- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
MSI-ből nem találtam OC-s verziót, de ez lenne az egyik jelöltem a feszelés miatt.
A másik a VAPOR, a hűtés miatt, de úgy tünt többen idekenkednek a Sapphirtól, vajon az ára miatt vagy van más gond is a vapor-x-vel?
Házon belülre is nyom meleget ha jól értelmeztem a képeket,. -
omikron23
senior tag
Igen a procival kapcsolatban én is arra gondoltam, de az már lecsengett, amikor még az AMD és az Intel egymásra licitáltak a Ghz-ekben... Most ugyanezt játsszák el a magok számával, és szerintem itt még nem is állnak le... Jön majd a mindent egy chip-be (proci) integrálás is, aminek az előjelei már láthatóak. Ez nem is baj addig, amíg a felhasználóknak is hasznos dolgokat tesznek....
-
adatfalo
senior tag
Nah, voltam szervízbe. Megnézettem ott is a kártyám(Gigabyte 5870) egy kis E6500össel tesztelték először, ott simán csak alacsony értéket adott, aztán átrakták egy 8500ös-be aminek már megkellett volna hajtania, így viszont ki csíkozódott a benchmark alatt(fehér képernyő+csík) úgyhogy úgy tűnik hibás... Remélem minden rendben megy majd a garanciával, csak már a hajamat tépkedem, hogy nem tudok dolgozni se...
-
adatfalo
senior tag
Nahjó, már hülyeséget beszélek, tökre összekevertem valami mással.
szóval NitroX tápom van [link]Én is azon variálok, hogy valakinél meg kéne nézni a vga-t, hogy ott hogy muzsikál, csak sajna nincs senki közeli ismerős akinek lenne elég nagy tápja... (450 es meg nemelég...)
-
adatfalo
senior tag
Sztem nem a táp a gond, többször le lett mérve. egy 600 as QuickStorm, mai napig nemlehet tudni, hogy mitől volt túlfeszültség (amire gondolni tudok, hogy túl sok minden volt egy szálra kötve PEDIG arra is odafigyeltem)... nah mind1 a lényeg, hogy leadja mind a 12 mind az 5volt ot tökéletesen.
Most tettem fel a cod6ot ott is ugyan ez a helyzet. 7-60 között ingadozik, de leginkább 20 alatti az érték... és mikor még kölcsön winchestert használtam, akkor is ezvolt a baj,viszont akkor még reménykedtem hogy vinyó sz.ar...
(kipróbáltam már több dirver verziót, mind1iknél ugyanez)Ötlet?
-
petrusz82
aktív tag
Köszi, megnéztem a tesztetek! Remélem hamarosan kijavítják ezt a sok hibát a kártya körül( youtube videók, csíkok, elsötétülés, lefagyás stb...) , és akkor mindenképpen jó választásnak tűnik számomra. Azért mindenképp megvárom az 5830-at, remélem 2-3 hét múlva már lehet róla teszteket látni. Majd az alapján fogok dönteni, hogy ár- érték arányban melyik lenne kedvezőbb számomra.
-
Dele77
csendes tag
Jól gondolkodsz, de én már továbbgondoltam...
Ugye mérhető vmi eredő ellenállás érték, ami az adott (jól működő) áramköri környezetben mérhető. Nekem ezt az ellenállás értéket -ami esetleg több tag eredője- kell azon a ponton beállítanom. Nem mondom, hogy elsőre menne, de elég jól el lehet találni néhány próbálkozás után, de a lényeg, hogy ugyanazt mérjem eredőnek.
Ugyanez érvényes a kondik értékére is.
A kérdés még mindig ugyanaz: Ki lenne hajlandó nekem segíteni?
-
Mach5
aktív tag
Tudom, hogy minden procinál más ezért írtam, hogy feszültség emelés-t kérdezze másnál mert én nem tudom, meg azért írtam, hogy szerintem bírja a 3,8ghzet mert nem vagyok biztos benne, de szerintem bírnia kéne mivel jól tuningolható a 8xxx széria, és nem is gyári hűtője van neki!
-
Black Dragon
addikt
Haggyuk már ezt az oprendszer resit, mert köze nincs a problémához.
Már 2x raktam ujra a windowst és még mindig ugyan annyi fps t produkál, ami nemfeltétlen kártya probléma hanem ennyit bír.
Ha letörlöd az nvidia drivert már bőven jo.
Amikor beraktam az uj ati kártyámat, egyből letöröltem az nvidia drivert és jois volt a kártya, csak én kevesletem az fpst és ujraraktam a windowst, de utána is ugyan annyi fps em volt.
A windows resi csak időpazarlás és rohadt hosszadalmas munka.
-
Black Dragon
addikt
Hát akkor most képzeld el amikor Asus maximus 2 formulm van, Q9550 procim 4gb ram és ez a kártya.
Nemhinném hogy a configommal lenne a gond.
Haverom mondta hogy neki HD5770 ese van és 1024*768 on 250fps fixen megvan
akkor nálam nemstimmel valami.:SÉs nemhinném hogy az hogy Intel gépem van és nem AMD s.
-
subaruwrc
félisten
hát akkor te nem teljesen vagy tisztában a processzorlimit fogalmával.
q9550. és? a cod 2 nemhiszem hogy támogatja a több magos procikat.
1 mag 3600mhz-en édeskevés ellátni egy 1600 stream procis vga-t. mert alacsony a felbontás és kicsi a terhelés a vga-nak ergo a procira kell várnia amiért csökken az fps.
egy 4ghz es wolfdale proci valószínáleg rommáverné a 9550-et ha szoftveresen minden rendben van-Black
És ezt az átváltást holtudom megnézni a GPU z n belül?megemelkedik a grafikon ha megnő az órajel..
-
DerStauner
senior tag
ok, köszi. és melyik most a legjobb hűtésű? a mostani kártyán egy ac twin turbo van, és láttam, hogy ennek is jött ki mostanában valami újabb változata, de a képek alapján semmit sem változott. és már a 4870-re sem igen ajánlották, hát akkor pláne az 5850-re egy "állítólag" jobb verzió?
szóval melyik lehet jó hűtésű kártya?
-
Gaboman
nagyúr
5770nel sem hozta a szintet!
16xPCI-E azt a BIOSba tudom megnézni ugye?
Nem volt új Op rendszer telepítve!!Lehet hogy az alaplapom lenne a ludas?
Lenne valaki hozzáértő a közelben úgy elvinném hozzá a gépet hogy nézze át nekem,én már nem tudom mit tegyek vele.
Bakonycsernyei vagyok! -
FoBCRaistlin
őstag
a proci több pontot kap, igaz, de csak minimálisat.
pl. 4ghz 3639 cpu pont sm 2.0 8505 sm 3.0 9609
4,6ghz 4241 cpu pont sm 2.0 9768 sm 3.0 11288
cpu score alig növekszik, sm meg elég komolyan.
ráadásul 1 cpu pont az a végeredményt nézve kevesebb mint 1 pontot ér.Gabomanlesd meg mit ment a 4770-em
-
omikron23
senior tag
Ez benne az élmény
Amúgy nekem is lemérte a gépem, és 5,9-et adott pont a vinyó miatt, de az élményindex nem ér + 100.000-et az SSD miatt...
Ha a gépem tényleges teljesítményére lennék kíváncsi, akkor biztos több benchmarkot lefuttatnék, meg összehasonlítanék, de a tuning hatását lemérni tökéletesen megfelel szerintem ez is. És ha ráadásul meg is vagy így elégedve vele, akkor minden ok...
Úgyis mindegyik más alapján pontoz, és hát vannak mondjuk "nvidiára optimalizált" progik is, tehát minden relatív...... Szóvak ja... öööö -
omikron23
senior tag
Van egy Gigabyte hűtő rajta, és a ház is szellős, szerintem bírná a tuningot. A kérdés inkább az hogy egy kisebb órajelen működö, de dupla akkora cash-el rendelkező Quad mennyivel jobb,mert a tesztek alapján a játékok tényleg nem nagyon használják ki a négy magot.... még
Gaboman: Én ezt használom, a gyárit fel se tettem rá, szerintem bírná...
-
Gerisz
addikt
Érdekes ez, mert mikor én kicseréltem a 6000+-on a 720-ra, azt mondta mindenki, hogy mert a 3. mag, azért hoz jobb eredményeket a rendszer még úgy is, hogy a 720 alapon a 6000+ meg 3400-on ketyegett. Erre haver megvette az 550-et és láss csodát az is gyorsabb lett. Más az architektúra "okosabb" jó, hogy javul.
Gaboman: egyik sem ad számlát. kérdeztem mikor az enyémet vettem. 69 alatt nem volt aki számlát is tudna adni.
-
omikron23
senior tag
Az a baj, hogy a doboz be volt csomagolva fóliába, azon keresztül meg csak annyi látszott, hogy azt kapom, amit rendeltem, de az már nem, hogy a dobozt kinyitották.
Garancia, meg minden erre szól,úgyhogy nagy gond nem lesz, csak az nem tetszik, hogy ennyi pénzért nem biztos, hogy új a kártya, mert ki is cserélhették akár.... -
ndlx
aktív tag
Crysis alatt nálam nincs jelentős visszaesés AA kapcsolgatáskor, nyilván van egy jó 5-7 fps visszaesés 0 és 8 között, de 2 vagy 4-en használva nem vészes.
Akkor esik le még egyszer ennyit, ha bekapcsolom a VSYNC-et.0AA és VSYNC off - 8AA VSYNC on között 10-15 frame különbség van.
-
TomiLi
addikt
Hát igazad lehet, de én már nem lepődnék meg semmin....
Nem kicsit vagyok szkeptikus....A fene sem tudja, hogy megy ez (meg sok minden más) a háttérben....
AMATŐR:
Hát ez igaz! Gari nélkül eddig csak memóriát mertem venni.... Pontosabban arra is van gari, csak gyártó... Jobban szeretem én is ha van itthoni kiskerbe szoló garancialevél...
Még egy hetet kell várnom, szóval addig már nem sok időm lesz ezen rágodni.... Ha lehet kapni én is veszek egy 5870-et, vagy egy 5970-et... Ez még függ a "kedvemtől" -
TomiLi
addikt
Én már túl sok összeesküvés elméleten alapuló filmet néztem és lehet, hogy megfertőztek, de kinek az érdeke jelenleg, hogy ennyire álljon az új ati vga-k eladása???
Az 5870 megjelenése után nem sokkal feltétlen meg kellett látogatnia Jen-Hsun Huang-nak a TSMC-t azzal az ürüggyel, hogy mi ez a szarakodás.... ők is szeretnének fejleszteni..... Hmmm és ha másról is dumcsiztak.... Lehet ennek isszuk a levét???? -
Kucsek
aktív tag
Ha figyelmesen elolvasod a vásárlási feltételeket ott van ,hogy :
"Az áruházban feltüntetett árak, érvényes fogyasztói árak. Amennyiben technikai hiba miatt téves ár jelenik meg a webáruházban, az áru elküldése előtt telefonon, illetve elektronikus levélben megkeressük Önt. Az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek."Más oldalakon a feltüntettet árak csak tájékoztató jellegűek és az árváltoztatás jogát fenntartják tehát nem lehet tenni ellene semmit.
A haverod nagyon jól járt mert hülye volt az eladó ,vagy kamuzott a haver -
Enclave
aktív tag
Én csak úgy eltűnődtem rajta,h. esetleg nincs tervben olyan 5870-es ami 1-2-3 centivel rövidebb? Amolyan "shrunken" változat?
Asszem pont 8800gt-ból volt,h. a Gigabyte csinált rövidebb változatot...Ami 1-2-3 centivel volt rövidebb de így szinte minden házba befért...
Erről esetleg nem hallott valaki valamit?
-
M@trixfan
addikt
Minden tiszteletem a megszállott tesztelőké, mert kivesézik azt amire egyáltalán nincs időm és pénzem.
Emellett nem szabad elfelejteni, hogy mi az értelme az egésznek egyáltalán: maga a játék. Egyetértek, hogy jó lenne látni még az 1920-as felbontást is, de ilyen fps értékek mellett semmi értelme limitezni jobbra-balra. Igazán akkor van értelme ilyesmiről beszélni ha pl. emiatt 30 fps alá esik a játék és valamelyik komponens gyorsításával ez megszüntethető.
-
banderasz77
addikt
Kevés fesz miből is lehetne? 500W-os Bluestorm-mal? Külön ágról táplálva meg főleg! Elbírt ez még HD2900PRO 512 bit 1 GB CF-el is anno...
eszakas: milyen oprendszered van? esetleg win7x64? mert akkor megmondhatnád milyen drivert használsz. Nekem a CPU-m több pontot kap a VGA még is alul marad a tiédhez képest
-
Yso
tag
Ja +infó, egy kép eldobás után mást ugye nem tehettem, resetet nyomtam. Azután a kép még mindíg nem ált helyre, de közben halgattam, ahogy a Win7-em bootol, és hiba nélkül feláll... Az épp nem driver hiba volt.
Arra is volt példa, hogy elment a kép, aztán 1-2 másodperc után visszajött, windows meg benyögte, hogy az eszköz nem válaszolt, majd helyreállt.... -
zirigy
tag
Áúúú
Na erre már azt se merem rámondani, hogy határeset(
A CPU hűttőm az az a maga 16 cm-jével, mert a plexi ajtóm picit kijjebb is dudorodik ha becsukom. Vagyis picit erőszakosan, de bele fért és az oldalsó ventilátorom is probléma nélkül pörög.
Graf kártya téren nem hinném, hogy ez menne
Fenébe és. le lehetne faragni annyit belőle, csak veszne a garancia sajna.na mind1, majd valamit kieszelek
köszi szépen a segítséget
u.i.: Azért ha valakinek van ilyen kártyája lemérhetné pontosan nekem
THX
-
zirigy
tag
igen, megtaláltam én is úgy 300-al vissza
Te ott ezt írtad, hogy kb 27, de 1 másik tag meg 29-et írt
Légy szíves mérd le nekem pontosan, mert ha minden igaz 27,5-28 cm helyem van
És ha a kártya nagyobb akkor likvidálnom kéne HDD tartót, ami nem gond, csak azt nem tudom, hogy az nélkül le a tudom fogatni a HDD-t -
janos666
nagyúr
Á, nem is tuningos a kártya, csak épp belehibáztam a legvégébe.
1.187V-on kb 1005-ig hibátlan, 1010 körül már néha-néha beszemetel 1-2 pixelt, 1015-ön lefagy. 1.200V-on még épp stabil 1015-ig, de az 1020-hoz már 1.212 kell, de 1.2 felett úgy érzem nincs köszönet, mert fagyott agyba szájba.
Szóval küldtem inkább neki 1.250-et, és emelgettem 5-össével a Mhz-et, de már 1045-nél fagyott, odakentem neki 1.300-t, de így sem lett stabil, sőt, még 1,350-ön sem.
Szóval valahol 1040 körül vége van a dalnak, hiába van megkínálva vízzel és fesszel, így igencsak a kerek GigaHz lesz a 24/7 (már nem mint ha ez olyan rossz teljesítmény lenne...)Még azt nem tudom, a RAM-al mi legyen. Úgy tűnik, az 1300-at bírja, de a hibajavítás miatt ebben sem lehetek biztos, illetve nem tudom hogy érdemes-e még nyomozni mehetne-e tovább.
-
janos666
nagyúr
Jaja, már ideje volt, a Gainwar féle 8800GTS-320-GS óta nem volt olyan VGA-m, amin 20Mhz-től többet lehetett húzni (na jó, kivéve ezt a 8800GTS512-t, ami Physx-re van, ez is hasít, csak minek...?
).
Léggel is jókat ment ahhoz képest, amit korábban beirkáltak páran, de nekem most az tűnt fel az imént, hogy ugyan azon a feszen még ~40Mhz-et lehetett tolni rajta annak köszönhetően, hogy 90-ről 50-re hűlt vissza a mag. (Illetve még az a szembeötlő, hogy rendes hűtéssel nem veszi vissza az órajeleket FurMark alatt sem. Szóval tulajdonképp képtelenek voltak olyan refhűtést összehozni, ami a GPU-t és a VRM-et is be tudja hűteni hallássérülés okozása nélkül, és inkább bejött ez az órajeljáték...)
Nem akarom addig szétfeszelni, míg nincs rá szükség, egyelőre kár lenne. Bár azt azért lehet megnézem még, hogy mennyit megy a 70-es alapfeszén.
-
TomiLi
addikt
Valószínű a két GPU egy nyákon erősen korlátokat szab a tuningnak.... Ahogy Te is mondtad....Lehet majd fesz.-t egyáltalán nem is lehet majd emelni.. (hivatalosan, mint az 5850, 5870-nél)
A hő elvezetéssel lesznek a legnagyobb gondok. ....Ismét...
Viszont ennek fényében jóval barátibb árcédulát kell rá akasztani, mint két darab 5870-re....Nah álmodik a nyomor....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest