonakörök jöttek utánam, valami cfg ben a sun.-t kellet 1-re módosítani aztán a követő gabonakőr eltűnt az igazság biztos hogy oda át van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- Ingatlanos topic!
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest